Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Νέα περίοδος για την Εκκλησία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Νέες Τουρκικές προκλήσεις
  • [02] Ολμπράϊτ:Επίσκεψη σε Αθήνα-Αγκυρα
  • [03] ΠΑΣΟΚ-Πρόωρες Εκλογές
  • [04] Η Βουλή τίμησε τον Κ.Καραμανλή
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Μεταμοσχεύσεις
  • [06] Βιβλιάριο υγείας στους άνεργους νέους
  • [07] Προθεσμία πήρε ο Κυριόπουλος
  • [08] Μήνυση του Αρχηγου της ΕΛ.ΑΣ σε δημοσιογράφο
  • [09] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κόσοβο
  • [11] Ρωσσία-S300
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Γέλτσιν-Νέα κυβέρνηση
  • [13] Ιράκ-κυρώσεις
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Ελ Νίνιο-Ακρίδες
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Ανοδος του Χρηματιστηρίου
  • [16] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [17] Ράμπο και στον τουρισμό
  • [18] Κουνουπόσημο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Νέα περίοδος για την Εκκλησία

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 22:01:46
    Μια νέα περίοδος για την Εκκλησία, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό άνοιξε σήμερα με την εκλογή τού νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

    Στο τιμόνι της Εκκλησίας εξελέγη ο μέχρι προτεινος Μητροπολίτης Δημητριάδος, Χριστόδουλος, κατά την τρίτη ψηφοφορια με 49 ψήφους.

    Στις πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογή του τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θα προχωρήσει ενωμένη στη νέα χιλιετία.Την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου χαιρέτησαν ο Οικουμενικός πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος και η πολιειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

    Αύριο στις 09.00 το πρωί,ο νέος αρχιεπισκοπος θα μνεταβεί στο αρχιεπικσοπικό Μέγαρο και στη συνεχεια στη Μονή Πετράκη. Το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Βολο, μέχρι πρότεινος ενορία του και την Κυριακή θα χοροστατήσει στη θεια λειτουργία στον ιερό Ναό Αναλήψεως Βολου.Η ενρθρονιση του νέου αρχιεπισκοπου θα γίνει πιθανοτατα το ερχομενο Σαββατοκύριακο.

    Εκπροσωπος τύπου της αρχιεπισκοπής ορισθηκε ο αρχιμανδριτης πατήρ Ιγνατιος Γεωργακοπουλος.

    Το ο νεος Αρχιεπισκοπος θα μεταβει στο Βολο οπου και θα αποχαιρετησει τους πιστους.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 18:07:00

    [01] Νέες Τουρκικές προκλήσεις

    Τον αποκλεισμό των βραχονησίδων του Αιγαίου από Ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα, ζήτησε η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Ο Θόδωρος Πάγκαλος δέχθηκε στις Βρυξέλλες πιέσεις για το ξεμπλοκάρισμα του χρηματοδοτικού κανονισμού Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

    Λίγο-πολύ όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε αντιλαμβάνονται το δίκαιο των Ελληνικών επιχειρημάτων έναντι της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο Υπουργός Εξωτερικών, Θόδωρος Πάγκαλος.

    Φαίνεται όμως, είπε ο κ.Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, πως μερικοί, όπως γράφτηκε και στη Γερμανία, μετέχουν σε διαγωνισμό καλλονής ενώπιον των Τούρκων ιθύνοντων.

    Ως στάρ του διαγωνισμού αυτού έχει αναμφισβήτητα εκλεγεί από το τουρκικό κοινό, τόνισε ο κ.Παγκαλος, ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ.

    Και ορισμένοι υπογράμμισε ο υπουργός των Εξωτερικών προτιμούν να μην τα χαλάσουν με τους Τούρκους, παρακολουθώντας απλώς τις εξελίξεις. Η Ελλάδα, επεσήμανε ο κ.Πάγκαλος, θα συνεχίσει την ίδια πορεία και μακροχρόνια θα κερδίσει.

    Η Αγκυρα ήταν χθές πολλαπλώς προκλητική.

    Διεκδίκησε πλέον και Ελληνικές νησίδες που κατοικούνται. Πρόκειται για τους Φούρνους, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και την Ψέριμο.

    Ο κ.Πάγκαλος ανέφερε και την άρνηση μετάβασης στη Ρόδο του Ισμαήλ Τζέμ, για την υπουργική σύνοδο της Δ.Ε.Ε στο περιθώριο της οποίας επρόκειτο να συναντηθεί με τον Ελληνα ομολογό του.

    [02] Ολμπράϊτ:Επίσκεψη σε Αθήνα-Αγκυρα

    Επισπεύδει την επισκεψή της σε Αθηνα και Αγκυρα η Μαντλην Ολμπραίτ.

    Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε προγραμματισθεί για τους θερινούς μήνες αλλά τελικώς θα πραγματοποιηθεί, τέλη Μαϊου, στο πλαίσιο της έντονης κινητικότητας γύρω απο το Κυπριακό, που αποβλέπει στη συνάντηση Κληρίδη-Ντεκτάς, τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη.

    [03] ΠΑΣΟΚ-Πρόωρες Εκλογές

    Αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ από τη φημολογία περί πρόωρων εκλογών. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, επετέθησαν εναντίον όσων εξυφαίνουν τέτοια σενάρια.

    [04] Η Βουλή τίμησε τον Κ.Καραμανλή

    Σε οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή θα μετονομαστεί η οδός Νέα Εγνατία με απάφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου εώς της αερογέφυρα Βούλγαρη. Αποφασίσθηκε επίσης η ανέγερση αδριάντα και η κατάθεση ενός εκατομμυρίου δραχμών στο ίδρυμα Καραμανλή.

    Αποδεκτή από τον υπουργό περιβάλλοντος έγινε η πρόταση του Μιλτιάδη Εβερτ για τη μετονομασία της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 18:06:03

    [05] Μεταμοσχεύσεις

    Στη Θεσσαλον ίκη, με επιτυχία υποβλήθηκαν δύο νέοι άνθρωποι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου σε μεταμόσχευση κερατοειδών χιτώνων. Δότης ένας νεαρός, θύμα τροχαίου στη Λάρισα.

    Μέχρι στιγμής οι λήπτες για τα μοσχεύματα κερατοειδούς που πρόσφεραν οι γονείς της 9χρονης που υπέκυψε μετά από τροχαίο στη Δράμα δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

    Ικανοποιητικά πάντως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας των τριών παιδιών τα οποία χθες υποβλήθηκαν σε μεταμοσχεύσεις οργάνων από την εννιάχρονη μικρούλα.

    [06] Βιβλιάριο υγείας στους άνεργους νέους

    Βιβλιάριο υγείας σκοπεύει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση σε όλους τους άνεργους νέους μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, κατά την επίσκεψή του σήμερα στον ΕΔΟΕΑΠ.

    [07] Προθεσμία πήρε ο Κυριόπουλος

    Την Πέμπτη θα απολογηθεί στον ανακριτή, μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο Ευθύμιος Κυριόπουλος, ο οποίος σκότωσε τον Νιγηριανό μικροπωλητή έξω από τα γραφεία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι.

    Εναντίον του ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση αλλά και για αγοραπωλησία ναρκωτικών. Δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία έχει ασκηθεί εναντίον και άλλων έξι ατόμων.

    [08] Μήνυση του Αρχηγου της ΕΛ.ΑΣ σε δημοσιογράφο

    Mήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος κατά του δημοσιογράφου της "Αυριανής," Στέλιου Βορίνα για τα πρόσφατα δημοσιεύματά του που εμπλέκουν τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ με την υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης στο Κολωνάκι και τη σύλληψη νεαρών καθώς και με την απόσπαση του αρχιφύλακα Εμμανουήλ Μαραγκάκη, που φέρεται να έχει διοχετεύσει στον Τύπο σχετικές πληροφορίες.

    Ο Αρχηγός της Αστυνομίας κατέθεσε και αγωγή κατά του δημοσιογράφου, ζητώντας αποζημίωση 100 εκατομμύρια για ηθική βλάβη που υπέστη και η οποία θα συζητηθεί το Μάρτιο του 1999.

    [09] Αστυνομικό δελτίο

    Περίπου δύο εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία του ένοπλου ληστή, που γύρω στις 13.00 το μεσημέρι εισέβαλε στο υποκατάστημα της Κτηματικής Τράπεζας στην οδό Αγίου Δημητρίου 39, στο Μπραχάμι. Ο άγνωστος διέφυγε με παπάκι.

    Στα Γιάννινα, ελεύθερο άφησαν οι αστυνομικές αρχές τον Αντώνιο Ζώη που με το αυτοκινητό του παρέσυρε σκότωσε και εγκατέλειψε έναν υπερήλικα. Το προανακριτικό έργο της Τροχαίας δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 18:06:44

    [10] Κόσοβο

    Τέσσερα μέλη των σερβικών δυνάμεων σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με τους Αλβανούς που σημειώθηκαν τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η αλβανική εφημερίδα του Κοσσυφοπεδίου "Κόχα Ντιτόρε".

    Η γιουγκοσλαβική στρατιωτική διοίκηση της επαρχίας είχε ανακοινώσει χθες ότι τρεις Αλβανοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν κατά τη συμπλοκή αυτή, δυτικά της Ντετσάνι, κοντά στη μεθόριο με την Αλβανία. Δεν είχε αναφέρει θύματα στις τάξεις του γιουγκοσλαβικού στρατού.

    Η εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του νοσοκομείου της Τζακοβίτσα (δυτικό Κοσσυφοπέδιο), αναφέρει ότι τέσσερα πτώματα μεταφέρθηκαν χθες με ελικόπτερο από το νοσοκομείο αυτό προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι δύο τραυματίες Σέρβοι ονομάζονται Ντράγκαν Μίλκοβιτς και Ζλάτκο Τζόρτζεβιτς, προσθέτει η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για στρατιώτες ή αστυνομικούς.

    Εξάλλου η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε, όπως μετέδωσε σήμερα το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, την εξαφάνιση από την Κυριακή τριών Σέρβων στην περιοχή Κλίνα (βόρειο Κοσσυφοπέδιο) και εξέφρασε φόβους ότι έχουν απαχθεί από αλβανούς "τρομοκράτες".

    Περίπου 20.000 Αλβανοί διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Πρίστινα εναντίον του σερβικού καθεστώτος χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

    Οι διαδηλωτές σχημάτιζαν με το χέρι τους το σήμα της νίκης, κρατούσαν σημαίες της Αλβανίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και φώναζαν "Ελευθερία", "Ανεξαρτησία", "Ντετσάνι", "Ντρένιτσα".

    Η Ντρένιτσα και η Ντετσάνι είναι δύο περιφέρειες του Κοσσυφοπεδίου όπου οι συγκρούσεις μεταξύ των σερβικών δυνάμεων και των αλβανών αυτονομιστών έχουν προκαλέσει από τα τέλη Φεβρουαρίου στην αλβανική πλευρά περισσότερους από 100 νεκρούς. Επίσης έχουν σκοτωθεί οκτώ σέρβοι αστυνομικοί.

    Οι Αλβανοί συγκεντρώθηκαν γύρω στο μεσημέρι στην Πρίστινα για την ημίωρη πορεία που οργανώνουν καθημερινά από τις 10 Απριλιου για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη αναφορικά με τη διεκδίκησή τους για την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Στην κεντρική αρτηρία της Πρίστινα, όπου έγινε και σήμερα η διαδήλωση, δεν είχε αναπτυχθεί ιδιαίτερη αστυνομική δύναμη.

    Οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αρνήθηκαν στο μεταξύ και πάλι πρόσκληση των σέρβων αξιωματούχων για συνομιλίες.

    Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ράτκο Μάρκοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί "διάλογο χωρίς προϋποθέσεις", περίμενε μάταια στο κτίριο της σερβικής κυβέρνησης στην Πρίστινα να εμφανισθεί η αντιπροσωπεία των Αλβανών.

    Η γενική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο ήταν σήμερα τεταμένη, χωρίς όμως να σημειωθούν νέα βίαια επεισόδια.

    [11] Ρωσσία-S300

    Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ δήλωσε οτι οι πύραυλοι S-300 θα παραδοθούν κανονικά στην Κύπρο, όπως προβλέπει το συμβόλαιο. Αρνήθηκε ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης των πυραύλων, λέγοντας ότι η αναφορά σε συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί υπονόμευση της άμυνας της Κύπρου.

    Ο κ. Μουράτοφ έκανε τις δηλώσεις αυτές σχολιάζοντας σημερινή δήλωση του προέδρου της κατασκευάστριας εταιρίας οτι οι πύραυλοι θα παραδοθούν τον Αύγουστο.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 18:07:12

    [12] Γέλτσιν-Νέα κυβέρνηση

    Ο ρώσος Πρόεδρος, Μπορίς Γέλτσιν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μερικά από τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης, μετά από συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Σεργκέι Κιριγένκο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

    Επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου του Κρεμλίνου, Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι, το πρακτορείο Ιντερφαξ μετέδωσε ότι η συνάντηση του Γέλτσιν με τον Κιριγένκο θα αρχίσει στις πέντε το απόγευμα και θα γίνει στην κατοικία του ρώσου προέδρου Γκόρκι-9, στα περίχωρα της Μόσχας.

    Ο Κιριγένκο, μετά την αποδοχή από τη Βουλή της υποψηφιότητάς του για την πρωθυπουργία την περασμένη Παρασκευή, θα πρέπει μέχρι την προσεχή Παρασκευή να παρουσιάσει τα μέλη της κυβέρνησής του. Μέχρι τώρα ο ρώσος πρωθυπουργός έχει αποφύγει να αναφερθεί στη σύνθεση της κυβέρνησή του, αλλά ο Γέλτσιν έχει καταστήσει σαφές πως επιθυμεί τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης περισσότερο δυναμικής από την προηγούμενη.

    Ο ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι θα παραμείνουν στις

    θέσεις τους οι υπουργοί Εξωτερικών, Γεβγένι Πριμακόφ, Αμυνας, Ιγκόρ Σεργκέγεφ, Οικονομικών, Μιχαήλ Ζαντόρνοφ και Εσωτερικών, Σεργκέι Στεπάσιν.

    [13] Ιράκ-κυρώσεις

    Τις κυρώσεις, που είχαν επιβληθεί προ οκταετίας στο Ιράκ από τη διεθνή κοινότητα, ανανέωσε αργά χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοινώθηκε από διπλωματικές πηγές.

    Ο ιάπωνας προεδρεύων του Συμβουλίου, Χισάσι Οουάντα, τόνισαν οι ίδιες πηγές, διαπίστωσε ότι τα μέλη του δεν κατέληγαν σε συμφωνία για την άρση του εμπάργκο. Η συνεδρίαση των 15 μελών έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

    Ο αμερικανός αντιπρόσωπος, Μπιλ Ρίτσαρντσον, είχε προβλέψει νωρίτερα ότι "δεν πρόκειται να αρθούν οι κυρώσεις", υπογραμμίζοντας συνάμα ότι απο την πλευρά του Ιράκ δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα των χημικών και βιολογικών όπλων.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 18:06:18

    [14] Ελ Νίνιο-Ακρίδες

    Τό φαινόμενο Ελ Νίνιο δέν προκαλεί μόνο πλημμύρες, κλιματολογικές αλλαγές καί ανεμοστρόβιλους.

    Τώρα οί επιστήμονες θεωρούν ότι τό ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο ευθύνεται γιά τήν επιδρομή εκατομμυρίων ακρίδων στήν Νεβάδα.

    Οί δρόμοι, τά πεζοδρόμια, τά σπίτια, κάθε σημείο είναι γεμάτο ακρίδες.

    Πρίν από λίγες εβδομάδες ένα πελώριο μαύρο σύννεφο κάλυψε τόν ουρανό τού Λάφλιν στήν Νεβάδα καί εκατομμύρια ακρίδες κατέκλυσαν τήν περιοχή.

    Οί επιστήμονες λένε ότι η εποχή δικαιολογει, μέχρι ενός σημείου, τήν επιδρομή τών ακρίδων αλλά βέβαια όχι σέ τέτοιο μέγεθος.

    Ο τετράποδος κυνηγός πού βλέπετε έχει βάλει σκοπό τής ζωής του νά καθαρίζει τόν τόπο από τούς ανεπιθυμητους επισκέπτες.

    Οί ειδικοί λένε ότι τό σύννεφο τών εντόμων δημιουργήθηκε εξ'αιτίας τών σαρωτικών πλημμυρών πού έπληξαν τήν Νεβάδα στήν αρχή τού χρόνου σέ συνδυασμό μέ τίς ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες γιά τήν εποχή.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 16:58:49

    [15] Ανοδος του Χρηματιστηρίου

    Μετά τη χθεσινή βουτιά 7%, οι όροι σήμερα αντιστράφηκαν και ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με άνοδο της τάξης του 6,31%.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκά Παπαδήμου για μη διατάραξη της ισοτιμίας της δραχμής, όσο καί στις διαβεβαιώσεις από το Παρίσι του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ότι δεν τίθεται θέμα υποτίμησης του εθνικού μας νομίσματος.

    Ετσι το χρηματιστήριο έφθασε σήμερα τις 2.445,80 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 93 δισεκατομμύρια 859 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Στην Ολυμπιακή, οι διαβεβαιώσεις Τσακιρίδη πως δεν θα γίνουν περικοπές αλλά νοικοκύρεμα των δρομολογίων οδήγησε του πιλότους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Και από τη συνάντηση που θα έχουν το το απόγευμα με τη Διοίκηση, θα εξαρτηθεί άν θα δουλέψουν τα ρεπό τους για την ομαλοποίηση των δρομολογίων.

    [17] Ράμπο και στον τουρισμό

    Ράμπο και για τον τουρισμό θα επιστρατεύσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα κρούσματα κερδοσκοπίας σε βάρος των τουριστών.

    Σε περίπτωση παράβασης, θα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι και την ανάκληση της αδείας. Θα καθοριστούν επίσης οι ενδεικτικές τιμές πώλησης για εμφιαλωμένα νερα και αναψυκτικά. Πινακίδες με την αξία διαδρομής για τα ταξί θ'αναρτηθούν σε σταθμούς, αεροδρόμια και λιμάνια.

    [18] Κουνουπόσημο

    Μετα το Σπατόσημο και το Εγνατιόσημο τώρα προέκυψε το Κουνουπόσημο.

    Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε να βάλει φόρο 2.ΟΟΟ δραχμές, το λεγόμενο "κουνουπόσημο", σε όσους συναλλάσονται με το Δημόσιο, για τον προσπορισμό εσόδων προκειμένου να καταπολεμηθούν τα κουνούπια, με ψεκασμούς καί αλλους τρόπους.

    Οπως δήλωσε ο Νομάρχης Σερρών, Αναστάσιος Καρυπίδης, το μέτρο θα ειναι διετούς διάρκειας με στόχο να εξοικονομηθούν ΙΟΟ εκατομμύρια για τον αγώνα κατά των κουνουπιών.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 28-Apr-98 15:36:45
    Πρόσκαιρες βροχές και παροδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στην Αττική ο καιρός αύριο θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.

    Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου.

    Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές κατά περιόδους.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 28-Apr-98 15:36:34

    Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από το επομενο 24ωρο ο καιρός με βροχές και νότιους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη. Απο την Πέμπτη όμως ο καιρός ξαναφτιάχνει και μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ένα ζεστό και υγρό καιρό σε όλη τη χώρα. Μοναδική παραφωνία οι πρωινές τοπικές ομίχλες.

    Βελτιωμενος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη και μόνο τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού και Βορειου Αιγαίου θα βρέξει για λίγο τοπικά, αλλα και εκεί γρήγορα θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνεις αρκετά εξασθενημένοι θα φθάνουν τα 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 5 μποφώρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει στους 22 βαθμούς στα Βορεια και στους 23 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.

    Καλοκαιρία θα έχουμε την Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα με προσκαιρη συννεφιά στα Δυτικά και Βόρεια. Πάντως, προσοχή τις πρωινές ώρες με τους ασθενείς γενικά ανέμους η ορατότητα θα ειναι περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Οσο για τη θερμοκρασία ανεβαίνει 2 με 3 βαθμους ακόμη και θα φθάσει το μεσημερι στους 24 στα Βόρεια και στους 26 με 27 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 28 April 1998 - 19:16:31 UTC