Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Λιτά και απέριτα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη
  • [02] Κίνκελ-Καραμανλής
  • [03] Τουρκία-Καραμανλής
  • [04] Κύπρος-Τζογάνης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Φωτιά στο εργοστάσιο της SATO
  • [06] Πολύνεκρο τροχαίο
  • [07] Εκπαιδευτικοί
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κόσοβο-Δημοψήφισμα
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ρωσία-Αποτελέσματα
  • [10] Γερμανία-Ευρώ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [11] Βέλγιο-Ντιτρού
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [12] Χρηματιστήριο
  • [13] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [14] Διεφθαρμένοι αδιάφθοροι
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Λιτά και απέριτα

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:50:02
    Με τον τρόπο που θέλησε και επέβαλε ,λιτά και απέριτα, κηδεύεται αυτή την ώρα απο τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

    Θα ενταφιασθεί στον περίβολο του Ιδρύματος που φέρει το ονομά του.

    Στην εκκλησία παρίστανται στενοί συγγενείς και συνεργάτες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ. Επίσης θα παραστεί ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν και ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης.

    Σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ δεν λειτούργησαν οι δημόσιες υπηρεσίες μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τριήμερο εθνικό πένθος.

    Στην Αγκυρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετζεβίτ υπέγραψε σήμερα στο βιβλίο συλληπητηρίων που άνοιξε στην Ελληνική πρεσβεία.

    Συλληπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε σήμερα και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Βιμ Κόκ.

    Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς η λεωφόρος Πολιτείας και η πλατεία μετονομάζονται σε Λεωφόρο και Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ακόμη θα στηθεί αδριάντας του, ενώ αντί στεφάνου θα κατατεθεί ένα εκατομμύριο δραχμές σε ευαγές ίδρυμα.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:49:22

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Κληρίδη

    Τις τελευταίες εξελίξεις για το Κυπριακό θα συζητήσουν απόψε στις 20.00 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός των Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κλήριδη.

    [02] Κίνκελ-Καραμανλής

    Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ, απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών Θόδωρο Πάγκαλο το ακόλουθο συλλυπητήριο τηλεγράφημα για το θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    ``Αγαπητέ Θόδωρε, Συντετριμμένος πληροφορήθηκα το θάνατο του επί πολλά έτη πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε Εσένα, στη Χώρα Σου, σε όλο τον ελληνικό λαό και στους συγγενείς του θανόντος.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για πάνω από 60 χρόνια συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα. Διαμόρφωσε σε σημαντικό βαθμό την πορεία της Ελλαδας σ'αυτόν τον αιώνα. Αγωνίστηκε με τρόπο άξιο θαυμασμού για τη δημοκρατία και την ελευθερία του ελληνικού λαού. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας φίλος της Γερμανίας και ένας μεγάλος Ευρωπαίος. Η ένταξη της Ελλάδας το 1981 στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής του. Το θαυμαστό έργο της ζωής του Κωνσταντίνου Καραμανλή ενέπνευσε σεβασμό και αναγνώριση στη Γερμανία και στην Ευρώπη.

    Στο πρόσωπό του η Ελλάδα και η Ευρώπη χάνουν έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες του 20ου αιώνα``.

    [03] Τουρκία-Καραμανλής

    "Γενναίο, με ευρύ ορίζοντα, τολμηρό", χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας τον εκλιπόντα πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή σε μήνυμα που έστειλε χθες στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    Στο μήνυμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στην Αγκυρα ο κ.Ντεμιρέλ, τονίζει ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν "μεγάλος Δημοκράτης και αξιοσέβαστος και λογικός υπερασπιστής της

    ειρήνης".

    "Θα θυμόμαστε με εκτίμηση το σθένος και την προσοχή με την οποία εργάσθηκε για την ειρήνη και την φιλία μεταξύ των χωρών μας", λέει ακόμα ο κ. Ντεμιρέλ.

    Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ, υπέγραψε σήμερα το βιβλίο των συλλυπητηρίων που άνοιξε στην Ελληνική πρεσβεία.

    "Λυπάμαι βαθύτατα για την απώλεια ενός μεγάλου ανδρός", έγραψε ο κ. Τζέμ.

    Ολος ο τουρκικός τύπος αναφέρεται εκτεταμένα στην προσωπικότητα του εκλιπόντος Προέδρου Καραμανλή, με εκτεταμένες ανταποκρίσεις απο την Αθήνα.

    Ολες οι εφημερίδες προβάλουν επίσης τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβερνήσεως, Μπουλέντ Ετσεβίτ, για τον Πρόεδρο Καραμανλή.

    Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και η ένταξη στη Ευρωπαϊκή Ενωση, ειναι οι μεγάλες επιτυχίες της σταδιοδρομίας του Ελληνα πολιτικού, που επισημαίνουν ολες οι εφημερίδες απο τις λεγόμενες "ισλαμικές", μέχρι τις εφημερίδες του κρατικού κατεστημένου.

    [04] Κύπρος-Τζογάνης

    "Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η άμυνα της Κύπρου, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχουμε φθάσει στο σημείο εκείνο που έχουμε ονειρευτεί", δήλωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης.

    Μιλώντας το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, ο πτέραρχος Τζογάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα και με τη βοήθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, θα φτάσουμε στο σημείο αμυντικής ικανότητας που απαιτείται, για να διασφαλισθεί η ακεραιότητα των δύο χωρών και τα εθνικά συμφέροντα.

    Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε εκ μέρους της επιτροπής ο αναπληρωτής προέδρός της, Αντώνης Καράς, ο οποίος αναφέρθηκε στη λειτουργία της επιτροπής και στην ομοφωνία με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης του τόπου.

    Εδωσε παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η προσπάθεια αυτή και ιδιαίτερα η προσπάθεια υλοποίησης του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας-Κύπρου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:01:16

    [05] Φωτιά στο εργοστάσιο της SATO

    Εσβησε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 06.30 το πρωί στο εργοστάσιο της SATO στην Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου.

    Ενας πυροσβέστης, ο 26χρονος Πέτρος Σπυρόπουλος, έπεσε θύμα του καθήκοντος. Τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν καταπλακώθηκε από τμήμα της οροφής του κτιρίου και εξέπνευσε στο Τζάνειο όπου διεκομίσθη.

    Το εργοστάσιο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ενώ επί ώρες πυκνοί καπνοί κάλυπταν το Μοσχάτο, τον Ταύρο έως και την Καλλιθέα. Οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών τα εκκένωσαν επί ώρες ενώ οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να μην φθάσει η φωτιά στις διπλανές βιοτεχνίες όπου φυλάσσεται , προπάνιο, χρώματα και άλλα εύφλεκτα υλικά.

    [06] Πολύνεκρο τροχαίο

    Τέσσερις τελικά νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 08.00πμ στο 25ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμφισσας-Αράχωβας από σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ Αμφισσας με Ι.Χ . Το λεωφορείο στη συνέχεια έπεσε σε γκρεμό 50 μέτρων.

    Επί τόπου σκοτώθηκαν ο Μάνθος Πέτσας, 60 ετών και ο Θεόδωρος Ράπτης, 57 ετών, οδηγός και εισπράκτορας του λεωφορείου καθώς και ένας από τους επιβάτες, ο Αλβανός Αγκουστίν Ντικολάϊ.

    Κατά την μεταφορά του στο ΚΑΤ εξέπνευσε ο Ηλίας Κοκαλιάς 68 ετών, συνεπιβάτης του ΙΧ. Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε η σύζυγος του Μαρκέλλα Κοκαλιά, συνεπιβάτης του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

    Οι υπόλοιποι τραυματίες, που νοσηλεύονται στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Αμφισσας, είναι η οδηγός του Ι.Χ, Χαρά Γεροδήμου και οι επιβατες του λεωφορείου Νίκος Τράϊκος, Αικατερίνη Τριάντη και Χρυσάνθη Γαλανάκη.

    Η καταστασή τους ελέγχεται.

    [07] Εκπαιδευτικοί

    Συλαλλητήριο στα Προπύλαια, πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας και καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές.

    Αντιδρούν στο νόμο Αρσενη για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:49:09

    [08] Κόσοβο-Δημοψήφισμα

    Οι σέρβοι απέρριψαν στο χθεσινό δημοψήφισμα με συντριπτικό ποσοστό την ιδέα της διεθνούς μεσολάβησης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

    Το 97% των ψηφισάντων είπαν "οχι" στην διεθνή μεσολάβηση, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Εφορευτική Επιτροπή. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε στο 75%.

    Εκατοντάδες υπερεθνικιστές είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ έξω από τα εκλογικά κέντρα στο Βελιγράδι φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Σερβίας. Οι διαδηλωτές συγκρότησαν στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και στο κέντρο της γιουγκοσλαβικής πρωτεύουσας.

    Τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος θα ανακοινωθούν σήμερα το βράδυ.

    Στο ίδιο το Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Αλβανοί απείχαν από το δημοψήφισμα, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς 23 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 48ωρο σε συγκρούσεις ανάμεσα στον γιουγκοσλαβικό στρατό και αλβανούς αυτονομιστές.

    Σε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του γιουγκοσλαβικού στρατού τονίζεται ότι 16 "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν χθες, καθώς επιχειρούσαν να εισέλθουν παράνομα από την Αλβανία στο γιουγκοσλαβικό έδαφος.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:49:40

    [09] Ρωσία-Αποτελέσματα

    Επί συνόλου 276 ψηφισάντων βουλευτών στη Δούμα, 251 ψήφισαν υπέρ του Σεργκέι Κιριγένκο και 25 κατά, στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία, με την οποία τερματίζεται η κυβερνητική κρίση που διήρκησε ένα μήνα.

    Για την ανάδειξη του Κιριγένκο χρειάζονταν 226 ψήφοι.

    [10] Γερμανία-Ευρώ

    Μετά τη γαλλική άνω βουλή και η γερμανική άνω βουλή ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή της χώρας στην πρώτη φάση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης.

    Η Μπούντεσρατ έδωσε σήμερα στον γερμανό καγκελάριο Χέλμουτ Κολ το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Γερμανίας στην πρώτη φάση του ευρώ, λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά την οποία θα προκριθούν οι χώρες που θα μετάσχουν στο ευρώ.

    Από τους 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας, μόνον ο Κουρτ Μπίντενκοπφ, της ανατολικής Σαξωνίας, ψήφισε κατά της συμμετοχής της Γερμανίας στην πρώτη φάση του Ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι ακόμη έτοιμη για μια ευρεία νομισματική ένωση. Ο Μπίντενκοπφ επικαλέστηκε την προειδοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, ότι τα υψηλά επίπεδα των χρεών του Βελγίου και της Ιταλίας θέτουν σε κίνδυνο τη νέα νομισματική μονάδα.

    Χθες η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της γερμανικής κάτω βουλής (Μπούντεσμπανκ) είχε εγκρίνει επίσης την ένταξη της Γερμανίας στην πρώτη φάση του Ευρώ, παρά τις έντονες ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με την εγκατάλειψη του μάρκου.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχημένη ιστορία του γερμανικού μάρκου θα συνεχιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την αλλαγή στο Ευρώ", δήλωσε ο Κολ προς την Μπούντεσρατ, στην ομιλία που εκφώνησε κατά την έναρξη της συζήτησης που διήρκεσε τεσσερισήμισυ ώρες.

    Ωστοσο ο ίδιος τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να κάνει περισσότερα για μια πολιτική ενοποίηση και για τη δημιουργία ενός ανάλογου πολιτικού αντίβαρου στη νέα νομισματική μονάδα.

    Επικρίνοντας τους σκεπτικιστές που προβλέπουν την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης, ο Κολ τόνισε:"Οποιος περιμένει μια πολιτική ένωση χωρίς να κάνει τίποτε για μια νομισματική ένωση δημιουργεί τον κίνδυνο να μη γίνει κανένα από τα δυο".

    Ο πρόεδρος των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών, Οσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος επίσης υποστήριξε τη νομισματική ένωση στην ψηφοφορία, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κολ ότι απέτυχε να χρησιμοποιήσει τη νομισματική ένωση για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που χρειάζονται για την καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας που μαστίζει την Ευρώπη.

    "Ο άνθρωπος που δεν έχει δουλειά και τραπεζικό λογαριασμό ή εισόδημα δεν θα ρωτήσει πώς το ευρώ θα επηρεάσει τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά πότε θα του φέρει δουλειά", τόνισε ο Λαφοντέν.

    Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Τέο Βάιγκελ τόνισε ότι το

    ευρώ δεν θα επιλύσει αμέσως τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης, αλλά θα δώσει στην περιοχή μια νέα ταυτότητα και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πρόκλησης της παγκοσμιοποίησης.

    "Το ευρώ δεν είναι η λύση στα θεμελιώδη προβλήματά μας, αλλά θα βοηθήσει στην επίσπευση της λύσης τους", τόνισε ο Βάιγκελ.

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα αποφασίσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε σύνοδο στις Βρυξέλλες ποιές χώρες θα ενταχθούν στην πρώτη φάση της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενωσης, την 1η Ιανουαρίου του 1999.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:01:27

    [11] Βέλγιο-Ντιτρού

    Τίς παραιτήσεις δύο υπουργών τής Βελγικής κυβέρνησης στοίχισε η χθεσινή απόδραση τού διαβόητου Βέλγου παιδεραστή Μάρκ Ντιτρού.

    Λίγα λεπτά μετά από τήν ανακοίνωση τής σύλληψης τού Ντιτρού, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υπέβαλαν τίς παραιτήσεις τους, καθώς θεώρησαν εαυτούς υπεύθυνους γιά τήν εντυπωσιακή απόδραση.

    Ο Μαρκ Ντιτρού, ο διαβόητος παιδεραστής με τις φημολογούμενες πολιτικές διασυνδέσεις στην Βελγική κυβέρνηση λίγο έλειψε να καταφέρει να ξεφύγει απο τις αστυνομικές δυνάμεις που τον καταδίωκαν χθες για τέσσερεις ώρες μετά την απόδρασή του.

    Ο Ντιτρού συνελήφθη τελικώς χθες το απόγευμα στο Σαίν-Μεντάρ στο δάσος του Σινί στο νοτιοανατολικό τμήμα του Βελγίου, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το Δικαστικό Μεγαρο του Νεφσατώ, απ όπου απέδρασε νωρίτερα.

    Ο Ντιτρού που βρέθηκε πεζός μέσα στο δάσος δεν έφερε καμιά αντίσταση κατά τη σύλληψή του, ενώ πληροφοριές από την βελγική χωροφυλακή αναφέρουν ότι το δεύτερο κλεμμένο αυτοκίνητό που χρησιμοποίησε για να εξαφανιστεί, κόλλησε στις λάσπες μέσα στο δάσος και έτσι ο δραπέτης αναγκάστηκε να προσπαθεί να ξεφύγει πεζή.

    Ομως η ευκολία της απόδρασης και η οργάνωση του εγχειρήματος αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά τους ισχυρισμούς των γονιών πολλών απο τα παιδιά που κακοποίησε, πως ο παιδεραστής διατηρεί ακόμη σχέσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, που εμπλέκονται στα σκάνδαλα και δεν δίστασαν να τον βοηθήσουν να αποδράσει.

    Ο εγκέφαλος της σπείρας των παιδεραστών πρόκειται να δικαστεί κατηγορούμενος για την σεξουαλική κακοποίηση και τον φόνο τουλάχιστον τεσσάρων κοριτσιών.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:00:58

    [12] Χρηματιστήριο

    Με μεγάλη πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Πιό συγκεκριμένα, με πτώση 5,52%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση.

    Εφθασε τις 2.473,98 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 84 δισεκατομμύρια 71 εκατομμύρια δραχμές.

    Την ίδια ώρα, οι καταθέτες άρχισαν να μετατρέπουν τις δραχμές σε ξένο συνάλλαγμα εν' όψει της 2ας Μαϊου, ημερομηνία που θα "κλείσουν" τα Ευρωπαϊκά νομίσματα για το Ευρώ.

    Η κίνηση για συνάλλαγμα στις τράπεζες αναμένεται να κορυφωθεί την Δευτέρα, αφού σήμερα τα κρατικά πιστωτικά Ιδρύματα έμειναν κλειστά λόγω θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    [13] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Επιστολή τελεσίγραφο έστειλε ο πρόεδρος της Ο.Α στους εργαζομένους. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η συνεχής ανωμαλία στο πρόγραμμα πτήσεων έχει πλήξει την εικόνα της εταιρείας με δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

    Αν δεν αναστραφεί με την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων ώστε να διασφαλισθούν τα έσοδα, τα οικονομικά δεδομένα θα τεθούν εκτός ελέγχου με ότι αυτό συνεπάγετε για την συνέχιση της λειτουργίας της.

    Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος ότι ο νέος νόμος δίνει προοπτικές ανάπτυξης και διασφαλίζει το οργανόγραμμα. Υπό το βάρος όμως της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας η αποδέσμευση των κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι εγγυήσεις του δημοσίου για αγορά αεροσκαφών είναι επισφαλής. Πρέπει να καταλογισθούμε τις ευθύνες, υπογραμμίζει ο κ.Τσακιρίδης για να συστρατευτούμε για την σωτηρία γιατί δεν έχουμε άλλη ευκαιρία και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες

    [14] Διεφθαρμένοι αδιάφθοροι

    Ενα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες, προσπάθησαν να αποσπάσουν από αρτοποιό στα Τρίκαλα, τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Λάρισας, για να καλύψουν οικονομική παράβαση.

    Ο επιχειρηματίας, κατήγειλε το γεγονός στην Εισαγγελία Τρικάλων και σε συνεργασία με την ασφάλεια προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 24-Apr-98 17:03:08
    Χαλάει ακόμη περισσότερο το Σαββάτο ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στην νότια Ελλάδα ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι.

    Στην Αττική συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός ενώ θα σημειωθούν βροχές αλλά και καταιγίδες πιθανόν τις πρώτες πρωϊνες ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εώς 19 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Friday, 24-Apr-98 17:02:58

    Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός κυρίως στα δυτικά και νότια με βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε απο την Κυριακή το μεσημερι.

    Την Κυριακή οι βροχές περιορίζονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και μάλιστα μέχρι το μεσημέρι, ενώ στην υπόλοιπη χωρα ο καιρός θα είναι πιο καλός με πιθανότητα να βρέξει για λίγο κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται 5 με 6 μποφωρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα πλησιάσει στους 19 βαθμούς στα βόρεια και στους 21 με 23 στην υπόλοιπη χωρα.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με λίγες βροχές στην ανατολική νησιωτική χώρα και ίσως το απόγευμα και στα ηπειρωτικά της βόρειας Ελλάδας.

    Οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν αρκετά στο Ιονιο, φθάνοντας μόλις τα 3 μποφωρ, ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα φθάνουν και πάλι κατά τόπους και τα 8 μποφωρ, αλλα σταδιακά και εκεί απο το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία παραμένει αμετάβλητη και θα πλησιάσει στους 19 με 20 βαθμούς στα βόρεια και στους 22 με 23 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 24 April 1998 - 15:05:58 UTC