Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Επιστροφή των Αθηναίων

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Καραμανλή
  • [02] Κυπριακό:Νέος γύρος διαβουλεύσεων
  • [03] Βασιλική περιουσία
  • [04] 31 χρόνια από το πραξικόπημα
  • [05] Ντ.Μπακογιάνη-Διαγραφές
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Νέα κρούσματα Μηνιγγίτιδας
  • [07] Πτώση αεροσκάφους
  • [08] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [09] Τουρκία-Ισλαμιστές
  • [10] Κοσυφοπέδιο-Δημοψήφισμα
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Ρωσία-Κιριγένκο
  • [12] Κλίντον-Υπόθεση Λεβίνσκι
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Ελ Νίνιο-Βενετία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Νεό άλμα στην Σοφοκλέους
  • [15] ΟΟΣΑ-Ελληνική οικονομία
  • [16] Ψαλίδι στις υπερωρίες
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Επιστροφή των Αθηναίων

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 12:49:50
    Εκτακτα μετρα της Τρoχαίας απo τις 3 μετα τo μεσημερι στα δυo βασικα εθvικα δικτυα καθως αυξαvεται, σταδιακά, η κιvηση τωv oχηματωv.

    Εvτovo κυκλoφoριακό πρoβλημα υπαρχει αυτηv τηv ωρα στηv Αθηvωv-Κoριvθoυ στo υψoς της Χαλυβoυργικης συvεπεία της συγκρoυσης δυo oχηματωv.

    Τραγικός είvαι oμως o απoλoγισμός και αυτης της εξoδoυ. Σε 345 τρoχαία από τηv Μεγάλη Πέμπτη έως αυτή τηv ώρα 35 άvθρωπoι έχασαv τη ζωή τoυς και 500 τραυματίσθηκαv.

    Στηv Τρoχαία Αγίας Παρασκευης παραδoθηκε μια ωρα μετα τα μεσαvυχτα, o 26χρovoς Παυλoς Κoλάγκης, o oπoίoς oμoλoγησε oτι είvαι δραστης τoυ τρoχαίoυ με εγκαταλειψη με θυμα τov 8χρovo Βoρειoηπειρωτη, στη Λεωφόρo Πεvτελης, τo Μεγάλo Σάββατo.

    Ο Κoλαγκης αφεθηκε ελευθερoς αφoυ πρoηγoυμεvως σχηματισθηκε εις βαρoς τoυ δικoγραφία.

    Στov αvακριτή oδηγείται αυριo o 25χρovoς Ευαγγελoς Αvδριαvός o oπoίoς παρεσυρε με αυτoκίvητό τoυ και εγκατελειψε 46χρovo στη Σαλαμιvα

    Αφαvτoς παραμεvει o oδηγός πoυ σκoτωσε τη Μαρία Κoυγιoυμτζή στηv Παλληvη.

    Iδιαιτερo εvδιαφερov παρoυσιάζει, εv τω μεταξυ, ερευvα της V-PRC, πoυ δημoσιεύει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠIΑ, για τα αιτια πoυ πρoκαλoυv τα τρoχαία Πoσoστό 29,15 τωv ερωτηθεvτωv πιστευει oτι για τα ατυχήματα ευθύvovται oι δρόμoι, 28,1% oι παραβάσεις τoυ ΚΟΚ και 24,5% η κακή εκπαιδευση τωv oδηγωv.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:05:57

    [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Καραμανλή

    Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Στο τελευταίο ιατρικό δελτίο αναφέρεται ότι παρά την συνεχιζόμενη υποστήριξη όλων των συστημάτων η κατάσταση της υγείας του βαίνει προοδευτικά επιδεινούμενη και αυτή τη στιγμή κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

    [02] Κυπριακό:Νέος γύρος διαβουλεύσεων

    Νέος γύρος εντατικών διαβουλεύσεων για το Κυπριακό και σε εξέλιξη είναι η προαναγγελθείσα Αμερικανική πρωτοβουλία σε βοήθεια των ενεργειών του Γ.Γ του ΟΗΕ.

    Στην Αθήνα, ο Αμερικανος Υπουργός Αμυνας, Ουίλιαμ Κοέν είχε συνομιλίες στο Πεντάγωνο με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

    Στην Αγκυρα μετέβη μετά τη Λευκωσία ο ειδικός συντονιστής του Στέητ Ντηπάρντμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ.

    Ο κ.Μίλερ όπως δήλωσε χθες, στόχος των επαφών του ήταν η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης στις αρχές Μαϊου στην Κύπρο του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Ο Γλαύκος Κληρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης του προς τον Πρόεδρο Κλίντον και τόνισε ότι η αμερικανική πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια με πιο ενταντικούς ρυθμούς μέσα στο Μάϊο.

    [03] Βασιλική περιουσία

    Εκδικάσθηκε κεκλεισμένων των θυρών στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η προσφυγή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, και οκτώ μελών της οικογενειάς του κατά της απόφασης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για την βασιλική περιουσία.

    Η απόφαση των 19 δικαστών για το άν ο τέως Βασιλιάς έχει δικαίωμα να διεκδικεί την πρώην βασιλική περιουσία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

    Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, ο υπουργός Πολιτισμού και εισηγητής της ρύθμισης για τη βασιλική περιουσία, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρει ότι ο ισχύων νόμος του Κράτους για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία δεν στρέφεται κατά των μελών της τέως βασιλικής οικογένειας και δεν έχει κανένα προσωπικό ή οικονομικό χαρακτήρα.

    Οπως συνέβη και σε άλλες χώρες, σημειώνει ο υπουργός πολιτισμού, έτσι και στην Ελλάδα η τύχη της βασιλικής περιουσίας εξαρτήθηκε από την τελική απόφαση του Ελληνικού λαού για τη μορφή του Πολιτεύματος.

    [04] 31 χρόνια από το πραξικόπημα

    31 χρόνια συμπληρώνται σήμερα από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

    Και ο Υπουργς Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος στην Ημερησία Διαταγή του επισημαίνει ότι η πατρίδα μας έχει κατοχυρώσει και διευρύνει τους δημοκρατικούς θεσμούς και προωθεί μια συνολική θεσμική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση.

    Σε ανακοινωσή του ΔΗΚΚΙ, τονίζεται ότι χωρίς φανατισμούς αλλά με την ωριμότητα που δίνουν τα παθήματα, γνωρίζουμε ότι η Δημοκρατία απαιτεί καθημερινό αγώνα για την θωρακισή της.

    [05] Ντ.Μπακογιάνη-Διαγραφές

    Την πλήρη διαφωνεία της με τις πρόσφατες διαγραφές στη Ν.Δ εκφράζει η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνεντευξή της στην Ελευθεροτυπία, δηλώνοντας ότι μείωσαν τη συσπείρωση της βάσης, ενώ, όπως είπε, ο φιλελεύθερος χώρος χρειάζεται το σύνολο των δυναμεών του.

    Η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει ακόμη ότι η συμπεριφορά στη Ν.Δ δεν ήταν η αρμόζουσα προς στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:05:12

    [06] Νέα κρούσματα Μηνιγγίτιδας

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι ειδικοί επιστήμονες, όσον αφορά στα συχνά κρούσματα της μηνιγγίτιδας τον τελευταίο καιρό.

    Αυτό το Σαββατοκύριακο είχαμε άλλα δύο περιστατικά στην Πελλοπόνησο, από τα οποία μόνο το ένα έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογικής παρακολούθησης και Παρέμβασης, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, από Ιανουάριο εώς και Μάϊο κάθε χρόνο τα περιστατικά της μηνιγγίτιδας αυξάνονται, κάτι που δεν πρέπει να ανησυχεί τους πολίτες, γιατί οι υτπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα.

    [07] Πτώση αεροσκάφους

    Παρ' ολίγο τραγωδία για την πολεμική αεροπορία το μεσημέρι, όταν αεροσκάφος F-5, κατέπεσε και συνετρίβη τρία μίλια έξω από τη Χρυσούπολη Καβάλας.

    Οι δύο χειριστές, σμηναγός Παναγιώτης Γεωργιάδης και ανθυποσμηναγός Παναγιώτης Γκρίνιας, χρησιμοποίησαν εγκαίρως τα εκτινασόμενα καθίσματα και διασώθηκαν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πτήσης έσπασε η καλύπτρα του αεροσκάφους, το οποίο εν συνεχεία παρά τις προσπάθειες των πιλότων παρουσίασε κράτημα κινητήρα και απώλεια στηρίξεως.

    [08] Αστυνομικό δελτίο

    Με καθυστέρηση τριών ημερών παραδόθηκε στην αστυνομία ο Παύλος Κολλάγκης, ο οποίος το Μεγάλο Σάββατο παρέσυρε με το αυτοκίνητό του, σκότωσε κι εγκατέλειψε στη λεωφόρο Πεντέλης ένα οκτάχρονο αγόρι από τη Βόρειο Ηπειρο.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε σύγχυση, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι ο Κολάγκης παραδόθηκε όταν αντελήφθη πως ήταν θέμα χρόνου η σύλληψή του.

    Πάντως ο Κολάγκης αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης των Αυτωφόρου.

    Πρώην συγκατηγορούμενος του Δαναλάτου που ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους συνελήφθει μαζί με άλλα δύο άτομα κατηγορούμενος για ληστείες, κατοχή όπλων κκαι εκρηκτικών και άλλα σοβαρά αδικήματα.

    Πρόκειται για τον Γιώργο Βεντούρα, 29 χρόνων από τα Πετράλωνα ο οποίος μαζί με τον Δημήτριο Παπαδομιχελάκη είχε διαπράξει την ένοπλη ληστεία στην Ιnteramerican στην λεωφόρο Συγγρού στις αρχές του μήνα.

    Από την προανάκριση προέκυψε οτι ο Παπαδομιχελάκης μαζί με τον Γιώργο Αλυφαντή που αναζητήτε είχαν διαπράξει άλλες δύο ένοπλες ληστείες μέσα στον Απρίλιο στο Χαλάνδρι και στην Νέα Σμύρνη.

    Τα όπλα και τα πυρομαχικά είχαν προμηθευτεί οι ληστές από τον στρατιώτη Χρήστο Γκλίστη. Η προανάκριση οδήγησε σε άλλα δύο πρόσωπα στον Ευάγγελο Τζιβελή 35 χρόνων που συνελήφθει και στον Κωνσταντίνο Κατωνίδη 46 χρόνων που αναζητείτε. Στα σπίτια τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός πολεμικών και μη όπλων, περούκες, αναισθητικά σπρέϋ και άλλα αντικείμενα.

    Ενοπλη ληστεία με λεία 15 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί.

    Οι δράστες ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλουςε με κοντόκαννες καραμπίνες κι εξαφανίστηκαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:11:57

    [09] Τουρκία-Ισλαμιστές

    Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε ο ισλαμιστής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογκάν από το Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας του Ντιγιάρμπακιρ με την κατηγορία της "υποδαύλισης θρησκευτικού και φυλετικού μίσους".

    Ο Ερντογκάν, πρώην μέλος του ισλαμικού κόμματος της Ευημερίας του Νετζμετίν Ερμπακάν, κατηγορήθηκε ότι στη διάρκεια ομιλίας του τον περασμένο Δεκέμβριο στην νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ, παρουσίασε τα τεμένη ως "στρατώνες" του κόμματός του.

    "Τα τεμένη είναι οι στρατώνες μας και οι μιναρέδες οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι τα κράνη μας και οι πιστοί οι στρατιώτες μας" είχε διακηρύξει ο ισλαμιστής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

    Ο Ερντογκάν, που είναι δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης από το 1994, δεν παρέστη στο δικαστήριο και η ποινή που του επιβλήθηκε δεν αναμένεται να εκτελεστεί άμεσα, καθώς η υπόθεση θα συζητηθεί στο εφετείο.

    Ο Ερντογκάν θεωρείται ως ο διάδοχος του Ερμπακάν στην ηγεσία του ισλαμικού κινήματος της Τουρκίας.

    [10] Κοσυφοπέδιο-Δημοψήφισμα

    Νέα ανάφλεξη απειλείται στο Κοσσυφοπέδιο μετά το δημοψήφισμα που οργανώνεται στην Σερβία την προσεχή Πέμπτη καθώς αναμένεται να απορριφθεί η διεθνής μεσολάβηση για την διευθέτηση της κρίσης με τους αλβανούς αυτονομιστές.

    Το δημοψήφισμα οργανώνεται με πρωτοβουλία του γιουγκοσλάβου προέδρου Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς σε μια περίοδο που η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο παραμένει εκρηκτική μετά τις σερβικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ντρένιτσα στα τέλη Φεβρουαρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 80 άτομα.

    Οι αλβανοί αρνούνται εδώ και πέντε εβδομάδες να πάρουν μέρος - χωρίς διεθνή μεσολάβηση - στον διάλογο που προτείνουν οι σερβικές αρχές. Η αντιπροσωπεία της σερβικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τακτικά την Πρίστινα δεν έχει μέχρι τώρα κατορθώσει να πείσει τους ηγέτες των αλβανών να μετάσχουν στον διάλογο με στόχο την επίλυση της κρίσης.

    Σέρβοι και αλβανοί αλληλοκατηγορούνται ότι σχεδιάζουν

    ένοπλη σύγκρουση. Το Βελιγράδι υποστηρίζει μάλιστα ότι οι μεθοριακές δυνάμεις του έχουν επανειλημμένα αποτρέψει απόπειρες διείσδυσης στο Κοσσυφοπέδιο ενόπλων αλβανών από την γειτονική Αλβανία. Τα Τίρανα έχουν αποκρούσει πάντως αυτές τις κατηγορίες.

    Η κατάσταση στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο, που συνορεύει με την Αλβανία, θεωρείται έκρυθμη. Οι σέρβοι κατήγγειλαν χθες ότι ένας καταυλισμός σέρβων προσφύγων δέχθηκε επίθεση με αυτόματα και χειροβομβίδες. Συμφωνα με σερβικές πηγές άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον καταυλισμού στο Μπαμπαλοτς όπου φιλοξενούνται 123 σερβικές οικογένειες, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

    Το Κέντρο σερβικής πληροφόρησης που μετέδωσε την πληροφορία πρόσθεσε ότι ένοπλοι Αλβανοί εχουν συγκεντρωθεί στα δυτικά, κυρίως στο χωριό Γκλοντιάνε, στην περιοχή όπου οι Αλβανοί καταγγέλλουν από την πλευρά τους ότι έχουν συγκεντρωθεί σερβικές δυνάμεις. Στο χωριό αυτό, που θεωρείται οχυρό των Αλβανών, έγιναν συγκρούσεις μεταξύ σέρβων αστυνομικών και Αλβανών τον περασμένο Μάρτιο. Η κατάσταση χαρακτηρίστηκε "δραματική" από τον Δημοκρατικό Σύνδεσμο του Κοσσυφοπεδίου, το κυριότερο κόμμα των Αλβανών της περιοχής. Ο Δημοκρατικός Σύνδεσμος του αλβανού ηγέτη Ιμπραίμ Ρουγκόβα κατήγγειλε ότι γιουγκοσλάβοι στρατιώτες με βαρύ οπλισμό έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Ντετσάνι. Συμφωνα με τον Δημοκρατικό Σύνδεσμο οι δυνάμεις του Βελιγραδίου "ετοιμάζονται για μεγάλη επίθεση εναντίον του τοπικού αλβανικού πληθυσμού". Το κόμμα του Ρουγκόβα προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώθηκε δραματικά, μετά τα επεισόδια του Μαρτίου και ότι οι κάτοικοι "αρχίζουν να οργανώνονται για να αποφύγουν μια νέα σφαγή".

    Ο σύμβουλος του Ρουγκόβα, Αλούς Γκασί προειδοποίησε μάλιστα ότι "ο λαός και οι ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιηθεί διάλογος για την επίλυση της κρίσης μόνο με διεθνή μεσολάβηση και εγγύηση για την εφαρμογή μιας πιθανής συμφωνίας".

    Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου και συνεργάτης του Ρουγκόβα, Γκιέτζι Ντένταϊ, τόνισε ότι "το δημοψήφισμα είναι εσωτερικό πρόβλημα της Σερβίας και αφορά το λαό και τις σερβικές αρχές".

    "Δεν θέλουμε να αναμιχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας", τόνισε ο Ντένταϊ. Κάλεσε μάλιστα τους αλβανούς να μην κυκλοφορούν στους δρόμους την ημέρα του δημοψηφίσματος για να επιτραπεί στους σέρβους να ψηφίσουν με ηρεμία.

    Χαρακτήρισε πάντως το δημοψήφισμα "περιττό και παράλογο, καθώς η Σερβία γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος χωρίς την συμμετοχή μιας τρίτης πλευράς - των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:06:08

    [11] Ρωσία-Κιριγένκο

    Η ρωσική Δούμα όρισε για την ερχόμενη Παρασκευή την τρίτη και αποφασιστική ψηφοφορία για την επικύρωση της υποψηφιότητας του Σεργκέι Κιριγένκο στην πρωθυπουργία.

    Η Δούμα έχει ήδη απορρίψει δύο φορές την υποψηφιότητα του Κιριγένκο και σε περίπτωση που την καταψηφίσει για τρίτη φορά, ο πρόεδρος Γέλτσιν είναι υποχρεωμένος απο το Σύνταγμα να διαλυσει το Σώμα και να προκηρύξει νέες εκλγές.

    Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ έχει δηλώσει ότι το κόμμα του, το μεγαλύτερο της Δούμας με 134 βουλευτές, θα καταψηφίσει και πάλι την υποψηφιότητα του Κιριγένκο, παρά τον κίνδυνο διάλυσης της Βουλής.

    [12] Κλίντον-Υπόθεση Λεβίνσκι

    Θάβεται όλο καί πιό βαθειά η υπόθεση Λεβίνσκι πού ταρακούνησε τούς τελευταίους μήνες τά θεμέλια τού Λευκού Οίκου.

    Μετά από τήν τοποθέτηση στό αρχείο τής υπόθεσης Πόλα Τζόουνς έφθασε καί η σειρά τής υπόθεσης Λεβίνσκι.

    Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έδωσε το δικαίωμα στον ανεξάρτητο δικαστή Κένεθ Σταρ να ανακρίνει τους πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης.

    Σε επιστολή προς τον δικαστή Σταρ εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών,που φρουρούν τον προόεδρο Κλίντον,δεν μπορούν, έστω καί άν τό θέλουν, να μιλήσουν για τη συμπεριφορά ή για κάποια συζήτηση που έτυχε νά παρακολουθήσουν.

    Ο Κένεθ Σταρ είχε ζητήσει άδεια για να ανακρίνει τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών που φρουρούν τον αμερικανό πρόεδρο, καθώς πίστευε ότι η μαρτυρία τους θά βοηθούσε τήν υπόθεση.

    Μέχρι τώρα έχει καταθέσει για την υπόθεση Λεβίνσκι μόνο ο Λιούις Φόξ, πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, ανέφερε ότι είδε μία φορά την Μόνικα Λεβίνσκι να εισέρχεται στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου όπου βρισκόταν ο πρόεδρος Κλίντον και να παραμένει αρκετή ώρα.

    Καί όλα αυτά τήν ώρα πού ένας αργεντίνος δημοσιογράφος, γνωστός γιά τίς φάρσες του, χάρισε στόν πρόεδρο Κλίντον ενα αντίτυπο τού βιβλίου Κάμα Σούτρα.

    Ο πλανητάρχης αρνήθηκε ευγενικά τήν πολυτελή έκδοση τού ινδικού σεξουαλικού έπους άν καί στήν αρχή τό είχε δεχθεί ευχάριστα.

    Ομως όταν διάβασε τόν τίτλο τού βιβλίου τό επέστρεψε στόν δημοσιογράφο μέ ένα νευρικό χαμόγελο.

    Ο Μπίλ Κλίντον θά χαμογελάσει νευρικα έκ νέου τό ερχόμενο Σαββατο, όταν θά αναγκασθεί νά βρεθεί στόν ίδιο χωρο μέ τήν Πόλα Τζόουνς, στά πλαίσια μιάς μεγάλης δεξίωσης σέ κεντρικό ξενοδοχείο τής Ουάσιγκτον καί καλεσμένους περίπου δύο χιλιάδες εξακόσιους εκπροσώπους τού τύπου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:05:26

    [13] Ελ Νίνιο-Βενετία

    Η όμορφη Βενετία, η πόλη των δόγηδων, των καναλιών και του αθεράπευτου ρομαντισμού, κινδυνεύει να χαθεί μέσα στα νερά της Μεσογείου και τα πιο όμορφα απο τα αξιοθέατά της, όπως η πλατεία του αγίου Μάρκου μπορεί να εκτεθούν απο τα μισά του επόμενου αιώνα στην ανελέητη μανία των υδάτων.

    Ο λόγος η άνοδος της υδάτινης στάθμης σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία οφείλεται στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Αυτό ισχυρίζεται σε συνέντευξη του στο σημερινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας 'Ιντιπέντεντ' ο ειδικός στις πλημμύρες, Δρ Εντμουντ Πένινγκ Ρόουζελ.

    Η πρώτη δημοσίευση της πρόβλεψης του βρετανού επιστημονα έγινε με τη μορφή εργασίας στην Βασιλική Γεωγραφική Εφημερίδα.

    Η έκθεση του τώρα αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης σε ημερίδα του Ταμείου για τη Σωτηρία της Βενετίας, που διεξάγεται σήμερα στο Λονδίνο.

    Σ'αυτήν την ημερίδα ο Ρόουζελ αναμένεται να έρθει σε φραστική σύγκρουση με τις ιταλικές αρχές και τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Ο Ρόουζελ πιστεύει πως η ιδέα των ιταλικών αρχών να υψώσουν κρηπιδώματα, με τη μορφή 'ανυψούμενων πυλών' από την επιφάνεια της ξηράς για να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες είναι εσφαλμένη.

    Υποστηρίζει δε, ότι οι κατασκευές αυτές θα κοστίσουν πανάκριβα, και επιπλέον δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, καθώς το ζήτημα εστιάζεται ακριβώς στο κάθε πότε θα χρειάζεται να κλείνουν οι πύλες.

    Οι πλημμύρες αποτελούν έναν διαρκή κίνδυνο για την πρωτεύουσα της "Γαληνοτάτης" και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, που αποτελεί το χαμηλότερο σημείο της, και πλημμυρίζει κάθε χρόνο 40 με 60 φορές.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:11:22

    [14] Νεό άλμα στην Σοφοκλέους

    Νέο άλμα σημείωσαν σήμερα οι τιμές των μετοχών στη Σοφοκλέους, όπου ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε άνοδο της τάξεως του 7,32%.

    Ετσι έφθασε τις 2.627,90 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 100 δισεκατομμύρια 980 εκατομμύρια δραχμές.

    [15] ΟΟΣΑ-Ελληνική οικονομία

    Στο μικροσκόπιο του ΟΟΣΑ θα βρεθεί η Ελληνική οικονομία από την Πέμπτη, ενώ η επόμενος έλεγχος της πορείας της θα διεξαχθεί από τους απεσταλμένους του Διεθνούς Νομισμαστικού ταμείου από τις 7 Μαίου.

    Εξάλλου σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας ενημέρωσε τους απεσταλμένους του Ecofin ενώ την ερχόμενη Πέμπτη σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο θα εξετασετεί η πορεία των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες η κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο κύριος Παπαντωνίου θα προχωρήσει με αποφαστιστικότητα.

    [16] Ψαλίδι στις υπερωρίες

    Ανοίγει ο δρόμος για ψαλίδι στις υπερωρίες, αφού το δεύτερο τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι ο υπολογισμός τους θα πρέπει να γίνεται βάσει των τακτικών αποδοχών και χωρίς τις προσαυξήσεις. Η τελική απόφαση πάντως θα ληφθεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 21-Apr-98 17:06:57
    Καλοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ στην βορειοανατολική Ελλάδα πιθανότατα να εκδηλωθούν κυρίως το απόγευμα τοπικές βροχές.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εώς 23 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιος καιρός και στην Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εώς 22 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 21-Apr-98 17:06:44

    Δεν αλλάζει και το επόμενο τριήμερο ο καιρός. Τοπική συννεφιά στη διάρκεια του απογεύματος, ίσως λίγες βροχές στα Βόρειοανατολικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Κάποια αλλαγή περιμένουμε το Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές στα Κεντρικά και Νότια και ενίσχυση των ανέμων.

    Την Πέμπτη εκτός από τη Βορειοανατολική Ελλάδα, που ίσως βρέξει και πάλι για λίγο το απόγευμα, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός παραμενει σχεδόν αίθριος.

    Οι ασθενείς άνεμοι βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί- νοτιοανατολικοί μέτριοι και τη νύχτα ισχυροί και η θερμοκρασία ανεβαίνει λιγο και θα φθάσει στα Βόρεια στους 23 βαθμούς και στους 24 με 25 στην υπόλοιπη χωρα.

    Οι ίδιες καιρικές συνθήκες και την Παρασκευή. Πιθανότητα για λίγες βροχές το απογευμα στα Βορειοανατολικά, καλός ο καιρός μέχρι το μεσημέρι στην υπόλοιπη χώρα, αλλά αργότερα στα Νότια ενδέχεται να βρέξει για λίγο κυρίως στα Νοτιοδυτικά.

    Οι άνεμοι στα Βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία παραμένει αμετάβλητη και θα πλησιάσει στους 23 βαθμούς στα Βόρεια και στους 24 με 25 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 21 April 1998 - 15:13:45 UTC