Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μύνημα του κόσμου προς τα δύο μεγάλα κόμματα

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Καραμανλής
  • [02] ΠΑΣΟΚ-ΝΑΤΟ
  • [03] Γιούνγκερ
  • [04] Πάγκαλος
  • [05] Κωνσταντόπουλος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Ναυάγιο
  • [07] Παιδεία-Κινητοποιήσεις
  • [08] Σατανιστές
  • [09] Ερμού
  • [10] Ωράριο καταστημάτων
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Γιλμάζ-Λονδίνο
  • [12] Αλβανία:Συνταγματικό δικαστήριο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Σύνοδος Ισλαμικών χωρών
  • [14] Κίνα-ΗΠΑ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Γερμανία-Φοιτητές
  • [16] Αεροπειρατία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Επιτόκια
  • [18] Συντάξεις
  • [19] Αυθαίρετα-Πρόστιμα
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μύνημα του κόσμου προς τα δύο μεγάλα κόμματα

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 11:41:13
    Μηνύματα στην κυβέρνηση, κυρίως για την οικονομική της πολιτική, στέλνουν οι ψηφοφόροι, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB.

    Σύμφωνα με αυτήν, η Ν.Δ προηγείται κατά 5,1 μονάδες συγκεντρώνοντας ποσοστό 29,2 %, έναντι του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει το 24,1% των προτιμήσεων.

    Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, ο Συνασπισμός με 5,1%,το ΔΗΚΚΙ 4,1% και η ΠΟΛΑΝ 1, 9%.

    Ωστόσο στο ερωτημα ποιός θα κέρδιζε τις εκλογές, το 42,2% απάντησε το ΠΑΣΟΚ, έναντι 22,2% της ΝΔ.

    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ο Κώστας Καραμανλης προηγείται σε δημοτικότητα με 40,6%,έναντι του Κώστα Σημίτη που συγκεντρώνει ποσοστό 36,1 %.

    Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δήλωσε στον Antenna, ο διευθυντής της ΑΛΚΟ,Κώστας Παναγόπουλος, ενώ για τα ποσοστά σχετικά με το ποιός θα κερδιζε τις εκλογες,είπε ότι αυτά μπορεί να αλλάξουν,μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:02:49

    [01] Σημίτης-Καραμανλής

    Πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η συζήτηση για την πορεία της οικονομίας προς την ΟΝΕ μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ ο πρωθυπουργός εμφανιστηκε ικανοποιημένος παο την πορεία αυτή και απο τις διαπραγματευσιεςπ ου εχουν γινει σε πείπεδο κορυφής αλλά και αισιοδοξος για τις μελλοντικές εξελίξεις.

    Ο προεδρος της ΝΔ αμφισβητισε την πολιτική της κυβέρνησης,μιλησε για ατολμια και ανεπάρκεια και χαρακτήρισε τον κύριο Σημίτη πρωθυπουργό των φόρων.

    Στην οξύτατη αντιπαράθεση που ακολούθησε ο κύριος Σημίτης κατηγόρησε τον Κωστάκη οτι δεν λεέιε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και για ιταμότητα ενω ο κύριος καταμανλής τον κατηγόρησε για μυστικοπάθεια στο θέμα των νέων δομών του ΝΑΤΟ και ειπε χαρακτηριστικά οτι πολιτική της κυβερνησης δεν πεέιθει πυτε τα στελέχη της και σε θέματα οικονομικής πολιτικής αλλάκ αι στο χεριισμό στων εθνικών θεμώτνω,

    ''Η εσείς ειπε ο κύριος Καταμανλής πρέπει να λαλάξετε πολιτική ή η Ελλάδα κυβέρνηση''.

    Ο κύριος Σημίτης τον κατηγόρησε οτι παρελθοντολογεί και εκανε λογο για τις διοαφορποιήσεις στελεχών της ΝΔ και τόνισε οτι η κυβέρνηση ασκεί κοινωνική πολιτική και αυτήν εχει επιλέξει ο ελληνικός λαός.

    Ανάλογη κριτική πάντως ασκησαν προς την κυβέρνηση και οι αρχηγοί των αλλων κομμάτων.

    [02] ΠΑΣΟΚ-ΝΑΤΟ

    Νέες τριβές στο κυβερνητικό κόμμα, αναμένεται να προκαλέσει σήμερα το θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ που τίθεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος , θα ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής, ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ ζήτησε να δοθεί στους βουλευτές το κείμενο συμφωνίας.

    [03] Γιούνγκερ

    Στην Αθήνα, σήμερα ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλόντ Γιούνγκερ. Θα συναντηθεί με τον Κώστα Σημίτη εν΄ όψει της Συνόδου Κορυφής των "15", στο Λουξεμβούργο, την Παρασκευή και το Σάββατο, για τη διεύρυνση της Ε.Ε και τις Ευρωτουρκικές σχέσεις.

    Στο Λονδίνο ο Μεσούτ Γιλμάζ συναντήθηκε με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, ο οποίος δήλωσε πως "η αίτηση της Τουρκίας για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ίδια κριτήρια με τις άλλες υποψήφιες χώρες".

    [04] Πάγκαλος

    Επίθεση Πάγκαλου στους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.

    Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στη Συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου, τόνισε ότι πρέσβεις, διοικητικοί και υπάλληλοι γενικών καθηκόντων βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο, διότι -σύμφωνα με τον υπουργό- αλληλοϋπονομεύονται και αλληλοκατηγορούνται.

    Ο κ.Πάγκαλος διερωτήθηκε τι χρειάζονται τόσοι διοικητικοί υπάλληλοι, για να φτιάχθουν καφέδες στους πρέσβεις και να κάνουν άλλες δουλειές.

    [05] Κωνσταντόπουλος

    Κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό χαρακτήρισε το 1998 ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώντας σε διημερίδα που διοργανώνει το κόμμα του για τη Μεγαλόνησο.

    Τόνισε ότι λύση μπορεί να προωθηθεί μέσω διαλόγου και η διαδικασία ένταξης τη Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης.

    Ο κύριος Κωνσταντόπουλος πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινότητα δεν είναι Ελληνοτουρκικό πρόβλημα.

    Για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι δεν έχει νόημα εάν διατηρηθεί η ένταση στο Αιγαίο.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:01:58

    [06] Ναυάγιο

    Σώοι οι 11 από τους 12 Τούρκους ναυτικούς του φορτηγού "Ουγκουρλού" που βυθίσθηκε στις 05:30πμ ανοιχτά της Κύμης κάτω από αδίευκρίνιστες συνθήκες και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

    Οι ναυαγοί έγιναν αντιληπτοί όταν αλιευτικό εντόπισε φωτοβολίδα που πέταξαν και ενημέρωσε το λιμεναρχείο Κύμης.

    [07] Παιδεία-Κινητοποιήσεις

    Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας.

    Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Αθήνα.

    Υπό κατάληψη τελούν, εξ΄ άλλου, πολλές σχολές των Πανεπιστημίων και δεκάδες Λύκεια, από φοιτητές και μαθητές που διαμαρτύρονται για τις μεταρυθμίσεις Αρσένη.

    Την ίδια ώρα, στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι μοναδικές χώρες του Οργανισμού που διαθέτουν για την Παιδεία κάτω του 3, 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος τους.

    [08] Σατανιστές

    Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των νεαρών σατανιστών της Παλλήνης. Ο νεαρός Βασίλης Μίχος δήλωσε ότι ο Κατσούλας του είχε ζητήσει να σκοτώσει μια κοπέλλα προκειμένου να τον μυήσει στον σατανισμό ενώ η Ευαγγελία Ρηγάκη, οι δύο κόρες της οποίας ήταν κατηγορούμενες στην προηγούμενη δίκη, δήλωσε στην καταθεσή της ότι ο Κατσούλας είχε βιάσει τη μεγαλύτερη της κόρη, την οποία είχε υπό την επηροή του.

    [09] Ερμού

    Παραδίνεται στην κίνηση σε λίγες ημέρες ο πεζόδρομος της Ερμού, η διαμόρφωση του οποίου στοίχισε 1,3 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Στη μεσαία λωρίδα θα κυκλοφορούν mini-bus, ενώ στις άκρες υπάρχει πρόβλεψη για την κίνηση τυφλών.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδιάζει και για ομοιόμορφες πινακίδες στα καταστήματα.

    [10] Ωράριο καταστημάτων

    Συνεχόμενο ωράριο θα ισχύσει στα εμπορικά καταστήματα κατα την εορταστική περίοδο, δηλαδή απο την Δευτερα 15 Δεκεμβρίου έως το τέλος του χρόνου.

    Τα καταστήματα θα ανοιγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 8 το βράδι.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:02:36

    [11] Γιλμάζ-Λονδίνο

    Με το βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ συναντήθηκε στο Λονδίνο ο Μεσούτ Γιλμάζ, στο πλαίσιο των προσπαθειών τής Τουρκίας να ανοίξει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι "η αίτηση της Τουρκίας για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ίδια κριτήρια τα οποία ισχύουν και για τις άλλες υποψήφιες χώρες". Το Λονδίνο τάχθηκε, πάντως, υπέρ της συμμετοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή διάσκεψη.

    Ενα από τα βασικά θέματα στη συνάντηση Μπλερ-Γιλμάζ ήταν το Κυπριακό και ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ.Γιλμάζ, ότι η βρετανία θα παρακολουθεί τη στάση της Τουρκίας στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση λύσης.

    [12] Αλβανία:Συνταγματικό δικαστήριο

    Βαθαίνει η κρίση μεταξύ των κυριότερων θεσμών στην Αλβανία, καθώς σήμερα το Συνταγματικό Δικαστήριο, το ανώτερο στη χώρα, μήνυσε τον πρόεδρο της Αλβανικής Βουλής Σκεντέρ Γκινούσι για δημόσια δυσφήμηση. Ο κ. Γκινούσι κατηγόρησε, μεταξύ των άλλων, το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι ``είναι στην υπηρεσία κάποιου άλλου, εκτός Αλβανίας``.

    Η διένεξη μεταξύ Βουλής και Συνταγματικού Δικαστηρίου ξέσπασε ύστερα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να θεωρήσει αντισυνταγματική σχετική τροποποίηση που πρότεινε η Βουλή στο πακέτο Συνταγματικών Νόμων. Η τροποποίηση αφορούσε την παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε περίπτωση που βλάπτονται τα οικονομικά συμφέροντα μεγάλου συνόλου ατόμων.

    Με την τροποποίηση αυτή δινόταν το πράσινο φως στην κυβέρνηση για παρέμβαση στις παρατράπεζες για τη διαφάνεια της οικονομικής τους δραστηριότητας. Είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη παρατράπεζα στη χώρα από άποψη καταθετών, η ΒΕΦΑ, δεν επέτρεψε στην Κυβερνητική Επιτροπή Διαφάνειας και στους ξένους εμπειρογνώμονες να επιβλέψουν τις οικονομικές δραστηριότητές της. Η διαφάνεια των παρατραπεζών αποτελεί επίσης από τους βασικούς όρους, των διεθνών οργανισμών για την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών.

    Στη διένεξη παρενέβη αμέσως το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Ο αντιπρόεδρος του ΔΚ δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Γκινούσι ``δεν σημαίνουν ούτε τρέλλα, ούτε ανευθυνότητα, αλλά πολιτικό τυχοδιωκτισμό``. Ο ίδιος ο Μπερίσα απείλησε ότι το κόμμα του θα διακόψει κάθε επικοινωνία με την κυβέρνηση σε περίπτωση που συνεχιστούν, οι επιθέσεις και υπαινιγμοί κατά του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:03:05

    [13] Σύνοδος Ισλαμικών χωρών

    Ανοίγοντας τις εργασίες της 8ης συνόδου κορυφής της Οργάνωσης ισλαμικής διάσκεψης στην Τεχεράνη, ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, αγιατολλάχ Αλί Χαμενεϊ απηύθυνε έκκληση στον ισλαμικό κόσμο "να αναλάβει την πρωτοβουλία για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης" και τόνισε πως "μέχρι τώρα ήταν ο εχθρός που είχε την πρωτοβουλία και εμείς παραπονιόμασταν".

    Αναφερόμενος στο Ισραήλ ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν τόνισε ότι "ο εχθρός εγκαταστάθηκε στην γη της Παλαιστίνης, όπλισε τους εποίκους, διαίρεσε την αραβική γη, προσάρτησε εδάφη της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και της Συρίας".

    Νωρίτερα, ο σαουδάραβας πρίγκηπας Αμπντουλάχ είχε εκφράσει την επιθυμία να μεσολαβήσει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν για τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δυο χωρών.

    Οι εργασίες της συνόδου άρχισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Ιράν ενώπιον δεκάδων ηγετών ισλαμικών χωρών.

    Στη σύνοδο μετέχουν ηγέτες από 55 ισλαμικές χώρες του κόσμου, που εκπροσωπούν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

    Παραυρίσκεται επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αμπντέλ Μεγκίντ.

    Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση ξένων ηγετών στην ιρανική πρωτεύουσα από την επανάσταση του 1979 και η Τεχεράνη ελπίζει ότι η θεαματική αυτή συμμετοχή στην Διάσκεψη θα αποδείξει την ήττα των αμερικανικών προσπαθειών για την απομόνωση του Ιράν.

    Στη διάρκεια των εργασιών, που θα κρατήσουν τρεις ημέρες, θα συζητηθούν και θα εγκριθούν 142 αποφάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον μουσουλμανικό κόσμο, από την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή ως το Αφγανιστάν, την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής δράσης των φονταμενταλιστών.

    Πάντως, η Γκαμάα αλ Ισλαμίγια διέψευσε σήμερα ότι εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία δεσμευόταν να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της τουριστικής βιομηχανίας και των ξένων τουριστών στην Αίγυπτο.

    Η νέα εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει την ύπαρξη διάσπασης στους κόλπους της Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, που είναι η μεγαλύτερη ισλαμική οργάνωση στην Αίγυπτο,ανάμεσα σε εκείνους που τάσσονται υπέρ της εκεχειρίας με την κυβέρνηση και τους σκληροπυρηνικούς που είναι αντίθετοι σε κάθε συνδιαλλαγή.

    [14] Κίνα-ΗΠΑ

    Η Κίνα επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εμμονή τους στην πολιτική της διατήρησης των πυρηνικών ως αποτρεπτικού όπλου και απηύθηνε έκκληση στην Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε περικοπές στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών, Τανγκ Γκουοκιάνγκ είπε χαρακτηριστικά πως "Τώρα που ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, η διεθνής κατάσταση έχει ηρεμήσει αρκετά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να κατέχουν ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων και να επιμένουν στην πολιτική της πυρηνικής αποτροπής".

    Επίσης, αποκάλεσε την συνάντηση του αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον με τον κινέζο αντιφρονούντα Ουέι Ζινγκσένγκ ως "τελείως λάθος".

    Ο Πρόεδρος Κλίντον δέχτηκε χθες στον Λευκό Οίκο τον Ουέι, γνωστότερο υπερασπιστή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, ο οποίος απελευθερώθηκε για ιατρικούς λόγους από τις κινεζικές φυλακές, πριν από τρείς εβδομάδες και κατέφυγε στις ΗΠΑ.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:02:11

    [15] Γερμανία-Φοιτητές

    Εντείνονται οι φοιτητικοί αγώνες στη Γερμανία με αίτημα την αύξηση των δαπανών για την ανώτατη παιδεία.

    Αργά χθες βράδυ, περίπου 2000 φοιτητές σταμάτησαν για τρείς ώρες την κυκλοφορία των σιδηροδρόμων σε δύο σταθμούς της Κολωνίας,στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητικών ενώσεων κατά των προγραμματιζόμενων από την κυβέρνηση Κολ περικοπών στις δαπάνες για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

    Οι διαδηλωτές εμπόδισαν αρχικά την αναχώρηση των αμαξοστοιχιών από τον σταθμό Ντετζ και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τον κεντρικό σταθμό της Κολωνίας. Λόγω της κινητοποίησης σημειώθηκε πολύωρη καθυστέρηση στην αναχώρηση 12 αμαξοστοιχιών Ιντερσίτυ.

    Η κινητοποίηση αυτή θεωρείται μάλιστα η μεγαλύτερη των τελευταίων 30 ετών.

    [16] Αεροπειρατία

    Με την σύλληψη του αεροπειρατή και την απελευθέρωση όλων των επιβατών του ρωσικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας έληξε η αεροπειρατία που είχε εκδηλωθεί το πρωί στο Ιλιούσιν-62, ενω πλησιαζε να προσγειωθει σε πολη της Σιβηριας.

    Ο οπλισμένος αεροπειρατής απειλούσε,αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτηματα του, να ανατίναζε το αεροσκάφος μαζι με τους 146 επιβαίνοντες.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 13:01:39

    [17] Επιτόκια

    Σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων και καταναλωτικής πίστης κατά μισή μονάδα και των καταθέσεων κατά 0,25% προχωρά από σήμερα η Εθνική Τραπεζα. Αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες που είχαν αυξήσει τα επιτόκια στην πρόσφατη χρηματιστηριακή κρίση.

    [18] Συντάξεις

    Δεν τίθεται θέμα να μην καταβληθούν συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων από το ΙΚΑ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου.

    Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας χορηγήθηκαν στο Ιδρυμα 45 δισεκατομμύρια.

    [19] Αυθαίρετα-Πρόστιμα

    Υψηλά πρόστιμα για τα αυθαίρετα πού θά μπορούν όμως νά εξοφλούνται σέ 12 μηνιαίες δόσεις και κατεδάφιση για όσους δεν τα πληρώσουν προβλέπει σχέδιο προεδρικού διατάγματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Τά πρόστιμα γιά κατοικίες θά φθάνουν μέχρι καί 2 εκατομμύρια ενώ γιά τουριστικές εγκαταστάσεις καί εμπορικά κτίσματα μέχρι καί 60 εκατομμύρια.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 11:45:50
    Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα καί σταδιακή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο προβλέπεται για σήμερα

    Λίγη συννεφιά σε Αττική -άνεμοι βόρειοι ασθενείς εώς μέτριοι και θερμοκρασία εώς 14 βαθμούς κελσίου

    Λίγες νεφώσεις και για τη Θεσσαλονίκη όπου το θερμόμετρο θα σταματήσει σήμερα στους 10 βαθμούς κελσίου .

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Wednesday, 10-Dec-97 11:45:39
    Βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός και εώς την Παρασκευή το βράδυ, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται νέα επιδείνωση.

    Αύριο παρά την τοπική συννεφιά ο καιρός παραμένει καλός με βόρειους ανέμους που η έντασή τους δεν θα ξεπερνά τα 4 μποφωρ και θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χωρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή αρχικά σε όλη τη χωρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, αλλά προς το μεσημέρι στα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ ίσως βρέξει για λίγο στα βορειοδυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνεουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί ασθενείς και αργότερα στο Ιονιο μέτριοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα φθάσει τους 13 με 14 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 με 17 στις αλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 10 December 1997 - 17:05:48 UTC