Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Εγκρίθηκε η νέα δομή του ΝΑΤΟ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στέιτ Ντηπάρτμεντ
  • [02] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη
  • [03] Πολιτική Ανοιξη-ΝΑΤΟ
  • [04] Στη Βουλή η βία στα γήπεδα
  • [05] Καραμανλής
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Τρομοκρατική επίθεση στο Πατριαρχείο
  • [07] Ατομα με ειδικές ανάγκες
  • [08] Αποσύρσεις
  • [09] Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας
  • [10] Αποζημιώσεις Β΄Παγκόσμιου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Σκόπια-έκθεση ελληνικών προϊόντων
  • [12] Κοσυφοπέδιο-Εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Γερμανία-Νεοναζί
  • [14] Κλίντον-Χρηματοδότηση
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Ερυθρές Ταξιαρχείες
  • [16] Τροχαία
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Συντάξεις-Ακίνητα
  • [18] Επιτόκια
  • [19] Τέλη κυκλοφορίας
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [20] Καρκίνος
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Εγκρίθηκε η νέα δομή του ΝΑΤΟ

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 11:01:31
    Bολές από την αντιπολίτευση, αλλά και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ δέχεται η κυβερνηση για την αποδοχή της νέας δομής του ΝΑΤΟ και τη συμβιβαστική λύση με την Τουρκία σχετικά με τα στρατηγεία.

    Ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Νίκος Κουρής δήλωσε στον Antenna πως ενδεχομένως να οδηγούμαστε σε συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική και στον , κατηγόρώντας τον ότι εγκατέλειψε τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα στρατηγεία.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κουρή με τίτλο "Ελλάδα- Τουρκία- Ο πεντηκονταετής πόλεμος", από τους κυρίους Χαραλαμπόπουλο και Πεπονή.

    Στο βιβλίο ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση Σημίτη για τους χειρισμούς στην κρίση των Υμίων.

    Την ίδια ώρα το συνεχάρη Ελλάδα και Τουρκία για τη συμφωνία, ενώ ο Κώστας Σημίτης δήλωσε από το Παρίσι, ότι η Ελλάδα έκανε τις κινήσεις που μπορούσε και τώρα είναι η σειρά της Τουρκίας.

    Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν λύνονται οι Ελληνοτουρκικές διαφορές, ούτε ευνοούνται η μία χώρα σε βάρος της άλλης, δήλωσε ο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε λόγο για αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος στο Αιγαίο, το ΚΚΕ για κυριαρχία των αμερικανών και τυπικά στο Αιγαίο και ο Δημητρης Τσοβόλας για συναρμοδιότητα Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:58:56

    [01] Στέιτ Ντηπάρτμεντ

    Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν σήμερα οι ΗΠΑ για τη συμφωνία Αθηνών-Αγκυρας για τη νέα δομή της Συμμαχίας σε ότι αφορά το Αιγαίο.

    ``Αντιλαμβανόμαστε ότι οι δύο κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας συμφώνησαν επί της αρχής σε ένα σχέδιο για την αναδιοργάνωση της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο μιας γενικότερης αναδιοργάνωσης της δομής του ΝΑΤΟ`` δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν και πρόσθεσε ``Βλέπουμε αυτή τη συμφωνία ως ένα αξιοσημείωτο βήμα εμπρός στην προσπάθεια βελτίωσης της συνεργασίας στο Αιγαίο.Και συγχαίρουμε και τις δύο κυβερνήσεις και τον Γενικό Γραμματέα Σολάνα για το έργο τους και την επίτευξη αυτής της συμφωνίας``.

    Ο κ. Ρούμπιν αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση της κ. Ολμπράιτ με τον Τούρκο ομόλογό της Ισμαήλ Τζεμ που θα γίνει στην Ουάσιγκτον. ``Θα προετοιμάσουν το έδαφος για επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον αργότερα αυτό το μήνα. Η συζήτησή τους θα καλύψει όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του στρατηγικού μας συνεταιρισμού της συνεργασίας μας στις διόδους για τη μεταφορά ενέργειας, ευκαιρίες για αμερικανικές επενδύσεις και περιφερειακές εξελίξεις. Συνήθως όταν η Υπ. Εξωτερικών συναντά επισήμους από την Τουρκία το θέμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητάται αλλά δεν είναι στην προσχεδιασμένη ημερήσια διάταξη που μου δόθηκε. Δεν θα με εξέπληττε πάντως εάν συζητηθεί``.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μάικλ Ντάμπλντέι περιορίσθηκε να δηλώσει σχετικά: ``Υποστηρίζουμε σθεναρά το έργο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία μιας νέας δομής διοίκησης που θα απαντά πιό αποτελεσματικά στις σύγχρονες προκλήσεις της Συμμαχίας συμπεριλαμβανομένων και αυτών στη νότια περιοχή``.

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από συνάντηση που είχε σήμερα με την Μαντλίν Ολμπράιτ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λαμπέρτο Ντίνι δήλωσε στον ανταποκριτή της ΕΡΑ στην Ουάσιγκτον ότι η Ιταλία υποστηρίζει ``τη συμμετοχή της Τουρκίας στη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρ. Ενωσης``. Και συμπλήρωσε: ``Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης. Η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της ΕΕ θέλουν να δουν την Τουρκία συνδεδεμένη με τη διαδικασία διεύρυνσης και όχι αποκλεισμένη από αυτή``.

    Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ``δεν χρειάζεται να τις εκφράσουμε (τις απόψεις μας) στην Ελλάδα, το έχουμε κάνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όπου λαμβάνουν χώρα οι συζητήσεις``.

    [02] Τσοχατζόπουλος-Συνέντευξη

    Οι 16 χώρες-μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας αποφάσισαν παρά τις δυσκολίες, που αντιμετώπισαν, να εγκρίνουν τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

    Η Ελλάδα, μετά από 20, περίπου, χρόνια, αποκαθιστά την ισότιμη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ με τα άλλα κράτη-μέλη.

    Με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν λύνονται οι ελληνοτουρκικές διαφορές, ούτε ευνοούνται η μία χώρα σε βάρος της άλλης.

    Αυτά τόνισε ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μετά το πέρας των εργασιών της σημερινής συνόδου των υπουργών Αμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας και διευκρίνισε: Με την ισότιμη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ η Ελλάδα, όμως, μπορεί να εξασφαλίσει τα εθνικά της δικαιώματα στο πλαίσιο της Συμμαχίας με ενισχυμένες δυνατότητες, που δεν είχε μέχρι τώρα.

    Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ πρόκειται να λειτουργήσει ένα στρατηγείο στη Νάπολη και από ένα περιφερειακό υποστρατηγείο στις τέσσερις μεσογειακές χώρες-μέλη, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία. Τα υποστρατηγεία με κύριο βάρος στο στρατό ξηράς θα έχουν την αναγκαία στελέχωση από πλευράς Ναυτικού και Αεροπορίας.

    Αυτό σημαίνει, ότι η Ελλάδα αποκτά το νατοϊκό στρατηγείο της Λάρισας, απόλυτα ισότιμο με τα στρατηγεία της Βερόνας, της Μαδρίτης και της Σμύρνης, ενώ η Τουρκία από τρία στρατηγεία που διαθέτει μέχρι σήμερα, θα περιορισθεί σε ένα. Το στρατηγείο της Λάρισας θα έχει Ελληνα διοικητή και το 55% του προσωπικού θα είναι Ελληνες. Θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη για ολόκληρο τον εθνικό χώρο.

    Συγχρόνως, θα αποτελεί τη βάση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολιτική ειρήνης και ασφάλειας και συνεργασίας του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

    Πέραν, όμως, του εθνικού χώρου τα περιφερειακά υποστρατηγεία δεν θα έχουν προκαθορισμένα όρια επιχειρησιακής ευθύνης, (που έχουν, άλλωστε, καταργηθεί επίσημα από το 1992). Ο ρόλος των υποστρατηγείων θα είναι συντονιστικός και θα υλοποιούν τις αποφάσεις της Στρατιωτικής Επιτροπής με τη συνεργασία κάθε κράτους-μέλους. Αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε περίπτωση άσκησης, εκπαίδευσης ή επιχείρησης, η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα του βέτο στη Στρατιωτική Επιτροπή ή στην Πολιτική Επιτροπή (Συμβούλιο υπουργών).

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι με το νέο και πιο ευέλικτο σύστημα ασφάλειας, που υποκαθιστά τα μόνιμα όρια επιχειρησιακής ευθύνης, διασφαλίζονται πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα. Διαβεβαίωσε, εξάλλου, οτι αποκλείεται οποιαδήποτε νατοϊκή ανάμιξη στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας-μέλος και φυσικά, της Ελλάδας. Αυτό, πρόσθεσε, αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε αυτούς, που έσπευσαν να επικρίνουν τη συμφωνία, που δέχθηκε σήμερα η Ελλάδα.

    Η συμφωνία, που αποφασίσθηκε σήμερα για τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ πρόκειται να επικυρωθεί από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας στις 16-17 Δεκεμβρίου. Μετά την επικύρωσή της θα αρχίσει, είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος, η φάση των ρυθμίσεων που έχουν σχέση με τον τρόπο εφαρμογής της συμφωνίας. Μια φάση, όπως διευκρίνισε χαρακτηριστική, που προβλέπεται να είναι εξίσου δύσκολη και επίπονη.

    Για τη φάση αυτή η Ελλάδα ζήτησε και επέτυχε να αρχίσει αμέσως -μετά την επικύρωση- η διαδικασία της αναθεώρησης και να εξακολουθήσουν να ισχύουν τα έγγραφα που ρυθμίζουν ειδικότερα θέματα λειτουργίας (όπως το έγγραφο MC 36/2 για την ευθύνη νατοϊκών και εθνικών διοικούντων σε περίπτωση κρίσης και πολέμου και το έγγραο MC88 για τις αρμοδιότητες των εθνικών αρχών εναέριας κυκλοφορίας -σε περίπτωση κρίσης και πολέμου. Τα έγγραφα αυτά, είπε ο Τσοχατζόπουλος, θα καταργηθούν όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή της νέας στρατιωτικής δομής του ΝΑΤΟ (υπολογίζεται να τεθεί σε εφαρμογή από το 1999) και να υψωθεί η σημαία στο στρατηγείο της Λάρισας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατέληξε: Οσα γράφονται για τη μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο, δείχνουν, απλώς, άγνοια. Το ΝΑΤΟ δεν λύνει προβλήματα εθνικής κυριαρχίας. Η εθνική κυριαρχία ανήκει πλήρως στα κράτη- μέλη και η υπεράσπισή της παραμένει πρώτιστο καθήκον των ενόπλων δυνάμεων της. Αυτό αναγνωρίζεται ρητά με τη συφμωνία για τη νέα στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ.

    [03] Πολιτική Ανοιξη-ΝΑΤΟ

    Για συγκυριαρχία των Τούρκων στο Αιγαίο μέσω ΝΑΤΟ, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ.

    Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η χώρα μας θα έχει δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του στρατιωτικού διοικητή όσον αφορά τους χώρους επιχειρησιακής ευθύνης, αλλά δεν θα μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα αυτό στις αποφάσεις του διοικητή για τις περιοχές ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

    [04] Στη Βουλή η βία στα γήπεδα

    Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στα γήπεδα απασχόλησαν χθες την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας επιτέθηκε για μία ακόμη φορά , στους μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου , καταγγέλλοντας πως επειδή το ποδόσφαιρο είναι κρατικό-δίαιτο και τηλεοπτικό-δίαιτο δεν τους ενδιαφέρει η ασφάλεια στις εξέδρες και η προσέλκυση φιλάθλων γιατί τα έσοδα από αυτούς είναι μικρά.

    Ο κ. Φούρας ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και ξεκαθάρισε ότι αν επαναληφθούν τα χθεσινά φαινόμενα η πολιτεία δεν θα διαθέσει ξανά στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναικό το Ολυμπιακό Στάδιο , λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να ψάξουν για έδρα και να καταστρέψουν τα δικά τους γήπεδα και όχι το ΟΑΚΑ .

    Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Φούρας είναι η κατάθεση νομοσχέδιου για την παρακράτηση των εσόδων της ΕΠΑΕ για τις ζημιές που προκαλούνται - η εντατικοποίηση των ελέγχων στην είσοδο των γηπέδων και στις εξέδρες και την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος που θα ξεκινήσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια για την αποτροπή βίαιων επεισοδίων .

    Στο εξής οι αγώνες για ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας θα γίνονται μόνο Κυριακή εκτός κι αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δώσει έγκριση για διαφορετική ημέρα . Εννέα κάμερες παρακολουθούσαν χθες την κίνηση στις εξέδρες και οι κασσέτες στέλνονται στον Εισαγγελέα .

    Βουλευτές μέλη της Επιτροπής καταφέρθηκαν κατά της ΕΠΑΕ και της ΕΠΟ και μεταξύ άλλων πρότειναν μετά από τέτοια επεισόδια οι αγώνες να διεξάγονται χωρίς φιλάθλους και να απαγορεύεται η τηλεοπτική κάλυψη και μεταδοσή τους. Παράλληλα έκαναν λόγο για επιχειρηματίες που έχουν μαζί με το ποδόσφαιρο κι άλλες δραστηριότητες και λυμαίνονται το χώρο για να αυξήσουν το κύρος και τις επιδιώξεις τους .

    [05] Καραμανλής

    Επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ν.Δ, Κώστα Καραμανλή σε ομιλία του στην εταιρία ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ χαρακτήρισε τον προυπολογισμό κάλπικο και μαιμού, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με τεχνάσματα την ονομαστική σύγκλιση και σημείωσε ότι πλανώνται πλάνην οικτά οι πολιτικάντηδες που πιστεύουν οτι έχουν να κάνουν με θύματα που μπορούν να κοροιδεύουν εφ΄όρου ζωής.

    Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε ότι τα θέματα διαφάνειας θα αποτελούν σημείο αιχμής της πολιτική της Ν.Δ τους επόμενους μήνες κατηγορώντας την κυβέρνηση οτι καθυστέρησε για τρία χρονια τις πρόγραμματικές συμφωνίες με αποτέλεσμα ένα μήνα πριν λήξει η προσθεσμία για τη συναφή ττους να είναι δυνατός κανένας έλεγχος.

    Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για κακές επιδόσεις στην οικονομία και μίλησε για ευρύτατες αποκρατικοποιήσεις στις κρατικές τράπεζες τις οποίες χαρακτήρισε ως απορροφήτες πλεονάζουσας κομματικής ανεργίας.

    Αποτελούν τραγική μειοψηφία είπε σε πολιτικό επίπεδο και τραγική οπισθοφυλακή σε ηθικό, όσοι αντιδρούν στις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται στην Ελληνική οικονομία. Η Ν.Δ κατέληξε μπορεί να προχωρήσει στις τομές και τις ρήξεις που χρειάζονται γιατί δεν έχει ούτε δεσμεύσεις ούτε εξαρτήσεις.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:57:48

    [06] Τρομοκρατική επίθεση στο Πατριαρχείο

    Ενας εκωφαντικός θόρυβος συγκλόνισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τον χώρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλης και ηταν ο θόρυβός μίας βόμβας που εξεράγη τραυματίζοντας τον τριτέυοντα διάκονο του Πατριαρχείου Νεκτάριο, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο Αμερικανικό Νοσοκομέιο της Κωνσταντινούπολης όπου υπεβλήθη σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επέμβασεις,

    Σημαντικές υλικές ζημιές έχει υποστεί ο εξωτερικός τοίχος του ναού του Αγίου Γεωργίου, στην σκεπή του οποίου εξεράγη η χειροβομβίδα που ερίφθη προφανώς από το βόρειο σημείο του Πατριαρχικού κηπου και πιθανώς όπως εκτιμούν οι τουρκικές αρχές από τον μιναρέ τεμένους που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Πατριαρχικό Οίκο.

    Είναι γεγονός ότι καμμία οργάνωση δεν εχει αναλάβει την ευθύνη αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η τουρκική αστυνομία πιστεύει ότι είναι έργο των ριζοσπαστών ισλαμιστών, αφού και κατά το παρελθόν οργανώσεις των φανατικών ιλσαμιστών πραγματοποιησαν παρομοιες επιθέσεις κατά του Πατριαρχείου .

    Παρομοια επίθεση κατα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ειχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτεμβρίο του 1996 . Συγκεριμένα στο ίδιο σημειο ειχαν ριξει βόβμα απο την εκρηξη της οποίας εσπασαν τα τζάμια του Πατριαρχικού Οικου οπου βρίσκονται τα κελιά των μελών της Πατριαρχικής Αυλής εων ειχε υποστει ζημιές η σκεπή του Πατριαρχικού Ναου του Αγίου Γεωργίου.

    Η ριψη βομβας ειχε συνοδευθει και απο ριπές αυτομαων οπλων, ειχε γινει επισης δεκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και την ευθυνη ανελαβε τοτέ με τηλεφωνημα της στην εφημερίδα Χουριετ Το ισλαμικό Μέτωπο των Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής,μία ενοπλη εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση που ειχε πραγματοποιησει στο παρελθον βομβιστικές επιθέσεις εναντιον Εκκλησιών αλλα και εστιατοριών της Κνωσταντινοιύπολης που διαθετουν οινοπνευματώδη ποτά.

    Δυο χρόνια πριν την βοβμιστική αυτή επιθεση και συγκεριμένα τον Μάιο του 1994 μία αλλη οργναωση Ισλαμιστών οι Πολεμιστές της Ισλαμικής Διαφώτισης ειχαν τοποθετήσει τρεις ωρολογιακούς μηχανισμούς μεγαλής ισχυός στην σκεπή της αριστερής πτέρυγας του Πατριαρχικού Οίκου οι οποίες εξουδετερώθηκαν ομως απο τουρκους πυροτεχνουργούς, ενω κοντά στις βόμβες βρεθηκε προκηρυξη με την οποία απειλούσαν την ζωή του Οικουμενικού Πατριάρχη κυριου Βαρθολομάιου.

    [07] Ατομα με ειδικές ανάγκες

    Με παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από υπουργεία τιμήθηκαν τα άτομα με ειδικες αναγκες την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτούς.

    Αιτία των διαμαρτυριών είναι το απαράδεκτο γεγονός ότι τα δημόσια κτίρια και μεγάλο μέρος υπηρεσιών εξακολουθούν να είναι απροσπέλαστα στα άτομα αυτά.

    Συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας Κώστα Γείτονα από τον οποίο ζήτησαν να καλυφθούν οι 54 θέσεις εργασίας για άτομα με ειδικές ανάγκες που παραμένουν κενές ενώ από τον Κώστα Λαλιώτη ζήτησαν να συνταχθεί επιτέλους η ρύθμιση που αφορά την πρόσβαση τους στα δημόσια κτίρια και καθυστερεί εδώ και δύο χρόνια.

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμανης παρουσιαζει σήμερα σε ειδική εκδήλωση έρευνα που έχει γίνει για τη δραστηριότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

    [08] Αποσύρσεις

    Τη σταδιακή απόσυρση ακόμη και καταλυτικών αυτοκινήτων της γενιάς του ΄90 προβλέπει νομοσχέδιο των συναρμοδίων υπουργείων σύμφωνα με δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας.

    Η απόσυρση θα αρχίσει τον προσεχή Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2004.

    Ως προς τα κίνητρα, η επιτροπή που συνέταξε το νομοσχέδιο, προτείνει να διαφοροποιούνται ανάλογα με τον κυβισμό και την πατρότητα του αυτοκινήτου.

    [09] Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

    Αυξήσεις φωτιά στα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς, προβλέπει η πρόταση για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που παραδόθηκε στον υπουργό Μεταφορών.

    Η παραβίαση κόκκινου και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 χιλιάδων δραχμών, ενώ το ίδιο θα πληρώνουν και όσοι δεν περασαν τα αυτοκινητά τους απο ΚΤΕΟ.

    Στις πενήντα χιλιάδες ανεβαίνει το πρόστιμο για όσους δεν φορούν κράνος και ζώνες ασφαλείας.

    Για τα αλκοτέστ, προτείνεται πτώση του ποσοστού οινοπνεύματος στο 0,5% και χρηματικές ποινές, αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες και δίμηνη φυλάκιση ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για δήμευση αυτοκινήτων.

    [10] Αποζημιώσεις Β΄Παγκόσμιου

    Δεν έδωσε τίποτα στην Ελλάδα η τριμερής επιτροπή των Συμμάχων που είχε αναλάβει να διανείμει μετά το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου τον κλεμμένο από τους ναζί χρυσό, παρ΄ότι η χώρα μας ήταν στο κατάλογο των 10 χωρών, των οποίων τα θησαυροφυλάκια των κεντρικών τραπεζών τους είχαν λεηλατηθεί από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Διάσκεψη του Λονδίνου για την αναζήτηση της αλήθειας.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:58:39

    [11] Σκόπια-έκθεση ελληνικών προϊόντων

    Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκθεση ελληνικών προϊόντων, με συμμετοχή άνω των εκατό εταιριών, στο πλαίσιο της HELEXPO, διοργανώνεται από αύριο μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου στα Σκόπια, στο εκθεσιακό κέντρο.

    Τα εγκαίνια θα κηρύξει αύριο το απόγευμα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Μπαλτάς, ενώ την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Continental θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα το τραπεζικό-τελωνειακό καθεστώς και τις δυνατότητες συνεργασίας.

    Στο πλαίσιο, εξάλλου, της έκθεσης την Πέμπτη το βράδυ το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την παράσταση ``Αιας`` και την Παρασκευή το βράδυ διοργανώνεται επίδειξη μόδας στο ξενοδοχείο Continental.

    [12] Κοσυφοπέδιο-Εκλογές

    Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τη σερβική Προεδρία Μίλαν Μιλουτίνοβιτς ο οποίος περιοδεύει στο Κοσυφοπέδιο, δήλωσε οτι το Κοσυφοπέδιο "είναι η Ιερουσαλήμ όλων των Σέρβων" και παράλληλα βεβαίωσε οτι το Βελιγράδι είναι αποφασισμένο να καταπολεμήσει τις αυτονομιστικές τάσεις των Αλβανών.

    "Το Κοσυφοπέδιο είναι η Ιερουσαλήμ όλων των Σέρβων που ποτέ δεν θα γίνουν μειοψηφία μέσα στην ίδια τους την χώρα. Πρέπει να το γνωρίζουν οι αλβανοί αυτονομιστές", δήλωσε στο Πέτς ο κ. Μιλουτίνοβιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο Τανγιούγκ.

    "Σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να αναμιχθεί στις υποθέσεις του Κοσυφοπέδιου, ούτε σε άλλα εσωτερικά ζητήματα της Γιουγκοσλαβίας", πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γιουγκοσλαβίας και ένας απο τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου Μιλόσεβιτς.

    "Το Κοσυφοπέδιο είναι δική μας γη και δεν θα γίνει αντικείμενο καμίας διαπραγμάτευσης, με οποιονδήποτε", πρόσθεσε.

    Αναφέρθηκε στον κίνδυνο να εξωθηθεί στα άκρα η Σερβία --ένας υπαινιγμός για τον σέρβο ακροδεξιό ηγέτη Βόιτσλαβ Σέσελι-- επίσης υποψηφίου για την σερβική Προεδρία.

    "Ποτέ δεν θα λιποτακτήσουμε απο το Κοσυφοπέδιο εμείς οι Σέρβοι. Πάντα θα γυρίζουμε εκεί. Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας", πρόσθεσε, τασσόμενος παράλληλα υπερ μιάς πολιτικής αλλαγής της σύνθεσης του πληθυσμού του Κοσυφοπέδιου, απο το οποίο δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι έφυγαν κατά τη δεκαετία του 1970 και ιδίως μετά το 1981 όταν εκεί έγιναν σφοδρές συγκρούσεις με τους αλβανόφωνους που αποτελούν το 90% του πληθυσμού του Κοσυφοπέδιου.

    Από συγκρούσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες στο Κοσυφοπέδιο μεταξύ των σερβικών αρχών και του αλβανόφωνου πληθυσμού τέσσερα άτομα βρήκαν τον θάνατο, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:59:09

    [13] Γερμανία-Νεοναζί

    'Ενα νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστές νοσταλγούς του ναζισμού στον γερμανικό στρατό (Μπούντεζβερ) ανάγκασε τον υπουργό Αμύνης της χώρας, Φόλκερ Ρίε να θέσει σε διαθεσιμότητα έναν υπαξιωματικό και πέντε αρχιδεκανείς, αναθέτοντας μάλιστα την υπόθεση στην εισαγγελία του Μονάχου, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Μπίλντ".

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το νέο τούτο επεισόδιο συνέβη στο στρατόπεδο Φράντζ Γιόζεφ Στράους στο Αλτενσταντ-Σονγκάου της Βαυαρίας. 'Ενας υπαξιωματικός και πέντε αρχιδεκανείς της μονάδος

    αλεξιπτωτιστών, όλοι τους ηλικίας από 26 έως 30 ετών, είχαν μία συνάντηση οινοποσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισαν να τραγουδούν ναζιστικά άσματα και να φωνάζουν συνθήματα μπροστά από το πορτραίτο του Αδόλφου Χίτλερ και της πολεμικής σημαίας του Γ! Ράιχ.

    Ο ένας εξ αυτών είχε εντοπισθεί και παλαιότερα να φωνάζει ακροδεξιά συνθήματα στη Γιορτή της Μπύρας στο Μόναχο.

    Ο Ρίε ανέθεσε την διερεύνηση της υπόθεσης στην εισαγγελία του Μονάχου, που αμέσως διέταξε διοικητική έρευνα και ως πρώτη τιμωρία απαγόρευσε στους έξι νοσταλγούς του χιτλερισμού να φέρουν τη στολή του γερμανικού στρατού, προσθέτει στο δημοσίευμά της η Μπίλντ.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ρίε είχε διατάξει την απομάκρυνση των διοικητών της μεραρχίας και των ταξιαρχιών, που στη διοίκησή τους ανήκει το 5710 τάγμα στο Σέενμπεργκ, της ανατολικής Γερμανίας, στελέχη του οποίου γύρισαν δύο βιντεοταινίες με νεοναζιστιό περιεχόμενο, και οι οποίες βγήκαν στην επιφάνεια τους τελευταίους μήνες, αφυπνίζοντας τις υποψίες ότι στους κόλπους του γερμανικού στρατεύματος υπάρχουν νοσταλγοί του Γ!Ράιχ.

    [14] Κλίντον-Χρηματοδότηση

    Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον υποστήριξε χθες πως η υπουργός Δικαιοσύνης Τζάνετ Ρίνο ακολούθησε την προσήκουσα διαδικασία αποφασίζοντας να μην διορίσει ειδικό εισαγγελέα ώστε να ερευνήσει το πόθεν έσχες των κεφαλαίων που διατέθηκαν για την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου και του αντιπροέδρου Αλ Γκόρ.

    "Η υπουργός έλαβε την απόφασή της βασιζόμενη σε μία προσεκτική εξέταση των νόμων και των γεγονότων, και όλα έγιναν ως ώφειλαν να γίνουν", δήλωσε ο Κλίντον σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από τον Λευκό Οίκο, λίγο μετά την κοινοποίηση της απόφασης της Ρίνο.

    'Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Μαικλ Μακ Κέρι, ο Κίντον ενημερώθηκε για την απόφαση της υπουργού, λίγο πριν τη 01.00 ώρα Ελλάδος, από τον σύμβουλο του Λ. Οίκου, Τσάρλς Ράφ.

    Ο ίδιος επεσήμανε πως η αντίδραση του Κλίντον ήταν "πραγματιστική", και δήλωσε πως ο ίδιος ο αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως ηυπόθεση δεν έχει λήξει, προεξοφλώντας ότι στο μέλλον" θα υπάρξουν πολλές παρεμβάσεις από τη ρεπουμπλικανική πτέρυγα του Κογκρέσου, η οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα".

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:58:03

    [15] Ερυθρές Ταξιαρχείες

    Ο Μάριο Μαρέτι, επικεφαλής της ομάδας των Ερυθρών Ταξιαρχιών που δολοφόνησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Αλντο Μόρο, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος υπο περιοριστικούς όρους μετά από 16 χρόνια στην φυλακή.

    Ο Μαρέτι έχει συλληφθεί στο Μιλάνο το 1981 και είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του χριστιανοδημοκράτη Αλντο Μόρο στις 9 Μαίου 1978.

    Ο 49χρονος Μαρέτι είχε εξασφαλίσει εδώ και δύο χρόνια το δικαίωμα να εργάζεται σε μια εταιρία πληροφορικής και τώρα θα είναι ελεύθερος υπό επιτήρησιν.

    Τέσσερα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών είχαν κατηγορηθεί για την απαγωγή και την δολοφονία του Μόρο: Ο Μάριο Μαρέτι,ο Τζερμάνο Ματσάρι,ο Προσπέρο Γκαλινάρι και η Λάουρα Μπραγκέτι.Οι άλλοι τρείς έχουν αφεθεί ελεύθεροι υπό επιτήρησιν.

    Στο διάρκεια της επιτηρούμενης ελευθερίας του ο Μαρέτι θα συνεχίσει να απασχολείται σε μια εταιρία πληροφορικής, στην οποία εργαζόταν εδώ και χρόνια ευρισκόμενος στη φυλακή.

    Οι ερυθρές Ταξιαρχίες μια ιταλική τρομοκρατική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1969, έδρασε στις ιταλικές μεγαλουπόλεις κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 και τις αρχές της δεκαετίας του 80.

    Με τη δράση της, που ήταν δολοφονίες και απαγωγές Ιταλών πολιτικών και επιχειρηματιών καθώς και αμερικανών στρατιωτικών που υπηρετούσαν στην Ιταλία αλλά και όλη τη Μεσόγειο,στόχευαν στην ανατροπή του ιταλικού πολιτικού κατεστημένου και την επιβολή των δικών τους απόψεων.

    Συγκεκριμένα, η οργάνωση ευθύνεται εκτός απο την απαγωγή και τη δολοφονία του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Αλντο Μόρο το 1978,και για την απαγωγή του αμερικανού στρατηγού Τζαίημς Ντόζιερ το 1981, ενώ ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του διοικητή της πολυεθνικής δύναμης του Σινά Λέημον Χάντ το 1984. Απο το 1989 που συνελήφθησαν πολλά απο τα μέλη της στη Γαλλία και Ιταλία, η δράση της οργάνωσης σταμάτησε.

    Η οργάνωση είχε κατηγορηθεί για βομβιστικές ενέργειες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως αυτός της Μπολώνια και κόστισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους.

    Η ευθύνη όμως για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε τελικά αποδωθεί σε ακροδεξιά στοιχεία. Ο αρχηγός των Ερυθρών Ταξιαρχιών Ρενάτο Κούρτσιο, που συνελήφθη αρχικά απο την ιταλική αστυνομία το Σεπτέμβριο του 1974,απέδρασε απο τις ιταλικές φυλακές κατά την επίθεση κομμάντος τον Φεβρουάριο του 1975,αλλά συνελήφθη πάλι μετά μερικους μήνες.

    [16] Τροχαία

    Ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις αμερικανων ειδικων που δηλωσαν πως μεχρι το 2020 τα τροχαία θα είναι η τρίτη αιτία θανάτου σε ολόκληρο τον κόσμο μετά τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά.

    Οι τραυματισμοί και οι θάνατοι που σχετίζονται με τροχαία γίνονται όλο και περισσότεροι παγκοσμίως,σε ανησυχητικό βαθμό, κι ακόμη περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την ενίσχυση της ενημέρωσης και τις προσπάθειες αστυνόμευσης των δρόμων, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Ρόντνει Σλέιτερ, κατα τη διάρκεια διάσκεψης που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον.

    Σαρανταδύο χιλιάδες αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο στους αυτοκινητοδρόμους των ΗΠΑ και περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο απο τροχαία δυστυχήματα, συμφωνα με εκθεση της Παγκοσμιας Οργανωσης Υγειας,της Παγκοσμιας Τραπεζας,και της Σχολης Δημοσιας Υγειας του Πανεπιστημιου του Χαρβαρντ

    Η ίδια έκθεση αναφέρει οτι κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια άνθρωποι τραυματίζονται σε τροχαία,κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.

    Απαισιοδοξος εμφανιστηκε ο διοργανωτης της διασκεψης Χανσ Χολστ του σουηδικου Βασιλικου Ινστιτουτου Τεχνολογιας αφου οπως δηλωσε καθως οι φτωχές χώρες αναπτύσσουν τις οικονομίες τους και οι πολίτες τους χρησιμοποιούν πλέον αυτοκίνητα, τα τροχαία θα κοστίζουν όλο και περισσότερες ζωές.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:56:42

    [17] Συντάξεις-Ακίνητα

    Αυξήσεις σε χαμηλοσυνταξιούχους αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ καμμία επικουρική συνταξη δεν θίγεται, τουλάχιστον πρός το παρόν.

    Αλλαγές όμως έρχονται και στα έντυπα για τα ακίνητα, καθώς θα ελεγχθούν όλες οι περιπτώσεις ιδιοκατοίκησης.

    [18] Επιτόκια

    Σε πτώση των επιτοκίων της προχωρά η Xiosbank, εκτιμώντας, ότι η αγορά χρήματος μπήκε σε φάση εκτόνωσης.

    Ετσι,μειώνει κατά μία μονάδα,από 15,5% σε 14,5% το κυμαινόμενο επιτόκιο για στέγη,κατά δυό μονάδες ,δηλαδή στο 23% το επιτόκιο κατανωλιτικού δανείου, ενω προχώρησε σε μειώσεις επιτοκίων και σε αλλους τύπους δανείων.

    [19] Τέλη κυκλοφορίας

    Αυξανονται κατά 30% τα τέλη κυκλοφορίας για φορτηγά,με τροπολογία του υπυοργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε χθες βραδι στη Βουλη.

    Στις 2500 χιλιάδες απο 1500 δραχμες που ήταν , ανεβαίνουν τα τέλη για μοτοποδήλατα εως 50 κυβικά.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:58:21

    [20] Καρκίνος

    Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν μια νέα πρωτείνη που εμποδίζει την καταστροφή των καρκινικών κυτάρων στον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να αποτελέσει το στόχο μιας καινούργιας θεραπείας εναντίον του καρκίνου, αναφέρεται σήμερα σε άρθρο της ιατρικής επιθεώρησης "Cancer Research".

    Σύμφωνα με τη μελέτη της ιατρικής ομάδας του πανεπιστημίου του Ντιτρόιτ στο Μίσιγκαν, η πρωτείνη αυτή --η γαλακτίνη-3-- επεμβαίνει στην αύξηση του όγκου και στη μετάσταση του καρκίνου του στομάχου, του εγκεφάλου, του παχέος εντέρου και τους θυρεοειδούς.

    Μέχρι σήμερα οι ερευνητές πίστευαν ότι μόνο τα γονίδια της οικογένειας Bcl- 2 εμποδίζουν τις διάφορες χημειοθεραπείες να εξαφανίζουν τα καρκινικά κύταρα και κατα συνέπεια να προλαμβάνουν την επέκταση της ασθένειας.

    Οι ειδικοί πιστεύουν πως με την ανακάλυψη αυτή θα μπορέσουν να διορθώσουν ή να ενισχύσουν τις χημειοθεραπείες, ώστε να ξεπερνούν τα εμπόδια...σε όλες τις μορφές καρκίνου", τόνισε ο Δρ Αβραάμ Ραζ, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:59:44
    Eνίσχυση των νοτίων ανέμων και τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

    Στην Αττική λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν, πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 17 βαθμούς .

    Στην Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις με , βροχή το βράδυ και θερμοκρασία ως 15 βαθμούς .

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Wednesday, 03-Dec-97 12:59:30
    Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει σημερα ο καιρός, με ενισχυμένους νοτιάδες και βροχές.

    Πάντως, η αλλαγή αυτή θα είναι σύντομη, γιατί αυριο και την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται για να χαλάσει όμως και πάλι το Σαββατοκύριακο.

    Πιο αναλυτικα για σημερα θα αρχίσει και πάλι να συννεφιάζει τα Δυτικά, και στη συνέχεια θα βρέξει, ενώ αργότερα οι βροχές θα δυναμώσουν, θα εκδηλωθουν μάλιστα και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία σταδιακά μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

    Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν το μεσημέρι στα πελάγη 8 μποφώρ και η θερμοκρασία, χωρίς αλλαγή, θα φθασει στα Βορεια τους 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 και στο Αιγαίο από 13 μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.

    Αυριο Πέμπτη, αρχικά στα νησιά τού Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα βρέχει για λιγο το πρωί, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπολοιπη χώρα θα υπάρχει τοπική συννεφιά και ίσως βρέξει για λίγο το απόγευμα στα Δυτικά.

    Οι ανεμοι παραμένουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και κατά τόπους στα πελάγη 8 μποφώρ, προς το μεσημερι όμως, σταδιακά από τα Δυτικά θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία πέφτει λίγο, κυρίως στα Βόρεια, όπου η μέγιστη τιμή της θα φθάσει στους 13 βαθμούς, ενώ στις άλλες περιοχές θα πλησιάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι στα Δυτικά θα συννεφιάσει και το βράδυ πιθανόν να βρέξει τοπικά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

    Οι άνεμοι αρχικά θα είναι παντού ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις,αλλά αργότερα στα Δυτικά θα γίνουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στους 14 βαθμούς στα Βόρεια και στους 18 με 19 στις άλλες περιοχές τής χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 3 December 1997 - 15:33:10 UTC