Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αλλαγές στην Παιδεία

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Τσοχατζόπουλος
  • [02] Δαμανάκη
  • [03] Καραμανλής
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Εξεταστές υποψηφίων οδηγών
  • [05] Ωνάση
  • [06] Μαθητές - Ναρκωτικά
  • [07] Παναγοπούλου
  • [08] Ομοφυλόφυλοι
  • [09] AIDS
  • [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [10] Ενοίκια
  • [11] Πανωτόκια
  • [12] Αντικειμενικές αξίες
  • [13] Μεταχειρισμένα Ι.Χ
  • [Ε] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αλλαγές στην Παιδεία

    Last Updated: Saturday, 29-Nov-97 16:25:28
    Την εκμαθηση δυο ξενων γλωσσων απο το Δημοτικο ανακοινωσε μεσω του Αντεννα ο υπουργος Παιδειας Γερασιμος Αρσενης.

    Μιλωντας στην εκπομπη Σαββατιατικη Εκδοση με το Γιωργο Αυτια,ο κυριος Αρσενης τονισε ακομη οτι το νεο ωρολογιο προγραμμα για τα Λυκεια που ανακοινωθηκε χθες εντασσεται στη γενικοτερη εκπαιδευτικη μεταρυθμιση,η οποια αποσκοπει στην προσφορα γενικης Παιδειας και τη δημιουργια ολοκληρωμενων πολιτων.

    Για την προωθουμενη εκπαιδευτικη μεταρυθμιση ο κυριος Αρσενης ανεφερε οτι αποσκοπει στην προσφορα γενικης Παιδειας ετσι ωστε οι νεοι να μπορουν να παρακολουθησουν και να κρινουν τις κοινωνικες, πολιτικες και οικονομικες εξελιξεις.

    Η μειωση της διδασκαλιας εως τεσσερις ωρες την εβδομαδα και η προσθηκη 14 νεων μαθηματων ειναι τα κυριωτερα στοιχεια του νεου ωρολογιου προγραμματος που θα εφαρμοσθει απο του χρονου στο Ενιαιο Λυκειο.

    Συμφωνα με τις αλλαγές που εξήγγειλε ο Γεράσιμος Αρσένης,τα μαθηματα χωρίζονται σε υποχρεωτικά και προαιρετικά, οι μαθητές θα επιλέγουν από την 2α

    Λυκείου ποια κατευθυνση θα ακολουθήσουν και θα εχουν το δικαίωμα αλλαγης στην τελευταία τάξη,ενω επανερχεται και το μαθημα των αρχαιων Ελληνικων.

    Στοχος του νεου προγραμματος ειναι,δηλωσε πριν απο λιγο ο Γερασιμος Αρσενης στη εκπομπη Σαβατιατικη Εκδοση με το Γιωργο Αυτια,η προσφορα γενικης Παιδειας υψηλης ποιοτητας και η δημιουργια ολοκληρωμενων πολιτων.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Saturday, 29-Nov-97 18:13:20

    [01] Σημίτης-Τσοχατζόπουλος

    Η Ελλαδα θα ασκήσει βετο στη νεα δομη του ΝΑΤΟ αν δεν διασφαλιστει η ισοτιμια ολων των χωρων-μελων δηλωσε απο το Πεκινο ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος, επιχειρωντας να καθησυχασει κυριως τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ που εχουν εκφρασει φοβους για τα ελληνικα κυριαρχικα δικαιωματα.

    Ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης δηλωσε απο το Λονδινο οτι η Ελλάδα θα επιμείνει στο βέτο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, οσο η Αγκυρα δεν αποδεχεται τις προυποθεσεις που θετει η Αθηνα.

    [02] Δαμανάκη

    Σαφή πλειοψηφία 56,3%, συγκεντρωσε στον Συνασπισμό η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο της Αθήνας και η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

    Τα προβλήματα,όμως αναμένεται να συνεχισθούν καθώς ισχυρό ποσοστό που φτάνει 41,5% τάχθηκε κατά της συνεργασίας.

    [03] Καραμανλής

    Την ανάγκη ισονομίας και ισοπολιτείας μεταξυ των πολιτών της Θρακης επανέλαβε , ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστας Καραμανλης που επισκέφθηκε σημερα την Κοινότητα Αρριανών Ροδόπης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Saturday, 29-Nov-97 18:15:17

    [04] Εξεταστές υποψηφίων οδηγών

    "Φονιάδες" εκ προμελέτης αποκάλεσε τους υπαλλήλους που δωροδοκούνται για να δίνουν διπλώματα σε ανίκανους οδηγούς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Πάνος Μπενετάτος στη διάρκεια του συνεδρίου του Συλλόγου εκπαιδευτών οδηγών.

    Η δηλωση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων,οι οποίοι τον κατηγόρησαν για αφορισμούς και έκαναν λόγο για ρουσφέτια στα διπλώματα, από πολιτικά γραφεία.

    Αλλαγές στο συστημα εκπαιδευσης και εξέτασης των υποψηφιων οδηγων προανηγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ-1 και στην εκπομπή "Οδηγώντας" με τον Αρη Σταθάκη, ο υφυπουργος Μεταφορων Μανωλης Λουκακης.

    Ανακοινώθηκε επίσης ότι το υπουργείο θα κάνει αιφνιδιαστικούς και εντατικους ελέγχους κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή εκπαιδευση.

    [05] Ωνάση

    Νεα διασταση στις συνθηκες θανάτου της Χριστινας Ωναση δινουν τα πορισματα των δικαστικων και αστυνομικων αρχων της Αργεντικης που αποκαλυπτουν σημερα τα ΝΕΑ.

    Οι αρχες της Αργεντινης απορριπτουν την κυριαρχη εως τωρα εκδοχη της αυτοκτονιας,δηλωνουν αγνοια για τα αιτια που προκαλεσαν το πνευμονικο οιδημα και αφηνουν ανοιχτο το ενδεχομενο εγκληματικης ενεργειας.

    [06] Μαθητές - Ναρκωτικά

    Αλλοι τεσσερεις μαθητες συνελήφθησαν σήμερα με ποσότητες χασίς.

    Πρόκειται για δύο μαθητές Λυκείου, που συνελήφθησαν στο Ζεφύρι,γιατί κατείχαν 563 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς και άλλους δύο στην Ανθούπολη.

    [07] Παναγοπούλου

    Με συγκλονιστικες αποκαλυψεις συνεχιζεται η δικη της Βασιας Παναγοπουλου, που κατηγορειται απο τον πρωην συζυγοτης Αποστολο Δοξιαδη οτι σχεδιαζε την δολοφονια του. "Πηρα χρηματα απο τον Αποστολο Δοξιαδη για να καταθεσω ψεματα εις βαρος της Βασιας Παναγοπουλου" δηλωσε σημερα στο δικαστηριο ο μαρτυρας Κωστας Λαδάς ο οποιος στην αρχικη του καταθεση ειχε στραφει κατα της ηθοποιου.

    [08] Ομοφυλόφυλοι

    Πειράματα με ηλεκτροσόκ σε φυλακισμένους ομοφυλόφιλους πραγματοποιούσαν οι αρχές της Βρετανίας στη δεκαετία του '50 για να διαπιστώσουν αν μπορούν να ελέγξουν με το τρόπο αυτό την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά,αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Γκάρντιαν.

    Το δημοσίευμα, που βασίζεται σε ντοκουμέντα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση,δείχνει πώς οι κρατούμενοι ομοφυλόφιλοι αντιδρούσαν στη θέα μιάς ανδρικής φωτογραφίας επί 8 δευτερόλεπτα ύστερα από το ηλεκτροσόκ στο οποίο τους είχαν υποβάλει.Σε άλλους κρατούμενους τα πειράματα γίνονταν με χορήγηση γυναικείας ορμόνης.

    Η εφημερίδα δεν αναφέρει πότε ακριβώς έγινε η δίκη για την υπόθεση αυτή, ούτε πόσοι άνθρωποι πήραν μέρος στα πειράματα,τα οποία έγιναν σε τέσσερεις φυλακές της Αγγλίας.Η μελέτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα,που έγινε από το

    Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για λογαριασμό της κυβέρνησης,είχε σκοπό να δείξει αν η πλειοψηφία των πολιτών αντιδρούσε θετικά στη νομιμοποίηση της ομοφυλίας.Το 1957 τελικά η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την αναθεώρηση των νόμων που αφορούν θέματα ομοφυλικής συμπεριφοράς και δέκα χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκε η φιλελευθεροποίηση αυτού του θέματος.

    [09] AIDS

    Διαψευδει το Υπουργείο Υγείας την εκθεση του ΟΗΕ για αυξηση κρουσμάτων ΕΙΤΖ στη χωρα μας. Συμφωνα με ανακοινωση του Υπουργείου τα κρουσματα του ΕΙΤΖ μειώθηκαν το 97 και εκτιμά οτι μεχρι το τελος του χρόνου η συνολικη μείωση θα υπερβαίνει το 30 τοις εκατό.

    [Δ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Saturday, 29-Nov-97 18:12:47

    [10] Ενοίκια

    Νέα αύξηση στις τιμές των ενοικίων προκαλεί η επιβολή του συντελεστή 6,5% επι της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

    Εφ'εξής δεν θα μπορεί κανείς να αποκρύπτει ούτε μισθώματα ούτε έσοδα.

    [11] Πανωτόκια

    Να καταργηθούν οι ανατωκισμοί των τόκων του κεφαλαίου των Δανείων, δηλαδή τα πανωτόκια, ζητούν μέ τροπολογία πού κατέθεσαν στην Βουλή 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Νά σημειωθεί ότι η υπόθεση εκρεμμεί στόν Αρειο Πάγο.

    [12] Αντικειμενικές αξίες

    Αυξημένο φόρο εώς και 400% θα κληθούν να καταβάλουν όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα μετά την 1η Ιανουαρίου, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι κάτα μέσο όρο από 20 εώς και 40%.

    Ειναι ενδεικτικό ότι σε ορισμένες περιοχές , όπως στην Ηρώδου Αττικού και τη Βουλιαγμένη το τετραγωνικό φθάνει τις 920.000.

    Πάνω όμως και τα ενοίκια καθώς θα υπολογίζονται με συντελεστή 6,5%.

    [13] Μεταχειρισμένα Ι.Χ

    Απέκλεισε την περίπτωση εισαγωγής φθηνών μεταχειρισμένων αυτοκινητων, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωδικαστηριου.

    Παράλληλα έκανε λόγο για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, σταδιακά και κατά περιοχές με στόχο έως το 2004 την αντικατασταση τους με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογιας.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004.

    Στους ιδιοκτήτες που θα αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο θα δίνεται ένα ποσό εφάπαξ που θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 χιλιαδων δραχμων.

    [Ε] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Saturday, 29-Nov-97 16:26:11
    Επιδεινώνεται το επόμενο 24ωρο ο καιρός, με ενισχυμένους νοτιάδες, τοπικές βροχές και καταιγίδες πρώτα στα δυτικά και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χωρα. Τη Δευτέρα οι βροχές συνεχίζονται και μάλιστα πιο έντονες, ενώ απο την Τρίτη το μεσημερι ο καιρός πρόσκαιρα βελτιωνεται.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο 24ωρο θα βρέχει απο το πρωί στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα μετά το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι τη νύχτα σταδιακά θα επεκταθουν και στην υπόλοιπη χωρα. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιονιο 7 μποφωρ, το βράδυ όμως θα γίνουν νότιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν ενώ στα ανατολικά αρχικά θα είναι ασθενείς, αλλα βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και προς τη νύχτα 7 μποφωρ και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμαίνεται στα βόρεια απο 4 μέχρι 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο απο 9 μέχρι 19 και στο Αιγαίο απο 10 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

    - Πιο βαρύς θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, που μάλιστα κατά τόπους θα είναι έντονες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις 5 με 6 στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τοπικά και τα 7 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία πέφτει λίγο και θα φθάσει στα Βόρεια στους 14 βαθμους και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

    - Τήν Τρίτη αρχικά σε όλη τη χωρα, θα έχουμε και πάλι βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μάλιστα τοπικά στα ανατολικά θα είναι έντονες, αλλα γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί πρώτα στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χωρα.

    Οι άνεμοι στη δυτική Ελλάδα θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφωρ και στην ανατολική νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα πλησιάσει στους 14 βαθμούς στα βόρεια και στους 18 με 19 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Saturday, 29 November 1997 - 17:26:48 UTC