Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-10-03

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 03/10/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Μεγάλες αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 21% έως 55% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 98, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα ύψη και οι φόροι για μεταβιβάσεις , δωρεές, κληρονομιές και γονικές παροχές.
  • Θέμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ανακινούν οι αμερικανοί, ασκώντας έντονες πιέσεις στην Αθήνα για τα Ελληνοτουρκικά.
  • Την ανάγκη για ειρηνική συνύπαρξη των λαών Ελλάδος και Τουρκίας τόνισε στο μηνυμά του ο Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαίος , που αναχώρησε χθες για το Φανάρι.


ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλες αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 21% έως 55% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα ισχύουν από τον Ιανουάριο του 98, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα ύψη και οι φόροι για μεταβιβάσεις , δωρεές, κληρονομιές και γονικές παροχές.

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση μελετά αντικίνητρα για συνταξιούχους που εργάζονται. Μεταξύ άλλων εξετάζονται η μερική αναστολή της σύνταξης, καθιέρωση ειδικής εισφοράς και αύξηση της φορολογίας.

Χθες, πάντως, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, δήλωσε πως δεν τίθεται, προς το παρόν, θέμα ειδικού φόρου στις χρηματιστηριακές πράξεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Ωστόσο, νωρίτερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, απέφυγε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα.

Εντός του Οκτωβρίου, 200 χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα λάβουν σημείωμα για καταβολή ειδικού φόρου

Δεν αποκλείεται ο φόρος να πληρωθεί ακόμη και σε μία δόση.

Σήμερα η κυβέρνηση ανακοινώνει πληθωρισμό γύρω στό 5% τό μήνα Σεπτέμβριο.

HΠΑ - ΤΡΟΜΟΚPΑΤΙΑ

Θέμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ανακινούν οι αμερικανοί , ασκώντας έντονες πιέσεις στην Αθήνα για τα Ελληνοτουρκικά.

Τόσο ο αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μάρκ Γκρόσμαν με δηλώσεις του στην Αθήνα, όσο και ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ Τζιμ Φόλεϋ επανήλθε χθες βράδυ, έθεσαν θέμα τρομοκρατίας στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη δυσφορία των Ηνωμένων Πολιτειών για τη λειτουργία γραφείων αντικαθεστωτικών Κουρδικών οργανώσεων στην Αθήνα.

Η Ελληνική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της απέρριψε τις αιτιάσεις των αμερικάνων.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Την ανάγκη για ειρηνική συνύπαρξη των λαών Ελλάδος και Τουρκίας τόνισε στο μηνυμά του ο Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαίος , που αναχώρησε χθες για το Φανάρι.

ΜΙΡΑΖ 2000

Σήμερα αναμένεται να γίνει η ανέλκυση του ΜΙΡΑΖ 2000 πού κατέπεσε προχθές στή θαλάσσια περιοχή της Σκύρου παρασύροντας στό θάνατο τόν υποσμηναγό Δημήτρη Στρατάκια. Σύμφωνα με τον καταγραφέα πτήσεων πάντως δεν υπήρχε βλάβη στο αεροσκάφος.

Τό μαύρο κουτί τού Μιράζ εστάλη στή Γαλλία γιά περαιτέρω εξέταση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Αποπέμφθηκαν τέσσερα διευθυντικά στελέχη του Κρατικού αερολιμένα που φέρονται ως υπαίτιοι για λάθη στην υπόθεση του Ντορνιέ.

Την απόφαση πήρε το Υπηρεσιακό συμβούλιο της Πολιτικής Αεροπορίας, απουσία των εργαζομένων, οι οποίοι θα αποφασίσουν την Δευτέρα κινητοποιήσεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Μέχρι τις 9 Οκτωβρίου παρατείνονται οι εγγραφές πρωτοετών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω τής απεργίας τού προσωπικού.

Στη Βουλή, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών. Περαιτέρω αυξήσεις στους βασικούς μισθούς των διδασκόντων και των ερευνητών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργατικό κέντρο Αθήνας και πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας, θα κάνουν οι καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία.

ΜΕΤΡΟ

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί απο νωρίς το πρωί ο ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ.

Ωστόσο, τα προβλήματα των οδηγών στην Πανεπιστημίου συνεχίζονται, καθώς παραμένουν εκτός κυκλοφορίας οι τρείς από τις 5 λωρίδες.

Προβλήματα και στην Κηφισίας, όπου άρχισαν εργασίες για την συντήρηση των κατεστραμμένων στηθαίων ασφάλειας

Θα ακολουθήσουν οι οδοί Σπύρου Λούη , Κατεχάκη, λεωφόρο Διονύσου και λεωφόρο Συγγρού έως την παραλιακή.

Σε ίδρυμα οδηγήθηκαν τα δύο παιδιά του ζεύγους Βεντούρη, που έφυγαν -όπως είπαν τα ίδια- από τη μητέρα τους για να βρούν τον πατέρα τους.

Η εισαγγελέας ανηλίκων προειδοποίησε τους δύο γονείς, πως εάν δεν βρούν λύση που να συμβάλλει στην ηρεμία των παιδιών, την επιμέλειά τους θα αναλάβει η εισαγγελία ανηλίκων.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Κομμένη στα δύο η Κρήτη.

Οι κάτοικοι 13 Κοινοτήτων της επαρχίας Πεδιάδος αντιδρούν στο σχέδιο Καποδίστριας και κρατούν αποκλεισμένη την εθνική οδό Ηρακλείου-Λασιθίου.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Βομβιστική επιθεση αγνώστων κατά του έλληνα νομάρχη Αργυροκάστρου Γιάννη Ντάκου,στην Αλβανία. Τοποθέτησαν βόμβα στην εξόπορτα του σπιτιού του στην Δερβιτσάνη η οποία εξεράγη,προκαλώντας υλικες ζημιές.

ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

Επεισόδιο δημιουργήθηκε χθες στο αεροδρόμιο, μεταξύ του προπονητή του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγιεβιτς και υπαλλήλου του αεροδρομίου.

Ο κ. Μπάγιεβιτς, επετέθη και γρονθοκόπησε υπάλληλο εταιρίας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, όταν αυτός έκανε ειρωνικό σχόλιο για την ήττα του Ολυμπιακού με 5-1 στη Νορβηγία.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Η μετοχοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου, πετρελαϊκή πολιτική και θέματα του Υπουργείου Τύπου, τίθενται επί τάπητος, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αρχίζει σε μισή ώρα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Καμπάνα στον δήμαρχο της Κατερίνης Μενέλαο Τερζόπουλο απ' την Δικαιοσύνη. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, κατηγορούμενος ότι επιχείρησε να πουλήσει στο Δήμο ένα οικόπεδο κατά πολύ ακριβότερο από την τιμή αγοράς του.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι όλα έγιναν με διαφανείς διαδικασίες, αλλά το δικαστήριο δεν τον πίστεψε.

ΔΙΕΘΝΗ

Μία εβδομάδα μετά τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν το θάνατο 11 ανθρώπων στην κεντρική Ιταλία,ο Εγκέλαδος έπληξε χθες βράδυ την περιοχή της Τοσκάνης.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Νωρίτερα είχαν καταγραφεί ασθενείς σεισμικές δονήσεις και στην Καλαβρία της νότιας Ιταλίας.

Ενα ακόμη πολύνεκρο δυστύχημα έγινε στην Ινδονησία που αποδίδεται στο πυκνό σύννεφο καπνού που έχει σκεπάσει τη χώρα μειώνοντας δραματικά την ορατότητα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερεις φέρονται ως αγνοούμενοι όταν το πλοιάριο τους συγκρούσθηκε με φορτηγίδα σε ποταμό της νότιας Σουμάτρα.

Το πυκνό νέφος που προκάλεσαν οι φωτιές στα δάση της Σουμάτρα και του Καλιμαντάν θεωρείται υπεύθυνο και για τη σύγκρουση δύο εμπορικών πλοίων στα στενά της Μαλάκα, την περασμένη εβδομάδα.

Μιά δέσμη ακτίνων λέηζερ από το Νέο Μεξικό εναντίον δορυφόρου της Πολεμικης αεροπορίας τους θα εκτοξεύσουν σε λίγες μέρες οι Ηνωμένες Πολιτείες για να ελέγξουν κατά πόσο οι αμερικανικοί δορυφόροι είναι ευάλωτοι σε όπλα ακτίνων λέηζερ, ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν.

Επίσημοι και προσωπικότητες από το εσωτερικό και το εξωτερικό έχουν αρχίσει να φθάνουν στη Βαρκελώνη για το γάμο της χρονιάς,όπως χαρακτηρίζεται ο γάμος της πριγκήπισσας Χριστίνας,δευτερότοκης κόρης του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας,με τον 23χρονο Ινακί Ουρνταγκαρίν,από τους καλύτερους παίκτες του χαντμπώλ,το Σάββατο.

Στο Λονδίνο,το Ιδρυμα Νταϊάνα,που συνεστήθη μετά το θάνατο της πριγκήπισσας της Ουαλλίας για να χρηματοδοτεί τις αγαθοεργίες που υποστήριζε η Λαίδη Ντί, έχει ήδη συγκεντρώσει ποσό που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια δολλάρια.

Φιλανδοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση μπύρας μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία εκτός από τ'ασχημα επακόλουθα της μέθης,ακόμη και να σκοτώσει,ιδιαίτερα τους μεσήλικες.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπύρας αυξάνει επικίνδυνα τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών,προκαλώντας αρρυθμίες και θρομβώσεις.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 3 Οκτωβριου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 276,3    282,5    279,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,1    159,6    157,9
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 446,4    456,3    451,6
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,8    194,1    192,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,5     47,0
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 228,2    233,3    230,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 200,3    204,8    202,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..201,0    205,4    203,3
    E.C.U............... 306,1    314,5    309,7

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 3 October 1997 - 11:33:37 UTC