Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-19

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 19/09/97

Νέα Εποχή στην επικοινωνία

Το Ραδιόφωνο του Antenna ανοίγει τις πύλες του Internet σε πολίτες και πολιτικούς του 2000.

Δίνει την ευκαιρία στους Ελληνες σε όποιο μέρος της γης κι αν βρίσκονται να ρωτήσουν και να πάρουν απαντήσεις για όλο το φάσμα των θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική πολιτεία και τον Ελληνισμό γενικότερα.

Το πρώτο βήμα γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης έξι μηνών από την εκλογή του Κώστα Καραμανλή ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του Antenna στο Internet, οι Ελληνες απανταχού της γης ρωτήστε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας στην διεύθυνση antenna@compulink.gr

Οι ερωτήσεις θα τεθούν προσωπικά υπόψη του Κώστα Καραμανλή που θ΄απαντήσει μέσω του Internet απο τις σελίδες του Antenna.

Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη 20 έως 23 Σεπτεμβρίου, ρωτήστε τον Κώστα Καραμανλή, μέσω του Antenna στην διεύθυνση antenna@compulink.gr


ΤΙΤΛΟΙ

    Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις κατασχέσεις αυτοκινήτων, μετά από αλκοτέστ

    Πλαστή θεωρούν πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης πως είναι η φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταιάνας που κυκλοφόρησε χθές σε σελίδα του Ιντερνετ και αναδημοσιεύτηκε σήμερα στην πρώτη σελίδα της France- Soir.

    Δριμή κατηγορώ του προέδρου της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή για το σχέδιο Καποδίστριας.


ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις κατασχέσεις αυτοκινήτων, μετά από αλκοτέστ

Την αντίθεσή τους στο μέτρο της κατάσχεσης εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκος Κωνσταντόπουλος και το ΚΚΕ ενώ πορείες διαμαρτυρίας αποφάσισαν να κάνουν σε Αθήνα και θεσσαλονίκη, οι μοτοσυκλετιστές, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα ο υπουργός δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης του θέματος ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αναστάσιος Κανελλόπουλος μιλώντας στον Αntenna χαρακτήρισε δυνητική και όχι υποχρεωτική για τους δικαστές, την εφαρμογή της σχετικής διάταξης.

Σε ελέχγους σε όλη τη χώρα που πραγματοποίησε χθες και σήμερα η τροχαία διαπιστώθηκαν 25 περιπτώσεις μέθης και κατασχέθηκαν 4 οχήματα.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Πλαστή θεωρούν πηγές της Γαλλικής Αστυνομίας και των συνεργείων διάσωσης πως είναι η φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταιάνας που κυκλοφόρησε χθές σε σελίδα του Ιντερνετ και αναδημοσιεύτηκε σήμερα στην πρώτη σελίδα της France- Soir.

Η φωτογραφία φαίνεται να απεικονίζει την πριγκίπισσα Νταιάνα στα συντρίμμια της μοιραίας Μερτσέντες στο τούνελ της γέφυρας Αλμά του Παρισιού.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι οι άνδρες των συνεργείων διάσωσης που εμφανίζονται επίσης στη φωτογραφία δεν φορούν τη χαρακτηριστική στολή των γαλλικών υπηρεσιών. Ο τριψήφιος αριθμός τηλεφώνου που αναγράφεται στη στολή τους δεν είναι γαλλικό νούμερο, αλλά το 999, που ανήκει στις Βρετανικές υπηρεσίες. Οι αριθμοί για επείγουσες κλήσεις στη Γαλλία είναι διψήφιοι και είναι το 15 ή το 18.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Δριμή κατηγορώ του προέδρου της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή για το σχέδιο Καποδίστριας.

Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής κλειστά είναι σήμερα τα καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνενώσεις των Δήμων, ενώ οι κάτοικοι πραγματοποιούν και καταλήψεις Δημοσίων κτιρίων.

Χθες ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του νόμου για το σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις , που υπάρχουν και εντός του ΠΑΣΟΚ, για τις αναγκαστικές συνενώσεις των δήμων και κοινοτήτων.

Στη συνάντηση Σημίτη -Παπαδόπουλου χθες, αποφασίστηκε να μην δεχθεί η κυβέρνηση καμμιά αλλαγή στο σχέδιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ,σχετικά με τον αριθμό, τα όρια, τις ονομασίες και τις έδρες των νέων δήμων.

Αποφασίστηκε, επίσης να γίνεται με το ισχύον εκλογικό σύστημα η ανάδειξη των δημοτικών συμβουλίων και με απλή αναλογική, η εκλογή των τοπικών συμβουλίων.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Το Αμερικανικό Κογκρέσο τιμά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ομόφωνα τα μέλη του Κογκρέσου ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο εξουσιοδοτούν τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον να απονείμει στον Οικουμενικό Πατριάρχη το Χρυσό Μετάλλιο του Σώματος.

Η τελετή απονομής θα γίνει στο Καπιτώλιο, στις 21 Οκτωβρίου.

Με τον Μπίλ Κλίντον ο κ. Βαρθολομαίος θα έχει και επίσημη συνάντηση κατα την επισκεψη του στις ΗΠΑ απο τις 19 Οκτωβριου εως τις 17 Νοεμβριου.

Εν τω μεταξύ με τιμές Αρχηγού κράτους θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη στις 28 του μηνός τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον Προκαθήμενο θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΓΩΓΟΣ

Δεν αναστέλλεται η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά Ρωσικού Πετρελαίου δηλώνουν πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή το σχέδιο που παρουσίασε ο Βρεττανικός Ομιλος ΑΜΒΟ για την κατασκευή αγωγού απο το Μπουργκάς στην Αλβανία μέσω Σκοπίων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη έχει βρεί ήδη χρηματοδότηση και παρομοιάζουν το σχέδιο του Βρετανικού Ομίλου με τα σχέδια για την Παραεγνατία που έμειναν στα χαρτιά.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Τη μεταφορά του Ιππόδρομου από το Φάληρο στον Ασπρόπυργο έχει προτείνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού και τη διοίκηση του Ιππόδρομου.

Την πρόταση αποκάλυψε μιλώντας στον Αntenna ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι τα μεγάλα έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς του 2004.

Ακόμη, υποστήριξε ότι όσοι συμμετείχαν στην επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να συμμετέχουν και στον φορέα για την διοργανωσή τους.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 14:00 το μεσημέρι εώς τις 18:00 το απόγευμα ενώ από 1ης Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τις 22:00 το βράδυ εώς τις έξι το πρωί προκειμένου να τους δωθούν τα δεδουλευμένα αργιών , βάρδιων και νυχτερινών του τελευταίου πεντάμηνου.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Να απομακρυνθούν οι διοικήσεις όλων των δημόσιων Οργανισμών που έκαναν παράνομες προσλήψεις ζητά ο Αναστάσιος Πεπονής.

Ο πρώην υπουργός Προεδρίας , μιλώντας στον Αntenna, με αφορμή τις 34 περιπτώσεις φορέων όπου το ΑΣΕΠ έκρινε ότι έγιναν παράνομες προσλήψεις, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται αυτοί που προσλαμβάνονται και όχι οι διοικήσεις που τους προσέλαβαν.

Ζήτησε δε, να προωθηθεί το γρηγορότερο δυνατόν η σχετική δικογραφία στη Δικαιοσύνη.

Χθες η Βουλή αποφάσισε ομόφωνος να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν στον δημόσιο τομέα, τις Τράπεζες και τους ΟΤΑ μετά την 31η Ιουλίου, ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχέδιου για την επέκταση του νόμου για τις προσλήψεις στη Βουλή.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Σταύρος Μπένος που επέφερε τη σχετική τροπολογία, διευκρίνισε μιλώντας στον Αntenna ότι οι προσλήψεις που έγιναν απο τις Τράπεζες και τους ΟΤΑ μετά τις 31 Ιουλίου ήταν ηθικά μεμπτές και όχι παράνομες. Ανάλογη θέση εξέφρασε μιλώντας επίσης στον Αntenna ο ειδικός Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ Προκόπης Παυλόπουλος.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ευρύτερη συναίνεση για το στόχο της Ανάπτυξης απαιτείται δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη συναντησή της με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης στη Ν.Δ έκανε λόγο για σύμπτωση απόψεων.

ΤΣΑΡΤΕΡ

Στις 6 το απόγευμα θα αναχωρήσουν τέλικα, για το Μάντσεστερ , οι 250 φοίτητες , που από τις 4 τα ξημερώματα ταλαιπωρούνται στις αίθουσες αναμονής του Ανατολικού αεροδρομίου.

Για την καθυστέρηση της πτήσης ανέλαβε την ευθύνη η εταιρεία Αίρ Γουώρ.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΙ

Ξηλώνει απο σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ τα ελαστικά διαχωριστικά στους λεωφορειόδρομους των οδών Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Κηφισίας και στην θεση τους θα τοποθετήσει ανακλαστήρες οδοστρωμάτων.

Οι εργασίες θα εκτελούνται κυρίως την νύκτα και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

ΠΑΙΔΑΚΙ

Με βούλευμα του τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια ,τρεις παιδίατροι και ένας ακτινολόγος.

Οι γιατροί πριν από 3 χρόνια είχαν διαγνώσει άσθμα σε δίχρονο κοριτσάκι.

Λίγους μήνες αργότερα η άτυχη μικρή πέθανε και όπως αποδείχθηκε στο λάρυγγα του άτυχου παιδιού ,ήταν σφηνωμένο ένα αμύγδαλο.

ΑΝΟΙΑ

Απο γεροντική ανοία πάσχει ο ένας στους 5 ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, σύμφωνα με την Ελληνική γεροντολογική εταιρεια.

Μία μορφή γεροντικής άνοιας, είναι και η γνωστή νόσος του Αλτσ-χαϊμερ , από την οποία πάσχουν περίπου 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και συνέπεια της ειναι η μείωση κατά 60 % του ορίου ζωής.

Να σημειωθεί ότι οι επτά από τους δέκα ηλικιωμένους ασθενείς είναι ανάγκη να νοσηλεύονται σε ίδρυμα για μόνιμη φροντίδα

ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί τα γραφεία του Σοσιαλιστικού κόμματος στη Σκόδρα δίχως ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ,αλλά μόνο εκτεταμμένες υλίκές ζημιές.

Πηγή της αστυνομίας στη Σκόδρα δήλωσε πως η έκρηξη αυτή πιθανότατα συνδέεται με την επίθεση που έγινε χθες στην αλβανική βουλή από σοσιαλιστή βουλευτή εναντίον συναδέλφου του της αντιπολίτευσης.

Η όλη της Σκόδρας θεωρείται προπύργιο του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού κόμματος.

Βόμβα εξερράγη τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα στα γραφεία εταιρίας στη Σμύρνη,που πραγματοποιεί εξόρυξη χρυσού στην περιοχή του Περγάμου,χωρίς να υπάρξουν θύματα. Η κοινότητα της Περγάμου, έχει εδώ και καιρό αναστατωθεί απο τις οικολογικές συνέπειες που προκαλεί η εξόρυξη χρυσού με τη μέθοδο της κυανυώσεως στο περιβάλλον και στους ιδίους.

Νεαρός ιταλός φοιτητής πέθανε -πιθανότατα από ανεύρυσμα-στη διάρκεια συναυλίας του ιρλανδέζικου συγκροτήματος των U2 στη Ρώμη, την οποία παρακολούθησαν 70.000 άτομα.

Πρόκειται για τον 28χρονο Αντρέα Τζιανότι ο οποίος παρέμεινε περίπου 20 λεπτά στο έδαφος πριν κληθούν οι πρώτες βοήθειες ,καθώς οι φίλοι του νόμιζαν ότι απλώς ήταν μεθυσμένος.

Ο Τέντ Τέρνερ,γνωστός μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ανακοίνωσε σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη οτι θα δωρίσει ένα (1) δισεκατομμύριο δολλάρια στα Ηνωμένα Εθνη μέσα στα προσεχή 10 χρόνια, όπως μετέδοσε το CNN.

Οι Ουαλλοί μετά τους Σκωτσέζους τάχθηκαν, αν και με ισχνή διαφορά, υπέρ της σύστασης ουαλλικού Κοινοβουλίου που θα δώσει στη χώρα τους αυτονομία απο το Λονδίνο, σύμφωνα με το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που πάσχουν από ημικρανίες είναι θύματα όχι της ασθένειας, αλλά της λανθασμένης διάγνωσης, αναφέρουν ειδικοί νευρολόγοι που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευρολογίας στο Μπουένος Αϊρες.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 19 September 1997 - 14:22:55 UTC