Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-14

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 14/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Νέα συνάντηση με την διοίκηση της Ολυμπιακής θα έχουν σε σήμερα ,οι εκπρόσωποι των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών της Ολυμπιακής.

    Συνέντευξη τύπου, δίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας χθες στο Βελίδειο Ιδρυμα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

    Να δωθεί τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Νέα συνάντηση με την διοίκηση της Ολυμπιακής θα έχουν σε σήμερα ,οι εκπρόσωποι των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών της Ολυμπιακής.

Πάντως, σήμερα όλα τα δρομολόγια της Ολυμπιακής γίνονται απο το πρωί κανονικά...

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Επεκτείνεται και στις μηχανές και μοτοσυκλέτες το μέτρο της δήμευσης οχημάτων.

Με παραγγελία του προισταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας προς την τροχαία ζητά τη δήμευση των μοτοσυκλετών για εκκωφαντικό θόρυβο, σούζες και κόντρες.

Οσοι οδηγοί συλλαμβάνονται θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συνέντευξη τύπου, δίνει σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μιλώντας χθες στο Βελίδειο Ιδρυμα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη και έχει εξαντλήσει τα όρια της, καθώς στηρίζεται στην διαρκή επιβολή νέων φόρων και στη συλλαγματική πολιτική.

Πρότεινε δραστική συγκράτηση των δαπανών του δημοσίου, λιγότερους και απλούστερους φόρους, κατάργηση των αντικεινεμικών κριτηρίων, και αποκρατικοποιήσεις.

Ζήτησε, επίσης, διαφάνεια στη χρήση των κονδυλίων και όχι κομματικοποίηση στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004.

Η κενολογία της Νέας Δημοκρατίας προσκρούει στην πορεία του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της χώρας, σχολίασε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας.

Για πανικό της κυβέρνησης μπροστά στο καινούργιο που έρχεται ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αρης Σπηλιότοπουλος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αλλαγές στο σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να απλουστευθεί όλη η διαδικασία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, δήλωσε, ότι μεταξύ άλλων, θα καταργηθούν ή θα συμπεριληφθούν στη βασική φορολογική δήλωση πολλά φορολογικά έντυπα, όπως το Ε8.

Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει από αύριο λίστα με τους μεγαλύτερους οφειλέτες.

Αρχές Νοεμβρίου θα σταλούν και τα πρώτα σημειώματα της εφορίας για την πληρωμή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Να δωθεί τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων, ζήτησαν οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης, Βούλα Πατουλίδου και Νίκη Μπακογιάννη με δηλώσεις τους στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Να σταματήσουν από όλες τις πλευρές οι δηλώσεις ζήτησε και ο προπονητής των Ολυμπιονικών Χρήστος Ιακώβου και πολλοί αθλητές της άρσης βαρών.

ΦΩΤΙΕΣ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για ένατη μέρα η φωτιά στη Μόλιστα Κόνιτσας που καίει δάσος με έλατα και μαύρη πεύκη ενώ απείλησε κάποια στιγμή και τα χωριά Γαναδιό, Πουρνιά, Μόλιστα και Μοναστήρι.

Η φωτιά αναζωπυρώνεται συνεχώς λόγω των εκρήξεων των ναρκών που έμειναν εκεί απο την εποχή του πολέμου.

Το έργο της πυρόσβεσης κάνει δύσκολο και η περιοχή η οποία δύσβατη και δεν μπορούν να φθάσουν εκεί οι επίγειες δυνάμεις, αλλά ούτε να πετάξουν αεροσκάφη και ελικόπτερα, λόγω χαμηλής νέφωσης.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Με τον οικομενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νικος Κωνσταντόπουλος,ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Φανάρι..

ΜΙΤΣΙΜΠΟΝΑΣ

Κηδεύεται σήμεραι στη Λάρισσα, ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Μιτσιμπόνας, ο οποίος σκοτώθηκε χθες σε τροχαίο, σε ηλικία 35 ετών.

Ηταν μία απο τις μεγαλύτερες δόξες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας, και άλλοτε βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός χρησιμοποίησε κατα την περίοδο της δεκαετίας του '70 το υπερωκεάνειο Κουήν Ελίζαμπεθ 2 για να μεταφέρει πρός τη Μεγάλη Βρετανία "τόννους οπλισμού τον οποίον προμήθευσαν αμερικανοί ιρλανδικής καταγωγής", σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Σάντει Τάιμς.

Δύο ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος τραυματίσθηκε σήμερα σε επίθεση της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή ζώνη κατοχής στο νότιο Λίβανο.

Το ισραηλινό πυροβολικό απάντησε βομβαρδίζοντας γιά περισσότερες από έξι ώρες το προπύργιο της Χεζμπολάχ Ικλίμ αλ-Τουφάχ, 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βηρυτού.

Τα εκλογικά τμήματα στη Βοσνία άνοιξαν και πάλι στις 7 το πρωί, δεύτερη ημέρα των δημοτικών εκλογών, οι οποίες άρχισαν χθες χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια, σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ.

Παρατηρητές και δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μεγάλη παρά τις κατά διαστήματα διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων, Κροατών και Σέρβων γιά ελλιπείς εκλογικούς καταλόγους.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων αύριο Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,3    284,9    280,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,5    159,8    157,3
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 445,2    457,4    450,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,0    193,2    190,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 229,4    235,7    232,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,3    204,7    201,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..200,3    205,8    202,6
    E.C.U............... 305,1    313,4    308,6

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 14 September 1997 - 13:32:42 UTC