Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-12

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 12/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Παράθυρα στον νόμο Πεπονή, ανοίγει τροπολογία του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Αλέκου Παπαδόπουλου.

    Σπίτια με το σύστημα Λίζινγκ θα διαθέτει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, σε εργαζόμενους.

    Κανόνι ύψους πολλών εκατομυρίων δραχμών, έσκασε χθες στη Σοφοκλέους.


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Παράθυρα στον νόμο Πεπονή, ανοίγει τροπολογία του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Αλέκου Παπαδόπουλου.

Συμφωνα με την τροπολογία, οι Δημόσιες επιχειρήσεις, οι τράπεζες και οι Οργανισμοί Τοπικής αυτοδιοίκησης,θα παρακάμπτουν το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού και θα προσλαμβάνουν απευθείας το προσωπικο που χρειάζονται.

Το ΑΣΕΠ θα ασκεί έλεγχο και θα επιβάλλει κυρώσεις σε περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων.

Επισης, με άλλη διάταξη, εξαιρούνται της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, οι θυγατρικές επιχειρήσεις φορέων του δημόσιου τομέα,που έχουν ιδιώτη μάνατζερ.

Να μην επιτρέπονται οι προσλήψεις στους ΟΤΑ,την προεκλογική περίοδο, ζήτησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ κατήγγειλε ότι ανοίγουν παράθυρα για εισβολή της φαυλότητας.

Ο.Ε.Κ

Σπίτια με το σύστημα Λίζινγκ θα διαθέτει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, σε εργαζόμενους.

Σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΕΚ έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την κατασκευή εργατικών κατοικιών, οι οποίες θα ενοικιάζονται στους δικαιούχους, κυρίως χαμηλών εισοδημάτων που δεν πληρούν τους όρους που θέτουν οι τράπεζες.

Η εκμίσθωση θα είναι πενταετής με χαμηλό ενοίκιο, ενώ στη συνέχεια ο δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα αγοράς της κατοικίας, καταβάλλοντας τη διαφορά μεταξύ της αρχικής τιμής και του ποσού που έχει καταβληθεί μέσω των ενοικίων.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Κανόνι ύψους πολλών εκατομυρίων δραχμών, έσκασε χθες στη Σοφοκλέους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου, έθεσε προσωρινά εκτός συνεδρίασης, την χρηματιστηριακή εταιρεία "ΑΑΓΗΣ", λόγω οφειλών προς εκκαθάριση συναλλαγών ύψους 30 εκατομυρίων δραχμών.

Πάντως, χθεσινές εκτιμήσεις ανέβαζαν τις οφειλές της εταιρείας προς τους πελάτες της στα 2 δισεκατομύρια δραχμές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις - φωτιά στά τεκμήρια διαβίωσης προγραμματίζει η κυβέρνηση γιά νά καλύψει τό έλειμμα τού προυπολογισμόύ.

Οι φορολογούμενοι θά κληθούν νά πληρώσουν αυξημένο φόρο από 30 έως 70%, τή μερίδα όμως τού λέοντος θά καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η αύξηση τών αντικειμέντικών αξιών θά επιβαρύνει 12 φόρους.

Την αναβολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων για ένα χρόνο ζητά η Ενωση Ιδιοκτητών.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αναπροσαρμογή των μη ανταποδοτικών δημοτικών φόρων προκειμένου να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Σενάρια, παρασκήνιο και προβληματισμός, μετά τα επινίκεια για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωθυπουργός, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στή χθεσινή δεξίωση πρός τιμήν τής επιτροπής διεκδίκησης τών Ολυμπιακών αγώνων.

Ωστόσο, νωρίτερα, ανέθεσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, να προχωρήσει σε επαφές με διάφορους παράγοντες, προκειμένου να διαμορφώσει πρόταση για τη μορφή του φορέα, καθώς και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοργάνωση της Ολυμπιάδας.

Θα χρειαστούμε επιπλέον δάνειο 320 δισεκατομυρίων δραχμών, λόγω Ολυμπιάδας, δηλώνει στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Λουκάς Παπαδήμος.

ΓΙΛΜΑΖ

Με μονιμη διχοτόμηση την Κύπρο, εάν συνεχιστεί η ενταξιακή διαδικασία, απειλεί ο Μεσούτ Γιλμάζ, ενώ υποστήριξε ότι οι πύραυλοι S-300, που θα προμηθευτεί η Κύπρος απειλούν και την ίδια την Τουρκία.

Ανακοίνωσε, πάντως, ότι θα παραβρεθεί στη Βαλκανική Συνοδο της Κρήτης στις 3 Νοεμβρίου.

Το πρόβλημα δεν είναι οι πύραυλοι S-300, αλλά η παράνομη κατοχή τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία, δήλωσε στη Μόσχα ο επίσημος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, ο οποίος είχες χθες συνομιλίες στην Αθήνα, με τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Κρανιδιώτη, μεταβαίνει σήμερα στη Λευκωσία.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνα παθητική στάση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας λογω των πολύωρων καθυστερήσεων.

Οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστες αποφασίζουν σήμερα εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν χθες βραδι με τον υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Μπένο.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Ειδικοί του Δημόκριτου,αναμένεται να μεταβούν σήμερα στα Φιχτια Αργολίδας, προκειμένου να εξετάσουν την κάψουλα με ραδιενεργό υλικό, που είχε κλαπεί το Σάββατο απο το εργοστάσιο "Αριπλάστ" και τελικά βρέθηκε στην αυλή του εργοστασίου.

ΔΙΕΘΝΗ

- Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε και η βελτίωση των γερμανοτουρκικών σχέσεων θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών του τούρκου υπουργού εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ και του γερμανού ομολόγου του Κλάους Κίνκελ, που αρχίζουν σήμερα στη Βόννη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η Γερμανία σε ότι αφορά στα Ελληνοτουρκικά θα επιχειρήσει να ασκήσει πιέσεις στην Αγκυρα ώστε να διατηρηθεί το πνεύμα της συμφωνίας της Μαδρίτης.

Tην αναστολή της ανέγερσης νέων εβραϊκών οικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη από τη πλευρά του Ισραήλ και τη πάταξη των εξτρεμιστικών οργανώσεων από τη πλευρά των παλαιστινίνιων ζήτησε η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλήν Ολμπράϊτ,αναγνωρίζοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Υπέρ της δημιουργίας εθνικού κοινοβουλίου στη Σκωτία τάχθηκε το 74,3% των ψηφοφόρων στο χθεσινό δημοψήφισμα, ενώ στο ερώτημα για επιβολή πρόσθετης φορολογίας θετικά τάχθηκε το 63,5%.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ δήλωσε ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς έτσι ανοίγει ο δρόμος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί.Ανάλογο δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και στην Ουαλία.

Οι Κροάτες της Βοσνίας θα πάρουν τελικά μέρος στις δημοτικές εκλογές το Σαββατοκύριακο στη Βοσνία, ανακοίνωσαν οι μεσολαβητές του ΟΑΣΕ ύστερα από τις συνομιλίες που είχαν χθες στο Ζάγκρεμπ με την κροατική ηγεσία.

Τολμηρή έκκληση για πολιτικές μεταρρυθμίσεις,όχι όμως για δημοκρατία δυτικού τύπου απηύθυνε ο αρχηγός του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Ζιανγκ Ζεμίν, κηρύσσοντας την έναρξη του 15ου συνεδρίου του κόμματος σήμερα στο Πεκίνο.

Ο Ζιάνγκ Ζεμίν ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το έτος 2.000 θα μειωθεί κατά 500.000 άνδρες η δύναμη του κινεζικού στρατού, που θεωρείται σήμερα ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Οι αμερικανοί επιστήμονες έκαναν σήμερα ένα μεγάλο βήμα για μιά πιθανή επανδρωμένη αποστολή στον Αρη, θέτοντας ένα μικρό σκάφος-ρομπότ σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη. Αποστολή του θα είναι η χαρτογράφηση της επιφάνειας του πλανήτη Αρη για να εντοπισθούν σημεία όπου είναι πιθανή η προσγείωση διαστημοπλοίων.

Ρεκόρ πωλήσεων αναμένεται να κάνει το τραγούδι "Κερί στον Ανεμο", με το οποίο ο Ελτον Τζόν αποχαιρέτισε τη πριγκήπισσα Νταϊάνα στη κηδεία της.

Οι πωλήσεις του δίσκου που κυκλοφορεί αύριο στη Βρετανία εκτιμάται ότι θα αποφέρουν στα φιλανθρωπικά σωματεία με τα οποία συνεργαζόταν η Νταϊάνα ποσό τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια δραχμών.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 12 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 289,2    286,8    282,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,6    159,9    157,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 444,1    456,2    449,3
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,0    194,1    191,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 234,8    241,2    237,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,2    206,7    203,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..201,7    207,2    204,0
    E.C.U............... 305,1    313,4    308,7

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 12 September 1997 - 11:11:19 UTC