Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 10/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Πλήθος σεναρίων για το φορέα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    Απέφυγε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου τις πληροφορίες για αύξηση του φόρου στα έντοκα γραμμάτια και τα ομόλογα του δημοσίου για το οποίο θα συζητούσε σήμερα με τον πρωθυπουργό.

    Ικανοποιημένοι κατ΄ αρχήν δηλώνουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για το μισθολόγιο τους.


ΑΘΗΝΑ 2004

Πλήθος σεναρίων για το φορέα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα παραθέσει αύριο δείπνο προς τιμήν της Επιτροπής Διεκδίκησης, κατά το οποίο είναι πιθανόν να δώσει και το στίιγμα των προθεσεών του.

Υπέρ του να τεθεί η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επικεφαλής του φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας τάχθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος, ενώ η κυρία Αγγελοπούλου δήλωσε στον ΑΝΤ-1 ότι δεν επιδιώκει κάποια θέση.

Το κλίμα στο Χρηματιστήριο εν τω μεταξύ, δεν έχει καμιά σχέση σήμερα με αυτό των δύο προηγούμενων ημερών και ο γενικός δείκτης τιμών παρουσιάζει από το πρωί μικρή πτώση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Απέφυγε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου τις πληροφορίες για αύξηση του φόρου στα έντοκα γραμμάτια και τα ομόλογα του δημοσίου για το οποίο θα συζητούσε σήμερα με τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε ότι τα μεγέθη του προυπολογισμού τώρα διαμορφώνονται και αρνήθηκε να κάνει οποιοαδήποτε άλλη δήλωση.

Αυτήν την ώρα ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς ανακοινώνει την έκδοση του Ευρωπαικού Λαχειου που θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου. Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά μελέτες και για την έκδοση Ολυμπιακού Λαχείου το οποίο προβλέπεται στον προυπολογισμό της Ολυμπιάδας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

Ικανοποιημένοι κατ΄ αρχήν δηλώνουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων από το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για το μισθολόγιο τους.

Απο σήμερα, οι Πανεπιστημιακοί συνεδριάζουν ανά σχολή για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία.

Την εκτίμηση ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αποχή των καθηγητών από το εξεταστικό και διδακτικό τους έργο, εξέφρασε μιλώντας στον Αντέννα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ Σωτήρης Μπρέστας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει διαχωρισμό των πανεπιστημιακών σε πλήρους ή μερικής απασχόλησης και αυξήσεις της τάξης του 35%.

ΕΘΝΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά , Κυπριακό , Βαλκανική Πολιτική και ΝΑΤΟ συζήτησαν οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Οι κύριοι Πάγκαλος και Τσοχατζόπουλος απέφυγαν να επαναλάβουν τα περί Casus Beliι με την Τουρκία και κράτησαν χαμηλούς τόνους επί του θέματος μετά την έκφραση δυσφορίας χθες απο το Στέητ Ντηπάρντμεντ.

Χθες ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, προειδοποίησε Αθήνα και Αγκυρα ότι έχουν ξεφύγει απο το πνεύμα της Μαδρίτης ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Σημίτη πέρι "casus beli" εάν η Αγκυρα επιχειρήσει να αλλάξει το στάτους κβό στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα θα καθορίσει πότε η Κύπρος θα μπεί στην Ευρωπαική Ενωση, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε, αναφορικά με τους S-300 ότι η άμυνα είναι ιερό δικαίωμα των Κυπρίων.

Αύριο έρχεται στην Αθήνα από την Αγκυρα, ο ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΧΑΣΙΣ

- Κάτω από τη μύτη του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου δύο τσιγγάνοι καλλιεργούσαν χασίς...

Στον περιφραγμένο χώρο του αεροδρομίου οι Γιώργος Νικολάου 26 χρόνων και Μιχάλης Οικονόμου , που διέμεναν γειτονικό καυταλισμό είχαν φυτέψει ένδεκα δενδρίλια ινδικής κάναβης.

Οι δύο τσιγγάνοι , συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Γ.Σ.Ε.Ε

Την επιβολή Φόρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα μεγάλα εισοδήματα για να στηριχτεί το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΣΣΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος μιλώντας σε ημερίδα για την κοινωνική ασφάλιση.

ο κ.Πολυζωγόπουλος ανέφερε ακόμη οτι στην Ελλάδα οι άνεργοι μακράς διάρκειας αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια κατά 6% ενώ αντίθετα στην Ευρωπαική Ενωση μειωθηκαν κατά 5%.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ανάγκη να διαμορφώσει η Νέα Δημοκρατία ενιαίο λόγο εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των τομέων.

Ο κ.Καραμανλής δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ηγεμόνες και όλοι κρίνονται.

Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της Ολυμπιάδας όπου προτάθηκε να παρακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το φορέα που θα αναλάβει την διοργάνωση της Ολυμπιάδας.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 12 και 18 πρώτα λεπτά , με επίκεντρο στην περιοχή του Αιτωλικού , 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάτρας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφθεί το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ο κ. Κωνσταντόπουλος θα συζητήσει με τον Οικομενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, τις σχέσεις του Φαναρίου με την Ελλάδα και την δυνατότητα βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Αυξάνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου.

Οπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου η τιμή διυλιστηρίου της βενζίνης αυξάνεται κατά 1,60 δραχμές το λίτρο, του πετρέλαιου κινησης κατά 50 λεπτα και του πετρέλαιου θέρμανσης κατά 60 λεπτά το λίτρο.

ΔΙΕΘΝΗ

Περίπου 30,000 τόννοι χλωροφθορανθράκων, που θεωρούνται ως οι κύριοι παράγοντες για τη μείωση του στρώματος του όζοντος γύρω από την Αρκτική και την Ανταρκτική, εξακολουθούν να αποτελούν κάθε χρόνο αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Ερευνών για το Περιβάλλον.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, που εξέδωσε το γραφείο του ανακριτή στο Παρίσι, ίχνη του ισχυρού αντικαταθλιπτικού φαρμάκου "Πρόζακ" ανιχνεύθηκαν στο αίμα του Ανρί Πολ, οδηγού της μοιραίας Μερσεντές, όπου επέβαινε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Ντόντι αλ Φαγιέντ και ο σωματοφύλακάς τους.

Παρ'όλα αυτά, ο δικηγόρος της οικογένειας Φαγιέντ ισχυρίζεται ότι οι φωτογράφοι είναι, ουσιαστικά, οι ένοχοι του δυστυχήματος στο Παρίσι. Μάλιστα, τονίζει ότι ένα φλας φωτογραφικής μηχανής τύφλωσε στιγμιαία τον οδηγό, ο οποίος εκείνη τη στιγμή είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μαντλήν Ολμπράιτ ζήτησε σήμερα απο το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να αναλάβουν απο κοινού τις ευθύνες τους, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα σχέση συνεργασίας μεταξύ τους και να διασωθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 281,3    289,0    284,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,1    159,3    156,9
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 446,5    458,7    451,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,3    194,5    191,5
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,1     47,3     46,6
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 236,5    243,0    239,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 203,5    209,0    205,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..205,6    211,2    208,0
    E.C.U............... 304,5    312,8    308,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 10 September 1997 - 14:32:38 UTC