Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-09-06

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 06/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Αξίζατε τους Ολυμπιακούς αγώνες και πιστεύω ότι η Ολυμπιάδα του 2004 θα μείνει στην ιστορία, δήλωσε το μεσημέρι ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

    Μέ μεγαλοπρέπεια και μέσα σε μια θάλασσα δακρύων η Βρετανία αποχαιρέτησε το μεσημέρι την αγαπημένη της πριγκήπισσα Νταιάνα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Αξίζατε τους Ολυμπιακούς αγώνες και πιστεύω ότι η Ολυμπιάδα του 2004 θα μείνει στην ιστορία, δήλωσε το μεσημέρι ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στην ελληνική επιτροπή, σφραγίζοντας τη μεγάλη απόφαση των αθανάτων της ΔΟΕ.

Αισθήματα ικανοποίησης αλλά ευθύνης επικρατούν από χθες στους Ελληνες καθώς η αναληψη της Ολυμπιάδας απο την Αθηνα θεωρείται ως προκληση και ευκαιρια για αναπτυξη της Ελλαδας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία που επιστρέφει αύριο το απόγευμα από τη Λωζάννη επιφυλάσσεται πανηγυρική υποδοχή.

Στις πέντε και μισή το απόγευμα η επιτροπή φθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και στις 7 θα δώσει συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο.

Θ'ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο.

Την ανάληψη της Ολυμπιάδας χαιρέτισε με δηλώσεις της η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, ότι η ανάθεση των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα δεν αποτελεί αναγνώριση ή τίτλο ευγνωμοσύνης για το παρελθόν αλλά κυρίως απόδειξη εμπιστοσύνης για την προοπτική και το μέλλον της χώρας μας.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι ένα στοίχημα που αφορά ολόκληρο τον Ελληνισμό τόνισε ο κ. Ρέππας και σε ερώτηση αν η ανάληψη της Ολυμπιάδας σημαίνει μεγαλύτερη λιτότητα, επεσήμανε ότι η διοργάνωση τέτοιων αγώνων συνοδεύεται από επενδύσεις και μεγάλα έργα που αυξάνουν το εθνικό εισόδημα και δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Συγχαρητηρια τηλεγράφηματα έστειλαν ο προεδρος της Γαλλιας Ζακ Σιρακ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρομάνο Προντι και Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλαόυς Κίνκελ.

Η Αθήνα ήταν εξαιρετική επιλογή δήλωσε ο Νέλσον Μαντέλα. Κέρδισε ο καλύτερος ανέφερε ο προεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής επιτροπής.

Παραφωνια απετελεσε για μια ακομη φορα ο Πρίμο Νεμπιόλο, ο οποιος αμεσως μετά τήν ολοκλήρωση τής ψηφοφορίας δήλωσε οτι δεν νομίζει πως στην Αθηνα είναι ικανοί νά φιλοξενήσουν οτιδήποτε". Σημερα παντως, ανακαλεσε τη δηλωσή του.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Μέ μεγαλοπρέπεια και μέσα σε μια θάλασσα δακρύων η Βρετανία αποχαιρέτησε το μεσημέρι την αγαπημένη της πριγκήπισσα Νταιάνα.

Η κηδεία της Νταϊάνας βύθισε το Λονδίνο στη σιωπή που διέκοπταν μόνο οι καμπάνες που ηχούσαν πένθιμα κάθε 60 δευτερόλεπτα, καθώς η πομπή με το φέρετρο της "πριγκίπισσας του λαού" διήνυσε την απόσταση ανάμεσα στο παλάτι του Κένσινγκτον και το αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Σκότλαντ Γυαρντ, περί το ένα εκατομμύριο άνθρωποι ήταν παραταγμένοι κατά μήκος της διαδρομής.

Αυτό την ώρα η σορρός της Νταϊάνας μεταφέρεται στο Αλθορπ, όπου θα γίνει η τελετή ταφής στο κτήμα της οικογένειας Σπένσερ.

ΣΗΜΙΤΗΣ

Το περιεχόμενο και τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θ'αναπτύξει το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με ομιλιά του σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζοντας τη ΔΕΘ, ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε το '98 δύσκολη χρονιά της μεγαλης προσπαθειας.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο των δυτικών συνοικιών και εξήγγειλε πρόγραμμα για την ανάπτυξη των υποβαθισμένων περιοχών της Θεσσαλονίκης.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΝΑΤΟ

Αποχώρησε η Τουρκία απο την άσκηση του NΑΤΟ που θα γίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο τέλος του μήνα. Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την Ατλαντικη συμμαχια οτι "δείχνει τη διάθεση να κάνει παραχωρήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας".

AΛΚΟΤΕΣΤ

Δώδεκα μεθυσμένοι οδηγοί συνελλήφθησαν τη νύχτα, μετά από αλκοτέστ της Τροχαίας και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνολικά έγιναν 379 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 οδηγοί με αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ

Στην Καλκουτα κηδεύεται το ερχόμενο Σάββατο, τρεις μέρες αργότερα απ'ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί η Μητερα Τερεζα η οποία πεθανε χθες σε ηλικία 87 ετων απο ανακοπή καρδιάς.

Τη θλίψη τους για το θανατο της "Αγίας των Φτωχών" εξεφρασαν ηγέτες καί προσωπικότητες απ'όλο τό κόσμο. Η επιτροπή τού βραβείου Νόμπελ μέ τό οποίο είχε τιμηθεί η μητέρα Τερέζα δήλωσε ότι " απετέλεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα γιά όλη τήν ανθρωπότητα.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Saturday, 6 September 1997 - 16:03:13 UTC