Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 29/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Την Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα

    Σκληρή αναμένεται η μάχη για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004

    Λήξαν χαρακτήρισαν οι κύριοι Πάγκαλος και Ρέππας το θέμα που προκλήθηκε με τις δηλώσεις Ντίνι περί δύο κρατών στην Κύπρο.


ΠΑΙΔΕΙΑ

Την Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα,ενω σήμερα το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα ονόματα των περίπου 2.500 δασκάλων και νηπιαγωγών και των περίπου 3.000 καθηγητών που διορίζονται για τη νέα σχολική περίοδο.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αντιπαράθεση εκπαιδευτικών -Υπουργείου Παιδείας για το νομοσχέδιο Αρσένη,το οποίο παρά τις αντιδράσεις εισάγεται προς συζήτηση την Τρίτη, στο 3ο θερινό τμήμα της Βουλής.

Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ,μετά την διαφωνία χθες των παρατάξεων για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Σκληρή αναμένεται η μάχη για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004,ενω επτά ημέρες τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής,θα πάρουν στη Λωζάνη την τελική απόφαση.

Η αθήνα,θεωρείται ισχυρό φαβορί,όμως δημοσκόπηση του Πρακτορείου "Ρώϋτερ", μεταξύ αθλητικών παραγόντων,χορηγών και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στη Ρώμη,με δεύτερη την Αθήνα και 3η τη Στοκχόλμη, που έχασε έδαφος μετά τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοινωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει στη Λωζάνη, στις 5 Σεπτεμβρίου ,αλλά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φουρας.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Λήξαν χαρακτήρισαν οι κύριοι Πάγκαλος και Ρέππας το θέμα που προκλήθηκε με τις δηλώσεις Ντίνι περί δύο κρατών στην Κύπρο, μετά την ανασκευή των δηλώσεων απο τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι.

Ωστόσο,πληροφορίες από τις Βρυξέλλες που δημοσιεύει το περιοδικό "ΤEMPO - Newsweek", κάνουν λόγο για "non paper" της Κομισιόν που ουσιαστικά υιοθετεί τις θέσεις του ιταλού υπουργού, προτείνοντας διχοτόμηση και διπλή αναγνώριση της Κύπρου.

Σήμερα φθάνει στην Αθήνας,ο προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκης Ενωσης,Λουξεμβούργιος Ζάκ Πόος,ο οποίος τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Αγκυρα.

Στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Κληρίδης,φέρεται να ζητά πιό ξεκάθαρες θέσεις απο την Ιταλική κυβέρνηση.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Βαλκανική πολιτική της Ελλάδας είναι το θέμα που θα απασχολήσει το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σε μισή ώρα,με εισηγητές τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση εν όψει της Διαβαλκανικής συνάντησης κορυφής στις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΙ

Την αντίθεση της Νέας Δημοκρατίας, στην αναγκαστική συνένωση των Δημων και Κοινοτήτων, επανελαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μετά τη συναντησή του με τη συντονιστική επιτροπή κατά των υποχρεωτικών συνενώσεων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν καταννοεί τη σημασία του θεσμού και ότι επιδίδεται σε μικροκομματισμό εν όψει των δημοτικών εκλόγών.

Αντιδημοκρατικές χαρακτήρισε τις συνεννώσεις και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

ΝΕΡΟ

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το νερό της Καστοριάς, θα ανακοινωθούν σήμερα από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις δυόμιση το μεσημέρι, κηδεύεται δημοσία δαπάνη από το πρώτο νεκροταφείο, η Σωτηρία Μπέλλου.

Από τις δέκα το πρωί, η σωρρός της θα εκτίθεται σε λαικό προσκήνυμα, στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν ότι δεν θα ανεχθούν στο μέλλον επιθέσεις σαν αυτές που δέχθηκαν χθες αμερικανοί στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης σε δύο πόλεις της Σερβοβοσνιακής δημοκρατίας από εξαγριωμένους πολίτες.

Στη Μπάνια Λούκα η πρόεδρος Πλάβσιτς ανήγγειλε την ιδρυση δικού της πολιτικού κόμματος,εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου.

Τη πρώτη επίσημη περιοδεία της στη Μέση Ανατολή θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη βδομάδα του Σεπτεμβρίου η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ,σε μιά προσπάθεια να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οσες γυναίκες τρώνε πολλά τρόφιμα πλούσια σε κρυπτο- οιστρογόνα, όπως τα όσπρια ή τα παράγωγα της σόγιας, έχουν 54% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο στη μήτρα σε σχέση με άλλες που καταναλώνουν λίγα, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.

Η Ρωσία διέψευσε την αμερικανική ανακοίνωση περί σεισμικού γεγονότος στη Ρωσική περιοχή της Αρκτικής πριν δώδεκα μέρς,που μπορεί να οφειλόταν σε δόνηση από πυρηνική δοκιμή.

Η Κούβα χαρακτήρισε "ψέμματα" τις φήμες που ξεκίνησαν από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Μαϊάμι και ήθελαν τον Φιντέλ Κάστρο νεκρό.

Εκπρόσωπος του κουβανικού υπουργείου εξωτερικών χαρακτήρισε τη κατάσταση της υγείας του 71χρονου κουβανού ηγέτη εξαιρετική.

Αλλη μια φορά οι φωτογραφίες της πριγκήπισσας Νταϊάνα στις διακοπές της με το Ντόντι Αλ Φαγιέντ γίνονται πρωτοσέλιδο θέμα των βρετανικών εφημερίδων, δείχνοντας την να ανεβαίνει σε τζετ σκι, στηρίζοντας το πόδι της στον ώμο του Αιγύπτιου εκατομμυριούχου.

Εικοσιεννέα νεκροί και 13 τραυματίες σε αναμέτρηση δύο συμμοριών κρατουμένων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Βενεζουέλα.Τα μέλη της μιάς ομάδας κατέσφαξε τα μέλη άλλης που πρόσφατα είχαν μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα,αφού πέρασαν μέσα από σύραγγα που είχαν σκάψει.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 29 Αυγούστου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 282,2    289,9    285,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,2    159,5    157,1
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 453,3    465,7    458,6
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,0    193,2    190,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,1     47,3     46,6
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 236,7    243,1    239,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,7    207,3    204,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 207,6    213,3    210,1
    E.C.U............... 305,4    313,7    308,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 29 August 1997 - 12:57:51 UTC