Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 13/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Καμπάνες 4,6 δισεκατομμυρίων δραχμων σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία από τους αδιάφθορους της εφορίας. Μόνο τον Ιούλιο διαπιστώθηκαν περισσότερες από πενήντα χιλιάδες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

    Κύκλωμα τοκογλυφίας, με έδρα νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, και θύματα επώνυμους αθηναίους, γιατρούς δικηγόρους και επιχειρηματίες, εξαρθρώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

    Το θάνατο ενός αλβανού εργάτη και καταστροφές σε Αθήνα και Αργος, προκάλεσε η χθεσινή ξαφνική νεροποντή ενώ οι μετερεωλόγοι προειδοποιούν ότι τα ίδια καιρικά φαινόμενα θα έχουμε και σήμερα μετά το μεσημέρι.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Καμπάνες 4,6 δισεκατομμυρίων δραχμων σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία από τους αδιάφθορους της εφορίας. Μόνο τον Ιούλιο διαπιστώθηκαν περισσότερες από πενήντα χιλιάδες φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Τα φορολογικά έσοδα από τις παραβάσεις που διαπίστωσαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ σε ελέγχους από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα, αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 14,7 δισεκατομμύρια.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, με εγκύκλιό του στις εφορίες, ζητά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ως τις 25 Αυγούστου, καθώς μέχρι στιγμής έχει αποσταλεί λιγότερο από το 95% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, δηλώνει ότι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για το 1998 θα είναι πραγματικές αλλά συγκρατημένες ενώ προαναγγέλει ότι μέχρι το τέλος του 1997 θα έχουν ψηφιστεί όλοι οι νόμοι για τα μισθολόγια δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του Δημοσίου.

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Κύκλωμα τοκογλυφίας, με έδρα νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, και θύματα επώνυμους αθηναίους, γιατρούς δικηγόρους και επιχειρηματίες, εξαρθρώθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Τα δάνεια, ύψους από πέντε ως και 50 εκατομμύρια δραχμές, είχαν επιτόκιο περίπου 10% τον μήνα, δηλαδή 120% τον χρόνο και ο τζίρος του κυκλώματος, υπολογίζεται σε δύο δισεκατομμύρια δραχμές.

Σε μυστική κρύπτη, στον χώρο του μαγαζιού, οι άνδρες του ΣΔΟΕ ανακάλυψαν καταλόγους με περισσότερα από χίλια ονόματα ατόμων που είχαν πέσει στα δίχτυα της τοκογλυφιας.

ΕΞΟΔΟΣ

Εκτακτα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά από σήμερα, για την έξοδο του 15αύγουστου.

Περισσότερα από 80 δρομολόγια πλοίων έχουν προγραμματιστεί μεχρι τον Δεκαπενταυγουστο για τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα για την Τήνο και την Παρο.

ΛΗΣΤΕΙΑ

Ενοπλη ληστεία έγινε στις εννιά το πρωί, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άγνωστος που φορούσε κράνος, ακινητοποίησε με την απειλή όπλου τους υπαλληλους και τους πελάτες της τράπεζας, απέσπασε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό και διέφυγε με μηχανάκι.

Ο δράστης αναζητείται από τις αρχές.

ΜΠΟΡΑ

Το θάνατο ενός αλβανού εργάτη και καταστροφές σε Αθήνα και Αργος, προκάλεσε η χθεσινή ξαφνική νεροποντή ενώ οι μετερεωλόγοι προειδοποιούν ότι τα ίδια καιρικά φαινόμενα θα έχουμε και σήμερα μετά το μεσημέρι.

Ο αλβανός Λέντρο Μπέντο, καταπλακώθηκε την ώρα που δούλευε σε οικοδομή, στο Μαρούσι.

Στην Αθήνα, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις ενώ στο Αργος η κεντρική πλατεία της πόλης μετατράπηκε σε λίμνη και πολλά καταστήματα και σπίτια υπέστησαν ζημιές.

Στο παρα πέντε απεφεύχθη η τραγωδία για 26 επιβάτες και το οκταμελές πλήρωμα αεροσκάφους της Ολυμπιακής στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης, όταν το αεροσκάφος λόγω της νεροποντής, γλύστρησε στον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε στα χωράφια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο ένα τραγικό περιστατικό.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, στο νοσοκομείο της Λαμίας, ξεψυχησε ασθενής όταν ελλείψει προσωπικου, ο αγροτικός γιατρός που εφημέρευε στο νοσοκομείο, έκανε λάθος διάγνωση και αντί για έμφραγμα, διέγνωσε επιγαστρικό άλγος.

Σε έρευνα της εφημερίδας, διαπιστώνεται ότι στα νοσοκομεία της επαρχίας και των νησιών, κάνουν εφημερίες οι αγροτικοί γιατροί και παραμένουν κενές περίπου 1900 θέσεις ειδικευομένων.

ΝΕΜΠΙΟΛΟ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Αθηνα, το ανθελληνικό ξέσπασμα Νεμπιόλο.

Ο κ.Νεμπιόλο μίλησε με απρέπεια και ανέμιξε τα πολιτικά με τον αθλητισμό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί στρατό για την αντιμετώπιση εσωτερικών της προβλημάτων όπως συμβαίνει στην Ιταλία με τη Μαφία.

Η Ελλάδα -όμως- πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος δεν έφτασε επίσης ποτέ στο σημείο να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρήματα για να μην αναλάβει η Ιταλία την Ολυμπιάδα του 2.004.

Οι δηλώσεις Νεμπιόλο απαντήθηκαν από την Ελλάδα, στην πράξη, δήλωσε μιλώντας στον Αντέννα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου.

Πρέπει να σταματήσουμε ν'ασχολούμαστε με το ματαιόδοξο κ. Νεμπιόλο που με τη στάση του αφαιρεί ψήφους από τη Ρώμη και τους δίνει στην Αθήνα, τόνισε επίσης στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Λάμπης Νικολάου.

Ψυχραιμία συνέστησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τις δηλωσεις καταδικασαν και τα κομματα της Αντιπολιτευσης.

Την ιδια ωρα μπαλάκι μεταξύ ΣΕΓΑΣ και Πολιτείας εχουν γινει οι 'Ελληνες αθλητές που πήραν μέρος στο έκτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, τους ανακοινωσε οτι το περιβόητο πριμ απ'την Ομοσπονδία θα είναι συμβολικού χαρακτήρα και το οικονομικό θα ρυθμισθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Δύσκολες χαρακτήρισε τις στιγμές ο κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου που έγιναν στο Μοντρέ.

Ο κ. Κληρίδης, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι δόθηκε έγγραφο από τον Ντιέγκο Κόρντοβεζ, το οποίο θα μελετηθεί και θα δοθεί απάντηση.

Ο Ραούφ Ντενκτάς μιλώντας στους δημοσιογράφους εκανε λόγο για περιορισμένη πρόοδο ενώ αποκάλυψε ότι έχει πει στον κ. Κόρντοβεζ πριν από τις συνομιλίες ότι δεν προτίθεται να υπογράψει κοινή δήλωση.

ΣΕΙΣΜΟΙ

Την πρώτη θέση στον πίνακα σεισμικότητας στην Ευρασία, κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημόνων που θα παρουσιαστούν στο 29ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σεισμολογίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αν συνεχιστούν οι τεκτονικές κινήσεις, υπολογίζεται ότι σε πέντε εκατομμύρια χρόνια, η Κρήτη θα ενωθεί με την Αφρική.

Στο συνέδριο, θα εξεταστούν και οι τρόποι εντοπισμού και κινητοποίησης σε περιπτώσεις σεισμών.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Την πλήρη, έγκαιρη και αξιόπιστη καταγραφή των ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις και τη χορήγηση αποζημιώσεων ζητουν οι αγρότες της Λάρισας.

Το υπουργειο γεωργιας ανακοινωσε οτι θα δοθουν αποζημιώσεις πανω απο τρια δισεκατομμυρια δρχ και διευκολυνσεις απο την Αγροτικη Τραπεζα.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των αγροτών, διαμαρτυρήθηκαν χθες καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ακόμη εισπράξει αποζημιώσεις για θεομηνίες του 1995 και 96.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Παραμένει στην Αλβανία με αίτημα των Τιράνων ένας ελληνικός λόχος με σκοπό την οργάνωση και την εκπαίδευση των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο Πόγραδετς της αλβανίας, εντοπίστηκε τελικά, η οικογένεια του 12χρονου παιδιού που χτυπήθηκε σε τροχαία και ξεψύχησε μόνο του, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς του άτυχου μικρού, εντοπίστηκαν και ειδοποιήθηκαν από τις ελληνικές αρχές και αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβουν τη σορό του.

ΡΟΥΣΕΛ

Στο εδώλιο στέλνει τον Τιερί Ρουσέλ το Συμβουλιο Εφετων Αθηνας, με βουλευμα του, για ψευδη καταμηνυση, ψευδορκια και συκοφαντικη δυσφημιση σε βαρος των μελων του Ιδρυματος Ωναση . Εκκρεμουν εν τω μεταξυ βουλευματα και ενστασεις που θα καθορισουν την τυχη της μικρης Αθηνάς.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Διαζύγιο από τους γονείς της, ζήτησε μια 16χρονη Ισπανίδα από τα δικαστήρια της χώρας της με το αιτιολογικό ότι δεν ήθελε να μετακομίσει μαζί τους σε άλλη πόλη.

Η δικαστής αποφάσισε ότι μέχρι να ενηλικιωθεί η 16χρονη, πρέπει να συμμορφώνεται με τη βούληση των γονιών της, στους οποίους όμως, συνέστησε να σεβαστούν και την επιθυμία του παιδιού τους.

Αν σε διάστημα μίας εβδομάδας δεν βρεθεί λύση, η 16χρονη πρέπει να επανέλθει στα δικαστήρια με νέα αίτηση.

ΔΙΕΘΝΗ

- Οχτώ άτομα βρήκαν τον θάνατο και άλλα 24 τραυματίσθηκαν, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθές το βράδυ, κοντα στην πόλη Λαμπουέρ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μπορντώ και τη Μπαγιόν.

Μονάδες κομμάντος του αμερικανικού, βρετανικού και γαλλικού στρατού εκπαιδεύονται αυτη τη στιγμή μυστικά, σε κάποιο σημείο της Ευρώπης, με αποστολή να μεταβούν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και να συλλάβουν άτομα που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου, όπως μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Οδηγός ταξί πυροβόλησε σήμερα εναντίον ζεύγους βρετανών τουριστών στο θέρετρο του Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο άνδρας και να τραυματιστεί η γυναίκα.

Νέα έκρηξη, που συνδευόταν από πολλές σεισμικές δονήσεις, σημειώθηκε χθες στο ηφαίστειο Σαν Κριστόμπαλ, 100 χλμ στην Νικαραγουα το οποίο εχει ενεργοποιηθει εδώ και τρεις μήνες.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 13 Αυγούστου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 287,5    293,9    290,9
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,6    158,0    156,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 456,3    466,5    461,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,4    192,6    190,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,8     46,9     46,4
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 248,0    253,6    250,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 206,4    211,0    208,8
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..213,3    218,1    215,8
    E.C.U............... 306,2    312,4    307,8

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 13 August 1997 - 11:19:44 UTC