Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Με την Ελλάδα στην 19η θεση αναμεσα σε 202 χωρες ολοκληρώθηκε χθες το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

    Σε βαρύ κλίμα, λόγω των προκλητικών δηλώσεων του Ραούφ Ντενκτάς, αρχίζει σήμερα στο Μοντρε της Ελβετιας ο δεύτερος γύρος των απ' ευθειας συνομιλιών Κληριδη -Ντενκτας για το Κυπριακο.

    Στην κατάργηση υποβολής φορολογικής δήλωσης από ορισμένες κατηγοριες φορολογουμένων όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

    18 νεκροί και 280 τραυματίες σε 203 τροχαία σ'ολη τη χωρα είναι ο απολογισμος του Σαββατοκύριακου, εως αυτην την ωρα.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Με την Ελλάδα στην 19η θεση αναμεσα σε 202 χωρες ολοκληρώθηκε χθες το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Την χθεσινή βραδυά σημάδεψαν οι έντονες αποδοκιμασίες των 80.000 φιλάθλων που είχαν συγκεντρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, για τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Πρίμο Νεμπιόλο ο οποίος εκδήλωσε τη δυσαρέσκειά του, αρνούμενος να παραβρεθεί στη δεξίωση που ακολούθησε. Επίσης, ο κ. Νεμπιόλο δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο, και άφησε να παραλάβει τη σημαία της ΙΑΦ ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας.

Ντοπαρισμένες βρέθηκαν η δευτεραθλήτρια των 10000 μετρων βαδην, Ολυμπιάδα Ιβάνοβα και η δρομεας των 800 μετρων Λιουμποφσκα Τσιομα. Ειχαν κανει χρηση στεροειδούς αναβολικού και απειλούνται με ποινή αποκλεισμου 2 ετων.

Μέτρα ασφαλείας στο Ανατολικό και Δυτικό αεροδρόμιο σήμερα και αύριο, για την αποχώρηση των αθλητών και των φιλάθλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου 97.

Με αποφαση της διοίκησης του αερολιμένα, θα απαγορευεται αυστηρώς η είσοδος των συνοδών επιβατών στις αίθουσες αναχωρήσεων εξωτερικου, του Ανατολικού και Δυτικού αερολιμένος.

Στο αεροδρόμιο θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν εισητήριο, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος από αστυνομικούς, και εκπροσώπους της πολιτικής υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαγορευση της εισόδου δεν ίσχύει για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Την ικανοποίησή του για την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η διοργανωση του πρωταθλήματος εξεφρασε ο πρωθυπουργός Κωστας Σημιτης. Ταυτοχρονως συνεχαρη τους αθλητές και τις αθλήτριες ολου του κόσμου για τις προσπάθειες τους.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Σε βαρύ κλίμα, λόγω των προκλητικών δηλώσεων του Ραούφ Ντενκτάς, αρχίζει σήμερα στο Μοντρε της Ελβετιας ο δεύτερος γύρος των απ' ευθειας συνομιλιών Κληριδη -Ντενκτας για το Κυπριακο.

"Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης" απήντησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, κατα την αφιξή του στο Μοντρέ ερωτηθείς για το τι μελλει γενεσθαι στις συνομιλίες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντεκτας δηλωσε ότι οι τουρκοκύπριοι ως εταιροι και συνιδρητες της δημοκρατίας του 1960 πρέπει να εχουν την ιδια θεση και στη μελλοντική συνομοσπονδία και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υποκυψεις στις πιέσεις για μια συμβιβαστική λύση.

Αναφερόμενος στη συμφωνία συνδεσης του ψευδοκράτους με την Αγκυρα την παρουσίασε ως απάντηση στη συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας της Κύπρου στην ευρωπαϊκή ενωση. Τόνισε, μαλιστα, ότι θα δηλώσει στον πρόεδρο Κληρίδη πως η επιμονή της Κύπρου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι συμβατή, με τις διακοινοτικές συνομιλίες.

Με επεισόδια σημαδεύτηκε χθές στην Κυπρο το μνημόσυνο για τους δύο ήρωες Σολωμό Σολωμού και Τάσο Ισαάκ που δολοφονήθηκαν άνανδρα απο τις δυνάμεις του Αττίλα.

Ελληνοκύπριοι που επιχείρησαν να περάσουν στη νεκρή ζώνη, συγκρουστηκαν με αστυνομικούς και άνδρες του ΟΗΕ, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στον πατέρα του Σολωμού να καταθέσει στεφάνι στο σημείο που επεσε νεκρός ο γιός του.

Εν τω μεταξύ, η επιτροπή εθνικου ελέγχου της Νότιας Αφρικής , ανέστειλε τις διαδικασίες πώλησης 12 επιθετικών ελικοπτερων στην Τουρκία λογω της δεινής - όπως την χαρακτηρίζει - καταστασης που επικρατει στον τόμεα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιώματων και λόγω της συνεχιζόμενης παρανομης κατοχής του βόρειου τμηματος της Κύπρου.

ΔΡΥΣ

Στην κατάργηση υποβολής φορολογικής δήλωσης από ορισμένες κατηγοριες φορολογουμένων όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, αναφέρει ότι το 1998 θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των χαμηλοσυνταξιούχων και των μισθτών.

Παραλληλα, χαρακτηρίζει ώριμο το αίτημα για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των αφορολογήτων ορίων, παραπέμποντας ωστόσο τα δύο θέματα στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου.

ΤΡΟΧΑΙΑ

18 νεκροί και 280 τραυματίες σε 203 τροχαία σ'ολη τη χωρα είναι ο απολογισμος του Σαββατοκύριακου, εως αυτην την ωρα.

Αναμεσα στους νεκρους τετραμελής οικογενεια απο το Περιστερι, η οποία ξεκληρισθηκε σε μετωπική συγκρουση δυο ΙΧ στο 52ο χιλιομετρο της νεας εθνικης οδου Θεσσαλονικης - Νεων Μουδανιων Χαλκιδικης και ο 37χρονος Γιωργος Μουρατίδης, θυμα τροχαίου με εγκαταλειψη στη λεωφόρο Φυλης στο Καματερό. Οι αρχές αναζητούν ένα αυτοκίνητο Γιούγκο λευκού χρώματος.

ΦΩΤΙΕΣ

Υπό πλήρη έλεγχο, τέθηκε η φωτιά στη Ροδινή Αχαίας, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταστρέψει έκταση τριακοσίων στρεμμάτων.

Υπό μερικό έλεγχο, η φωτιά στην κοινότητα Βίτσα των Ιωαννίνων που έχει κάψει δασική έκταση 15 χιλιάδων στρεμμάτων.

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή επιθυμούν να προωθησουν οι ΗΠΑ, εγκαταλείποντας την διαδικασία της σταδιακής εφαρμογής των συμφωνιών του Οσλο, και αποβλέποντας στην τελεσίδικη διευθέτηση του ζητήματος από την ερχόμενη άνοιξη,όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν.

Τη μάχη με τον θάνατο έχασε σήμερα, εξαιτίας των σοβαρών εγκαυμάτων της, η 10-χρονη Γκρέις Τσανγκ, που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Τεξας των ΗΠΑ, ύστερα από το πολύνεκρό αεροπορικό δυστύχημα που στην νήσο Γουάμ την περασμένη Τετάρτη στη νήσο του

Ο θάνατος της μικρής Γκρέις, που έιχε διπλή υπηκοότητα, κινεζική και αμερικανική, ανεβάζει σε 227 τους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής στην Αλβανία, που είχε ανασταλεί τον περασμένο χρόνο μετά από αίτημα του Συμβουλίου της Ευρώπης, αρχίζει να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές λόγω της δραματικής αύξησης της εγκληματικότητας.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 11 Αυγούστου θα έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 289,1    297,0    292,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,7    158,9    156,5
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 453,1    465,6    458,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,0    194,2    191,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,8     47,1     46,4
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 245,3    252,0    248,2
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 208,2    213,9    210,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..211,4    217,2    213,9
    E.C.U............... 304,2    312,6    307,8

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 11 August 1997 - 11:07:37 UTC