Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 04/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Εξι ελληνικές συμμετοχές έχουμε στη σημερινή τρίτη ημέρα του έκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ενώ σήμερα θα γίνει σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού Ανδρέα Φούρα, για το θέμα που έχει προκύψει με τη διάθεση των εισιτηρίων.
  • Τις προθέσεις τους για τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης, εκδηλώνουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο τούρκος ομόλογός του Μεσούτ Γιλμάζ, με παράλληλες συνεντεύξεις τους στο αμερικανικό περιοδικό Νιούσγουικ.
  • Ενταση και μικροεπεισόδια χθες στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω υπεράριθμων επιβατών που έμειναν έξω από τα πλοία, άν και είχαν εισιτήρια.
  • Στον ανακριτή Ξανθης απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο μουσικοσυνθέτης 'Ακης Πάνου, για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

Εξι ελληνικές συμμετοχές έχουμε στη σημερινή τρίτη ημέρα του έκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου ενώ σήμερα θα γίνει σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού Ανδρέα Φούρα, για το θέμα που έχει προκύψει με τη διάθεση των εισιτηρίων.

Οι άδειες εξεδρες που μέσω των τηλεοπτικών εικόνων ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά της γής, δεν είναι το καλύτερο για τη χώρα μας ενώ η οργανωτική επιτροπή και η διεθνής ομοσπονδία στίβου αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός, παρ ό, τι τις προηγούμενες μέρες και οι δύο πλευρές δήλωναν ότι τα εισιτήρια για τις πρώτες μέρες των αγώνων έξουν εξαντληθεί.

Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έλλειμα δεκαδων εκατομμυρίων που αναμένεται να παρουσιαστεί, οι διοργανωτές θα τυπώσουν προσκλήσεις που θα διανεμηθούν σε φορείς και αστυνομικούς αλλά και εισιτήρια με το σύστημα προσφορών.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, Ξεχωρίζει η εμφάνιση της Ολγας Βασδέκη στον τελικό του τριπλούν, στις επτά και μισή το απόγευμα και στις έξι το απόγευμα, η προσπάθεια του Λάμπρου Παπακώστα για την είσοδό του στον τελικό του ύψους.

Στα προκριματικά του ύψους θα λάβουν ακόμη μέρος ο Κώστας Λιάπης και ο Δημήτρης Κοκκότης.

Δεν πέρασε στον τελικό των 10 χιλιομέτρων βάδην, η Χριστίνα Κοκότου.

Στις δέκα και δέκα το πρωί ο Παναγιώτης Στρουμπάκος παίρνει μέρος στην δεύτερη προκριματική σειρά των 800 μέτρων.

Εκτός απο το τριπλούν, δύο ακόμη τελικούς περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, χωρίς όμως ελληνική συμμετοχή.

Στις οκτώ και πέντε το βράδυ, τα 400 μέτρα γυναικών και στις εννέα και δέκα, τα 400 μέτρα μετεμποδίων στους άνδρες.

Επίσης απόψε ολοκληρώνεται το αγώνισμα του επτάθλου με την Αθηνά Παπασωτηρίου να έχει ήδη εγκαταλείψει.

Χθες, ο Αγγελος Παυλακάκης και η Κατερίνα Θάνου δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό των 100 μέτρων στους άνδρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Στα 100 μέτρα ανδρών ο Αμερικανός Μόρις Γκρίν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 9.86, ενώ και στον τελικό των γυναικών, το χρυσό πήρε η επίσης αμερικανίδα Μάριον Τζόουνς με 10.83

ΕΘΝΙΚΟ

Τις προθέσεις τους για τα επόμενα βήματα μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης, εκδηλώνουν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο τούρκος ομόλογός του Μεσούτ Γιλμάζ, με παράλληλες συνεντεύξεις τους στο αμερικανικό περιοδικό Νιούσγουικ.

Ο έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει τη συμφωνία "τρομερό βήμα που πρέπει να δωσει λύση στην ουσιαστική διαφορά Ελλάδος -Τουρκίας που είναι η υφαλοκρηπίδα" ενώ ο Μεσούτ Γιλμάζ δηλώνει ότι η χώρα του πρέπει να καταλήξει σε ένα συμβιβασμό στα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα.

Για το θέμα των Ιμίων, ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι θα ήθελε μια δήλωση από την τουρκική πλευρά ότι θα παραπέμψει το θέμα στο διεθνές δικαστήριο ενώ ο κ. Γιλμάζ δηλώνει ότι δεν αποκλείει τίποτε, ακόμη και τη λύση μέσω τρίτων όπως η διαιτησία.

Για το Κυπριακό, ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κυπριακό είναι διαφορετικά θέματα, ενώ ο κ. Γιλμάζ επαναλαμβάνει τις απειλές του σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων Ες -300 στην Κύπρο.

Σήμερα ο Ραουφ Ντενκτάς θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο δευτερο γυρο των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Ο Γλαύκος Κληρίδης, σε δηλώσεις του χθες, τονισε οτι η ελληνο-κυρπιακή πλευρά θα πει ναι μονο σε δικαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα, ο Μεσούτ Γιλμάζ, προκαλεί, με δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, όπου υποστηρίζει ότι το Αιγαίο είναι ειδική περίπτωση και δεν υπόκειται στο Διεθνές Δίκαιο.

ΛΙΜΑΝΙ.

Ενταση και μικροεπεισόδια χθες στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω υπεράριθμων επιβατών που έμειναν έξω από τα πλοία, άν και είχαν εισιτήρια.

Εννέα οχήματα εμειναν εκτός του πλοίου Μιλένα και τρία έξω από το πλοίο Μήλος Εξπρές, και οι επιβατες ταξίδεψαν με άλλα πλοία για τον προορισμό τους.

Οι λιμενικές αρχές αναζητούν τον πράκτορα του Μιλένα που εξέδοσε τα υπεράριθμα εισιτήρια ενώ στο αυτόφωρο θα οδηγηθεί ο πράκτορας που εξέδοσε τα υπεράριθμα εισιτήρια για το Μήλος Εξπρέςς. <Π> Σαρανταοκτάωρη απεργία, πραγματοποιούν από τις εξι το πρωί, τα πληρώματα των εμπορικών ποντοπόρων πλοίων αλλά και οι λιμενεργάτες στην Ακτή Ξαβερίου όπου αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στους επιβάτες των ελληνικών κρουαζιερόπλοιων.

ΠΑΝΟΥ.

Στον ανακριτή Ξανθης απολογείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο μουσικοσυνθέτης 'Ακης Πάνου, για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.

Η κόρη του Ακη Πάνου, σε συνεντεύξεις της χθες, δήλωσε ότι θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δικη του πατέρα της.

Η κηδεία του Γιαλαμά έγινε χθες στην Ξάνθη μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, με φωνές και κατάρες εναντίον του 'Ακη Πάνου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οδηγείται αύριο στον ανακριτή ο αστυνομικός Δημήτρης Τσαγκράκος που πυροβόλησε και σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο τον Ηλία Μέξη, οδηγό φορτηγού, έξω από το τμήμα μεταγωγών του Πειραιά.

Ο Τσαγκράκος, ισχυρίζεται ότι ο Μέξης οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα και δεν σταμάτησε στο σήμα που τού έκανε.

ΛΑΥΡΙΟ.

Κλειστα θα παραμείνουν σήμερα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου Λαυρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο δυστύχημα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Παράλληλα, αναμένεται να κατατεθεί και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο ενός εργαζόμενου και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Ηδη, ο εισαγγελεας ασκησε ποινική διωξη για ανθρωποκτονία και σωματικες βλάβες εναντιον του Διευθυντή της ΠΥΡΚΑΛ Παναγιώτη Φλώρου και του μηχανικού ασφαλείας Ηλία Κοντοβασίλη.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ.

Κυβερνητικο κλιμακιο αποτελουμενο απο εξι υπουργους με επικεφαλης τον Θεοδωρο Παγκαλο θα μεταβει αύριο στην Αλβανια για εφ ολης της υλης συζητησεις σχετικα με την φυλαξη της ελληνοαλβανικης μεθοριου και τους λαθρομεταναστες.

Στο Αργυρόκαστρο η Αστυνομία συνέλαβε κοντά στο φυλάκιο της Κακαβιάς, σπείρα τεσσάρων ατόμων την ώρα που λήστευαν ομάδα μεταναστών που είχαν μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα.

Χθες, επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη 278 στρατιωτες που μετείχαν στην ελληνική αποστολή στην Αλβανία, ενώ άλλοι 200 θα επιστρέψουν από τη γειτονική μας χώρα στις 12 Αυγούστου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.

Δυο ενδιαφερουσες παραστασεις παρουσιαζονται σημερα και αυριο στην Αθηνα.

Στο Ηρωδειο ανεβαινουν οι Τρωάδες του Ευριπιδη σε σκηνοθεσια Μιχαλη Κακογιαννη και στο θεατρο Ρεματιάς στο Χαλανδρι,οι Ορνιθες του Αριστοφανη απο το θεατρο Τεχνης.

Οι παραστασεις στο Ηρωδειο αρχιζουν στις 9 και στο θεατρο Ρεματιάς στις 9 και μιση.

ΔΙΕΘΝΗ

- Πέντε άοπλα μέλη της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ βρήκαν τον θάνατο σήμερα τα ξημερώματα από έκρηξη βόμβας, που είχαν τοποθετήσει καταδρομείς του ισραηλινού στρατού εκτός της κατεχόμενης ζώνης ασφαλείας του νοτίου Λιβάνου.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τις σφοδρές συγκρούσεις τη νύκτα μεταξύ μαχητών της Χεζμπολλάχ και ισραηλινών καταδρομέων.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου αρνείται συνεργασία με τον παλαιστίνιο ηγέτη Αραφάτ για πάταξη της τρομοκρατίας.

Στην ελεχγόμενη από τους Κροάτες περιοχή της Βοσνίας εκατοντάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες που επιστρέφουν στις εστίες τους υποχρεώνονται να πάρουν πάλι το δρόμο της προσφυγιάς,λόγω των επιθέσεων που δέχονται από συμμορίες εξαγριωμένων Κροατών.

Οι υποψίες για ύπαρξη βομβών από την εποχή του Β'παγκοσμίου πολέμου στη περιοχή του Οντερμπρουχ καθυστερεί τη κατασκευή ενός νέου αντιπλημμυρικού φραγματος, προκειμένου να συγκρατηθούν τα νερά του πλημμυρυσμένου ποταμού 'Οντερ,στα γερμανοπολωνικά σύνορα.Αν και η στάθμη των υδάτων έχει αρχίσει να υποχωρεί, οι αρχές δεν αποκλείουν νέες μεγάλες καταστροφές, καθώς παρατηρούνται ρωγμές και σε ορισμένα φράγματα.

Η βρετανική κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες να μιλόυν άφοβα για σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα,ώστε να απελευθερωθούν από τις ερωτικές προκαταλήψεις και με τον τρόπο αυτό να βελτιωθεί η σεξουαλική υγεία της χώρας.Σήμερα στη Βρετανία ο αριθμός ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη,ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και ο αριθμός των κρουσμάτων στα αφροδίσια νοσήματα.

Ο βρετανός υπουργός εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ,πάντως, επιβεβαίωσε δημοσίευμα σκανδαλοθηρικής εφημερίδας ότι σκοπεύει να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγο του Μάργκαρετ,λόγω του δεσμού του με τη πορτορικανή γραμματεά του.Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αν και εξέφρασε τη λύπη του,τόνισε ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες χειρισμών από τον Κούκ των υποθέσεων στο Φόρεην Οφις.

Με πανηγυρική τελετή στο κοινοβούλιο ανέλαβε σήμερα επισήμως τα καθήκοντα του ο νέος πρόεδρος του Ιραν Μοχαμάντ Χαταμί,δημιουργώντας ελπίδες στη Δύση για μετριοπαθέστερη πολιτική και καλύτερες σχέσεις της χώρας του με τον υπόλοιπο κόσμο.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων έχουν στις 4 Αυγούστου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 283,1    290,9    286,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,4    158,6    156,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 463,2    475,9    468,6
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 186,7    191,8    188,9
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,8     47,0     46,3
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 239,3    245,9    242,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 205,1    210,7    207,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..210,3    216,1    212,8
    E.C.U............... 304,4    312,7    308,0

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Monday, 4 August 1997 - 10:03:21 UTC