Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 29/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην Εκθεση,την ιστορια της τριτης δεσμης και τα μαθηματικα της πρωτης δεσμης ειναι τα μαθηματα στα οποια οι υποψηφιοι εγραψαν χειροτερα απο περσυ συμφωνα με τα συγκριτικα στοιχεια που ανακοινωσε ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Πιαδειας.
  • Αυτοψια πραγμτοποιησε το πρωι ο Υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης στο Ανατολικο Αεροδρομιο. Ειδε ολους τους χωρους συνοδευομενος απο τον Διοικητη της ΥΠΑ Δημητρη Καλοφωνο.
  • Υπο την σκια της αντιπαραθεσης αντιτιθεμενων συμφεροντων για τον εκσυγχρονισμο των μαχητικων αεροσκαφων Φαντομ εφ 4 εγινε το πρωι στο πενταγωνο η συναντηση του υπουργου Εθνικης Αμυνας Ακη Τσοχατζοπυολου με τον πρωην συμβουλο του αμερικανου προεδρου Τζωρτζ Στεφανοπουλο.
  • Συναντηση με το προεδρειο του ραδιοτηλεοπτικου Συμβουλιου ειχε νωριτερα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης.


ΠΑΙΔΕΙΑ

Στην Εκθεση,την ιστορια της τριτης δεσμης και τα μαθηματικα της πρωτης δεσμης ειναι τα μαθηματα στα οποια οι υποψηφιοι εγραψαν χειροτερα απο περσυ συμφωνα με τα συγκριτικα στοιχεια που ανακοινωσε ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Πιαδειας.

Απο το πρωι αναρτωνται οι πινακες στα λυκεια της χωρας και συμφωνα με τις εκτιμησεις απο τις βαθμολογιες οι βάσεις στην πρώτη και τέταρτη δέσμη αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια με τα περισινά επίπεδα,στη δεύτερη θα ειναι ελαφρά υψηλότερες,και στην τρίτη ελαφρα χαμηλότερες.

Η διευθυνση του υπουργειου Παιδειας στο Ιντερνετ ειναι μπλοκαρισμενη και οσοι ενδιαφερονται μπορουν να προσπαθησουν μετα απο μια ωρα.

ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Αυτοψια πραγμτοποιησε το πρωι ο Υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης στο Ανατολικο Αεροδρομιο. Ειδε ολους τους χωρους συνοδευομενος απο τον Διοικητη της ΥΠΑ Δημητρη Καλοφωνο.

Και εμφανιστηκε πολυ ευχαριστημενος απο τα μετρα ασφαλειας και τις υπηρεσιες προς αθλητες και επισκεπτες.

Πανετοιμο το Ανατολικο αεροδρομιο , υποδεχεται αθλητες σε ειδικο μαλιστα απομονωμενο χωρο ,και επισκεπτες για το Παγκοσμιο Πρωταθλημα στιβου δηλωσε ο Υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης.

Χαρακτηρησε τα μετρα ασφαλειας δρακοντεια και τονισε οτι θα συνεχιστουν και μετα το παγκομσιο πρωταθλημα, οπως θα συνεχιζουν να εφαρμοζονται και τα μετρα για την καθαριοτητα και την ταξη των χωρων του αεροδρο0μιου.

Ειπε οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος για τη συνεργασια της πολιτικης αεροποριας και της αστυνομιας.

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

- Υπο την σκια της αντιπαραθεσης αντιτιθεμενων συμφεροντων για τον εκσυγχρονισμο των μαχητικων αεροσκαφων Φαντομ εφ 4 εγινε το πρωι στο πενταγωνο η συναντηση του υπουργου Εθνικης Αμυνας Ακη Τσοχατζοπυολου με τον πρωην συμβουλο του αμερικανου προεδρου Τζωρτζ Στεφανοπουλο.

Για τα Φαντομ εχει ξεσπασει πολεμος συμφεροντων μεταξυ της Μποινγκ και γερμανικης εταιριας η οποια και θα αναλαβει τελικα το εργο.

Μετα την συναντηση ο κ.Στεφανοπουλος εξεφρασε την ελπιδα να ευωδοθει η προσπαθεια επιλυσης του κυπριακου.

_ΠΑΓΚΑΛΟΣ_ Κυβερνητικο κλιμακιο υπο τον υπουργο Εξωτερικων Θεοδωρο Παγκαλο θα μεταβει την προσεχη Τριτη στα Τιρανα οπου θα συζητησει το θεμα της αποκαταστασης της ταξης στην ελληνοαλβανικη μεθοριο και για τους λαθρομεταναστες.

Νωριτερα ο κ.Σημιτης ειχε συναντηση με την ηγεσια του υπουργειου Εξωτερικων ενοψει αυτου του ταξιδιου.

Αυτην την ωρα ο πρωθυπουργος εχει συναντηση με το ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο.

ΕΡΣ

Συναντηση με το προεδρειο του ραδιοτηλεοπτικου Συμβουλιου ειχε νωριτερα ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης.

Οπως δηλωσε ο προεδρος του ΕΡΣ ο πρωθυπουργος υποσχεθηκε την αμεριστη συμπαρασταση του ωστε να μπουν σε βαση τα ραδιοτηλεοπτικα πραγματα.

ΑΘΗΝΑΙΚΗ

*Αποζημιωση υψους 2 δισεκατομμυριων δραχμων ζητα με αγωγη, απο την εφημεριδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ ο κ.Κωνσταντινος Μητσοτακης, για τα δημοσιευματα συμφωνα με τα οποια δωροδοκήθηκε με 12 εκατομμύρια δολλάρια για την πωληση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον ομιλο Καλτσστρουτζι.

*Αγωγή επίσης κατεθεσε και ο επιχειρηματιας Γιωργος Αποστολοπουλος με την οποια ζητα να απαγορευθει απο το δημοσιογράφο -εκδότη της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΙΚΗ η χρηση του τιτλου και τουαρχειου της εφημεριδας , επειδη παρεβει τις συμβατικες του υποχρεωσεις.

Η εφημεριδα σε ανακοίνωσή της δηλώνει μεταξύ αλλων οτι θα συνεχισει τον αγώνα για περισσότερη Δημοκρατία και διαφάνεια.

ΚΑΤΙΑ

- Δεκαδες κασσετες με ερωτικο περιεχομενο που αποδεικνυουν τη σχεση ερωτα, παθους και χρηματος μεταξυ του αρχιμανδριτη Ανθιμου και της Κατιας Γιανακοπουλου αναβιωνει στο γραφειο του ανακριτη οπου απολογειται απο το πρωι η δραστης του εγκληματος.

Ο ανακριτης εχει στα χερια του δεκαδες κασσετες με μαγνητοφωνημενες ερωτικες συνομιλιες οι οποιες αποδυκνειουν συμφωνα με τους ισχυρισμους της κατηγορουμενης την διασταση της σχεσης τους που εκτος απο ερωτικη ειχε και οικονομικες δοσολυψιες.

Η Γιανκοπουλου ισχυριζεται οτι ειχε δωσει στον αρχιμανδριτη συνολικα 27,5 εκατομμυρια δραχμες.

Εντωμεταξυ πειθαρχικη διαδικασια σε βαρος του δικηγορου Αλεξανδρου Κατσαντωνη ασκησε ο δικηγορικος Συλλογος Αθηνων γιατι εκανε δηλωσεις υπερ της πελλατισας του κατι που απαγορευεται.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στη Μονη Πετρακη συνεδριαζει απο τις 9 το πρωι η Ιεραρχια της Εκκλησιας της Ελλαδος για το πορισμα των ορκωτών λογιστών για τα οικομικα της εκκλησιας.

Στη συνεδρίαση μετέχουν ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και 80 Μητροπολίτες.

Η Ιεραρχια θα συνεδριασει και αυριο και αποφαση αναμενεται να εκδωσει στο τελος της εβδομαδας.

Φωτιες

*Ελεγχονται οι πυρκαγιες στην κοινότητα Σφάκα Αταλάντης και στα χωριά Βασιλικό Ρεθύμνου, Σκούρτα Θήβας και Δεσποτικό Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΙ

Αναστολη της απεργιας τους που εχουν εξαγγειλει για αυριο αναμενεται να αποφασισει η ΚΕΔΚΕ που συνεδριαζει αυτην την ωρα.

Στη συναντηση που ειχε νωριτερα με τον υπφυπουργο Εσωτερικων Λαμπρο Παπαδημα ικανοποιιηθηκαν τα δυο απο τα τρια οικονομικα αιτηματα τους.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ

Πρωτο φιλικο για τον ΠΑΟΚ σημερα στο γηπεδο της Τουμπας με αντιπαλο την Ουγγρικη Βατούζας.

Με νικη στεφθηκε το πρωτο φιλικο του Ολυμπιακου επι ελληνικου εδαφους.Νικησε την βρετανικη Λεστερ με 3-1.

ΠΙΛΟΤΟΣ

*Αμυδρες πλεον οι ελπίδες για την ανεύρεση του υποσμηναγου Ιωακείμ Παντελάκη, χειριστη του Μιραζ 2000, το οποιο κατεπεσε χθές στη θαλασσια περιοχη μεταξυ Σκυρου και Αλοννησου.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 29 July 1997 - 12:03:17 UTC