Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-07-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 23/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ανοιχτο το ενδεχομενο συναντησης των επιτροπων εμπειρογνωμονων Ελλαδας Τουρκιας αφησαν χθες ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος αλλα και ο κυβερνητικος εκπροσωπος.
  • Η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακης Δημοκρατιας Γλαυκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.
  • Συναυλίες αφιερωμενες στους προσφυγες ολου του κόσμου διοργανώνει σημερα και αυριο η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας, στο Λυκαβητό, με γνωστους καλλιτεχνες οπως οι, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελλη Πασπαλά, Ελένη Τσαλιγκοπούλου, Νικος Πορτοκάλογλου και άλλους.
  • Τεσσερις μεγαλες φωτιες μαινονται στη Μεσσηνια, τη Φλωρινα, την Καστορια και την Εδεσσα.


ΕΘΝΙΚΑ

- Ανοιχτο το ενδεχομενο συναντησης των επιτροπων εμπειρογνωμονων Ελλαδας Τουρκιας αφησαν χθες ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος αλλα και ο κυβερνητικος εκπροσωπος.

Ο κ.Πάγκαλος που συναντηθηκε για λιγο στις Βρυξελλες με τον τουρκο ομολογο του δηλωσε πως η υφαλοκρηπίδα είναι το μείζον θέμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία επίλυσης του κυπριακού, δηλωσε ο εκπρόσωπος του Στεητ Ντιπάρτμεντ Νικολας Μπερνς που απο τον επομενο μηνα αναλαμβανει πρεσβης των Ηνωμενων Πολιτειων στην Ελλαδα.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Ανοιγουν τα χρηματοκιβωτια τους οι ελβετικες τραπεζες και αναζητουν μετα απο πολλες δεκαετιες τους δικαιουχους των λογαριασμων εβραιων θυματων των Ναζι.

Η Ενωση Ελβετικων Τραπεζων με πολυσελιδες καταχωρησεις σε ξενες και ελληνικες εφημεριδες δημοσιευει τον καταλογο ολων των γνωστών ανενεργων λογαριασμών στον οποιο περιλαμβανονται τουλαχιστον 7 ελληνικα ονοματα.

Οι επιζώντες δικαιούχοι ή κληρονόμοι τους , καλούνται να δηλώσουν τις απαιτήσεις που έχουν απο τις ελβετικές τράπεζες.

Εντωμεταξυ αποκαλύπτεται τώρα ότι και το Βατικανό, φύλαγε περίπου 200 εκατομύρια ελβετικά φράγκα που είχε κατασχέσει απο εβραίους και σέρβους η ναζιστική κυβέρνηση της Κροατίας.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η πρώτη συνάντηση του προέδρου της Κυπριακης Δημοκρατιας Γλαυκου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς στη Λευκωσία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Στις συναντήσεις Κληρίδη-Ντενκτάς στη Λευκωσία, οπως συμφωνηθηκε σε κατ ιδιαν συνομιλιες που ειχαν με τον Γουσταβ Φευσελ , θα συζητηθούν ανθρωπιστικά θέματα.

ΑΛΒΑΝΟΙ

Ενα 24ωρο μετα τις κυβερνητικες αποφασεις για ενισχυση της ασφαλειας στην Ελληνοαλβανικη μεθοριο και νεο περιστατικο με αλβανους εμπρους ναρκωτικων εγινε χθες βραδυ.

Στην αγροτικη περιοχη Μαυρονερι Κατερινης αλβανοι εμποροι ναρκωτικων εριξαν χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικών.

Δραστες ο Ιμπραήμ Κορόν 40 χρονων , απο το Ελμπασαν, που πεταξε τη χειροβομβιδα και καταφερε να διαφυγει και ο Μπαρμπάρι Ιμπρουσί , 32 χρόνων, ο οποιος και συνεληφθη.

Οι δυο Αλβανοι εψαχναν αγοραστη για επταμιση κιλα χασις σε φουντα.

Εν τω μεταξύ,15 πυραύλους εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, κινεζικής κατασκευής, έκλεψαν αλβανοί μαφιόζοι απο αλβανικό οχυρό, κοντά στα συνορα, με την Ελλάδα.

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στη χωρα μας εχει επικρατησει οριστικα η ομαλη λειτουργια των δημοκρατικων μας θεσμων ομως απομενουν ακομη να γινουν πολλα τονιζει ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος σε μηνυμα του για την επετειο της αποκαταστασης της Δημοκρατιας.

Ειναι η οικονομια που πρεπει να φτασει στα επιπεδα των αλλων κρατων της Ευρωπαικης Ενωσης και η επιτυχης αντιμετωπιση των εθνικων θεματων που μενουν εκκρεμη, κυριως η αποκρουση της επιθετικοτητας της Τουρκιας στο Αιγαιο.

Ολοι επιθυμουμε αναφερει ο κ.Στεφανοπουλος την ομαλη εξελιξη των σχεσων, αναμενουμε ομως να διαπιστωθει η τακτικη που θα ακολουθησει η Τουρκια μετα τη διακηρυξη αρχων της Μαδριτης.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ

- Ο Καναδός ``χρυσός`` Ολυμπιονίκης των 100 μέτρων, Ντόνοβαν Μπέιλι, θα είναι ο επικεφαλής της εθνικής ομάδας στίβου της χώρας του, που θα έλθει στην Αθήνα για το Παγκοσμίου Πρωταθλήμα, που θα διεξαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ο Μπέϊλι θα τρέξει στα 100 μέτρα και στην σκυταλοδρομία 4χ100, ενώ ένα άλλο ``μεγάλο όνομα`` του καναδικού στίβου, που θα έλθει στη χώρα μας, είναι ο σπρίντερ Μπρούνι Σουρίν.

ΑΜΟΡΓΟΣ

Το οξυ προβλημα της ιατρικης καλυψης των κατοικων των νησιων ηρθε και παλι στο προσκηνιο με το τραγικο περιστατικο της Αμοργου.

Ο 63χρονος Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου,εχασε την ζωη του περιμενοντας επί 7 ώρες ελικοπτερο, που θα τον μετέφερε στην Αθήνα.

Το πρωτο ελικόπτερο που εστάλη απο το ΕΚΑΒ,προσγειώθηκε αναγκαστικά στην Πάρο,λογω βλάβης,ενω το δευτερο που διατεθηκε απο το πολεμικο Ναυτικό , έφτασε στο νησί, όταν ήταν πλέον αργα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

*Συναυλίες αφιερωμενες στους προσφυγες ολου του κόσμου διοργανώνει σημερα και αυριο η Ελληνική Επιτροπή της Διεθνούς Αμνηστίας, στο Λυκαβητό, με γνωστους καλλιτεχνες οπως οι, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελλη Πασπαλά, Ελένη Τσαλιγκοπούλου, Νικος Πορτοκάλογλου και άλλους.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Τεσσερις μεγαλες φωτιες μαινονται στη Μεσσηνια, τη Φλωρινα, την Καστορια και την Εδεσσα.

Τεσσερα πυροσβεστικα αεροσκαφη συμμετεχουν στην προσπαθεια κατασβεσης της μεγαλης φωτιας που ξεσπασε απο το πρωι στο Μανιάκι Μεσσηνίας.

Ανεξελεγκτες παραμενουν και οι φωτιές στο Βροντερό Φλώρινας, στη Βασιλειάδα Καστοριάς και στο Γραμματικό Εδεσσας.

Σε υφεση οι φωτιες στις κοινότητες Σκρα και Χαμηλου στο Κιλκίς, στις κοινότητα Μοσχοκαριά Φθιώτιδας και στην Τραπεζίτσα Κοζάνης.

Υπο μερικό έλεγχο εχουν τεθει οι φωτιες στο Βουτά Χανίων, στο Πήλιο κοντά στο χωριό Καλαμάκι,στον Πλατάνο Σπερχειάδας,και στις κοινότητες Χειμαδιό και Νέας Κερασούντας Πρέβεζας.

Στη Νομαρχια Αθηνων εντος ολιγου θα πραγματοποιηθει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχη των τεσσαρων νομαρχων της Αττικης και των γενικων διευθυντων των περιφερειων για το συντονισμό ολων των υπηρεισων για την αντιμετωπιση πυρκαγιών στην Αττική.

Εντωμεταξύ συνεχιζσεται απο το πρωι η συμβολική καταληψη της είσοδου του Υπουργείου Γεωργίας απο μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων που ζητουν να αποσυρθει το νομοσχεδιο για τα δαση.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

- Την Τραπεζα της Ελλαδας επισκεπτεται αυτη την ωρα ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωστας Καραμανλης και ενημερωνεται για την πορεια της οικονομιας απο τον δοιηκητη Λουκα Παπαδημο.

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ

*Αναζητειται η 42χρονη Κατερίνα Γιαννακοπούλου ,η οποια συμφωνα με την αστυνομια ειναι η δολοφονος του Αρχιμανδριτη Ανθιμου Ελευθεριάδη, χθες στη Νεα Σμυρνη.

Τα κινητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνηστα, ομως συμφωνα με πληροφορίες η 42χρονη γνώριζε τον αρχιμανδρίτη γυρω δέκα χρόνια και η σχέση τους δεν ήταν απλως φιλική.

_ΔΗΜΟΣ_P>
*Σε κλίμα εντασης η χθεσινοβραδυνή συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, που ασχοληθηκε με τα οικονομικά του δήμου...

Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό,εκαναν καταγγελλίες για σπατάλη των πόρων του δήμου.

Παντως ,συμφωνα με δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ που δημοσιευει σήμερα η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, το 38,9% των Αθηναίων, προτιμά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη θέση του δημάρχου, ενω ο Κώστας Σκανδαλίδης συγκεντρώνει το 18% των προτιμήσεων και η Μαρία Δαμανάκη το 11, 1%.

ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγειται σημερα ο 30χρονος αστυφύλακας Κωνσταντίνος Χατζηαντωνίου, στο σπιτι του οποιου βρεθηκαν, μικροποσοτητα ηρωινης και συνεργα χρησης ναρκωτικων.

Στον εισαγγελεα θα οδηγηθουν επίσης η 23χρονη Ευαγγελία Κωνσταντινάκου και ο 29χρονος Ηλίας Κουλάκης,ο οποιος ομολόγησε οτι εκανε χρηση ηρωίνης στο σπίτι του αστυφύλακα στη Δραπετσώνα.

ΔΙΕΘΝΗ

Η πρωτη κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της Αλβανίας συνεδρίαση του νέου κοινοβουλίου θα γινει το απογευμα. Αναμένεται η παραιτηση του Σαλι Μπερισα απο το αξιωμα του Προεδρου.

Τα δυο τριτα των Βρετανων , σε τηλεοπτικη δημοσκοπηση, δεν θελουν να γινει βασιλιας ο Πριγκιπας Καρολος αν παντρεφτει με την Καμιλλοα Παρκερ Μποουλς.

Σημερα ορκίζεται πρόεδρος της Ομόσπονδης Νέας Γιουγκοσλαβίας ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Και επισημως ανελαβε σηερα την ευθυνση της δολοφονιας του Μιγελ Ανχελ Μπλανκο η ΕΤΑ.

Ακόμα ένας βουλευτής του ισλαμικού Κόμματος της Ευημερίας παραιτήθηκε σήμερα από το κόμμα του και προσχώρησε στην ομάδα των ανεξαρτήτων.

Στην Αλγερία, περισσότερα από εξήντα άτομα σφαγιάστηκαν χθες τα ξημερώματα στην πόλη Μπλίντα από εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Ο Παθφάνιτερ ήρθε πάλι σε επαφή με την Γη και έστειλε στη ΝΑΣΑ μία εκπληκτική, έγχρωμη, πανοραμική φωτογραφία του "Κόκκινου Πλανήτη".

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 23 Ιουλίου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 280,3    288,0    283,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,7    158,9    156,5
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 469,3    482,2    474,8
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,6    193,8    190,8
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,8     47,1     46,4
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 241,2    247,8    244,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 203,3    208,8    205,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..207,3    212,9    209,7
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στα νέα απο τη Σοφοκλέους.

Με άνοδο 0,48 τοις εκατό έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εφθασε τις 1.543,23 μονάδες.

Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 10 δισεκατομμύρια 315 εκατομμύρια δραχμές.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 23 July 1997 - 14:01:06 UTC