Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-07-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Την συμφωνια Σημιτη-Ντεμιρελ χαιρετισε ο κυβερνητικος εκπροσωπος της κυπριακης κυβερνησης Μανωλης Χριστοφιδης ο οποιος δηλωσε οτι θα επηρεασει θετικα τις συνομιλιες Κληριδη Ντενκτας που αρχιζουν στις 7 το απογευμα στο προαστιο Τράουτμπεγκ της Νεας Υορκης.
  • Να παρουν το νομο στα χερια τους προκειμενου να διωξουν απο το χωριο τους αλβανους λαθρομεταναστες απειλουν οι κατοικοι του χωριου Νεα λευκη Λαρισας.
  • Κλειστα αύριο και μεθαυριο τα φαρμακεία ολης της χωρας και τα φαρμακεια της Αττικης για μια εβδομαδα , λογω των κινητοποιησεων των φαρμακοποιων που διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα φάρμακα, οι οποίες περιλαμβάνουν και μείωση του κέρδους τους.
  • Ανθρωπινες ζωες κινδυνεψαν στη φωτια του Σειχ Σου στη Θεσσαλονικης απο την ασυνενοησια μεταξυ δασικων και πυροσβεστων οπως προεκυψε απο την ερευνα του ραδιοφωνου του ΑΝΤΕΝΝΑ γαοι την δασοπροστασια.


Κυπριακο

Το προσχεδιο που παρουσιασε ο γενικος γραμματεας των Ηνωμενων Εθνων Κοφι Αναν για την επιλυση του Συνταγματικου και του θεματος της κυριαρχιας στην Κυπρο θα εξετασουν σημερα στη Νέα Υόρκη, ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς.

ΕΘΝΙΚΟ

Ομοφώνως ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο στη μαραθώνια συνεδρίασή του, τη συμφωνία έξι σημείων Σημίτη-Ντεμιρέλ, σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού.

Ολα πήγαν καλά, δεν υπήρξαν αντιδράσεις, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης παρέπεμψε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αρσένης εξέφρασε τη διαφωνία του στο κοινό ελληνοτουρκικό ανακοινωθέν, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση απομακρύνεται από την εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπο την σκια των αντιδρασεων που προκαλεσε εντος και εκτος ΠΑΣΟΚ η συμφωνια της Μαδριτης συνεδριαζει απο τις 10 το υπουργικο συμβουλιο.

Πριν απο την το υπουργικο ο πρωθυπουργος ειχε συναντηση με τον Ακη Τσοχατζοπουλο ο οποιος να σημειωθει απετρεψε συμφωνα με πληροφοριες τους βουλευτες που προσκεινται σε αυτον να προσυπογραψουν το κειμενο των 22.

Οι περισσοτεροι υπουργοι προσερχομενοι στη Βουλη κρατησαν χαμηλους τονους ενω ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος δηλωσε πως δεν υπαρχουν περισσοτερο ή λιγοτερο πατριωτες.

Τη συμφωνια επικρινουν 22 βουλευτες του ΠΑΣΟΚ οι οποιοι θεωρουν οτι υπαρχει σταδιακη διολισθηση σε επιλογες οι οποίες συνεπαγονται αναγνωριση των Τουρκικων αξιωσεων.

Ο πρωην υπουργος Αναστασιος Πεπονης σε δηλωσεις του στον ΑΝΤΕΝΝΑ υποστηριξε οτι η πολιτικη αυτη εχει κοινα σημεια με την πολιτικη Μητσοτακη και διολισθαινει επικινδυνα ενω ανεφερε οτι θα την καταψηφισει ειτε στη Βουλη ειτε στα κομματικα οργανα.

Ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας με επιστολη του στον προεδρο της Δημοκρατιας εκφραζει την βαθεια του ανησυχια και ζητα εκτακτη συγκλιση της Ολομελρειας της Βουλης για να ενημερωθουν τα κομματα.

ΦΩΤΙΑ

Υπό πληρη έλεγχο εχουν τεθει οι πυρκαγιες στην Ηλεια, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής το Ξυλόκαστρο καθως και η φωτια που καιει για τριτη ημερα την Ιο.

Το απογευμα αναμενεται να γινει η συναντηση του Πρωθυπουργου με τον υπουργο Γεωργιας για τα προβληματα που παρουσιασθηκαν στην κινητοποιηση του κρατικου μηχανισμου κατα τη μεγαλη φωτια στο Σειχ και την παραιτηση που εχει υποβαλει ο γενικος γραμματεας δασων Ηλιας Μπεριατος λογω της επιθεσης που δεχθηκε απο τον κυριο Τζουμακα.

Ληστεια

Ληστεια αλα Μπονυ και Κλαιντ με λεια 43 εκατομμυρια δρχ, το πρωι εις βαρος του ιδιοκτητη του Λυκειου Βασκα στα Βρηλισια.

Ζευγαρι ενοπλων που επεβαινε σε μοτοσυκλετα ακινητοποιησε το αυτοκινητο που οδηγουσε ο Νικος Καλογρής 35 χρονων στη διασταυρωση Μαραθωνος και Υμητου και η κοπεκα με την απειλη οπλου μπηκε στο αυτοκινητο και οδηγησε τον ιδιοκτητη του σχολειου σε ερημικη τοποθεσια

Εκει του απεσπασαν σακο με 43 εκατομμυρια δραχμες απο τις εισπράξεις του σχολείου και εφυγαν με τη μοτοσυκλετα αφου πηραν μαζι τους και τα κλειδια του αυτοκινητου

Απεργιες

Μεγαλη ταλαιπωρια του κοινου που θελει να προμηθευτει φαρμακα, αφου τα Φαρμακεια της Αθηνας και του Πειραια ειναι απο χθες και μεχρι την ερχομενη Τεταρτη κλειστα, με συνεπεια οι πολιτες να εξυπηρετουνται μονο απο τα ελαχιστα διανυκτερευοντα.

Οι φαρμακοποιοι απεργουν για τα μετρα που ανακοινωσε η κυβερνηση για τα φαρμακα και μεταξυ αλλων περιλαμβανουν μειωση του κερδους τους.

Μεχρι σημερα η απεργια ειναι Πανελλαδικη.

*Με προσωπικο ασφαλειας λειτουργουν έως την ερχόμενη Τετάρτη και τα νοσοκομεια Αθηνας και Πειραια, λογω της συνεχιζομενης απεργιας των νοσοκομειακων γιατρων κατα του νομοσχεδιου για την αναμορφωση του ΕΣΥ, που θα συζητηθει στη Βουλη την ερχομενη εβδομαδα.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ

Απο τα χερια του οικουμενικου Πατριαρχη Βαρθολομαιου θα φυτευθει το πρωτο δενδρύλιο, στο αποτεφρωμενο δασος του Σειχ Σου...

Ο προκαθημενος της Ορθοδοξιας εθεσε υπο την αιγιδα του την προσπαθεια αναδασωσης του Σειχ Σου και σε Πατριαρχικο Μηνυμα τονιζει οτι στις 28 Σεπτεμβριου που θα βρισκεται στη Θεσσαλονικη θα προχωρησει στη συμβολικη αυτη κινηση για την αναδασωση του Σέϊχ Σού.

ΑΛΒΑΝΙΑ

- Στην Αλβανία, οκτώ άτομα σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο , καθώς το χάος παρατείνεται παρά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 4 τραυματίστηκαν στην Αυλώνα, σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντιπάλων συμμοριών.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν στο Βεράτι, επίσης σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ δύο ακόμη άτομα - μια 15χρονη και η μητέρα της - έχασαν τη ζωή τους στο Πεκίν, στο κέντρο της χώρας, όταν άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα εναντίον της αστυνομίας.

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

*Αρχιερατική Θεία Λειτουργια θα τελεστει στον Ιερο Ναό Αγιας Βαρβαρας στα Νέα Λιόσια , την Κυριακή τελευταία ημερα παραμονης στην Αθήνα, της ιερας Κάρας του Οσιομάρτυρα Αγίου Ραφαήλ.

Η Ιερά Κάρα ηρθε για πρώτη φορα στην Αττική από την Ιερα Μονή του Αγιου Ραφαήλ Θέρμης Λέσβου.

Στη Θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων.

ΠΛΑΣΤΑ

Στον εισαγγγελεα οδηγειται σε λιγο η πενταμελης σπειρα που ειχε στησει στη Γλυφαδα εργαστηριο πλαστογραφησης δημοσιων εγγραφων.

Τα μελη της σπειρας πωλουσαν πλαστα διαβατηρια αντι 500.000 δραχμων το καθενα , εκλογικα βιβλιαρια αντι 300. 000 δραχμων, αστυνομικες ταυτοτητες , αδειες οδηγησης και εκκαθαριστικα σημειωματα εφοριας.

Το παρανομο εργαστηριο ειχε στηθει στο διαμερισμα το Ιρακινου Εμαντέλντιν Σαλάμπι 42 ετων στην οδο Κολοκοτρωνη 47 στη Γλυφαδα

Στη σπειρα ενεχονται ακομη ενας ιρακινος καφεπωλης , μια νοσοκομα και δυο υπαλληλοι τουριστικων γραφειων.

ΑΝΤΕΝΝΑ

- Οξυτατες αντιδρασεις από πολιτικούς και δημοσιογράφους προκαλεσε η απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης του ΑΝΤ1, του πρώτου σε θεαματικότητα τηλεοπτικού σταθμού από την πλειοψηφία του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου που πρόσκειται στην κυβέρνηση.

Η ανοικτή επίθεση κατά του ΑΝΤΕΝΝΑ - που γίνεται έπειτα από επιστολή-εντολή του υπουργού Τυπου κ. Δημήτρη Ρέππα αφορά στην εκπομπή ΚΕΝΤΡΙ, η οποία ήταν κατα γενική ομολογία αφιερωμένη στην ανάγκη προστασίας των ανηλίκων.

ΤΡΟΧΑΙΟ

Δυο νεκροι και τρεις τραυματιες απο συγκρουση δυο ΙΧ, το πρωι, στην Εθνικη Πατρων-Κορινθου στο υψος του Ψαθοπυργου λογω ολισθηροτητας του οδοστρωματος απο λαδια που ειχαν χυθει απο λεωφορειο του ΚΤΕΛ Αγρινιου.

Ο οδηγος του λεωφορειου Κωνσταντινος Κοκλας 30 ετων συνεληφθη.

Νεκροι ειναι ο οδηγος του ενος αυτοκινητου Τζαμάλ Αμπνταλα 40 ετων και η συζυγος του οδηγου του δευτερου αυτοκινητου,Ιωαννη Μπουρδου.

Ο οδηγος του δευτερου αυτοκινητου Ιωαννης Μπουρδος και οι δυο ανηλικες κορες του Αμπνταλα, Λουίζα 11 ετων και Κατερινα 10 ,εχουν τραυματιστει πολυ σοβαρα.

ΠΛΟΙΑ

Τυχη βουνο ειχαν οι επιβατες των πλοιων Αθενς εξπρες και Μηδεια 2 που συγκρουστηκαν το πρωι λογω ομιχλης ενω επλεαν ανοιχτα της Κερκυρας.

Απο την συγκρουση δεν τραυματιστηκε κανεις ενω τα δύο πλοία εχουν υποστει μικρες υλικές ζημιές και εχουν καταπλεύσει στο λιμανι της Κερκυρας για επιθεώρηση.

Βουλη

Αναβληθηκε για την ερχομενη Τριτη η ψηφιση της διαταξης για τη συσταση θυγατρικων εταιρειων της ΔΕΗ, απο τη Βουλη,αφου η πλειοψηφια των κυβερνητικων βουλευτων που μετεχουν στο 1ο θερινο Τμημα απουσιαζε.

Παρα την προσπαθεια της κυβερνησης να αντικαταστησει τους αποντες ακομη και με υπουργους που επαιρναν μερος στη συνεδριαση του Υπουργικου Συμβουλιου,το Προεδρειο της Βουλη αναγκασθηκε μετα την εντονη αντιδραση της αντιπολιτευσης να διακοψει την συνεδριαση για να μην αμφισβητηθει το κυρος της ψηφοφοριας.

Σημειωνεται οτι για τη σημερινη ,οπως και για καθε εμβολιμη συνεδριαση,οι βουλευτες θα αποζημιωθουν με 40.000 δραχμες εκαστος.

Πάντως στη ρύθμιση για τη σύσταση θυγατρικών εταιρειών της ΔΕΗ, εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σοβαρές επιφυλάξεις διατύπωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και Κίμωνας Κουλούρης.

Χειροβομβιδα

Ασυλληπτος μέχρι αυτη την ωρα, ο κακοποιος Νεστορας Βασιλειου ο οποιος τα ξημερωματα στην Πατριδα Ημαθιας,πεταξε χειροβομβιδα σε αυτοκινητο της αστυνομιας, με αποτελεσμα να τραυματιστει σοβαρα ο αστυφυλακας Γιωργος Αθανασοπουλος και ελαφρα ο συναδελφος του Σωτηρης Θεσσαλονικιός.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις Ιουλίου ως εξής.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 273,1    280,5    276,2
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,6    159,9    157,4
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 460,6    473,2    466,0
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 187,8    193,0    190,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,0     47,3     46,5
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 241,7    248,3    244,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 198,5    204,0    200,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,4    207,9    204,8
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 11 July 1997 - 16:03:13 UTC