Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 27/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ηλεκτρισμενη η ατμοσφαιρα στην Αλβανια,δυο ημερες πριν απο τις εκλογες.
  • Τη διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 στην παροχή της ετήσιας αμυντικής βοήθειας προς Ελλάδα και Τουρκία ψηφισε η Επιτροπή Κονδυλίων της αμερικανικής Γερουσίας.
  • Τη Δευτερα θα γινει η εκταφη και η νεα νεκροψια του πτωματος του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου ενω συνεχιζονται οι καταθεσεις μαρτυρων.
  • Φρικη στη Σαμο απο τη δολοφονια μιας 24χρονης νεας.


Αλβανια

Ηλεκτρισμενη η ατμοσφαιρα στην Αλβανια,δυο ημερες πριν απο τις εκλογες.

Συμμοριες σκορπουν τον τρομο σε πολλες περιοχες της χωρας,ενω στη Νοτια Αλβανια βρισκεται σε εξέλιξη επιχειρηση εκφοβισμού της ελληνικής μειονότητας με σκοπό να μην συμμετασχουν οι βορειοηπειρώτες στις εκλογές.

Χθες απηχθη ο πρωην προεδρος της Ομονοιας Θοδωρος Μπεζιανης.

Μιλώντας στην εκπομπη Ενοχοι και Συνενοχοι με το Κωνσταντινο Παπανικολαου η κόρη του Θόδωρου Μπεζιάνη και υποψήφια βουλευτής του κόμματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στους Αγίους Σαράντα δηλωσε οτι γνωριζει τους απαγωγεις και δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς των απαγωγέων που ζητούν να αποσύρει την υποψηφιότητά της.

Το βράδυ, στην πόλη Λούσνιε άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατα τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του Σαλί Μπερίσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα ατομα.

Αυτη την ωρα πραγματοποιειται στην κεντρική πλατεία των Τιράνων η τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Φάτος Νάνο.Το βράδυ θα γινει η τελευταια συγκεντρωση του Σαλι Μπερισα.

Στην Αθηνα,γινονται καταγγελιες για περιεργες συναλλαγες σχετικα με τα εγγραφα που δινουν το δικαιωμα επιστροφης στην Ελλαδα σε οσους Αλβανους μεταβαινουν στην Αλβανια για να ψηφισουν.

Κυπριακο

Τη διατήρηση της αναλογίας 7 προς 10 στην παροχή της ετήσιας αμυντικής βοήθειας προς Ελλάδα και Τουρκία ψηφισε η Επιτροπή Κονδυλίων της αμερικανικής Γερουσίας.

Επισης,ενεκρινε τη συνέχιση της παροχής οικονομικής ενίσχυσης προς την Κύπρο ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Στην διμηνιαια εκθεση του για το Κυπριακο ο αμερικανος προεδρος Μπιλ Κλιντον τονιζει οτι ο νεος διαμεσολαβητης Ριτσαρντ Χολμπρουκ αναλαμβανει τα καθήκοντά του σε μια περιοδο οπου η ενταση στο νησι εχει μειωθει λογω του μορατοριουμ των πτησεων και προσθετει οτι θα συμβαλλει αποφασιστικα στις προσπαθειες του ΟΗΕ για λυση.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

- Τη Δευτερα θα γινει η εκταφη και η νεα νεκροψια του πτωματος του στρατιωτη Σπυρου Ρωμιοπουλου ενω συνεχιζονται οι καταθεσεις μαρτυρων.

Σε ανακοινωση του ο εισαγγελέας του Στρατοδικειου Ξανθης επισημαινει ότι οποιαδήποτε πληροφορία δημοσιεύεται,πέραν των επωνύμων δηλώσεων του εισαγγελέα και του ανακριτή, δυσχεραίνει το έργο της ανάκρισης.

ΣΑΜΟΣ

Φρικη στη Σαμο απο τη δολοφονια μιας 24χρονης νεας.

Προκειται για την Κωνσταντινα Χαλεπη που βρεθηκε κρεμασμενη απο κεραια κινητης τηλεφωνιας στο Παλαιο Καρλοβασι. Συμφωνα με την αστυνομια βιαστηκε, χτυπηθηκε αγρια και στο τελος κρεμαστηκε απο τους δραστες. Φως στην ολη υποθεση αναμενεται να ριξει η νεκροτομη του πτωματος.

ΦΥΣΙΚΟΑΡΧΑΙΑ

Ευχαριστημενοι εμφανιζονται σημερα υποψηφιοι και φροντιστες απο τα θεματα της Φυσικης και των Αρχαιων στα οποια διαγωνιστηκαν σημερα οι μαθητες της πρωτης,δευτερης και τριτης δεσμης.

Στα Αρχαια το γνωστό κείμενο ηταν από το Φαίδρο του Πλάτωνα και το άγνωστο από το Κατά Λεωκράτους του Λυκούργου.

Στη Φυσική, φροντιστές και εκπαιδευτικοί, εκτιμούν ότι τα θέματα είναι στο ίδιο επίπεδο δυσκολίας με τα περισινά, και οι καλά διαβασμένοι μαθητές δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Το ραδιοφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ θα μεταδωσει τις λυσεις των θεματων στις τρεις μετα το μεσημερι.

ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΟΣ

Μεγαλες ποσοστητες αλλοιωμενων τροφιμων οπως τυρια με αμυλο ,ακαταλληλα λαδια,οπως και τροφιμα με ημερομηνια ληξης που ειχε περασει εοιμαζονταν να ριξει στην αγορα της Λαρισας ο Κωστας Μαργαρης χονδρεμπορος της περιοχης.

Τα αλλοιωμενα γτροφιμα βρεθηκαν και κατασχεθηκαν σε τρεις αποθηκες του χονδρεμπορου στο χωριο Μικρο Βουνο λιγο εξω απο τη Λαρισα.

ΜΙΝΙΟΝ

Εφοδο από εισαγγελείς και αστυνομία εγινε στο πολυκατάστημα Μινιόν, μετά από καταγγελίες ότι οι άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας του καταστήματος, αντί να παραδίδουν στην αστυνομία πελάτες οι οποίοι έκλεβαν αντικείμενα, τους εκβίαζαν και επαιρναν έτσι, μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Σε εξελιξη η συνεδριαση το υπουργικου Συμβουλιου υπο τον πρωθυπουργο με αντικειμενο μεταξυ αλλων το μισθολογιο των πανεπιστημιακων.

ΠΑΣΟΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Σκληρη κριτικη στην κυβερνηση απο τους συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ για την οικονομικη κριτικη.

Αυτην την ωρα συνεδριαζουν τα διοικηγτικα Συμβουλια της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε μια πρωτη αποτιμηση της πορειας του κοινωνικου Διαλογου.

Ο προεδροςτης ΓΣΕΕ χρηστος Πολυζωγοπουλος δηλωσε οτι ο Κοινωνικος Διαλογος δεν ηρθε για να αντικαταστησειμ τη δραση των συνδικατων και τονισε χαρακτηριστικα.Τερμα τα αλληλουια στα κομματα εαν θελουμε να φυγουμε απο τον πατο του πηγαδιου.

Απο τη μερια των επαγγελματοβιοτεχνων ο προςεδρος της ΓΕΣΕΒΕ κ.Κανελλοπουλος τονισε οτι το 60% των επιχειρησεων θα οδηγηθουν σε κλεισιμο καθως θα διπλασιαστει οπως υποστηριζουν ο φορος των αντικειμενικων κριτηριων λογω της αυξησης της εμπορικης αμοιβης και της αυξησης των αντικειμενικων αξιων των ακινητων.

Στη ΓΣΣΕ υπαρχει προταση για 24ωρη απεργια στο τελος Οκτωβριου για την εισοδηματικη πολιτικη.

Χθες συνδικαλιστικα στελεχη κατηγορησαν τον Γιάννο Παπαντωνίου ότι ασκεί φιλελευθερη πολιτική και τη Βάσω Παπανδρέου πως οι μοναδικές της επιλογές είναι η δημιουργία των καζίνων.

Η κυβερνηση για να αμβληνει τις αντιδρασεις φερεται να ετοιμαζει φορολογικες ελαφρυνσεις και συγκεκριμενα αυξηση του αφορολογητου οριου, τιμαριθμοποιηση της φορολογικης κλιμακας και μειωση των συντελεστων φορολογησης.

ΛΗΣΤΕΙΑ

- Ενοπλη ληστεια εγινε πριν απο λιγο ,στις 12 και 10, σε υποκαταστημα της τραπεζας Εργασιας στη γωνια των οδοων Εθνικης Αντιστασεως και Μεσσολογγιου στο Περιστερι.

Δυο αγνωστοι με την απειλη κοντοκανης καραμπινας και πιστολιου ακινητοποιησαν τους υπαλληλους και τους πελατες αρπαξαν ανγωστο χρηματικο ποσο και διεφυγαν με μοτοσυκλετα τυπου εντουρο.

ΣΠΕΙΡΑ

Κλεμενα πολυτελη αυτοκινητα απο Ελλαδα και Ιταλια διακινουσε σπειρα Ούγγρων και Βούλγαρων που εξαρθρωθηκε στην Θεσσαλονικη.

Ανακοινωσεις θα κανει το μεσημερι η ασφαλεια Θεσσαλονικης.

Ηλικιωμενοι

Την επεκταση σε 102 Δημους της χωρας του προγραμματος Βοηθεια στο Σπιτι για τους ηλικιωμενους ανακοινωσαν οι υφυπουργοι Εσωτερικων και Προνοιας κυριοι Παπαδημας και Κοτσωνης.

ΥΓΕΙΑ

- Με προσωπικό ασφαλείας, λειτουργούν από χθες τα νοσοκομεία της χωρας λογω της πενθημερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών που ειναι αντιθετοι στο νομοσχεδίο για το ΕΣΥ.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

Στις 100 δραχμές το εισιτήριο στα Αστικα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την Τρίτη πρώτη Ιουλίου, ενω η μηνιαία καρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 5 χιλιάδες δρχ.

ΔΙΕΘΝΗ

- Ο κυβερνήτης του ρωσικού διαστημικού σταθμού MIR, Βασίλι Τσιμπλίγιεφ δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση στο σταθμό σταθεροποίηθηκε μετά τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η σύγκρουσή του με σκάφος ανεφοδιασμού.

Ισλαμιστης βουλευτής παραιτήθηκε σήμερα από το κόμμα της Ευημερίας του Νετσμετίν Ερμπακάν ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια που καταβάλει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ να σχηματίσει μια βιώσιμη κυβέρνηση.

Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν κατέστησε σαφές ότι θα αγνοήσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο και θα προωθήσει τις οικονομικές του μεταρρυθμίσεις.

Ο αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον αποφάσισε να επισκεφθεί την Πολωνία και τη Ρουμανία μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Δύο ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν με ρουκέτες στόχους της Χεζμπολά στο νότιο Λίβανο, με συνέπεια να τραυματισθεί ένας αντάρτης.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν σοβαρά από έκρηξη στο ηφαίστειο Μονσεράτ.

Βομβιστική επίθεση δέχθηκε περίπολος της αστυνομίας στον βόρειο τομέα του Μπέλφαστ, αργά το βράδυ, όπως έγινε γνωστό από πηγή των σωμάτων ασφαλείας της Βόρειας Ιρλανδίας.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............276,87  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........198,2      #
    Δολλαριο Αυστραλιας........208,05     #
    Μάρκο .....................160,48     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,56     #
    Ελβετικο  φράγκο...........192,31     #
    Στερλίνα...................461,82     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,43     #
    Εκατό γιεν.................243,35     #
    Εκιού .....................314,58     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 27 June 1997 - 12:03:09 UTC