Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-06-20

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 20/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ο Κωστας Κακιουσης διαδεχθηκε απο σημερα στη θεση του Γενικου μας Προξενου στο Αργυροκαστρο το Νικο Κανελλο.
  • Ανασα δροσιας απο το βραδυ υποσχεται η μετεωρολογικη υπηρεσια που προβλεπει σταδιακη πτωση της θερμοκρασιας απο τα βορεια που ειναι ακομη πιο αισθητη την Κυριακη.
  • Αμερικανικες παλινωδιες για την κυριαρχια επι των Ιμια.
  • Συνεχιζονται οι συζητησεις και οι τριβες για τον Ανδρεα Παπανδρεου και τις εκδηλωσεις που εχουν προγραμματιστει στη μνημη του.


ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Ο Κωστας Κακιουσης διαδεχθηκε απο σημερα στη θεση του Γενικου μας Προξενου στο Αργυροκαστρο το Νικο Κανελλο.

Χθες το Συμβουλιο Ασφαλειας του ΟΗΕ αποφασισε να παραταθει η θητεία της πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία, ενω τα κρουσματα βιας αυξανονται 9 ημέρες πριν απο τις εκλογές.

Και σημερα το αλβανικο Υπουργειο Εξωτερικων ανακοινωσε οτι 17 ατομα σκοτωθηκαν το τελευταιο 24ωρο στη χωρα.

ΖΕΣΤΗ

Ανασα δροσιας απο το βραδυ υποσχεται η μετεωρολογικη υπηρεσια που προβλεπει σταδιακη πτωση της θερμοκρασιας απο τα βορεια που ειναι ακομη πιο αισθητη την Κυριακη.

Σημερα παντως η θερμοκρασια ανεβηκε στους 40 βαθμους κελσιου και σε συνδυασμο με το νεφος εστειλε πολλους στα νοσοκομεια.

Το ΕΚΑΒ δεχθηκε 176 κλησεις για βοηθεια και 43 ατομα μεταφερθηκαν στα νοσοκομεια με καρδιολογικα και αναπνευστικα προβληματα.

Το διοξειδιο του αζωτου μετρηθηκε στις 12 στα 233 μικρογραμμαρια ανα κυβικο μετρο ενω η μεγαλυτερη τιμη του μετρηθηκε στις 11 στα 311 μικρογραμμαρια.

Ιμια

Αμερικανικες παλινωδιες για την κυριαρχια επι των Ιμια.

Αρχικα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κεν Μπέικον δηλωσε οτι υπαρχει ελληνικη κυριαρχια επι της νησου,λιγες ωρες ομως αργοτερα,υπο τη πιεση Τουρκικων αντιδρασεων, ανακαλεσε τη δηλωση του υποστηριζοντας οτι η κυριαρχία βρίσκεται υπό αμφισβήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Προσθεσε δε οτι,αποτελεί πάγια πολιτική των ΗΠΑ να μην παίρνουν θέση σε συγκρουόμενες διεκδικήσεις κυριαρχίας ή αμφισβητήσεις συνόρων άλλων κρατών.

ΣΠΡΑΟΣ

- Στη σκια της εισηγησης του καθηγητη κ.Σπράου για σφιχτη εισοδηματικη πολιτικη τα επομενα δυο χρονια συνεδριαζει το απογευμα η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ για την οικονομια και την αναπτυξη.

Η εκθεση Σπραου προκαλεσε ηδη έντονες αντιδράσεις απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,που διακηρυξαν οτι δεν θα δεχθούν παράταση της πολιτικής της λιτότητας που ξεκινησε πριν απο 13 χρόνια.

Εντυπωση παντως προκαλει η δηλωση χθες βραδυ του υπουργοε Εθνικης ΟΠικονομιας Γιαννου Παπαντωνιου πως η μονη προοδευτικη πολιτικη σημερα ειναι η φιλελευθερη επειδη δημιουργει απασχοληση.

Στη συνοδο κορυφης του Αμστερνταμ κατερευσε η φιλολογια περι Αριστερου Μααστριχτ δηλωσε ο Κωνσταντινος Μητσοτακης και υποστηριξε οτι τυχον χρηματοδοτηση προγραμματων για την ανεργια θα αποβει προς οφελος των μεγαλων χωρων που εχουν και τους περισσοτερους ανεργους.

ΛΙΑΝΗ

- Συνεχιζονται οι συζητησεις και οι τριβες για τον Ανδρεα Παπανδρεου και τις εκδηλωσεις που εχουν προγραμματιστει στη μνημη του.

Η πολιτικη του Ανδρεα Παπανδρεου σφραγισε τις πολιτικες εξελιξεις στη χωρα δηλωσε χθες ο πρωθυπουργος που εγκαινιασε εκθεση φωτογραφιας για τον ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ.

Η Δήμητρα Λιάνη χαρακτηρισε ως αναληθη τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΚΛΙΚ ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης, για διαπληκτισμό της με τον Ανδρέα Παπανδρέου και για την στάση ενός σωματοφύλακα που έβγαλε περίστροφο εναντίον της.

Υπουργικο

Στην κυβερνητικη Επιτροπη παρεπεμψε τις οριστικες αποφασεις για το νεο Δημοσιουπαλληλικο Κωδικα το υπουργικο Συμβουλιο,η συνεδριαση του οποιου συνεχιζεται.

Ο υπουργος Δημοσιος Διοικησης Αλεκος Παπαδοπουλος, χαρακτηρισε τον νεο Κωδικα μεγαλο βημα για τον εκσυγχρονισμο της Δημοσιας Διοικησης.

Το υπουργικο Συμβουλιο θα συζητουσε, επισης, τη πολιτικη για τα καζινα και το μισθολόγιο των πανεπιστημιακών.

Οπως ανακοινωσε χθες το Υπουργείο Εσωτερικών με Προεδρικο Διαταγμα εισαγεται νεος τροπος αξιολόγησης των δημοσιων υπαλληλων, ο οποιος θα στηριζεται σε ετησιες εκθεσεις αποδοτικότητας και συνεργασίας που θα συμπληρωνουν οι προϊσταμενοι αλλα και οι ιδιοι οι δημοσιοι υπαλληλοι.

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ

- Στον Εισαγγελέα εχει οδηγηθει ο 27χρονος Κωνσταντίνος Παπαιωάννου, ο οποιος χθες σκόπρπισε τον πανικο σε καφενείο στο χωριό Αρμένιο της Λάρισας οπου εισεβαλε πυροβολώντας με καραμπίνα και τραυμάτισε ελαφρά- επτά συγχωριανούς του.

Ο δράστης υποστηρίζει οτι διαμαρτυρήθηκε με αυτό τον τρόπο για το αποτέλεσμα των εκλογών στο γεωργικό συνεταιρισμό του χωριού.

ΠΑΙΔΑΚΙΑ

- Μαθημα τιμιοτητας απο δυο αδελφια,το Θωμα Καραμπατη 14 χρόνων και την Αναστασια 11...

Βρηκαν το πρωϊ τσαντακι με 300 χιλιαδες δρασχμες ,ενα βιβλιαριο καταθεσεων και πιστωτικες κάρτες , στην οδο Ταξίλου στα Ιλίσσια απενταντι απο το κολυμβητηριο και το παρεδωσαν στο αστυνομικο τμημα.

ΣΕΧΙΔΗΣ

Στη Δραμα, συνεχιζεται με ταχυτατους ρυθμους στο Κακουργιοδικειο η δικη του Θεοφιλου Σεχιδη, που κατηγορειται για ενα απο τα αγριοτερα εγκληματα στα αστυνομικα χρονικα.

Ο Σεχιδης ειχε ομολογησει ότι το Μάϊο του 1996 δολοφόνησε τους γονείς του, την αδελφή του, την γιαγιά του και τον θείο του, τεμάχισε τα πτώματά τους και τα έκαψε.

Και οταν το πρωι μεταφερθηκε στο Δικαστικο Μεγαρο του επιτεθηκαν οι συγγενεις και οι φιλοι της οικογενειας του.

19ΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

Αερογεφυρα ζωης στηθηκε απο το Πανεπιστημιακο Νοσοκομειο Πατρας σε για να μεταφερθουν τα ζωτικα οργανα της δεκαεννιαχρονης Αναστασιας Αγγελοπουλου σε εξωτερικο και Αθηνα.

Η 19χρονη Αναστασια, που τα ξημερωματα της Τριτης επεσε απο το μπαλκονι του σιτιου της στην Πατρα, ηταν απο χθες κλινικα νεκρη.

Τα οργανα της μεταφερονται σε μεταμοσχευτικο κεντρο της Γερμανιας και στο Αρεταιειο στην Αθηνα.

ΗΠΑ

Αμερικανικες παλινωδιες για την κυριαρχια επι των Ιμια.

Αρχικα ο ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Κεν Μπέικον ανεφερε οτι υπαρχει ελληνικη κυριαρχια επι της νησου,λιγες ωρες αργοτερα ομως ανακαλεσε υποστηριζοντας οτι η κυριαρχία βρίσκεται υπό αμφισβήτηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Προσθεσε δε οτι,αποτελεί πάγια πολιτική των ΗΠΑ να μην παίρνουν θέση σε συγκρουόμενες διεκδικήσεις κυριαρχίας ή αμφισβητήσεις συνόρων άλλων κρατών.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ κάλεσε σήμερα στην κατοικία του τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών που πραγματοποιεί με τους πολιτικούς ηγέτες για τον διορισμό εντολοδόχου πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του ισλαμιστή Νετζμετίν Ερμπακάν.

Ο 42χρονος Σαλβατόρε Γριγκόλι, που θεωρείται από την αστυνομία ένας από τους πιο επικίνδυνους εκτελεστές της Μαφίας, συνελήφθη χθες το βράδυ στο Παλέρμο.

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, μόλις εννέα ημέρες πριν από την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών. Υπολογίζεται ότι από τις 28 Φεβρουαρίου που άρχισαν τα επεισόδια βίας στη χώρα αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 1.600 άνθρωποι.

Η κινεζική αστυνομία διέλυσε σήμερα βίαια την καθιστική διαμαρτυρία 200 περίπου αστέγων,που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στο κέντρο του Πεκίνου.

Στο Ντενβερ, αντιθέσεις ανάμεσα στις επτα πιο πλουσιοτερες χωρες του κοσμου. Η Ιαπωνία αντιδρά στην ένταξη της Ρωσίας στον όμιλο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διαμαρτύρονται για το ιαπωνικό εμπορικό πλεόνασμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος πάντως Μπίλ Κλίντον κάλεσε όλες τις χώρες να παραδειγματιστούν από την επιτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του, που κατάφερε να μειώσει όλους τους αρνητικούς δείκτες της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ουίλιαμ Χέηγκ,36 ετών και ευρωσκεπτικιστής, είναι ο νέος ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας, που διαδέχεται τον ηττημένο στις πρόσφατες εκλογές Τζον Μέιτζορ.

Η κυβέρνηση της Καμπότζης διαψεύδει τον ισχυρισμό του ραδιοσταθμού των Ερυθρών Χμέρ ότι παραδώθηκε ο καταζητούμενος Πολ Ποτ,και δηλώνει ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες σύλληψης του.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 17,7 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.543,25 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,11 τοις εκατό.

Από τις 245 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 129 παρουσίασαν άνοδο
* 30 παρέμειναν σταθερές και
* 86 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 19 Ιουνιου ως εξής.

   ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........270,5    277,9    273,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......156,2    160,5    158,0
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........444,1    456,2    449,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......187,1    192,2    189,3
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,3     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....238,6    245,1    241,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......194,1    199,4    196,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,4    208,0    204,8
    E.C.U................305,8    314,1    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 20 June 1997 - 16:03:11 UTC