Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-06-10

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 10/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στο αυτοφωρο οδηγούνται στις 12,ο πατήρ Μάξιμος και ο Παναγιώτης Λεμπέσης, οι οποιοι συνελήφθησαν χθες κατα τα επισοδια έξω απο τη Βουλή,κατά τη συζητηση της συνθήκης του Σέγκεν.
  • Σκηνες αστυνομικης ταινιας στις 3 και μιση τα ξημερωματα με πρωταγωνιστες, μάλλον δυο Αλβανους μαφιοζους και ανδρες του λιμενικου Κερκυρας,στην θαλάσσια περιοχη μεταξυ των ακτων του νησιου και του ακρωτηριου Στελιά της Αλβανιας.
  • Για κινδύνους έκρηξης ανα πάσα στιγμή στην Κύπρο, κάνει λόγο,ο νέος αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για την Κύπρο,Ριτσαρντ Χόλμπρουκ,σε δηλώσεις του στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς".
  • Υπο καθεστώς ομηρίας οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ζητούν το επίδομα εξετάσεων, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης του παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών.


Σεγκεν

Στο αυτόφωρο οδηγούνται στις 12,ο πατήρ Μάξιμος και ο Παναγιώτης Λεμπέσης, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες κατά τα επισόδια έξω από τη Βουλή,κατά τη συζήτηση της συνθήκης του Σέγκεν.

Κατηγορούνται για παρότρυνση πλήθους σε διάπραξη πλημελλημμάτων.

Το απόγευμα, η συντονιστική επιτροπή αγώνα κατά της Συνθήκης του Σέγκεν, θα πραγματοποιήσει νέα συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Τελικά η συνθήκη θα κυρωθεί αύριο απο τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει ότι από την εφαρμογή της Σέγκεν σε άλλες ευρωπαικές χώρες, προκύπτει πως δεν παρέχονται εχέγγυα για την προστασία των πολιτών και δεν υπάρχει διαφάνεια και δημοκρατικός ελέγχος.

ΜΑΦΙΟΖΟΙ

Σκηνές αστυνομικής ταινίας στις 3 και μισή τα ξημερώματα με πρωταγωνιστές, μάλλον δυο Αλβανούς μαφιόζους και άνδρες του λιμενικού Κέρκυρας,στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ των ακτών του νησιού και του ακρωτηρίου Στελιά της Αλβανίας.

Οπως αποκάλυψε ο Τέρενς Κουίκ στην Πρωϊνή γραμμή,οι δυο μαφιόζοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν τις ακτές της Κέρκυρας με φουσκωτό έξι μέτρων, στο οποίο έκρυβαν 230 κιλά χασίς,δύο καλάσνικωφ,έξι γεμιστήρες και μία χειροβομβίδα.

Οταν κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε σκάφος του λιμενικού,επιχείρησαν να διαφύγουν προς τις αλβανικές ακτές ανοίγοντας πυρ κατά των λιμενικών.

Οι λιμενικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τρυπήσουν τους αεροθαλάμους του φουσκωτού.

Οι δράστες εγκατέλειψαν το σκάφος τους και διέφυγαν κολυμπώντας στις αλβανικές ακτές.

Χόλμπρουκ

Για κινδύνους έκρηξης ανα πάσα στιγμή στην Κύπρο, κάνει λόγο,ο νέος αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για την Κύπρο,Ριτσαρντ Χόλμπρουκ,σε δηλώσεις του στους "Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς".

Δεν αποκλείει,επίσης,σύραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτιμά ότι οι κίνδυνοι που εγκυμονούν στην ανατολική Μεσόγειο είναι μεγαλύτεροι από αυτούς που υπήρχαν στη Βοσνία.

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Λάμπρου Παπαδήμα με τους δημάρχους επτα δήμων της Δυτικής Αττικής,με θέμα τις αντιδράσεις των εκτάκτων υπαλλήλων αυτών των δήμων στην καθαριότητα, μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Χθες οι έκτακτοι υπάλληλοι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της χωματερής του Σχιστού.

Παιδεία

Υπο καθεστώς ομηρίας οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ζητούν το επίδομα εξετάσεων, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης του παραπέμπει στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, προχωρούν από το πρωί σε συμβολικές καταλήψεις των Ανωτάτων Σχολών και των Ανωτέρων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη.

ΠΑΙΔΗΣ

Ζημιές που σε πολλες περιπτώσεις φθάνουν και το 80%, προκαλούν εκατοντάδες αρουραίοι στις καλλιέργειες στην περιοχή της Λάρισας.

Με απόφαση του νομάρχη ο νομός κηρύχθηκε μυόπληκτος και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανήμπορες να δώσουν λύση στο πρόβλημα προσφεύγουν στην βοήθεια του ειδικού καθηγητή Βιολογίας του εργαστηρίου ζωολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη `Οντρια.

Οι αρουραίοι προκάλεσαν ήδη καταστροφές σε καλλιέργειες σιτήρων, οπωροκηπευτικά και οπωροφόρα δένδρα.Το φαινόμενο οφείλεται στην ανατροπή της ισορροπίας του οικοσυστήματος καθώς οι φυσικοί διώκτες των αρουραίων, γεράκια,αλεπούδες και άλλα,τείνουν να εκλείψουν στην περιοχή.

Βουλή

Τα ξίφη τους αναμένεται να διασταυρώσουν το βράδυ στη Βουλή, Κώστας Σημίτης και Κώστας Καραμανλής, σε συζήτηση για τον κοινωνικό διάλογο, με πρωτοβουλία του Συνασπισμού.

Αύριο θα συζητηθούν στη Βουλή οι προτάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται απευθείας απο το λαό.

Το θέμα θα συζητηθεί σε είδικη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

ΣΧΙΣΤΟ

Εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης της λεωφόρου Σχιστού -Σκαραμαγκά από σήμερα και για δυόμιση μήνες. Οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι προσεκτικοί καθως θα εξυπηρετούνται από τμήματα της λεωφόρου.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Διακόπτεται αύριο από τις 10 το βράδυ και εως την λήξη της βάρδιας,η κυκλοφορία του ηλεκτρικού στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Ομονοίας-Ανω Πατησίων, λόγω έργων στον σταθμό Αττικής.

Την ίδια ώρα,η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται κανονικά στα τμήματα μεταξύ των σταθμών Πειραιά- Ομόνοιας και Ανω Πατησίων-Κηφισιάς.

ΡΩΧΑΜΗΣ

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο τη Αθήνας, η δίκη του Βαγγέλη Ρωχάμη, ο οποίος κατηγορείται μαζί με τον Γιώργο Σταθόπουλο, για την επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον περιπολικού της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τον Απρίλιο του 95 στα Σεπόλια.

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι λιμενεργάτες ζητώντας από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, εκπαίδευση και επάνδρωση των μηχανημάτων φορτο-εκφόρτωσης, διασφάλιση των εργασιακών τους θέσεων και την υπογραφή της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.

Την Παρασκευή θα κάνουν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας ενω για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με παράλληλες συγκεντρώσεις στον Πειραιά.

Λάδωμα

Eνας στους τρείς έλληνες παραδέχεται ότι "λάδωσε", κρατικούς υπαλλήλους,ενω δύο στους 3 Ελληνες θεωρούν το κράτος διεφθαρμένο.

Αυτό προκύπτει απο πανελλαδική δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ,που παρουσιάστηκε στο συνέδριο "Κράτος και Διαφθορά".

Το 84% των ερωτηθέντων,πιστεύει ότι η πιό διεφθαρμένη υπηρεσία είναι η Εφορία και ακολουθούν η δημόσια Υγεία, η αστυνομία, η Πολεοδομία και η Δικαιοσύνη.

Αφοπλιστική ήταν και η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Αλέκου Παπαδόπουλου,ο οποίος ομολόγησε, ότι είμαστε το μοναδικό κράτος,όπου οι έννοιες του ελέγχου και των κυρώσεων είναι πρακτικά άγνωστες.

ΠΑΣΟK

Ενταση χθες στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α Αθηνών, η οποία ελέγχεται από στελέχη προσκείμενα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, μερίδα των στελεχών που πρόσκεινται στη σημερινή ηγεσία, έθεσε θέμα αρχαιρεσιών, ενώ σε κείμενο της κάνει λόγο για μεθόδους του παρελθόντος και μπλοκάρισμα του έργου της κυβέρνησης Σημίτη από την Νομαρχιακή Επιτροπή.

Απαντώντας, η πλευρά των στελεχών που πρόσκεινται στον Ακη Τσοχατζόπουλο και το Γεράσιμο Αρσένη, αμφισβητεί τον κοινωνικό διάλογο και προσθέτει ότι οδηγεί σε αλλαγή της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

Η αναμέτρηση αναμένεται να συνεχιστεία και σε σημερινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Φάρμακα

Με διακοπή της χορήγησης φαρμάκων στους Ασφαλισμένους του δημοσίου, άν ως τις 15 Ιουλίου δεν εξοφλήσει το κράτος οφειλές ύψους τεσσάρων δισ. δραχμών.

Οι φαρμακοποιοί τάσσονται κατά των νέων ρυθμίσεων της κυβέρνησης και προβλέπουν θεαματικές αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών,κ. Βαγιωνάς κατήγγειλε ότι κυκλοφορούν 400 χιλιάδες παράνομα βιβλιάρια απορίας,πολλά από τα οποία-όπως είπε- εκδόθηκαν κάτω από περίεργες συνθήκες.

Νοίκια

Πρόστιμα και προσαυξήσεις,καθώς συμπληρωματικές δηλώσεις,αντιμετωπίζουν περίπου 150 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι νοίκιαζαν τα ακίνητά τους, χωρίς να τα δηλώσουν, ή δήλωσαν μικρότερο ποσό από αυτό που εισέπραταν.

Εντοπίσθηκαν απο την Εφορία με την ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων με τους ενοικιαστές και σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας στους πέντε ιδιοκτήτες απέκρυψαν τα εισοδήματά τους από ενοίκια.

Μπόϊγκ

Τήν αγορά 4 αεροσκαφών τύπου Μπόινγκ αποφάσισε τό ειδικό συμβούλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, στο πλαίσιο ανανέωσης του στόλου της εταιρίας.

Φανάρια

Επτά νονοί που εκμεταλλεύονταν περισσότερα από 50 μικρά παιδιά με το σύστημα της επαιτίας στα φανάρια, συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Σε ελέγχους που έκανε η Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, συνελλήφθησαν 76 Αλβανοί και τριάντα ένας έλληνες που εκμεταλλευόντουσαν ανήλικα παιδιά σε κεντρικούς δρόμους και φανάρια της Αθήνας.

ΔΙΕΘΝΗ

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν χθες στο Λουξεμβούργο ότι,παρά τις επιφυλάξεις της νέας Γαλλικής κυβέρνησης,πρέπει να συνεχιστεί κανονικά η πορεία για την οικονομική και νομισματική ένωση.

Το πρωί,εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας Ρενώ στο Βέλγιο αναναχώρησαν για το Παρίσι, προκειμένου να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας.Η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας,που δίνει ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση της ανεργίας, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει για μερικούς μήνες το κλείσιμο του εργοστασίου στο Βέλγιο,όπου εργάζονται πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα.

Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης της κυβέρνησης συνασπισμού της Τουρκίας δημιουργεί η απόφαση του μικρού κόμματος της Μεγάλης Ενωσης να αποσύρει την υποστήριξη του από τη κυβέρνηση Ερμπακάν-Τσιλλέρ. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει νέα πρόταση μομφής.

Αεροπλάνο των αερογραμμών της Μογγολίας με δώδεκα επιβαίνοντες συνετρίβη το πρωί,κατά τη διαδικασία της προσγείωσης.

Στη πρωτεύουσα του Κονγκό,Μπραζαβίλ, έφθασαν οι ενισχύσεις των Γάλλων στρατιωτών,για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ξένων υπηκόων,καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Στο Παρίσι,ο γάλλος πρόεδρος Σιράκ δήλωσε ότι πέτυχε την κατ αρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές,του προέδρου Λισούμπα και του πρώην προέδρου Νγκουέσο.

Ο Κένεθ Κλάρκ,πρώην υπουργός οικονομικών της Βρετανίας,θεωρείται ότι θα είναι ο νικητής του σημερινού πρώτου γύρου της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου ηγέτη του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας,που θα διαδεχθεί τον Τζων Μέητζορ.

Στην έλλειψη ενός ενζύμου,το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη ορισμένων πρωτεϊνών, οφείλεται η γήρανση των κυττάρων και η μη επαρκής ανάπτυξη,σύμφωνα με μελέτη επιστημονικής ομάδας του Ιδρύματος Καρδιαγγειακών παθήσεων Γκλαντστόουν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............277,77  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........199,89     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........210,95     #
    Μάρκο .....................161,52     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,83     #
    Ελβετικο  φράγκο...........192,66     #
    Στερλίνα...................453,7      #
    Εκατό  λιρέτες .............16,37     #
    Εκατό γιεν.................246,83     #
    Εκιού .....................314,48     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 10 June 1997 - 9:03:14 UTC