Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-05-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Η Ελλαδα δεν προκειται να δεχθει υποχωρησεις στα αναφαιρετα δικαιωματα της δηλωσε το πρωι απο τη Θεσσαλονικη ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος και προσθεσε οτι η χωρα μας θα προχωρησει σε επεκταση των χωρικων υδατων στα 12 μιλια οταν εκεινη κρινει.
  • Ο κ. Σκανδαλίδης κλείνοντας τις εργασίες εξεφρασε την ικανοποιησή του, γιατί όπως είπε οι μελοδραματικοί τόνοι δεν βρήκαν ευεπίφορο ακροατήριο ενώ τόνισε ότι διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εικόνα αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. σε μισή ώρα ο πρωθυπουργός,κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
  • Ρυθμίσεις για τα θέματα των ανυποτάκτων και των αντιρρησιών συνείδησης θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικης Αμυνας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
  • Συσταση προς τις τραπεζες να μειωσουν τα επιτοκια ολων των δανειων απευθυνει ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ και επισημαινει οτι οι τραπεζες αρκετα ωφεληθηκαν απο την ευνοικη συγκυρια της οικονομιας.


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ

- Η Ελλαδα δεν προκειται να δεχθει υποχωρησεις στα αναφαιρετα δικαιωματα της δηλωσε το πρωι απο τη Θεσσαλονικη ο υπουργος Αμυνας Ακης Τσοχατζοπουλος και προσθεσε οτι η χωρα μας θα προχωρησει σε επεκταση των χωρικων υδατων στα 12 μιλια οταν εκεινη κρινει.

Σύμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας το Βημα Ελλαδα και Τουρκια βρισκονται κοντα στην επιτευξη συμφωνιας για τις πτησεις πολεμικων αεροσκαφων.

ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκαν πριν απο λίγο οι εργασίες της οργανωτικής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκανδαλίδης κλείνοντας τις εργασίες εξεφρασε την ικανοποιησή του, γιατί όπως είπε οι μελοδραματικοί τόνοι δεν βρήκαν ευεπίφορο ακροατήριο ενώ τόνισε ότι διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εικόνα αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα των αρχείων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λέγοντας ότι τα αρχεία μπορούν να φωτίζουν κρίσιμες πλευρές της ιστορίας, αλλα δεν ξαναγράφουν ιστορία ούτε σβήνουν άλλες πλευρές.

Εξάλλου, είπε ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ρυθμίσεις για τα θέματα των ανυποτάκτων και των αντιρρησιών συνείδησης θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικης Αμυνας που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Οπως δήλωσε σήμερα απο τη Θεσσαλονικη ο κ. Τσοχατζόπουλος οι 18.500 ανυπότακτοι του εξωτερικού θα κληθούν να υπηρετήσουν ανάλογα με την ηλικία τους, αλλα και την οικογενειακή τους κατάσταση, θητεία απο 3 έως 12 μήνες εξαγοράζοντας το υπόλοιπο.

Οι ρυθμίσεις θα αφορουν τους γεννηθέντες απο το 1948 εως το 1966 και όπως δήλωσε ο υπουργος Εθνικης Αμυνας δεν θα υπάρξει επέκταση του μέτρου σε άλλες ηλικίες.

Σε ότι αφορά τους αντιρρησίες συνείδησης θα κληθούν να υπηρετήσουν εναλλακτική θητεία, αλλα διπλασιας διαρκειας σε σχεση με τους αλλους στρατευσίμους.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται επίσης οι όροι και οι προυποθέσεις για την αναβολή λόγω σπουδών.

ΣΑΝΤΕΡ

Μεγαλη προοδο στην κατασκευη των μεγαλων εργων διαπιστωσε ο προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης Ζακ Σαντερ που ολοκληρωσε σημερα την επισκεψη του στη χωρα μας.

Τοσα εργα ειχαν να δουν στην Αθηνα απο την εποχη του Περικλη ειπε ο κ.Σαντερ ο οποιος δηλωσε οτι ειναι ικανοποιημενοις και απο την απορροφητικοτητα των κοινοτικων κονδυλιων.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Πανικός στην Αλβανία, από τη δράση των ένοπλων συμμοριών.

Χθες συμμοριες ενοπλων κακοποιησαν και ληστεψαν μπροστα στα ματια της αστυνομιας στην Κακαβια περιπου 400 λαθρομετανάστες,που μολις ειχαν είχαν επαναπροωθηθεί απο την Ελλάδα.

Φόβος και τρόμος επικρατεί επίσης στους οδικούς άξονες που οδηγούν απο την Κακαβιά προς Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα.

Οι πολυεθνικές δυνάμεις στο Αργυρόκαστρο ενώ έχουν επισήμως ανακοινώσει οτι θα αναλάβουν την επιτήρηση του Τελωνείου Κακαβιάς και του οδικού αξονα προς Αργυρόκαστρο, προς το παρον δεν εχουν αναλάβει πρωτοβουλίες.

ΦΩΤΙΕΣ

- Υπο πληρη ελεγχο τεθηκε η φωτια που εκδηλωθηκε το μεσημέρι, στις αποθηκες της ελαιουργικής εταιρίας Μινέρβα, στη συμβολη των λεωφόρων Πειραιώς και Κηφισσού.

Επισης υπο ελεγχο εχει τεθει και η φωτια στη περιοχη Αγια Αννα Ευβοιας. Η που φωτια εκαψε δασική έκταση 30 στρεμμάτων, προκληθηκε απο την αμελεια ενος κατιοικου της περιοχης που εκαιγε ξερα χορτα.

ΓΙΑΝΝΟΣ

- Συσταση προς τις τραπεζες να μειωσουν τα επιτοκια ολων των δανειων απευθυνει ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ και επισημαινει οτι οι τραπεζες αρκετα ωφεληθηκαν απο την ευνοικη συγκυρια της οικονομιας.

Αυριο θα ταχυδρομηθουν 400 χιλιαδες εκκαθαριστικα απο τα οποια τα μισα ειναι χρεωστικα.

ΡΟΣΙΝΙΟΛ

- Ταλαιπωρια απο αυριο για οσους κινουνται στη λεωφορο Κηφισσου απο τις αλλαγες λογω της κατεδαφισης της γεφυρας Ροσινιολ.

Η κυκλοφορια των αυτοκινητων της ανισοπεδης γεφυρας απο Πειραια προς Λαμια θα διακοπει απο αυριο ωστε να γινει η προετοιμασια της παρακαμψης.

Οι εργασιες κατεδαφισης της γεφυρας θα αρχισουν την Πεμπτη και θα διαρκεσουν 20 ημερες.

Κυκλοφοριακες ρυθμισεις θα γινουν απο αυριο και για τρεις μήνες στο τμημα της γέφυρας Καλλιροης-Συγγρου, λόγω εργασιών ανακατασκευής δυο τμημάτων της γεφυρας.

ΜΗΝΥΣΗ

Μηνυση κατα του υπουργειου Παιδειας και κατα παντος υπευθυνου θα καταθεσει αυριο ο Συλλογος <τοχαμογελο του παιδιου> για την αδιφορια που επεδειξαν στην εφαρμογη του μετρου του σχολικου τροχονομου.

ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

- Στο αυτοφωρο Θεσσαλονικης παραπεμπονται αυριο ο ηθοποιος Λακης Λαζοπουλος και οι υπευθυνοι της παραστασης Η Κυριακη των Παπουτσιων γιατι άνοιξαν το θεατρο και εδωσαν παραστάσεις, παροτι η αστυνομια το ειχε σφραγισει γιατι δεν πληρουσε τους ορους ασφαλειας

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 11 May 1997 - 18:03:12 UTC