Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-04-17

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 17/04/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Το δρόμο για εφ' όλης της ύλης διάλογο Ελλάδας- Τουρκίας άνοιξαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν στη Μάλτα,ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο τούρκος ομόλογος του Ονούρ Οϊμέν.

    Στα νότια τών Τιράνων εγκαταστάθηκαν χθες οι πρώτοι Ελληνες στρατιώτες που μετέχουν στην πολυεθνή ειρηνευτική δύναμη στην Αλβανία.

    Τραγικές είναι οι ελλέιψεις των μονάδων εντατικής θεραπείας σύμφωνα με καταγγελίες των γιατρών. Η εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, λόγω ελλείψεως εξειδικευμένου προσωπικού κινδυνεύει να κλείσει.

    Με ρυθμούς χελώνας προχωρεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ενώ στον αέρα βρίσκεται η προσπάθεια καταγραφής της ακίνητης περιουσίας μέσω του εντύπου Ε9.


Ελληνοτουρκικό

Το δρόμο για εφ' όλης της ύλης διάλογο Ελλάδας- Τουρκίας άνοιξαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαν στη Μάλτα,ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο τούρκος ομόλογος του Ονούρ Οϊμέν.

Τα συμπεράσματα των χθεσινών συνομιλιών θα εκτιμηθούν σε σύσκεψη που θα γίνει το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό,ενω όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,μέχρι τότε,οποιαδήποτε εκτίμηση είναι πρόωρη.

Σε λίγο ο Πρωθυπουργός συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Απο τη Μάλτα ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Χανς Βαν Μίρλο, έκανε λόγο για τομή στις σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας, άρση του αδιεξόδου στη διένεξη τους σχετικά με τις βραχονησίδες και άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε μια κατ'αρχήν συμφωνία.

Σημαντικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις και ο τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών κ.Οϊμεν,ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση Πάγκαλου-Τσιλέρ στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου της παρευξεινιας συνεργασίας, στις 29 του μήνα.

Για θετικά βήματα που θα βοηθήσουν στην επίλυση των ελληνο-τουρκικών προβλημάτων έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η χθεσινή προσέγγιση αφορά την δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμώνων,που θα καταγράψει τα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών και θα προτείνει λύσεις.

Την ίδια ώρα,ο ανταποκριτής του ΑΝΤ-1 στην Ουάσιγκτον Αθανάσιος Ελλις μεταδίδει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο, η λύση - πακέτο που προωθούν οι ΗΠΑ για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό,όπως αποκάλυψε κορυφαίος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

Αλβανικό

Στα νότια τών Τιράνων εγκαταστάθηκαν χθες οι πρώτοι Ελληνες στρατιώτες που μετέχουν στην πολυεθνή ειρηνευτική δύναμη στην Αλβανία.

Το δεύτερο τμήμα της αποστολής θα φθάσει αύριο με το αρματαγωγό ΣΑΜΟΣ, ενω το κύριο σώμα,αποτελούμενο από περίπου 500 άνδρες θα αναχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο απεσταλμένος της Ευρωπαικής Ενωσης Φρανς Βρανίτσκι ανέβαλε την επίσκεψη του στον Αυλώνα,γεγονός που συνδιάστηκε με την ένταση που επικρατεί στην περιοχή και τις καταγγελίες των εξεγερμένων περί δράσης πρακτόρων του Σαλί Μπερίσα.

Ωστόσο,ο κύριος Βρανίτσκι απέδωσε την αναβολή στη μη ολοκλήρωση των επαφών του στα Τίρανα και δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει οπωσδήποτε την επισκεψή του στο νότο.

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Τραγικές είναι οι ελλέιψεις των μονάδων εντατικής θεραπείας σύμφωνα με καταγγελίες των γιατρών. Η εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παιδιών Αγία Σοφία, λόγω ελλείψεως εξειδικευμένου προσωπικού κινδυνεύει να κλείσει.

Με αφορμή τις καταγγελίες ο υπουργός Υγείας δήλωσε χθές ότι πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση των ελλείψεων σε κλίνες ενταντικής θεραπείας, μια ημέρα μετά την απεγνωσμένη προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας για μια γυναίκα με ανακοπή καρδιάς.

Εξήγγειλε νέο τριετές πρόγραμμα για τον εξοπλισμό και τη συμπλήρωση υποδομής στα υπάρχοντα νοσοκομεία τονίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία μέσα στα προσεχή τρία χρόνια άλλων διακοσίων κλινών εντατικής θεραπείας και εκατό κλινών αυξημένης φροντίδας.

Ναρκωτικά

Στην Καβάλα το νέο θύμα των ναρκωτικών

Ο Παναγιώτης Κεκρόπουλος 28 χρονών μεταφέρθηκε στη μια και μισή μετά τα μεσάνυχτα σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης από φίλο του με τον οποίο είχε κάνει χρήση ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών και εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Αλλος ένας άνδρας 39 χρονών προστέθηκε χθες στη μακάβρια λίστα , αυτή τη φόρα στον Πειραιά

Ο Παναγιώτης Ηλιάδης, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην οδό Πραξιτέλους 253

Ε9

Με ρυθμούς χελώνας προχωρεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ενώ στον αέρα βρίσκεται η προσπάθεια καταγραφής της ακίνητης περιουσίας μέσω του εντύπου Ε9.

Το περιβόητο έγγραφο σύμφωνα με πληροφορίες,θα διαχωριστέι από το φάκελο των φορολογουμένων ώστε να καταστεί δυνατή η εκκαθάριση των δηλώσεων όσον αφορά την ακίνητη περιουσία με βάση το εντυπο Ε1.

Ο κύριος λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Προεδρίας δεν έχει ακόμη εγκρίνει ούτε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της επεξεργασίας του εντύπου σε ιδιωτική εταιρία, γεγονός που μεταθέτει το χρονικό ορίζοντα του τελικού αποτελέσματος ίσως και στο 1998.

Την ίδια στιγμή τεράστια είναι η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων από τις εφορίες προς το ΚΕΠΥΟ καθώς υπολογίζεται ότι περισσότερες από 3 εκατομμύρια δηλώσεις δεν έχουν ακόμη σταλεί για εκκαθάριση.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα το υπουργείο οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες για την αναμόρφωση του ποινολογίου που θα προβλέπει πιο χαλαρές ποινές ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και δεν τα πληρώνουν επειδή αδυνατούν

Διόδια

Προς νέα αύξηση των διοδίων από το Φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτη προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της Εγνατίας οδού, αφού δεν έχουν εως τώρα εξεβρεθεί τα χρήματα για 140 από τα 687 χιλιόμετρα της οδού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση θα κυμαίνεται από 25 εως 40%.

Μενίδι

Στο Μενίδι εξορμούν σήμερα τα συνεργεία της νομαρχίας, που συνεχίζουν την επιχείρηση κατεδάφισης αυθαιρέτων στο λεκανοπέδιο.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πέθανε νωρίς σήμερα απο έμφραγμα ο γενικός διευθυντής της ελληνικής Βουλής Αντωνης Αγγελόπουλος,ενω βρισκόταν στη Σεούλ με ελληνική αντιπροσωπεία,σε διακοινοβουλευτική συνάντηση που πραγματοποιιείται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

ΩΡΑΡΙΟ

Τα "καλά τους" φορούν τα καταστήματα που από σήμερα λειτουργούν με εορταστικό ωράριο.

Σήμερα και αύριο θα ειναι ανοικτα απο τις 8 και μιση το πρωι εως τις 8 και μιση το βραδυ και το Σαββατο,απο τις 8 και μιση εως τις 4 το απογευμα.

Απο την Μεγαλη Δευτερα εως και την Μεγαλη Πεμπτη, απο τις 8 και μιση το πρωι εως τις 8 και μιση το βραδυ,την Μεγαλη Παρασκευη μια το μεσημερι με 7 το απογευμα και το Μεγαλο Σαββατο 8 και μιση το πρωι με τρεις.

Συνταξιουχοι

Στους δρομους σημερα οι συνταξιουχοι σε ολες τις μεγαλες πολεις της χωρας διαδηλωνουν την αντιθεση τους στον κοινωνικο διαλογο και την κυβενρητικη πολιτικη για τις συνταξεις.

Στην Αθηνα εχουν προγραμματισει συγκεντρωση σε μιση ωρα στην πλατεία Κάνιγγος.

ΣΟΦΤΕΞ

Σταση εργασιας απο τις 12 το μεσημερι εως τις 4 το απογευμα και πορεια προς το υπουργειο Εργασιας, πραγματοποιουν σημερα οι εργαζομενοι στην ΣΟΦΤΕΞ, που ζητουν την ενεργοποίηση της διυπουργικης συμφωνιας για συνεχιση της λειτουργιας της επιχειρησης.

Εκλογικος

Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή, το ενδεχόμενο να αλλάξει το ισχύον εκλογικό σύστημα. Πρόσθεσε όμως, ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν.

ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτικό σκάνδαλο συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ.Ο Πρωθυπουργός της χώρας Βενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται συγκεκριμένα για απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης.Στενός συνεργάτης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού θεωρεί πάντως απίθανο να υλοποιηθεί από τη Γενική Εισγγελεία η πρόταση της αστυνομίας για ποινική δίωξη του Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε σήμερα και δεύτερη κατοικία στο χωριό Σουρίφ της Δυτικής Οχθης, στο οποίο ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας,όπως ανακοινώθηκε από στρατιωτική πηγή.

Ο αμερικανικός στρατός ξεκινά ένα ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των τοπικών αρχών ώστε να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή ατυχημάτων όπως κάποια μόλυνση απο χημικούς ή βακτηριδιολογικούς παράγοντες,ανακοίνωσε χθές το αμερικανικό Υπουργείο Αμυνας.

Εκρηξη σημειώθηκε σε μικρό κτίριο της πόλης του δυτικού Καναδά Κιεσνέλ χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα και να τραυματιστούν άλλα 18.

Καμιά πρόοδος δε σημειώθηκε μετά το χθεσινό δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον σε τριάντα και πλέον βουλευτές,τους οποίους προσπάθησε να πείσει για την ορθότητα των επιλογών του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............275,33  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........197,21     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........213,03     #
    Μάρκο .....................159,74     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,5      #
    Ελβετικο  φράγκο...........187,93     #
    Στερλίνα...................446,8      #
    Εκατό  λιρέτες .............16,22     #
    Εκατό γιεν.................219,06     #
    Εκιού .....................311,98     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 17 April 1997 - 10:03:14 UTC