Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-02-24

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 24/02/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Μια ακομη διακριση για τον ΑΝΤ1 αυτη την φορα στο Ιντερνετ.
  • Χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, απηύθυνε έκκληση στους καθηγητές να επιστρέψουν στα σχολεία, επαναλαμβάνοντας, ότι για την κυβέρνηση, το θέμα των αυξήσεων των εκπαιδευτικών έχει κλείσει.
  • Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ.
  • Συγκεντρωση διαμαρτυριας για τα εγκληματα κατα των ζωων,οργανωνει αυριο ο Δημος Αθηναιων
  • Μιλτιάδης Εβερτ και Κώστας Καραμανλής, δέχονται εισηγήσεις από συνεργάτες τους, να επισπεύσουν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους.
  • Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έφτασε χθες στην Αθηνα σε αποκλειστικες δηλωσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτηρισε αδικαιολόγητη την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
  • Τραγικός ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθές στην πόλη Μπαριπάντα της Ανατολικής Ινδίας, σε χώρο θρησκευτικής τελετής.


Βραβείο

Μια ακομη διακριση για τον ΑΝΤ1 αυτη την φορα στο Ιντερνετ.

ΟΙ σελιδες του ΑΝΤ1 στο διεθνες δικτυο πληροφοριων βραβευθηκαν με το βραβειο Μπεστ Οφ Γιουροπ για το φιλικο στο χρηστη περιβαλον και για τη διασυνδεση των σελιδων, το περιεχομενο και το ρυθμο ενημερωσης.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Συνερχεται αυριο στις βρυξελλες το συμβουλιο συνδεσης Ευρωπαικης Ενωσης- Κυπρου και ευρωπαϊκες χωρες ασκουν πιεσεις για συμμετοχη στις διαπραγματευσεις και των Τουρκοκυπριων απο την αρχη,κατι που η Αθηνα και η Λευκωσια αρνουνται να αποδεχθουν ρητα.

Το θεμα αναμενεται να κριθει στη σημερινη συνεδριαση του συμβουλιου υπουργων της κοινοτητας.

Εν τω μεταξυ νεες απειλες για εποικισμο της Αμμοχωστου εκτοξευσε χθες ο αρχηγος των Γκριζων Λυκων στα κατεχομενα. Καλεσε τα μελη της ακροδεξιας οργανωσης να εισελθουν στην πολη και να καταλαβουν τα σπιτια των ελληνοκυπριων κατα τη διαρκεια της πορειας που οργανωνουν την ερχομενη κυριακη.

Εξαλλου οπως δηλωσε εκπροσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ο Σαββας Λούκα Σιδερενιος που εχει απαχθει απο τον Αττιλα , κρατειται στην κατεχομενη Λευκωσια και το καθεστως Ντενκτας θα αποφασισει σημερα αν θα τον αφησει ελευθερο ή θα τον προσαγει σε δικη.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ έφτασε χθες στην Αθηνα σε αποκλειστικες δηλωσεις του στον ΑΝΤ1 χαρακτηρισε αδικαιολόγητη την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Εκπαιδευτικό

Για 6η εβδομάδα παραμένουν κλειστά γυμνάσια και λύκεια,καθώς οι καθηγητες συνεχίζουν την απεργία τους και θα πραγματοποιήσουν συλλαλητηρια στις 11 στο Ηράκλειο της Κρήτης και στις 12 στα ιωάννινα.

Αυριο θα πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις των τοπικών τους ενώσεων.

Σε αιχμή της αντιπαράθεσης καθηγητών- κυβερνησης, έχει αναδειχθεί,ο τρόπος υπολογισμού των κρατήσεων απο τους μισθούς και δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας κατά τη συζητηση του ενιαίου μισθολογίου στη Βουλή,να υπάρξει ρύθμιση απο την πλευρά της κυβερνησης,προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Ο Υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξη του στο σημερινό ΕΘΝΟΣ, δηλώνει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα κρισιμων αποφάσεων για την κυβέρνηση, τονίζοντας,ωστόσο, ότι όσο προχωράει η απεργία,τόσο οι λύσεις είναι πιό επώδυνες.

Αφηνει,επίσης να εννοηθεί ότι θα ληφθουν διαφορετικά μέτρα απο σχολείο σε σχολείο για την αναπλήρωση της διδακτεας ύλης.

Χθες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, απηύθυνε έκκληση στους καθηγητές να επιστρέψουν στα σχολεία, επαναλαμβάνοντας, ότι για την κυβέρνηση, το θέμα των αυξήσεων των εκπαιδευτικών έχει κλείσει.

ΝΔ

Πυρετωδεις διεργασιες στη ΝΔ για το θεμα της ηγεσιας,καθως μεχρι το Σαβατοκυριακο πρεπει να ξεκαθαρισει το θεμα των υποψηφιοτητων.

Ο Γιώργος Σουφλιάς σε συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στο Σπόρτινγκ θα παρουσιάσει το πολιτικό του μανιφέστο,ενω σε συνεντευξη του στον Ελευθερο Τυπο δηλωνει οτι το κρισιμο θεμα για εναν πολιτικο δεν ειναι η ηλικια αλλα τα προσοντα.

Μιλτιάδης Εβερτ και Κώστας Καραμανλής, δέχονται εισηγήσεις από συνεργάτες τους, να επισπεύσουν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων τους.

Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει αρραγής δήλωσε ο κυριος Εβερτ σχολιαζοντας την προτροπή Βαρβιτσιώτη να στηρίξει υποψηφιότητα του Κωστα Καραμανλή.

Ο βουλευτης Θεσσαλονικης πραγματοποιησε χθες αρχηγικη εμφανιση στη Πατρα αλλα κρατησε για αλλη μια φορα κλειστάτα χαρτιά του οσον αφορα την υποψηφιοτητα του.

Εν τω μεταξύ,νέα δημοσκόπηση δημοσιεύεται σήμερα, στην εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ, που πραγματοποιήθηκε απο την ΚΑΠΠΑ ΡΙΣΕΡΣ,σε όλη τη χώρα,αλλά την περίοδο μεταξύ 7 και 19 Φεβρουαρίου,όταν δηλαδή δεν είχε προκύψει ακόμη το θέμα υποψηφιότητα Καραμανλη.

Συμφωνα με αυτή,μεταξύ των ψηφοφορωων της ΝΔ,θέλουν για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας,ανεξαρτήτως υποψηφιοτήτων,26% τον Μιλτιάδη Εβερτ,21,8% τον Γιώργο Σουφλιά,16,4% τον Δημητρρη Αβραμόπουλο,10% τον Κων.Μητσοτακη,6.5% τον Κώστα Καραμανλη και 2,6% τον Βυρωνα Πολύδωρα.

ΑΔΕΔΥ

Το νεο μισθολογιο των δημοσιων υπαλληλων εισαγεται σημέρα για συζητηση στην ολομέλεια της Βουλης,ενω για αυριο η ΑΔΕΔΥ εχει εξαγγειλει 24ωρη απεργια.

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠΥΟ.

Στη μιά και μισή σήμερα,οι εργαζόμενοι στην ΣΟΦΤΕΞ,θα κλείσουν συμβολικά για μία ώρα την Ιερά Οδό,μπροστά απο το εργοστάσιο.

"Δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή το Κράτος να ικανοποιήσει στο μέτρο του ορθού τις επιθυμίες του ελληνικού λαού," δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Πιερία.

ΕΦΟΡΙΕΣ

Απαντησεις στις αποριες φορολογουμένων σχετικα με την συμπληρωση του εντύπου Ε9 της φορολογικης τους δηλωσης,αλλά και των υπολοίπων εντύπων,θα δινουν απο σημερα εφοριακοι στα ειδικα γραφεια ενημερωσης πολιτών που θα λειτουργουν σε ολες τις εφοριες και στην κεντρικη υπηρεσια του υπουργειου Οικονομικων.

Οι φορολογουμενοι μπορουν να απευθυνονται στην κεντρικη υπηρεσια που βρισκεται στην οδο Καραγιωργη Σερβιας 10,απο τις 8 το πρωι εως τις 8 το βραδυ και στα τηλεφωνα 32-55-485 , 32-28-376 και 32-24-585.

ΚΥΝΟΜΑΧΙΕΣ

Επαναλαμβανεται σημερα στο αυτόφωρο Βέροιας η δίκη των τεσσάρων διοργανωτών κυνομαχιών στο Μακρυχώρι Ημαθίας,που κατηγορουνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των ζώων και διενέργεια παράνομων στοιχημάτων.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας για τα εγκληματα κατα των ζωων,οργανωνει αυριο ο Δημος Αθηναιων σε συνεργασια με φιλοζωϊκα σωματεια,στο πνευματικο κεντρο του δημου.

Πετρου Ράλλη

Ταλαιπωρια για τους οδηγούς που κινούνται στη Λεωφόρο Κηφισσού,στο υψος της οδου Πέτρου Ράλλη.

Λόγω των έργων που γινονται για 2η εβδομάδα,η γέφυρα της Κηφισσου παραμένει κλειστή και αναμέενται να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στην εβδομάδα.

ΔΙΕΘΝΗ

Τραγικός ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθές στην πόλη Μπαριπάντα της Ανατολικής Ινδίας, σε χώρο θρησκευτικής τελετής.

Σύμφωνα με τον τελευταιο επίσημο απολογισμό, 176 ανθρωποι εχασαν την ζωη τους ενώ αγνοουνται περίπου 300.

Πυρ εναντίον ανυποψίαστων τουριστών άνοιξε από το παρατηρητήριο στον ογδοηκοστο εκτο όροφο του ουρανοξύστη Εμπάιρ Στέητ Μπίλντινγκ στην Νεα Υορκη, ένας Παλαιστίνιος, 69 ετών, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους επτά, προτού να στρέψει το όπλο ενάντια στον ίδιο τον εαυτό του.

Πρόγευμα εργασίας με τον ιάπωνα Πρωθυπουργό Ριουτάρο Χασιμότο είχε σήμερα το πρωί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλην Ωλμπράιτ, λίγο πριν την αναχώρησή της για το Πεκίνο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της σε εννέα χώρες της Ασίας.

Δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι ήταν χθες παρατεταγμένοι σε ολο το μήκος της πορείας της νεκρικής πομπής του Ντένγκ Σιάοπινγκ,για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον πρώην ηγέτη της χώρας, του οποίου η σορός αποτεφρώθηκε στο επαναστατικό κοιμητήριο του Μπαμπαοσάν στο δυτικό Πεκίνο.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.00 run on Monday, 24 February 1997 - 13:13:01 UTC