Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-20

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 20/01/97

ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • Nαυτικοί
  • Παιδεία


Αγροτικό

Την έντονη αντίδραση των παραγωγικών τάξεων και άλλων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τους πρόσφατους αποκλεισμούς των εθνικών οδών,προκαλούν οι εξαγγελλίες των αγροτών για νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κινητοποιήσεις ανάλογες με αυτές των αγροτών της Θεσσαλίας αποφασισαν χθές και οι αγρότες Πελοποννήσου και Ζακύνθου.

Ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας ενόψει της συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαικής Ενωσης θα επιδόσει στον επιτροπο κ. Φίσλερ τις επιστολές για τις αποζημιώσεις λόγω θεομηνίας, για την απευθειας επιδότηση στον παραγωγό και για την τροποποίηση του καθεστώτος στο βαμβάκι, καπνά και γαλακτοκομικά.

Με τον κύριο Φίσλερ θα συναντηθεί και αντιπροσωπεία των αγροτών της Θεσσαλίας.

Nαυτικοί

Συνεχίζεται η ένταση στα λιμάνια,λόγω της απεργίας των ναυτικών που κρατούν για έβδομη ημέρα αποκλεισμένα τα λιμάνια της χωρας.

Οι ναυτεργάτες έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 11 το πρωι συγκεντρωση στην οδό Μητροπόλεως και πορεια προς τη Βουλη για να επιδωσουν ψηφισμα στα κομματα.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες φορτηγά,φορτομένα με προϊόντα τα οποία όμως,οι απεργοι ναυτικοί δεν επιτρέπουν να μπούν στα πλοία.

Χθές δημιουργήθηκαν επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιληνης, όπου απεργοί λιμενεργάτες ήρθαν στα χέρια με άνδρες του λιμενικού όταν προσπαθησαν να εμποδισουν την επιβίβαση φορτηγών στο οχηματαγωγο "Μυτιλήνη" που ανήκει στην εταιρία Λαικής Βάσης της Λέσβου.Το πλοίο αναμένεται να φθάσει το μεσημέρι στον Πειραιά.

Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης, προχώρησαν απεργοί λιμενεργάτες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Απο το λιμάνι των Χανίων,απέπλευσε με τη σύμφωνη γνώμη των ναυτεργατών το πλοίο ΑΠΤΕΡΑ, το οποίο έφτασε στις 4 το πρωί στον Πειραιά,μεταφέροντας 70 φορτηγά.

Ευπαθή προϊόντα μετέφεραν από την Κρήτη τρία C-130, ενώ για τον ίδιο έφθασαν χθές στο νησί και δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Παιδεία

Παραλύει από σήμερα η Μέση εκπαίδευση,λόγω της απεργίας διαρκειας που κατεβαίνουν από σήμερα οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων όλης της χωρας, με οικονομικα αιτηματα.

Εν τω μεταξύ,προβληματισμός επικρατεί από τις πρόσφατες εξαγγελιες του υπουργού Παιδείας για αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αναχωρώντας χθές για την Κύπρο ο κύριος Αρσένης δήλωσε ότι δεν κάνει πολιτική πυροτεχνημάτων και επανέλαβε ότι επικεινται μεγάλες αλλαγές στο χώρο της Παιδείας.

Να σταματήσουν οι πειραματισμοί και να υπαρξει σοβαρότητα καλεσε την κυβερνηση από τη θεσσαλονίκη ο Γιώργος Σουφλιάς που τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν άμεσα όσα εξήγγειλε ο κύριος Αρσένης.

Για αντιφάσεις και προχειρότητα στις εξαγγελίες για αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

Αρσένης

Βολές κατά του πρωθυπουργού και των επιλογών του στο Κυπριακό, εξαπέλυσε χθες από την Κύπρο, ο Γεράσιμος Αρσένης.

"Δεν υπάρχουν αδύνατα έθνη αλλά αδύνατοι ηγέτες", δήλωσε ο κ. Αρσένης και υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινής εθνικής στρατηγικής έναντι της κοινής απειλής,τόνισε εμφαντικά, oτι δυo χωριστές εθνικές στρατηγικές είναι συνταγή ολέθρου.

Πρόσθεσε,επίσης,ότι είναι ασυγχώρητη εθνική αφέλεια να αφήνεται σε τρίτη δύναμη, που εχει συμφέροντα στην περιοχή, να μεσολαβήσει για λύση του ελληνοτουρκικού προβλήματος.

Οι τελευταιες εξελιξεις στο Κυπριακο θα συζητηθουν σήμερα απο τους 15 υπουργους Εξωτερικων της Ευρωπαικης Ενωσης που συνεδριαζουν στις Βρυξελλες ενώ το θέμα αναμένεται να τεθεί και στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την Τρίτη και την Τετάρτη, στην Ρώμη.

Αλγερία

Τουλάχιστον 10 είναι οι νεκροι και 50 οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε προάστειο του Αλγερίου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, που ήταν αφημένο κοντά σε πολυσύχναστο καφενείο.

Τροχαίο

Μια οικογένεια ξεκληρήστηκε χθές, σε τροχαίο δυστύχημα στη νέα εθνική οδό Πατρών -Κορίνθου, στο ύψος της Παναγοπούλας.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Βρεττό, πρόεδρο της ομοσπονδίας Αρτοποιών Πάτρας, τη σύζυγό του Παρασκευή και τον 27χρονο γιό τους Χαράλαμπο, που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Βρεττός, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Monday, 20 January 1997 - 20:18:49 UTC