Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-09

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Τιτλοι Ειδήσεων, 09/01/97

ΤΙΤΛΟΙ

  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΕΘΝΙΚΑ

Με ψυχραιμία και σύνεση αντιμετωπίζει η Ελλάδα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις και απειλές της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Αναφερόμενος στην αγορά των ρωσσικών πυραύλων από τη Λευκωσία, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Κύπρος ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα να πάρει όλα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία για την Αμυνά της και η Ελλάδα τη στηρίζει στο θέμα αυτό.

Επεσήμανε δε ότι αν η Λευκωσία πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της θα έχει ισχυρή θέση στις διπραγματεύσεις.

Εντός του μηνός έχει προσκληθεί να έρθει στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης προκειμένου να συζητήσει με την ελληνική πολιτική ηγσία τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στις τουρκικές απειλές αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, οποίος τόνισε χαρακτηριστικά

"Δε φοβάται τίποτα η Ελλαδα είναι δυνατή η Κύπρος δυναμώνει, το δίκαιο είναι με το μέρος μας και πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει διεθνής υπουστήριξη των θέσεών μας."

Ο κ. Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε πριν από λίγο με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.

Εν τω μεταξύ 12 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στη Μυτιλήνη και στη Χίο σημείωθηκαν από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στην αεροναυτική άσκηση "Ευέλικτη Πένσα" στο Αιγαίο.

Σ'όλες τις περιπτώσεις ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροπλάνα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΘΝΙΚΑ

Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης, που δεν παρεστη στην κοινη συνεδριαση Κοινοβουλευτικης Ομαδας και Κεντρικης Επιτροπης του Κομματος του δηλωσε οτι οι περιστασεις σημερα σχετικα με τα Εθνικα θεματα ειναι εξαιρετικα δυσκολες ,επισημαινοντας οτι στην κυβερνηση επικρατει αρρυθμια, ελλειψη συντονισμου και αδυναμια του πρωθυπουργου να διατυπωσει και να επιβαλλει ενιαια γραμμη.

Ο κ.Μητσοτακης τονιζει οτι οταν υπαρχει τετοια κυβερνητικη πολιτικη ειναι αδυνατο να συγκροτηθει ενιαιο εθνικο μετωπο ,την ωρα μαλιστα που η Ελλαδα εχει να αντιμετωπισει και τη σταση που επιδευκνειουν οι συμμαχικες χωρες.

Ο πρωην πρωθυπουργος υπογραμμιζει οτι δεν μπορει να παραβιαζεται το απολυτο δικαιωμα της αμυνας ενος ανεξαρτητου και κυριαρχου κρατους οπως ειναι η Κυπρος και χαρακτηριζει υποκρισια την ενοχληση που εμφανισαν συμμαχοι μας.

ΛΙΣΤΕΣ

- Αντιθετος με την επιβολη της λιστας φαρμακων σε ολα τα ασφαλιστικα ταμεια , ο προεδρος του Ιατρικου Συλλογου Αθηνων Κωνσταντινος Οικονομου με δηλωσεις του στον ΑΝΤ1 .

Ο κ.Οικονομου ζητησε απο τον υπουργο εργασιας Μιλτιαδη Παπαιωαννου να δωσει στη δημοσιοτητα τα ονοματα των γιατρων που ο τελευταίος κατηγγειλε οτι υπερσυνταγογραφουν.

Αντιθετοι στην ευθμιση ειναι και οι γιατροι του ΙΚΑ που επισημαινουν οτι δεν προκειται να αντιμετωπισει την πολυφαρμακια αλλα αντιθετα θα επιφερει τεραστια αναστατωση στην εξωνοσοκομειακη περιθαλψη και ταλαιπωρια στους ασφαλισμενους.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εκκληση για επικρατηση ηπιουκλιματος μεχρι το Συνεδριο και αποφυγη των αντιδικιων απηυθυνε ο Μιλτιαδης Εβερτ στην εισηγηση του στην κοινη συνεδριαση της κοινοβουλευτικης ομαδας και της Κεντρικης Επιτροπης του κομματος που γινεται στην Ρηγιλλης.

Ο κ.Εβερτ εκανε λογο για πολυμορφα συμφεροντα που θελουν την Νεα Δημοκρατια να αποδυναμωνεται και μπορουν να επιδιωξουν την διασπαση της.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας ανακοινωσε οτι θα γινουν δυο προσυνεδριακες συνδιασκεψεις ισως και οι δυο στη Θεσσαλονικη ενω ζητησε εκτος απο την εκλογη προεδρου το Συνεδριο να διαμορφωσει συγχρονη πολιτικη πλατφορμα,να υπαρξει αναμορφωση του προγραμματος.Η Νεα Δημοκρατια ειπε πρεπει να ειναι ενα ριζοσπαστικο φιλελευθερο κομμα με κοινωνικο προσωπο.

Ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας εξεφρασε την ελπιδα του να αναλαβει ο κ.Ραλλης την προεδρεια της Οργανωτικης Επιτροπης και ανεφερε οτι θα συναντηθει μαζι του το Σαββατο το πρωι.

Ο Γιωργος Σουφλιας επεσημενε και παλι την διαφωνια του για τον τροπο διευρυνσης του συνεδριου επεμεινε στην εκλογη συνεδρων απο τη βαση και ζητησε να αποφασισει γιαυτο η κεντρικη επιτροπη και η κοινοβουλευτικη ομαδα.

Οσον αφορα τον προεδρο που θα εκλεγει ειπε οτι το κομμα χρειαζεται ηγεσια που να εχει διυσδειση στους απεναντι πολιτικους χωρους.

Ο Γιαννης Βαρβιτσιωτης τονισε οτι ολοι ειναι υπευθυνοι για την πορεια του κομματος,εκτιμησε οτι τα προβληματα θα συνεχιστουν και ζητησε να ξεπεραστει το μετρο.

Η συναντηση των κ.Βαρβιτσιωτη και Γεωργιου Ραλλη που ηταν προγραμματισμενη για τις 9 και μιση σημερα το πρωι αναβληθηκε. Βαρβιτσιωτης δηλωσε προσερχομενος στη Ρηγιλλης οτι ολες του οι ενεργειες ειχαν και εχουν στοχο την ενοτητα και αν ορισμενοι τις παρεξηγουν και ενοχλουνται ειναι δικαιωματα τους.

Ο Γιαννης Κεφαλογιαννης δηλωσε οτι του εχει γινει προταση να αναλαβει την προεδρεια της Οργανωτικης Επιτροπης του Συνεδριου και θα το σκεφτει.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Σε κλοιο σκουπιδιων η Αθηνα καθως οι συμβασιούχοι υπαλληλοι του Δήμου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Διαφωνία προέκυψε σήμερα ανάμεσα στον νομάρχη ανατολικής αττικής από τη μια πλευρά και τους νομάρχες της υπόλοιπης αττικής από τη άλλη για το θέμα της διαχειρισης των απορριμάτων του λεκανοπεδίου.

Σε συσκεψη των νομαρχων της Αττικης υπο την προεδρια του κυριου Κουλουμπη ο κύριος Φράγκος σε αντίθεση με τους άλλους νομάρχες και τον κύριο Κουλουμπή ετάχθη υπέρ της δημιουργίας δύο μεταβατικών χωματερώνμ και υπέρ της κατασκευής μονάδας καύσης των απορριμάτων. Ο κύριος Κουλουμπής συνετάχθη πλήρως προς τις λύσεις που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ

Τα πλοια θα δεσουν στα λιμανια απο τις 13 εως τις 15 του μηνα καθως για 48 ωρες θα απεργησουν οι ναυτικοι.

Οι καθηγητες μεσης εκπαιδευσης ξεκινουν απο τις 20 Ιανουαριου απεργια διαρκειας, ενω 48ωρη απεργια προγραμματιζει η ΑΔΕΔΥ .

Συνεντευξη τυπου θα δωσει στις εξι ο Υπουργος Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας σχετικα με το Εθνικο συμβουλιο Αγροτικης Πολιτικης ,που συνερχεται αυριο, υπο την απειλη νεων δυναμικων κινητοποιησεων των αγροτων για το τελευταιο δεκαημερο του Ιανουριου.

AGB

Ο προεδρος της ΕΡΤ Παναγιωτης Παναγιωτου κατεθεσε σήμερα το πρωί στον προισταμενο της Εισαγγελιας Αθηνωνκ.Κανελλοπουλο, στο πλαισιο της ερευνας για τις καταγγελιες οτι η εταιρια μετρησεων τηλεθεασης AGB δινει απατηλες μετρησεις τηλεθεασης .

O κ.Παναγιώτου δηλωσε στoυς δημοσιογραφους οτι δεν ειναι δυνατον η διαφημιστικη αγορα να στηριζεται στις μετρησεις των εταιρειων και οτι η μονοπωλειακη παρουσια της AGB δεν ειναι δυνατον να συμβαλει στην αντικειμενικη μετρηση .

Αυτη την ωρα καταθετει στον εισαγγελεα κ Κανελλοπουλο ο υπευθυνος της εταιριας ΑΛΚΟ Κωστας Παναγοπουλος .

ΔΥΣΤΟΣ

Στην Κυμη, εχουν διακοπει απο προχθες οι εργασιες των δυτών γιατην ανευρεση και τωην τελευταιων τριων αγνοουμενων του Δύστος, λογω κακων καιρικων συνθηκων.

Εντωμεταξυ, στον εισαγγελεα Χαλκιδας θα κληθει να καταθεσει για τριτη φορα τις προσεχεις ημερες,συμφωνα με πληροφοριες,ο μοναδικος διασωθεις του ναυαγιου, Χρηστος Αναγνωστου.

Εντος των ημερων εξαλλου,αναμενεται να ανακοινωθει το πορισμα της ενορκης διοικητικης εξετασης σχετικα με τις ευθυνες των αξιωματικων του θαλαμου επιχειρησεων,αλλα και του υπολιμεναρχειου Κυμης,για καθυστερηση στην διασωση των ναυαγων.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΣΤΑΗ

Ποινικη διωξη ασκησε ο εισαγγελεας κατα της δημοσιογραφου Ελλης Σταη για την αρνηση της να απαντησει στις ερωτήσεισ των μελων της Εξεταστικης Επιτροπης της Βουλης για την υποθεση του καζινου του Φλοισβου.

Η κατηγορια αφορά ψευδη ανωμοτί καταθεση.

ΠΑΛΛΗΝΗ ΡΩΜΑΙΟΣ

Συνάντηση με τον υπουργό δημόσιας τάξης Γιώργο Ρωμαίο είχε σήμερα ο δήμαρχος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Παλλήνης, με αίτημα την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.

Ο υπουργός τους υποσχεθηκε ότι θα ενισχύσει το αστυνομικό τμήμα Παλλήνης με 7 αστυνομικούς.

ΠΟΡΝΟ

Πορνογραφικο υλικο με φωτογραφιες γυμνων ανηλικων αγοριων και περιοδικα παιδοφιλιας βρεθηκαν στο σπιτι οπου διεμενε ο Σπυρος Χαιρετακης 33 ετων ο οποιος εχει κατηγορηθει στο παρελθον για ασελγεια κατ εξακολουθηση σε βαρος ανηλικου.

Ο Χαιρετακης που διεμενενε σε μονοκατοικια στο Βυρωνα παρα τη θεληση του ιδιοκτητη ισχυριστηκε οτι το πορνογραφικο υλικο το ειχε αγορασει προ τριετιας απο την Γερμανια.

Η αστυνομια ερευνα την υποθεση ενω εχει ενημερωθει και η Ιντερπολ.

ΕΡΤ

Αυξήθηκε κατά 33 τοις εκατό από σήμερα το χαράτσι που πληρώνουμε υποχρεωτικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Από τις 750 δραχμές έφθασε στις 1000 δραχμές.

Την αύξηση της υποχρεωτικής εισφοράς υπέρ της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αποφάσισε η κυβέρνηση, σε μιά προσπάθεια να περιορίσει το έλλειμμα των δισεκατομμυρίων δραχμών της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης.

ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λαρισα, για τις 6 Φεβρουαριου αναβληθηκε η δικη στο Πταισματοδικειο 36 οπαδων του αειμνηστου μητροπολιτη θεολογου, καθως ο Δημοσιος Κατηγορος ζητησε την αυτοεξαιρεση του .Προηγηθηκαν κατηγοριες εναντιον του απο τους οπαδους του Θεολογου.

Οι 36 κατηγορουνται για διαταραξη των ασχολιων των περιοικων στα επεισοδια που εγιναν στη γιορτη του Αγιου Δημητριου στις 26 Οκτωβριου .

© ANT1-Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Thursday, 9 January 1997 - 14:50:52 UTC