Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-13

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 13/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ


ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Ενισχυουν τα μπλοκα οι αγροτες της Θεσσαλιας, πρωτοβουλιες και συναντηση με τον υπουργο εργασιας απο τους αγρτοες της Μακεδονιας.

Παντως οπως δηλωσε ο προεδρος της Ενωσης Δικαστων και Εισαγγελεων Κωνσταντινος Λυμπεροπουλος, διατηρωντας ωστοσο καποιες επιφυλαξεις, επικειται δικαστικη παρεμβαση .

Ο Εμπορικος συλλογος Θεσσαλονικης θα υποβαλλει δυο μηνυσεις,μια κατα οργανων της πολιτειας για παραβαση καθηκοντος και δευτερη κατα παντος υπευθυνου για παρακωλυση συγκοινωνιων.

Ο Συνδεσμος Εξωγωγέων Βορείου Ελλάδος,έχει αναθέσει στους νομικούς του συμμβούλους,την υποβολή μηνύσεων κατά συγκεκριμένων ατόμων,οι οποίοι υποκινούν το κλείσιμο των εθνικών οδών.

Η κυβερνηση παντως,αναδιπλώθηκε στο θέμα της προτροπής για εισαγγελική παρέμβαση,με νέες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου,ενω ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος, αποδοκίμασε την προχθεσινή προτροπή του κ.Ρέππα για παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα υποχρεωθεί να κανει ένα με δύο βήματα πίσω απεναντι στα αιτήματα των αγροτών εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που επισήμανε ότι πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση ενώ τόνισε ότι σε αυτήν την υπόθεση δεν υπάρχουν νικητες και ηττημένοι.

Εντωμεταξυ νεες πρωτοβουλιες αναλαμβανει η νεα συντονιστικη

επιτροπη των αγροτων της Μακεδονιας και της Θρακης.Και στο πλαισιο αυτο θα συναντηθουν το απογευμα με τον Υπουργο Γεωργιας.

Οι αγροτες της Θεσσαλιας ομως ενισχυουν και διευρυνουν τα μπλοκα. Στις 2.30 μετα το μεσημερι στο μπλοκο του Αλμυρου φθανει η Γενικη Γραμματευς του ΚΚΕ, πρωτο σταθμο της τριημερης περιοδειας της στη Θεσσαλια. Στη συνεχεια στις 3.30 θα μεταβει στο μπλοκο της οδου Βολου ενω το απογευμα θα συναντηθει με την Πανθεσσαλικη Συντονιστικη Επιτροπη.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, δηλωσαν οτι θα κλεισουν ολες τις παρακαμπτηριους οδους της περιοχης αλλα και τη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Λάρισσας,κοντα στο Δομοκό.

Στην Πελοποννησο,για να παρακαμφθει το μπλοκο του Αιγιου χρησιμοποιειται η πορθμειακη γραμμη Παναγοπουλας.

Aπεργιακο

Σε εξελιξη και οι απεργικες κινητοποιησεις αλλων κλαδων εργαζομενων.

Απεργούν για τριτη ημέρα οι γιατροι του ΙΚΑ και οι καθηγητες μέσης εκπαίδευσης,ενω συνεχίζονται επ'αόριστον οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των διπλωματών.

24ωρη απεργία πραγματοποιουν σημερα και οι υπαλληλοι τού ΕΟΤ .

Στον χορό των απεργιών μπαίνουν απο τη Δευτέρα, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ναυτικοί,εφοριακοί, και τελωνειακοί,ενω την Τριτη πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στην οποια συμμετεχει και η ΓΣΕΕ με τριωση σταση εργασιας.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Λίστα με τετρακοσιες ογδοντα μια επιχειρήσεις και ονόματα επωνύμων που εκαναν φοροδιαφυγη έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τα προστιμα που επεβαλε το υπουργειο ξεπερνουν τα 250 δισεκατομμυρια δραχμες.

Αρκετοι επιχειρηματιες που περιλαμβανονται στη λιστα διαμαρτυρονται για συκοφαντια,ενω ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Ιωαννίδης υποστηριξε οτι η Εφορία μπέρδεψε το Αριθμο Φορολογικου του Μητρωου του με κάποιον άλλον. Επικοινώνησε μάλιστα με το υπουργείο Οικονομικών, όπου τον διαβεβαίωσαν ότι θα διορθωθεί το λάθος.

Επίσης με ανακοίνωσή της η κοινοπραξία ΑΤΕ Προοδευτική- ΤΕΒ ΑΕ-Κ.Ι. Σαραντοπουλος ΑΕ τονίζει ότι ήδη έχουν προσφύγει στη δικαιοσυνη για τα πρόστιμα και δηλώνει βέβαιη ότι θα δικαιωθεί πλήρως.

ΡΟΖΑΚΗΣ

Η Κυβερνηση θα προβει σε διαβημα στις Ηνωμενες Πολιτειες καθως με δηλωσεις του Νικολας Μπερνς αμφισβητηθηκε οτι η Ελλαδα εχει 10 ναυτικα μιλια για εθνικο εναεριο χωρο.

Αυτο δηλωσε στη Βουλη ο Υφυπουργος Εξωτερικων Χρηστος Ροζακης απαντωντας σε ερωτηση του Γιαννη Βαρβιτσιωτη .

Ο κ.Ροζακης τονισε οτι εφοσον η Ελλαδα εχει δυνατοτητα να επεκτεινει τα χωρικα της υδατα στα 12 ναυτικα μιλια ,η ζωνη των 10 ναυτικων μιλιων ειναι απολυτως νομιμοποιημενη.

Ο κ.Βαρβιτσιωτης κατηγορησε την κυβερνηση οτι δεν αντεδρασε αμεσως και καλεσε την κυβερνηση να απαντησει εαν δεχεται τις πρωτοβουλιες των ΗΠΑ στις διενεξεις μεταξυ Ελλαδας Τουρκιας.

Η οποιαδηποτε παρεμβαση ειπε ο κ.Ροζακης των ΗΠΑ κρινεται με βαση τα εθνικα μας συμφεροντα . Δεν εχουμε δεχθει ρολο διαμεσολαβητου,ακουμε τις προτασεις υπογραμμισε ο Υφυπουργος Εξωτερικων.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Αδιεξοδο διαφαινεται στην επιλογη νεων χωρων υγειονομικης ταφης απορριματων στην Αττικη. Η χωματερη των Ανω Λιοσιων κλεινει και παλι για 48 ωρες .

Το θεμα των ανεξελεγκτων χωματερωψν θα συζητηθει το απογευμα σε συσκεψη του Νομαρχη Ανατολικης Αττικης και των Δημάρχων της περιοχης στην οποια Θα παρευρισκονται και εκπροσωποι του Πανεπιστημιου Θρακης.

Εχουν αναλαβει τη μελετη αξιολογησης για τη δημιουργια νεων χωρων υγεινομικης ταφης σκουπιδιων στην περιοχη.

Συμφωνα με πληροφοριες στην μελετη εκτιμαται οτι δεν υπαρχουν πλεον καταλληλοι χωροι για εγκατάσταση μονιμων χωρων υγειονομικης ταφης στην περιοχη Ανατολικης Αττικη.

Στη Βουλή ο Υπουργος ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης επανέλαβε σήμερα ότι οι εκατοντάδες ανεξέλεγκτες χωματερές θα κλείσουν και ότι είναι θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης να βρει χώρους υγιειονομικής ταφης των απορριμμάτων.

Δουβλινο

Τη κατοχυρωση των ελληνικων συνορων ως συνορων της Ευρωπαικης Ενωσης προσδοκα ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης απο τη συνοδο κορυφης των 15 που αρχισε στο Δουβλίνο.

Βασικότερο θέμα της Συνόδου ειναι οι διαδικασιες ενοποιησης και η διευρυνση της Ευρωπαικης Ενωσης.

ΞΑΝΘΗ

Συνεντευξη τυπου δόθηκε σήμερα στο Δημαρχειο της Αθηνας,για την πρωτοβουλια του ΑΝΤ1,της Αρχιεπισκοπης Αθηνών,της ΚΕΔΚΕ και του Δημου Αθηναιων,για αποστολη βοηθειας στους πλημμυροπαθεις της Ξανθης.

Οπως διαπιστώθηκε, η ανταπόκριση των πολιτων στην πρωτοβουλια του ΑΝΤ1 είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

Ο αριθμος του λογαριασμου στην εθνικη τραπεζα ειναι 669/470192-54 ενω οι ενδιαφερομενοι μπορουν να επικοινωνουν και στα τηλεφωνα 5242140,5242050 και 3310397.

Tροφιμα

625 κιλα τυποποιημενες σαλατες ακαταλληλες προς καταναλωση βρεθηκαν και κατασεχθηκαν απο την αγορανομια σε ελεγχο που εγινε στην αποθηκη τροφιμων της εταιριας Ολυμπος Φουντ στην οδο Αγιου Αντωνιου 9 στα Πατησια .

Επισης, οπως εγινε γνωσο απο την αγορανομικη διευθυνση Αθηνων τις τελευταιες 4 εβδομαδες σε ελεχγους που εγιναν σε διαφορα καταστηματα , κατασχεθηκαν και καταστραφηκαν ως ακαταλληλα 3 τονοι και 800 κιλα κρεατος και 2 τονοι και 133 κιλα γαλακτοκομικα προιοντα.

Σταθμευση

Συγκεντρωση διαμαρτυριας κατα της ελεχγομενης σταθμευσης εχει οργανωσει για τις 7μιση το βραδυ στη πλατεια Κυψελης η συντονιστικη επιτροπη δημοτων κατα των παρκοεταιριων.

Αυριο καλει σε συγκεντρωση τους κατοικους του Νεου Φαληρου και του Μικρολιμανου στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας στη μια και μιση το μεσημερι και την Κυριακη οργανωνει ανοιχτη συνελευση στον κινηματογραφο Παλλας .

Yδροδοτηση νησιων

Οικονομικη καλυψη για την εκτακτη μεταφορα νερου προς τα ανυδρα νησια της Δωδεκανησου αποφασισε να διαθεσει το υπουργειο Αιγαιου και ηδη η υδροφορα του ΓΕΝ τροφοδοτησε με μια πρωτη ποσοτητα νερου την Πατμο και σημερα ξεκινα υδροδοτηση και των νησιων Συμη, Χαλκη, και Καστελλοριζο .

Οπως δηλωσε η υπουργος Αιγαιου Ελισαβετ Παπαζωη μιλωντας στον ΑΝΤ1 , στοχος του υπουργειου ειναι η εξευρεση εναλλακτικων μακροπροθεσμων λυσεων με αφαλατωσεις και λιμνοδεξαμενες ωστε να μην εμφανισθει παρομοιο προβλημα στο μελλον.

ΑΕΚ

Ο Γιωργος Κυριοπουλος , Δημαρχος Καλλιθεας και προεδρος του Βιοτεχνικου Επιμελητηριου Αθηνων, ειναι απο σημερα ο νεος προεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Πηρε τη θεση του Μιχαλη Τροχανα , που ειχε παραιτηθει απο τις 25 Νοεβμριου απο τη θεση του εκπροσωπου των μετοχων της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ο κ. Κυριοπουλος ,μιλωντας στον ΑΝΤ1 ζητησε πιστωση χρονου για να ενημερωθει για τα προβληματα της ομαδας.

ΝΤΕΠΟΝ

Αποσυρεται προληπτικα απο την αγορα το Σιροπι Ντεπον με αποφαση της εταιριας που το παρασκευαζει καθως ,οπως τονιζεται σε ανακοινωση της, ορισμενες παρτιδες βρεθηκαν εκτος τεχνικων προδιαγραφων.

Η εταιρια εχει ενημερωσει σχετικα τον Εθνικο Οργανισμο Φαρμακων και συνιστα στους καταναλωτες που εχουν αποθεματα του σιροπιου να τα επιστρεψουν στο φαρμακειο απο οπου αγορασθηκαν για αντικατασταση.

Ο προεδρος του ΕΟΦ Γερασιμος Καβαδιας μιλωντας στον ΑΝΤ1 διαβεβαιωσε οτι δεν υφισταται κανενας κινδυνος για την υγεια των καταναλωτων ενω χαρακτηρισε συνηθεις τετοιες περιπτωσεις αποσυρσης φαρμακου για τεχνικους λογους

Η εταιρια πληροφορει οτι τις προσεχεις ημερες θα εφοδιασει την αγορα με νεες παρτιδες του σιροπιου και προσθετει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τις υπολοιπες μορφες του φαρμακου ντεπον

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Friday, 13 December 1996 - 16:18:54 UTC