Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-21

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 21/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΕΘΝΙΚΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ


ΕΘΝΙΚΑ

Η Ελλαδα δεν αλλαξει σταση στο θεμα των ελληνοτουρκικων διαφορων και το Κυπριακο και δεν συζητα λυση πακετο δηλωσε κατηγορηματικα ο υπουργος Εξωτερικων Θεοδωρος Παγκαλος.

Δεν νοειται ειπε ο υπουργος λυση πακετο ουτε γιαυτο ουτε και για την υποθεση των Ιμιων και της υφαλοκρηπιδας γιατι αυτο θα περιελαμβανε τουρκικες επιδιωξεις και ελληνικες υποχωρησεις.

Η Τουρκια προσθεσε ο κ. Παγκαλος πρεπει να αρει τις αμφισβητησεις και τις εδαφικες διεκδικησεις, να προσφυγει για τα Ιμια στη Χαγη και τοτε μπορουμε να συζητησουμε για υφαλοκρηπιδα και αλλα θεματα οπως στρατιωτικες ασκησεις, ναρκωτικα και λαθρομεταναστες.

Αναφερομενος στις δηλωσεις του κ. Ρεππα που θεωρηθηκαν οτι αφηνε ανοιχτο το ενδεχομενο για λυση πακετο ειπε οτι συμφωνει με τα οσα ειπε και κατηγορησε ως υπονομευτες οσους υποστηριζουν οτι η κυβερνση εχει αλλαξει θεσεις.

Ο κ. Παγκαλος εχει συναντηση με τους πρεσβεις των χωρων μελων της Ευρωπαικης Ενωσης στους οποιους θα επισημανει οτι εαν δεν υιοθετηθει εκ νεου η αποφαση του Τορινο η Ελλαδα θα μπλοκαρει την κοινη θεση του Συμβουλιου Κορυφης.

Στο ενδεχομενο να προσκληθει απο την Ιρλανδικη προεδρια ο Ερμπακαν οτονισε οτι η Ελλαδα θα συμετασχει στην Συνοδο, αλλα θα αποφασισει εκεινη τη στιγμη σε ποιο επιπεδο.

Για τη σταση της Αμερικης ο υπουργος Εξωτερικων τονισε πως επιδιωκει να βοηθησει ομως τα πραγματα δεν ειναι απλα και κανεις δεν μπορει να επιβαλλει λυσεις. Αυτα τονισε ειναι συνηθειες αλλων εποχων.

Παντως ΗΠΑ και Ευρωπαικη Ενωση ασουν ασφυκτικες πιεσεις για απευθείας διάλογο με την Τουρκία.

Ο εκπροσωπος του αμερικανικου υπουργειου Εξωτερικων δηλωσε οτι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να διευθετήσουν τα προβλήματα τους στο Αιγαίο μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου και όχι με αντιπαράθεση.

Οσον αφορα την Ευρωπαικη Ενωση η Ιρλανδικη προεδρια την Δευτερα στο Συμβουλιο υπουργων Εξωτερικων αναμενεται να καταθεσει προταση με την οποια καλουνται Ελλαδα και Τουρκια να λυσουν τις διαφορες τους στο διεθνες δικαστηριο της Χαγης.

ΚΥΠΡΟΣ

Την βαθεια της ανησυχια για τις εξελιξεις που δομολογουνται σε Αιγαιο και Κυπριακο εκφραζει σε διακηρυξη της η Επιτροπη Πρωτοβουλιας Καθηγητων Πανεπιστημιου.

Η διακήρυξη υπογραφεται απο τον αρχιεπισκοπο Σεραφειμ, τον αρχιεπισκοπο Κυπρου Χρυσοστομο, τον πρωην προεδρο της Δημοκρατιας Μιχαλη Στασινοπουλο και 700 περίπου καθηγητές Πανεπιστημίου.

Τη διαβεβαίωση ότι κάτι θα γίνει με το πρόβλημα της Κύπρου έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον , από την Αυστραλία , όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, αποφεύγοντας όμως να δεσμευθεί γιά το πότε και το πως θα επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό .

Επισημη επισκεψη στην Κυπρο πραγματοποιει σημερα ο υπουργος ΣΑμυνας Ακης Τζοχατζοπουλος.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Πορεια προς το υπουργειο Οικονομικων στην οδο Πανεπιστημιου αυτην την ωρα των εργαζομενων στα νοσοκομεια, το ΕΚΑΒ και τα ιδρυματα Προνειας, που πραγματοπιουν σημερα σταση εργασιας εως τις τρεις σε ενδειξη διαμαρτυριας για την οικονομικη πολιτικη.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εχουν εξαγγείλει απεργια για τις 28 του μηνα ενω η ΑΔΕΔΥ προγραμματιζει και δευτερη απεργια το πρωτο 15θημερο του Δεκεμβριου και στις 10 Δεκεμβρίου, εχουν προγραμματισει πορείες οι συνταξιούχοι.

Στις 27 Νοεμβρίου απεργούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, και στις 10, 11 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Σειρά κινητοποιήσεων αρχιζουν σημερα οι μαθητες νυχτερινων σχολειων. Θα συγκεντρώθουν στην Αθηνα, στις 8 το βραδι, αλλα και στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Σε κινητοποιήσεις και οι αγρότες, οι οποίοι στις 12 θα αποκλείσουν για δυο ωρες την εθνική οδό Λάρισσας-Κοζάνης στο ύψος της Γιάννουλης.

Εντονες είναι και οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που προχωρούν σε κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, κλειστες παραμένουν σήμερα οι διοικητικές υπηρεσίες των δήμων και κοινοτήτων Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρακράτηση από το κράτος του 25 % των τελών κυκλοφορίας.

GOOD YEAR

Εξω απο το Υπουργειο Αναπτυξης ειναι συγκεντρωμενοι οι απολυμενοι της Good Year Θεσσαλονικης και κλειστο παραμενει το ρευμα ανοδου της Μιχαλακοπουλου.

Συνεχιζεται η συναντηση αντιπροσωπειας των απολυμενων με το Γενικο Γραμματεα του Υπουργειου Κυριακο Ντηνιακο. Η συναντηση τους με τον Υπουργο Εργασιας δεν ειχε κανενα αποτελεσμα.

Οι απολυμενοι ζητησαν την επαναλειτουργια της επιχειρησης ή μετρα κοινωνικης προστασιας. Ο κ. Μιλτιαδης Παπαιωαννου δεν πηρε καμμια δεσμευση και τους παροτρυνε να γραφουν σε ειδικα προγραμματα του ΟΑΕΔ και στα ταμειο ανεργιας.

ANΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

Η αστυνομία συνελλαβε το δράστη του εγκλήματος με θυμα τον 14χρονο Ελευθεριο Τακτικό που είχε γίνει την Τριτη το βραδυ στα Καλλυβια Αττικης . Μαζί με τον Νικόλαο Μπατσαλια 41 χρόνων που είχε σκοτώσει τον 14χρονο συνελληφθη και ο Ιωάννης Σπυρόπουλος 36 χρόνων που ήταν μαζί του όταν έγινε το φονικό.

Ο Μπατσαλιάς και ο Σπυρόπουλος κρατούνται στο τμημα ανθρωποκτονιών της ασφάλειας και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΛΕΙΒΑΔΙΑ

Με την κατηγορια της ανθρωποκτονιας απο αμελεια, οδηγείται σημερα στον εισαγγελεα ο αστυφυλακας της Δημήτριος Τρίμης, που σκοτωσε χθες με το υπηρεσιακο του οπλο στη Λειβαδια τον 45χρονο Αναστάσιο Μουράτη κατα τη διαρκεια ελεγχου της τροχαιας.

18 ΑΝΩ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Επαφες Υπουργειου Υγειας και Υπουργειου Εθνικης Οικονομιας για να λυθει το προβλημα με τη Μοναδα Απεξαρτησης του Ψυχιατρικου Νοσοκομειου Αττικης 18 ΑΝΩ.

Η Μοναδα παραμενει απο χθες κλειστη καθως δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση εργασίας των 33 θεραπευτών.

O υφυπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης, εχει διαβεβαιωσει ότι είναι έτοιμη η τροπολογία που θα λύσει το πρόβλημα και δεσμευτηκε να πληρωθουν οι 33 θεραπευτες, που μενουν απληρωτοι απο αρχες Σεπτεμβριου.

Χθες ο Μιλτιάδης Εβερτ, καλεσε την κυβέρνηση να διαθέσει αμέσως τα απαιτούμενα κονδύλια για την ομαλή λειτουργία της μονάδας.

Oμαδα των νεων που ακολουθουν το προγραμμα απεξαρτησης της Μοναδας συναντωνται με τον προεδρο του Συν Νικο Κωνσταντοπουλο ενω στις 11 ενημερωσαν το ΚΚΕ σε συναντηση τους με το μελος του ΠΓ Δημητρη Γοντικα.

Το θεμα των ναρκωτικων συζητηθηκε και στη Βουλη .

Και ο Υπουργος Δικαιοσυνης επανελαβε σε επικαιρη ερωτηση της Μαριας Δαμανακη τη θεση του οτι δεν προκειται να γινει αποποινικοποιηση. Δεν μπορεσαν ειπε να αποδωσουν ΟΚΑΝΑ και οι αλλες θεραπευτικες κοινοτητες.

Η κα Δαμανακη ζητησε να δοθουν ποροι υπογραμμιζοντας οτι σημερα η 18 ΑΝΩ κλεινει ελλειψει πορων .

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 21 November 1996 - 14:43:51