Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-18

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 18/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΣΗΜΙΤΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ


ΣΗΜΙΤΗΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Σκληρά αλλά και δίκαια είναι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να μην χάσει το τρένο του εικοσοτύ πρώτου αιώνα , σύμφωνα με όσα δήλωσε ανοίγοντας την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτής ομάδας και της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Σούλτας θα συνοψίσει τώρα τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Συναντηση με τον υπουργό οικονομικών είχε σήμερα το πρωί το προεδρείο των χρηματιστών με κύριο θέμα τον τρόπο κάλυψης του ανοίγματος της ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ.

Το άνοιγμα θα καλυφθεί και από το αποθετήριο τίτλων στο ύψος του 1,3 δισεκατομμυρίου δραχμών ενώ ισόποσο άνοιγμα σε ακάλυπτες επιταγές θα καλυφθεί από το συνεγγυητικό κεφάλαιο.

Αύριο ο κύριος Παπαντωνίου, σύμφωνα με πληροφορίες, με δήλωσή του στη βουλή, θα αναφερθεί στο θέμα των ελέγχων στις συναλλαγές των χρηματιστηριακών εταιριών ετσι ώστε να διασαφηνιστεί η κατασταση και να τονωθεί το τραυματισμένο κύρος της Σοφοκλέους.

Μετά την αντίδραση των χρηματιστών στην κυβερνητική πρόθεση για άμεση του αυξηση ποσου που καταβαλουν οι χρηματιστηριακες εταιριες στο συνεγγυητικο κεφαλαιο, από την πλευρά του υπορυγείου οικονομικών προωθείται σταδιακή αύξηση τουποσού αυτού. Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει απρόσκοπτα η εκκαθάριση στο χρηματοιστήριο θα πρέπει προηγουμένως το αποθετήριο να ρυθμνίσει τα χρέη του προς τις χρηματιστηριακές εταιρίες.

Συναντηση με τον κ.Παπαντωνιου θα εχει σημερα και ο προεδρος του χρηματιστηριου κ.Ξανθακης.

Οι επιθεωρητες της ΥΠΕΔΑ συνεχιζουν εν τω μεταξυ τον εξονυχιστικό έλεγχο στους πελατες της ΔΕΛΤΑ χρηματιστηριακης για το ανοιγμα των 2,6 δις.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Ικανοποιηση για τη χθεσινη ειρηνικη πορεια του Πολυτεχνειου. εξεφρασαν ο υπουργος δημοσιας ταξης και ο πρυτανης του ιδρυματος.

O Κύριος Μάρκατος προέβη σε έναν απολογισμό της χθεσινής ημέρας.

Στον εισαγγελεα Πλημμελιοδικων οδηγηθηκαν σημερα οι δυο νεαροι που συνεληφθησαν χθες στην Κηφισια να εχουν στην κατοχη τους μια βομβα μολοτωφ .

Στις 4 και μισή το πρωί αγνωστοι εβαλαν φωτιά με γκαζάκια στα γραφεία του ΚΚΕ,στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου,στον Πειραιά,προκαλώντας υλικες ζημιές.

ΝΔ

Εξηγησεις απο τον Θοδωρο Κασσιμη ζητησε το πρωι ο Μιλτιδαης Εβερτ σχετικα με τη στάση που τήρησε ο βουλευτης στην ψηφοφορία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του καζίνου του Φλοίσβου.

Στο τελος της εβδομαδας το Πολιτικο Συμβουλιο της ΝΔ θα συζητησει τις προτάσεις του Γιάννη Βαρβιτσιώτη για διεύρυνση του συνεδρίου του κόμματος.

Ο Αντιπροεδρος του κομματος αφησε από τη Σάμο ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος,ενω η Ντόρα Μπακογιάννη,έκανε αρχηγική εμφάνιση στην Κρήτη.

Ο Γιώργος Σουφλιάς σε συνέντευξή του σημερα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ,χαρακτηρίζει επώδυνη την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς το συνέδριο και προτείνει κοινά αποδεκτή Επιτροπή που θα αναλάβει όλες τις λειτουργίες του κόμματος έως τότε, ενω ζητά από τον Μιλτιάδη Εβερτ να ξεκαθαρίσει τώρα εάν θα είναι υποψήφιος.

ΟΣΤΑΝΔH

Με την Τανσου Τσιλερ ενδεχεται να συναντηθουν στην Οστανδη του Βελγιου ο Γιωργος Παπανδρέου και Ακης Τσοχατζόπουλου στο περιθωριο της Συνοδου υπουργων Εξωτερικων και Αμυνας της Δυτικοευρωπαικης Ενωσης.

Η Τουρκια επιδιωκει στην συνοδο αυτη να αναβαθμιστει από συνδεδεμένο σε τακτικό μέλος της ΔΕΕ, απειλωντας οτι, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα της, θα εμποδισει τις δραστηριοτητες του ΝΑΤΟ.

ΚΩΣΤΑΚΟΣ

Καθυστερούν οι έρευνες στο ναυάγιο της πυραυλακατου "ΚΩΣΤΑΚΟΣ" λογω βλάβης στη ρομποτικη υποβρυχια καμερα του πλοιου Θετις.

Συμφωνα με εκτιμησεις η βλαβη θα αποκατασταθει μεσα στις επομενες 20 μερες .

Ομως η ομαδα του Κώστα Θωκταρίδη θα επιχειρήσει δύο καταδύσεις σημερα και αυριο καθως το ωκεανογραφικο Τιθεας εχει ηδη εντοπισει δυο νεους σκοτεινους ογκους κοντα στο ναυαγιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Με πλαστικη σφαιρα πυροβοληθηκε χθες διαιτητης σε αγωνα ερασιτεχνικης κατηγοριας στη Θεσσαλονικη.

Το γεγονος εγινε γνωστο απο το φυλλο αγωνα που εγραψε ο ιδιος ο διαιτητης Γιωργος Αρβανιτης

Το παιγνιδι μεταξυ της Αστραπης Μεσαιου και του Εθνικου Μετεωρων διεξηχθη κανονικα μετα απο μια ολιγολεπτη διακοπη.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Το ενδεχομενο εγκληματικης ενεργειας εξεταζουν οι αστυνομικοι στην υποθεση της 19χρονης αιγυπτιας Σαράφ Σαχάρ που εξαφανισθηκε μυστηριωδως στις 6 Νοεμβριου μετα απο διασκεδαση σε νυχτερινο κεντρο της Αθηνας.

Το απογευμα της αλλης μερας βρεθηκε εγκαταλελειμενο το αυτοκινητο της σε χωματοδρομο στη θεση Καρελα Κορωπιου.

Το αυτοκινητο προηγουμενως ειχε προσκρουσει σε ελαιοδενδρα. Μεσα στο αυτοκινητο βρεθηκε η τσαντα της με τα προσωπικα της αντικειμενα και το κινητο τηλεφωνο ενω τα κλειδια ηταν πανω στον διακοπτη.

Η 19χρονη ειχε υψος 1,75 βαμμενα ξανθα μαλλια, ηταν μελαμψη φορουσε μαυρο κολλαν παντελονι γκρι μπλουζακι μαυρο κοκινο σακακι και μαυρες μποτες.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 18 November 1996 - 12:54:52