Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-11

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Κλειστο και σημερα το Χρηματιστηριο. ακομη συνεδριαζουν οι Χρηματιστες.
  • Θετικος ο Γιαννος Παπαντωνιου να μην φορολογηθουν τα ασφαλιστρα ζωης.


ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Απροβλεπτες διαστασεις παιρνει για το χρηματιστηριο η υποθεση της αναστολης των εργασιων της εταιριας ΔΕΛΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

Το χρηματιστηριο εμεινε και σημερα κλειστο ενω οι χρηματιστες που συνεδριαζουν απο το πρωι εκτιμουν οτι πρεπει να μην λειτουργησει για μια εβδομαδα ωστε να ξεκαθαριστει η κατασταση.

Η θεση της κυβερνησης οπως την περιεγραψε σε δηλωσεις του ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Αποστολος Φωτιαδης ειναι οτι το χρηματιστηριο πρεπει να λειτουργησει κανονικα.

Εν τω μεταξυ το ανοιγμα στο χρηματιστηριο ανερχεται μεχρι στιγμης στα 4 δισεκατομμυρια δραχμες.

Τον πληρη ελεγχο ολων των χρηματιστηριακων εταιριων εντος μιας εβδομαδος και την αποβολη απο το χρηματιστηριο οσων εχουν εμπλακει ζητα η Νεα Δημοκρατια.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρασινο φως για διαγραφες αλλα επαναβεβαιωση των αποφασεων για την πορεια προς το Συνεδριο αναμενεται να ζητησει ο Μιλτιαδης Εβερτ στην αυριανη εκτακτη συνεδριαση του Πολιτικου Συμβουλιου.

Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης σε γραπτη δηλωση του συνιστα ψυχραιμια απο ολους ωστε να διευκολυνθει η πορεια προς ενα τιμιο και αντιπροσωπευτικο Συνεδριο και επισημαινει οτι η αυριανη συγκλιση του Πολιτικου Συμβουλιου δεν συνεισφερει στην προσπαθεια αυτη και δεν θα παραστει.

Η αποφαση του Πολιτικου Συμβουλιου ειναι σαφης και δεσμευτικη και οποιος παρεκλινει αναλαμβανει τις ευθυνες του απαντησε ο εκπροσωπος τυπου του κομματος Προκοπης Παυλοπουλος.

Ο Πετρος Τατουλης που συναντηθηκε με την γραμματεα της κοινοβουλευτικης ομαδας σχετικα με τις δηλωσεις του κατα του Μιλτιαδη Εβερτ δηλωσε οτι δεν φοβαται καμια διαγραφη και στοχος του ειναι η αναγεννηση της Νεας Δημοκρατιας για να γινει κομμα εξουσιας.

Ο προεδρος οφειλει να επιβαλλει σεβασμο στις καταστατικες διαταξεις και να λαβει καποιια μετρα δηλωσε ο βουλευτης του κομματος Αλεξανδρος Παπαδογγονας.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας P.R.C. που δημοσιευται σημερα στα ΝΕΑ το 27,9% θεωρεί καταλληλότερο για αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο,το 18,3% τον Κων/νο Μητσοτακη και το 15% τους κυριους Εβερτ και Σουφλιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τεταρτη θα απολογηθει τελικα η παπαδια Βασιλικη Βαλεοντή.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονια απο προθεση του μόλις 7 μηνών βρεφους της στη θαλασσα. Την εκδοχη του ατυχηματος υποστηριξε και ο σύζυγός-της, ιερεας Καλαμου.

Στη Σάμο θα γινει σημερα προσπαθεια με το ειδικο ρομποτικο υποβρυχιο να επιβεβαιωθει αν η μεγαλη μαυρη σκια που εντοπισαν χθες με το σοναρ ειναι ο πυραυλος Πενγκουιν που αποκολληθηκε απο τη βυθισμενη πυραυλακατο Κωστακος.

Στον εισαγγελεα Ναυπλιου οδηγηθηκε η μητερα της ιδιοκτητριας του Λούνα Παρκ, η οποια δηλωσε οτι ειναι υπευθυνη για τη λειτουργια του. Εκει χθες 9χρονο κοριτσακι πεθανε απο ηλεκτροπληξία .

Στον εισαγγελεα και η χειριστρια του μηχανηματος. Αναζητουνται η ιδιοκτητρια και ο ηλεκτρολογος του Λουνα Παρκ.

Διωξη κατα παντως υπευθυνου για παρανομη βια ασκησε ο εισαγγελεας για τα επεισοδια του Σαββατου μεταξυ εμπορουπαλληλων και καταστηματαρχων.

Εβδομάδα αποφάσεων σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τον πρoυπολογισμό. Αύριο,συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή.

Πανεκπαιδευτικο συλλαλλητηριο αυριο στο κεντρο της Αθηνας με αιτημα την αυξηση των κονδυλιων.

Απο σημερα γενικες συνελευσεις καθηγητων στα πανεπιστημια.

Αυριο συλλαλητηριο στην πλατεια Κανιγγος απο 13 εργοστασιακα σωματεια.

Αυριο συνεδριαζει η ΤΕΔΚΝΑ και αναμενεται να αποφασισει τριημερο κλεισιμο των Δημων .

Ανεστειλε ολες τις δικοινοτικες επαφες η τουρκοκυπριακη πλευρα και ετσι αναβληθηκε η σημερινη συναντηση στο Ληδρα Παλλας.

Οι ΗΠΑ πρεπει να αναλαβουν πρωτοβουλιες στο Αιγαιο πριν συμβει καποια απροβλεπτη εκρηξη στην περιοχη δηλωσε σημερα ο Μάικλ Δουκάκης.

ΔΙΕΘΝΗ

Αρνούνται να δεχθούν την αντικατάσταση του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς στην ηγεσία του Σερβοβοσνιακού στρατού οι επιτελείς του αρχηγείου δηλώνοντας οτι εξακολουθεί να "ηγείται του στρατεύματος".Την απομάκρυνση του Μλάντιτς ανακοίνωσε προχθές η Πρόεδρος της Σερβοβοσνιακής Δημοκρατίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς.

Οι αντάρτες του ανατολικού Ζαίρ συμφώνησαν σήμερα για πρώτη φορά να επιτρέψουν σε εφοδιοπομπή των Ηνωμένων Εθνών να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη Γκόμα.

Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν θα απευθύνει εντός της εβδομάδος μήνυμα προς τον ρωσικό λαό,καθώς βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Η πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο δήλωσε σήμερα ότι εντός των επομένων δύο ημερών θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο με το αίτημα να αποκατασταθεί στην πρωθυπουργία της χώρας.

Περισσότεροι απο 2,500 άνθρωποι υπολογίζεται οτι έχασαν την ζωη τους απο τον φοβερό κυκλώνα που σάρωσε την προηγούμενη εβδομάδα το κρατίδιο του Αντρα Πραντές στις νότιες Ινδίες.

Εκκληση Νετανιάχου προς Αραφάτ να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα τη συμφωνία για αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από τη Χεβρόνα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 11 November 1996 - 9:33:11