Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 171096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 17/10/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ
  • ΕΦΟΡΙΑ
  • ΤΕΒΕ


ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ

Νεα αυστηροτερα προγραμματα συγκλισης θα κληθουν να εφαρμοσουν οσες απο τις χωρες της Ευρωπαικης Ενωσης δεν πιασουν τους ορους του Μααστριχτ για την οικονομικη και νομισματικη ενοποιηση.

Η Ευρωπαικη Επιτροπη αποφασισε χθες οτι οι χωρες που δεν θα ενταχθουν στην πρωτη φαση της ενοποιησης θα πρεπει να επιταχυνουν τους ρυθμους τους που θα καταγραφουν σε νεο αναθεωρημενο προγραμμα το οποιο θα πρεπει να κατατεθει μεχρι το τελος του 1988.

EΦΟΡΙΑ

Εφοδοι της Εφοριας με στοχο να εισπραχθουν 300 δισεκατομμυρια δραχμες ωστε να καλυφθει μερος απο το ενα τρις που απαιτειται για να κλεισει ο προυπολογισμος.

Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Δρυ, oι εφοριακοί αρχίζουν εξονυχιστικούς ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινα κεντρα διασκεδασης και στο χωρο του εμποριου, με κύριο σκοπό την καταβολή του ΦΠΑ.

Εξάλλου με απόφαση της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου συγκροτείται επιτροπή που θα επανακαθορίσει από μηδενική βάση τις τιμές όλων των φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά.

ΛΙΒΑΝΟΣ

Προταση για συσταση Εξεταστικης Επιτροπης θα καταθεσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλη για το θεμα του καζινου του Φλοισβου και ηδη συγκεντρωνονται υπογραφες βουλευτων.

Στο κειμενο της προτασης των βουλευτων αναφερεται οτι πρεπει να διερευνηθει καθε πτυχη της υποθεσης, δεν υπαρχουν στοιχεια που να δικαιολογουν την συσταση προανακριτικης επιτροπης και κατι τετοιο δεν θα ηταν πραξη ευθυνης.

Υπαρχει πολιτικη ευθυνη δηλωσε ο βουλευτης του ΣΥΝ Φωτης Κουβελης και προσθεσε οτι η ακυρωση του διαγωνισμου ειναι εμμεση ομολογια που ενισχυει το εισαγγελικο πορισμα.

12-ΧΡΟΝΟΣ

Σε κρισιμη κατασταση, εξακολουθει να νοσηλευεται στο νοσοκομειο Παπανικολαου της Θεσσαλονικης το 8-χρονο κοριτσακι, που ο 12-χρονος αδελφος του το τραυματισε με περιστροφο στο μετωπο χθες το απογευμα στο Γιαννουλι της Λαρισας.

Ο 12-χρονος ειπε ότι βρηκε το περιστροφο μαζί με 10 σφαιρες στο σπιτι του πισω από εναν καναπε.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Στα όσα έρχονται σστο φως της δημοσιότητας και αφορoύν ενδεχόμενη αλλαγή στον τρόπο συνταξιοδότησης των εργαζομένων αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο υπουργός εργασιας Μιλτιάδης Παπαιωάννου .

ΤΕBΕ

Επιστολη στον υπουργο εργασιας με την οποια ζητα την εφαρμογη του νομου συμφωνα με τον οποιο τα επιδοματα στα ταμεια πρεπει να δινονται απο χρηματα του κρατικου προυπολογισμου ζητει ο δοιηκητης του ΤΕΒΕ Κωσταντινος Κόντος .

Τονιζει ομως οτι το επιδομα δινεται απο χρηματα του ταμειου, κατι που δεν ειναι συμφωνο με τον νομο .

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ

Δικαστικη ερευνα διεξαγεται απο την Εισαγγελια Αθηνων για το κατα ποσον ειναι νομιμη η χορηγηση συνταξης απο την Ολυμπιακη Αεροπορια στη Δημητρα Λιανη-Παπανδρεου .

Μεχρι στιγμης η εισαγγελευς Μαρια Ψαρουδακη απευθυνθηκε τοσο στη διοικηση της Ολυμπιακης οσο και στη διοικηση του ΙKA απο και τη βεβαιωσαν εγγραφως οτι δεν χορηγηθηκε προωρη συνταξη στην κυρια Παπανδρεου λογω προβληματων ακοης , οπως ανεφεραν σχετικα δημοσιευματα .

Η ερευνα ομως συνεχιζεται.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΚΑΒ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Η αδυναμία του κρατους να αναγνωρίσει και να προωθήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και μάλιστα σε περιπτώσεις όπως η μεταφορά ασθενών από τις ευαίσθητες περιοχες του Αιγαίου αναδεικνύεται στην περίπτωση της Σαντορίνης, όπου οι κάτοικοι μέσω του Ιδρύμτος Νομικού έχουν προμηθευτεί ένα αεροπλάνο για τη μεταφορά ασθενών αλλα οι κρατικοί φορείς δεν επιδεικνύουν τα απαραίτητα ανακλαστικά.

Ετσι από το ΕΚΑΒ στο οποίο αποτάθηκαν οι κάτοικοι του Νησιού , τους παρέπεμψε στο υπουργείο Μεταφορών από όπου τους παρέπεμψαν με τη σειρά τους στην πολιτική αεροπορία , από όπου τους απάντησαν ότι από τις 20 Οκτωβρίου του 1995 την ευθύνη για την αερομεταφορά ασθενών έχει το ΕΚΑΒ.

Οι κάτοικοι έστειλαν έγγραφο στο ΕΚΑΒ με το οποίο δωρίζουν το αεροπλάνο στο κέντρο για να ενταχθεί το σύστημ αερομεταφοράς σθενών, αλλά έως στιγμής δεν έχουν λάβει απάντηση.

O πρόδρος του Ιδρύματος Νομικού Χρύσανθος Ρούσσος δήλωσε ότι από τον περασμένο Ιούνιο έως στιγμής με τις τυπικά παράνομες πτήσεις του αεροσκάφους έχουν σωθεί 42 άτομα, που διακομίστηκαν εγκαίρως σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

ΚΙΝΗΤΑ

Προσοχη στην επικοινωνια με το κινητο τηλεφωνο καθως συνομιλια πανω απο δυο λεπτα ειναι δυνατο να προκαλεσει ζαλαδες και πονοκεφαλους προειδοποιουν -μετα τους βρετανους- και οι εμπειρογνωμονες του ελληνικου υπουργειου υγειας.

Αντιθετα ειναι καθησυχαστικοι για τις συνεπειες στην υγεια απο τους σταθμους της κινητης τηλεφωνιας που ειναι εγκατεστημενες σε ολη τη χωρα .

KYΠΡΟΣ

Εντάλματα σύλληψης των Τούρκων δολοφόνων των Ισαάκ και Σολωμού ετοιμάζονται από τη Γενική Εισαγγελία πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα .

Παράλληλα , ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, μιλώντας χθές γιά τη δολοφονία του Πέτρου Κακουλλή, από τον τουρκικό στρατό κατοχής, τη χαρακτήρισε ως προμελετημένο έγκλημα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αν , όντως, είναι ο τρίτος πυροβολισμός, που τον σκότωσε, τότε σκότωσαν έναν ανθρωπο πληγωμένο , δεδομένου ότι υπήρχε ο χρόνος να σκεφθούν και να σταματήσουν την εγκληματική πράξη τους.

ΓΣΕΕ ΕΒΕΡΤ

Υπόμνημα με τις βασικές θέσεις της ΓΣΣΕ επέδωσαν σήμερα τα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδη Εβερτ.

O κύριος Εβερτ από την πλευρά του υποσχέθηκε εποικοδομητική αντιπολίτευση αλλά τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθείσ όσα μέτρα δεν λαμβάνουν υπόψη τους τη νέα οικονομική πραγματικότητα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 17 October 1996 - 10:26:14