Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 011096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 01/10/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ν.Δ.
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑ


Ν.Δ.

Την Παρασκευη το πρωι στις 10 θα γινει η εκλογη του νεου προεδρου της Νεας Δημοκρατιας, αποφασισε η Εφορευτικη Επιτροπη του κομματος που συνεδριασε νωριτερα.

Το απογευμα οι νομαρχιακες οργανωσεις θα εκλεξουν τους 76 εκλεκτορες που μαζι με του βουλευτες και τους ευρωβουλευτες θα αναδειξουν το νεο προεδρο του κομματος.

Εν τω μεταξυ εντεινονται οι διαβουλευσεις και οι διεργασιες για την διαδοχη.

Σημερα ειχαμε και δυο παρεμβασεις απο τους κ. Τσαλδαρη και Βαρβιτσιωτη. Ο κ. Τσαλδαρης ταχθηκε ευθεως υπερ του Μιλτιαδη Εβερτ ενω εμμεσως ο κ. Βαρβιτσιωτης.

Ο κ. Βαρβιτσιωτης τονισε οτι μοναδικος του στοχος ειναι η διατηρηση της ενοτητας και η ανασυγκροτηση του κομματος που για να επιτευχθει απαιτούνται τρείς προυποθέσεις.

Να πεσουν οι τονοι της αντιπαλοτητας, να δεσμευθουν ολοι οτι θα αποδεχθουν το αποτελεσμα και στο Συνεδριο να διασφαλιστει η ουσιαστικη ενοτητα του κομματος.

Συμφωνα με πληροφοριες ο κ. Εβερτ απεστειλε επιστολη στον κ. Βαρβιτσιωτη στην οποια επισημανει οτι σεβεται τους προβληματισμους του και συμεριζεται τις αποψεις του.

Εν τω μεταξυ δημοσκόπηση που έγινε απο την εταιρεία Κάπα Ρισέρτς και δημοσιεύεται στον τυπο το 60, 4 % των ψηφοφορων της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται υπερ του Γιώργου Σουφλιά και το 21, 5% υπερ του Μιλτιάδη Εβερτ.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ως πρωτο μέλημα της εξωτερικης μας πολιτικης χαρακτηρισε το Κυπριακο ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης κατα την αφιξη του στο αεροδρομιο της Λαρνακας.

Ο Ακης Τσοχατζοπουλος δηλωσε σημερα οτι οι δυο ασκησεις στην Κυπρο και την Ελλαδα που αρχιζουν μεθαυριο και στις 5 του μηνα αντιστοιχα θα διξαχθουν κανονικα.

Η κυπριακη ασκηση εχει την επωνυμια ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ και η ελληνικα ΤΟΞΟΤΗΣ ΚΑΙ θα διεξαχθει μεταξυ Ροδου και Κυπρου.

Εν τω μεταξύ, η Τανσού Τσιλέρ, στην ομιλια της στη Γενικη Συνελευση του ΟΗΕ, ζήτησε και πάλι, χθες, διάλογο εφ' όλης της ύλης για το Αιγαίο.

Και τονισε οτι δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τετελεσμένα γεγονόνα.

Επιπλέον, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι άρχισε να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαιου από τις αρχές της δεκαετίας του '60.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ

Διεθνη εκστρατεια κατά της Τουρκίας ξεκινα η Διεθνής Αμνηστία που θεωρεί την Αγκυρα υπεύθυνη γιά "μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο όνομα της Κρατικής Ασφάλειας".

Στην εκθεση της η Διεθνης Αμνηστια θεωρει συνυπευθυνους τους Διεθνεις Οργανισμους, οπως τον ΟΗΕ τον ΟΑΣΕ και το Συμβουλιο της Ευρωπης γιατι γνωριζουν τις δολοφονιες τους βασανισμους και τις εξαφανισεις και επιλεγουν να μην αντιδρασουν.

Κατηγορει τις τουρκικες κυβερνησεις για παροχη πληρους ατιμωρησιας στην αστυνομια και τη στρατοχωροφυλακη.

Και για παροχη ασυλιας στην τουρκια ελεγχει η Διεθνης Αμνηστια τη διεθνη κοινοτητα.

Υπενθυμιζει στη διεθνη κοινοτητα οτι εχει υποχρεωση να αναλαβει δραση αν η Τουρκια εξακολουθει να αρνειται να συνεργαστει με τα αρμοδια διεθνη οργανα για τα ανθρωπινα δικαιωματα.

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΠΙΔΑ

Συνεντευξη τυπου για τα ανθρωπινα δικαίωματα στην Τουρκία εδωσαν σημερα η δικηγόρος Ελπιδα Φραγκοπουλου και ο ευρωβουλευτης του ΣΥΝασπισμού Αλεκος Αλαβανος.

Στη συνεντευξη κατηγγειλαν το γεγονός ότι στην Τουρκία όλοι οι ξενοι εχουν το δικαιωμα ιδιοκτησιας εκτος απο τους Ελληνες, ενω στην Ελλαδα οι ξενοι χωρος καμιά εξαιρεση έχουν το δικαίωμα ιδιοκτησίας.

ΑΔΕΔΥ

Υπομνημα απεστειλε η ΑΔΕΔΥ στον πρωθυπουργο ενοψει των προγραμματικων θεσεων της κυβερνησης.

Τελος στη λιτοτητα ζητα η ΑΔΕΔΥ σε εξασελιδο ευπομνημα της προς τον πρωθυπουργο και τασσεται υπερ της φορολογησης κινητης και ακινητης περιουσιας .

Ακομη επισημανει οτι ο κατωτερος εισαγωγικος μισθος στο δημοσιο πρεπει να ειναι 180 νχιλιαδες, εθελουσιες μεταταξεις και υπο ορους συζητηση για συνενωση επικουρικων ταμειων.

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

Απολογειται στην τακτικη ανακριτρια Ηγουμενιτσας ο 62χρονος κτηνοτροφος Λαμπρος Δημου για την εν ψυχρω δολοφονια του 13χρονου αλβανου και τον τραυματισμο του 16χρονου συμπατριωτη του στην αγροικια του στήν Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη γιά ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ

Κανονικα διεξαγεται η νεα δικη στη Λαρισα του Γιαννη Καλαμποκα που το 1991 ειχε σκοτωσει τον καθηγητη Ναικο Τεμπονερα.

Το δικαστηριο εξεταζει τον πρωτο μαρτυρα ενω νωριτερα ειχε απορριψει αιτημα του Καλαμποκα να απομακρυνθουν απο την αιθουσα του δικαστηριου τα τηλεοπτικα συνεργεια.

Ο Καλαμποκας εχει καταδικαστει πρωτοδικως σε ισοβια απο το εφετειο Βολου και στη συνεχεια σε καθειρξη 17 χρόνων και τριών μηνων απο το εφετειο Λαρισας.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στην Ουάσινγκτον για να λάβει μέρος στην έκτακτη αραβο-ισραηλινή σύνοδο κορυφής που οργάνωσε ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον για την εκτόνωση της κρίσης στις σχέσεις των Παλαιστινίων με το Ισραήλ.

Στην Ουάσινγκτον βρίσκονται ήδη για να μετάσχουν στη σύνοδο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Ιορδανός μονάρχης Χουσείν.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 1 October 1996 - 9:23:04