Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 270996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 27/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • OIKONOMIKO
  • N.Δ.
  • ΠΑΣΟΚ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Δυσκολο χαρακτηρησε ο Υπουργος Εθνικης Οικονομιας και Οικονομικων τον προυπολογισμο του 1997.

Ο προυπολογισμος αποτελεσε αντικειμενο ευρειας συσκεψης στο Υπουργειο Οικονομικων υπο την προεδρια του Γιαννου Παπαντωνιου με τη συμμετοχη των υφυπουργων και αρμοδιων υπηρεσιακων παραγοντων.

Στη συσκεψη εξεταστηκαν οι δυνατοτητες που υπαρχουν ωστε να μην χρειαστει να ληφθουν εκτακτα μετρα για να καλυφθουν τα 250 δις που λειπουν.

Συζητηθηκαν, η δυνατοτητα αμεσης εισπραξης βεβαιωμενων φορων , το κλεισιμο υποθεσεων παλαιοτερων ετων , οι αποδοσεις φορων που θα εισπραχθουν το 1997 απο τα αντικειμενικα κριτηρια, φοροι που εκτιμαται οτι θα ειναι μεχρι και διπλασιοι. Να σημειωθει οτι τα κριτηρια θα προσμετρηθουν με τις νεες αντικεμενικες τιμες , που ειναι αυξημενες εως και 286%.

Ακομη ο Υπουργος ενημερωθηκε και για τα τρια πορισματα που η πολιτικη ηγεσια του υπουργειου Οικονομικων εχει σχετικα με την καταργηση ορισμενων φοροαπαλλαγων.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σεναρια επι σεναριων στην Νεα Δημοκρατια για τη διαδοχη ενω κλειδι των οποιων εξελιξεων θεωρειται το αν θα ειναι και παλι υποψηφιος ο Μιλτιαδης Εβερτ κατι που θα αποσαφινιστει τις αμεσως προσεχεις ημερες.

Βουλευτες φιλα προσκειμενοι στον κ. Εβερτ συνεχιζουν τη συλλογη υπογραφων που ξεπερνουν μεχρι τωρα τις 60.

Η κ. Ντορα Μπακογιαννη ειχε το πρωι τηλεφωνικη επικοινωνια με τον γραμματεα της κοινοβουλευτικης ομαδας Σταυρο Δημα και του ζητησε να επιταχυνει τις διαδικασιες εκλογης του νεου προεδρου.

Σε δηλωσεις του σημερα ο κυριος Μητσοτακης εξεφρασε την επιθυμια να μην τον ανακατευουν σε σεναρια που κατασκευαζουν οι ιδιοι που τα γραφουν , οπως ειπε, και τονισε οτι οταν πρεπει να μιλησει εχει το θαρος της γνωμης του να μιλησει καθαρα.

Ο Γιωργος Σουφλιας τονισε οτι θα ειναι υποψηφιος ακομη και θεσουν υποψηφιοτητα οι κ. Εβερτ και Μητσοτακης.

ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλαου Τρικουπη , συνεδριαζει απο τις 12. 30 το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ υπο την προεδρια του Κωστα Σημιτη προκειμενου να εκτιμησει το εκλογικο αποτελεσμα της περασμενης Κυριακης .

ΠΑΙΔΕΙΑ

Να προχωρησουν κανονικά οι εγγραφες των εισακτεων ζηταει ο υπουργός Παιδείας Γερασιμος Αρσενης με εγκυκλιο που εστειλε σημερα στα πανεπιστημια και ΤΕΙ.

Συμφωνα με τον κυριο Αρσενη το θεμα θεωρείται ληξαν και δεν προκειται να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρυθμιση.

Ο νεος υπουργός Παιδείας αφησε και σημερα αιχμές κατα της προηγουμενης ηγεσίας λεγοντας ότι δεν ειχε προβλεψει όλα τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η εγγραφη επιπλεον εισακτεων.

Ο κυριος Αρσενης τονισε ότι για καθε επιπλεον φοιτητή ή σπουδαστη θα δοθεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτακτη επιχορηγηση.

Παρανομη χαρακτηρισε την επιλεον εισαγωγη φοιτητων και σπουδαστων ο Γιωργος Σουφλιάς, ο οποιος τονισε οτι ο νομος καθοριζει ρητα πως ο αριθμός των εισακτεων οριζεται μια φορά το χρονο το Μαρτιο και εκανε λόγο για ψηφοθηρική τακτική της κυβερνησης.

Δεν πρεπει να αναγεται σε πολιτικό ζητημα ενα θεμα που αφορά χιλιαδες φοιτητες, απαντησε ο πρωην υπουργός Παιδειας Γιωργος Παπανδρεου.

BP

Προστιμο υψους 7, 5 δισ δραχμων επεβαλε το υπουργειο οικονομικων στην εταιρια ΒP για φορολογικες παραβασεις των ετων ‘90-‘93. Η εταιρια αρνειται με ανακοινωση της οτι υπεπεσε σε φορολογικες παραβασεις και χαρακτηριζει το πορισμα του υπουργειου Οικονομικων Εσφαλμενο.

Στο πολυσελιδο πορισμα του υπουργειου τονιζεται οτι η εταιρια παραβιαζε την φορολογικη νομοθεσια.

Ο υπουργος Εθνικης οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου δηλωσε οτι η υποθεση εχει παρει το δρομο της και βρισκεται σε εξελιξη.

Στελεχη του υπουργειου Οικονομικων επεσημαναν οτι θα παταχθει καθε περιπτωση που εχει σχεση με φοροδιαφυγη στον τομεα των καυσιμων.

Η εταιρια ΒP επισημαινει οτι δεν εχει λαβει ακομη το τελικο πορισμα του υπουργειου Οικονομικων και οτι κρισεις των ελεγκτων που την ελεξαν ειναι εσφαλμενες.

Τις 45 χιλιαδες φθανουν οι ανεργοι ανω των 45 ετων στη χωρα μας συμφωνα με στοιχεια που παρουσιασθηκαν σε ημεριδα του Εθνικου Ινστιτουτου Εργασιας.

Συμφωνα με τα ιδια στοιχεια ο ενας στους δυο ανεργους ανω των 45 ετων ειναι μακροχρονια ανεργος.

Ο προεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγοπουλος σχολιαζοντας τις προσφατες δηλωσεις του προεδρου του ΣΕΒ οτι δεν μπορουμε να εχουμε εξελιξη αν δεν υπαρξουν αλλαγες στο εργασιακο καθεστως εκανε λογο για κροκοδειλια δακρυα και προσθεσε οτι οι εργαζομενοι θα δωσουν σκληρη απαντηση .

ΨΗΦΟΙ

Ολοκληρωθηκε πριν απο λιγο η καταμετρηση των σταυρων που πηραν οι υποψηφιοι βουλευτες χωρις να υπαρξει καποια αλλαγη στις εδρες.

EΘΝΙΚΑ

Οποιαδηποτε προσπαθεια προελασης των τουρκικων στρατευματων στη Κυπρο θα αποτελεσει αιτια Ελληνοτουρκικου πολεμου, δηλωνει σε συνεντευξη του στο κυπριακο περιοδικο Σελιδες, ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης ο οποιος θα πραγματοποιησει επισημη επισκεψη στο νησι την ερχομενη Τριτη.

Εν τω μεταξυ ο στενος συνεργατης του προεδρου Κλιντον Τζωρτζ Στεφανοπουλος επιβεβαιωσε τις πληροφοριες για αμερικανικη πρωτοβουλια στα ελληνοτουρκικα και αφησε να εννοηθει οτι σ αυτην θα συμμετασχει ενεργα ο πρωην υφυπουργος εξωτερικων Ριτσαρντ Χολμπρουκ .

AEΚ

Με την Ολύμπια Λουμπλιανας κληρωθηκε να παιξει η ΑΕΚ για τον επομενο γυρο στο Κυπελλο Κυπελλουχων Ευρωπης.

Η ΑΕΚ προκριθηκε χθες στον επομενο γυρο μετα τη νικη της με 2-1 επι της Σλοβακικής Χέμλον.

Ο πρωτος αγωνας της Αεκ με την Ολύμπια Λουμπλιανας θα γινει στη Σλοβενια στις 17 Οκτωβριου και ο δευτερος στις 31 Οκτωβριου στη Νεα Φιλαδελφεια.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 27 September 1996 - 8:18:04