Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 250996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 25/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • N.Δ.
  • KYBEΡΝΗΣΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


N.Δ.

Καταιγιστικες ειναι οι εξελιξεις στην Νεα Δημοκρατια. Ο Μιλτιαδης Εβερτ εχει συσκεψη με κορυφαια στελεχη του κομματος μεταξυ των οποιων οι κ. Βαρβιτσιωτης Σουφλιας καιΣτεφανος Μανος.

Η Ντορα Μπακογιαννη που συναντηθηκε νωριτερα μαζι του, του προτεινε την τοποθετηση του Τζανη Τζανετακη ως μεταβατικου προεδρου και εκλογη του νεου προεδρου απο το Συνεδριο του κομματος.

Συναντησεις με βουλευτες και στελεχη του κομματος εχει στο γραφειο του στη Βουλη ο Κωνσταντινος Μητσοτακης. Πριν απο λιγο συναντηθηκε με τον Πετρο Τατουλη που δηκλωσε οτι οποιαδηποτε εμπλοκη του Μιλτιαδη Εβερτ στην διαδοχη αυτο αυτοματως θα σημανει διασπαση για το κομμα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε συστρατευση συσπειρωση και συμμετοχη ολων καλεσε ο Κωστας Σημιτης ωστε η χωρα να οδηγηθει προς τη νεα εποχη και να αντιμετωπισει τις προκλησεις .

Ο πρωθυπουργος εκανε ιδιαιτερη αναφορα στην πρωτη του δηλωση μετα τη συνεδριαση του νεου υπουργικου συμβουλιου στην κεντροαριστερα και στις δυναμεις της προοδου. Πρεπει ειπε να βρουμε κοινη γλωσσα , κοινη εκφραση και πορεια με ολους.

Ο Δημητρης Σουλτας παρακολουθησε τις δηλωσεις οπως και τη συνεδριαση του υπουργικου συμβουλιου.

Η νεα κυβερνηση περιλαμβανει εμεπειρα στελεχη και αυτο τεκμαιρεται απο την προηγουμενη θητεια τους δηλωσε ο Αντωνης Λιβανης.

Τα νεα στλεχη που μπαινουν μεσα στην κυβερνηση τονισε εχουν πολυ καλες προοπτικες.

Ο κ. Λιβανης δεν θελησε να σχολιασει τη μη εκλογη του στη Βουλη , υπογραμμιζοντας οτι δεν θα κενει ουτε θα τιποτε που θα βλεψει το κομμα στο οποιιο ανηκει και στο οποιο ειναι μελος της Κ.Ε.

EΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικα και Κυπριακο συζητησαν στη Νεα Υορκη σε συνάντηση τους ο Θοδωρου Παγκαλου με τον Ουωρεν Κριστοφερ.

Την προθεση της να αναλαβει διαμεσολαβητικη πρωτοβουλια για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εξεφρασε χθες ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρντμεντ μετα τη συναντηση των υπουργων εξωτερικων ΗΠΑ Ελλαδας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παντως διευκρινησε οτι η αμερικανικη διαμεσολαβηση αφορά μόνο παραπομπή στό διεθνές δικαστήριο τής Χάγης καί όχι διαπραγμάτευση επί κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Ελλάδας.

Ο απερχομενος υπουργος Εθνικης Αμυνας Γερασιμος Αρσενης δηλωσε δηλωσε αντιθετος σε συνομιλιες και σε μετρα οικοδομησης εμπιστοσυνης με την Τουρκια που μπορει να φερουν εναν διαλογο εφ’ ολης της υλης , οπως ειπε, απο την πισω πορτα.

Ο κ. Αρσενης αναφερθηκε επισης στην αναγκη να μην χαλαρωσει το αμυντικο δογμα Ελλαδας Κυπρου.

Την προθεση της να αναλαβει διαμεσολαβητικη πρωτοβουλια για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό εξεφρασε εν τω μεταξυ χθες Ουάσιγκτον, μετα τη συναντηση των υπουργων εξωτερικων ΗΠΑ Ελλαδας.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παντως διευκρινησε οτι η αμερικανικη διαμεσολαβηση αφορά μόνο παραπομπή στό διεθνές δικαστήριο τής Χάγης καί όχι διαπραγμάτευση επί κυριαρχικών δικαιωμάτων τής Ελλάδας.

ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Δεν υπαρχει κινδυνος επιδημιας στην Κερκυρα απο την λεπτοσπειρωση δηλωσε ο προεδρος του ιατρικου Συλλογου Κερκυρας Αλεκος Μαστορας.

Ανεφερε μαλιστα οτι μονο ο ενας απο τους δυο θανατους οφειλεται αποδεδειγμενα στην ασθενεια αυτη. *Απο το Υπουργειο Υγειας επισης επισημαινεται οτι ο Ελληνικος πληθυσμος ειναι καταλληλα εμβολιασμενος για την επιδημια πολυομελιτιδας, η οποια ενεσκυψε στην Αλβανια και - συμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υπαρχει κινδυνος να εξαπλωθει στα υπολοιπα Βαλκανια.

ΦΩΤΙΕΣ

Σε εξελιξη η πυρκαγιά που καιει απο χθες σε δασωδη περιοχή στην Ατσίτσα Σκυρου , χωρις ομως να απειλει κατοικημενες περιοχες. Η φωτια εχει καψει μεχρι στιγμης 250 στρεμματα δασους

ΒΕΝΖΙΝΗ

Μειωνεται από τα μεσανυχτα κατα 2, 5 δραχμες το λίτρο η τιμη διυληστηρίου του ντηζελ και κατα 0, 20 δραχμες το λίτρο η τιμή της βενζινης.

Το γεγονός οφειλεται στη μείωση των διεθνων τιμών της βενζινης.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 25 September 1996 - 8:41:52