Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 130996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 13/09/1996

TO BΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΔΙΑΘΗΚΗ
  • ΕΚΛΟΓΙΚΟ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ


ΔΙΑΘΗΚΗ

Προιον πιεσεων που δεν εκφραζει την πραγματικη βουληση του Ανδρεα Παπανδρεου χαρακτηριζουν ο Θεοδωρος και η Σοφια Κατσανεβα τη δευτερη διαθηκη του ιδρυτη του ΠΑΣΟΚ στην οποια αποκαλει τον γαμπρο του όνειδος της οικογενειας και καλεί τους τρείς γιούς του να κόψουν κάθε δημόσιο η ιδιωτικό δεσμό μαζί του. Ο Γιωργος Παπανδρεου δηλωσε το πρωι πως αν ηταν παρων ο Ανδρεας Παπανδρεου θα εβλεπε οτι η μεγαλη προτεραιοτητα αυτην την ωρα ειναι η νικη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες της 22ας Σεπτεμβριου.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Αλλεπαλληλες συσκεψεις με τους συνεργατες τους εχουν απο το πρωι οι κ. Σημιτης και Εβερτ που προετοιμαζονται για την τηλεοπτικη μονομαχια τους αποψε το βραδυ.

Η συζητηση θα αρχισει στις 9 το βραδυ και θα μεταδοθει σε πανεθνικο ραδιοφωνικο και τηλεοπτικο δικτυο.

Εν τω μεταξυ με συμφωνη γνωμη των δυο κομματων επερχονται καποιες αλλαγες στον τροπο διεξαγωγης της συζητησης.

Συγκεκριμενα δεν θα ειναι κοινες οι ερωτησεις των δημοσιογραφων στους δυο αρχηγους και οι κυκλοι των ερωτησεων γινονται πεντε απο τεσσερις.

Η τηλεοπτικη μονομαχια των δυο προκαλεσε εντονες αντιδρασεις απο τα υπολοιπα κομματα ενω η Πολιτικη Ανοιξη με εξωδικο που απεστειλε στο ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο κανει λογο για μεθοδευση που αντιβαινει την συμφωνια των κομματων.

Απαραδεκτη και αποκρουστικη απο πολλες πλευρες η κοινη συνεντευξη Σημιτη Εβερτ και κατασκευασμενη ιστορια δηλωσε η γραμματεας του ΚΚΕ Αλεκα Παπαρηγα.

Ο Θεοδωρος Παγκαλος προεβλεψε οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδισει αλλα με οριακη διαφορα μια με δυο μοναδες.

Στην υπολοιπη προεκλογικη δραστηριοτητα. . .

Ο Αντωνης Σαμαρας επισκεπτεται τη Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης και το μεσημερι εδωσε συνεντευξη τυπου.

Η Αλεκα Παπαρηγα συναντηθηκε με τους πρυτανεις ενω ο Νικος Κωνσταντόπουλος επισκεπτεται τις Σερρες.

Ο Δημητρης Τσοβόλας θα μιλησει το βραδυ στη Νικαια.

Με αποφαση του υπουργου Εργασιας οι εργαζομενοι που θα μεταβουν στους τοπους τους για να ψηφισουν δικαιουνται αδειας μετ αποδοχων.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Ντροπη και αθλιοτητα χαρακτηρισε ο Κωνσταντινος Μητσοτακης την αποφαση του υπουργου παιδειας για αυξηση του αριθμου εισακτεων στα Ανωτατα και τεχνολογικα Ιδρυματα προσθετωντας οτι η κυβερνηση ειναι διατεθειμενη να κανει τα παντα για μερικες ψηφους.

Σήμερα, αναμένονται οι απαντήσεις των πανεπιστημίων για το ποσους φοιτητες επιπλεον ειναι σε θεση να απορροφησουν ενω τα ΤΕΙ συμφωνα με το υπουργειο Παιδείας μπορούν δεχθούν περισσότερους από 2, 5 χιλιάδες εισακτέους.

ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Σκαρφαλωμενος σε σκαλωσια στην Ακροπολη παραμενει απο το πρωι ο πλημμυροπαθης Νικολαος Μαρτίνης απο την Καισαριανη που απειλει να πεσει στο κενο αν δεν μιλησει αμεσα με τον υπουργο υγειας και το νομαρχη

Ο Μαρτινης -που για δευτερη φορα μεσα σε δυο χρονια απειλει να πεσει απο την Ακροπολη- ζητει να νομιμοποιηθει το αυθαιρετο κτισμα του , να γινουν αντιπλυμμηρικα εργα στην Καισαριανη και να μιλησει με τον υπουργο υγειας γιατι οπως δηλωσε ειναι ναρκωμανης

ΙΡΑΚ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Περσικό καθως οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμες να απαντησουν με σκληρά πλήγματα κατά του Σαντάμ Χουσείν συγκεντρώνουν δυνάμεις στην περιοχή

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Εντερπράιζ και ο στολίσκος των σκαφών που το συνοδεύουν απέπλευσαν από την Αδριατική και κατευθύνονται προς τον Κόλπο, όπου ήδη βρίσκεται το αεροπλανοφόρο Καρλ Βίνσον. Χθες απο το Νιου Μεξικο απογειώθηκαν 8 μαχητικά Στελθ τα οποία αναμενεται να φθασουν στην περιοχή σημερα το απόγευμα.

Εκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίλυση της κρίσης μέσω του διαλόγου απηύθυνε σήμερα η ιρακινή εφημερίδα Αλ Σάουρα, όργανο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, τονίζοντας ότι η Βαγδάτη δεν απειλεί τα αμερικανικά συμφέροντα.

© ANT1-Radio 1996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 16 September 1996 - 15:04:51