Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 260896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 26/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ΚΗΦΙΣΟΥ
  • ΦΥΛΑΚΕΣ


EKΛΟΓΕΣ

Εληξε η συνάντηση του πωυθπουργού με τους υπουργους εθνικης οικονομιας και οικονομικων κυριους Παπαντωνιου και Παπαδοπουλο.

Το θεμα του τηλεοπτικου διαλογου συζητα το ραδιοτηλεοπτικο συμβουλιο μετα τη χθεσινη της συνεδριαση διακομματικης Επιτροπης η οποια θα συνεδριασει εκ νεου αυριο η μεθαυριο.

Ενισχυση του προσωπικου των νομαρχιων ζητησαν απο τον κ. Ακη Τσοχατζοπουλο οι νομαρχες ολης της χωρας που συναντηθηκαν το πρωι με τον υπουργο δημοσιας διοικησης .

Επιθεση κατα του κ. Εβερτ εξαπελυσε σε δηλωσεις του ο Θεοδωρος Παγκαλος. Τον κατηγορησε για στενομυαλη , χαμηλου επιεπεδου κομματικη δημαγωγια .

Στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργος θα συναντηθει με τον Μιμη Ανδρουλακη και αναμενεται να επιβεβαιωθει η υποψηφιοτητα του πρώην βουλευτή τού Συνασπισμού με το κυβερνόν κόμμα, στην Πρώτη Περιφέρεια Πειραιά.

Οι αντιδρασεις παντως στο εσωτερικο του ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχη του κυριου Ανδρουλακη συνεχιζονται.

Ο Δημητρης Βουνατσος σε δηλωσεις του χαρακτηρισε πολιτικο σφαλμα, διευκρινισε ομως οτι δεν προκειται να αποχωρησει απο το ΠΑΣΟΚ και να προσχωρησει στο κομμα του κυριου Τσοβολα.

Οπως δηλωσε ο Θεοδωρος Τσουκατος , το ΠΑΣΟΚ τασσεται υπο προυποθεσεις υπερ της τηλεοπτικης συζητησης των κυριων Σημιτη και Εβερτ, γενικοτερα υπερ του τηλεοπτικου διαλογου , ενω εξεταζει το ενδεχομενο πραγματοποιησης μιας μεγαλης προεκλογικης συγκεντρωσης στην Αθηνα.

Στη Νέα Δημοκρατία. . .

Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή τού κόμματος ενώ την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση των εκλογικών συνδυασμών.

Βέβαιο θεωρειται ότι ο Κωνσταντινος Μητσοτακης θα θέσει υποψηφιοτητα στην δευτερη περιφερεια Αθηνων και η Ντορα Μπακογιαννη στην πρωτη.

Οι κυριοι Τσαλδαρης , Μολυβιατης και Παυλοπουλος αναμενεται να καταλαβουν τις τρεις πρωτες θεσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ως αδυναμια του κυριου Σημιτη να αντιπαρατεθει με τον αρχηγο της ΝΔ, χαρακτηρισε ο εκπροσωπος του κομματος Προκοπης Παυλοπουλος, την αρνηση του Πρωθυπουργου για τρεις τηλεοπτικες αναμετρησεις.

Ανεφερε επισης οτι η τηλεοπτικη αντιπαραθεση για να ειναι αποδοτικη θα πρεπει να γινει μεταξυ των κυριων Σημιτη και Εβερτ, χωρις τη συμμετοχη των αλλων πολιτικων αρχηγων.

Τηλεοπτική αντπαράθεση αλλά και περιοδείες αποφάσισε η Πολιτική Ανοιξη, η οποια θα θεσει στο επικεντρο της προεκλογικής της εκστρατείας την οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Τις θεσεις του ΚΚΕ και τις προτασεις του για τον προεκλογικο αγωνα ανεπτυξε σε συνεντευξη τυπου στο Ζαπειο η Αλεκα Παπαρηγα.

Συναντηση με το Γρηγορη Φαρακο και το Λεωνιδα Κυρκο ειχε το πρωι ο Νικος κωνσταντοπουλος που ανκοινωσε οτι τα δυο στελεχη θα συμμετασχουν στα ψηφοδελτια του κοματος .

Ο κ. Κωνσταντοπουλος θα εχει συναντηση με την κ Δαμανακη και απογευμα με τον Μανωλη Δρεττακη με αντικειμενο το πιθανο ενδεχομενο συμμετοχης τους στα ψηφοδελτια του ΣΥΝ.

Χθες, συνεδρίασε και η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικου Κοινωνικου Κινηματος υπό την προεδρία του Δημήτρη Τσοβόλα, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά της κυβέρνησης, για την απόφασή της να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες.

Επιστροφή σημερα ολων των δημοσιων υπαλληλων στις θέσεις τους, ενω στις 12 το βραδυ ληγει η προθεσμια που εχουν να δηλωσουν στην υπηρεσια τους το τοπο που θα ψηφισουν.

Στο υπουργειο Εσωτερικών εν τω μεταξυ υποβαλλονται από χθες οι αιτησεις για την ιδρυση εκλογικών κεντρων και τις προεκλογικές ομιλίες σε ανοικτούς χώρους.

ΚΗΦΙΣΟΥ

Κλειστη παραμενει η λεωφόρος Κηφισου στο ρευμα προς Πειραια, απο φορτηγο που επεσε απο τη γεφυρα Ροσινιολ.

Ο οδηγός του οχηματος, Φώτης Παπαγεωργίου, νοσηλεύεται στο Γενικο Κρατικο Νικαιας. *Κυκλοφοριακό κομφούζιο και στη συμβολή των οδών Κηφισσού και Πετρου Ραλλη λόγω εργων φωταεριου και ασφαλτοστρωσης

ΦΥΛΑΚΕΣ

Εκτεταμένες ζημιες στους κοινόχρηστους χώρους προκαλεσαν χθες τη νυχτα οι εξεγερθέντες των φυλακών Κορυδαλλου.

Με καρδιολογικα και αναπνευστικα προβλήματα νοσηλεύονται πέντε κρατούμενοι.

Ο υπουργος δικαιοσυνης Ευαγγελος Βενιζελος δηλωσε οτι το επεισοδιο εληξε χαρις στην εγκαιρη και αποφασιστικη παρεμβαση της εισαγγελεικης αρχης των αστυνομικων δυναμεων και της σωφρονιστικης υπηρεσιας.

Προσθεσε ωστοσο οτι ειναι δυσκολο να εξηγησει κανεις ενα τετοιο φαινομενο χωρις να υπαρχουν αιτηματα ή εστω προσχηματα.

ΓΣΕΕ

Στην εκλογη νεου προεδρου προχωρει η Ολομελεια της Διοικησης της ΓΣΕΕ, μετα την υποβολή παραιτησης από τον κυριο Χρηστο Πρωτοπαπα.

Η ολομελεια θα συνεδριάσει την Τεταρτη στις 11 το πρωί.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 26 August 1996 - 9:10:40