Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 240796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 24/07/1996


ΑΛΙΚΗ

Ενα λουλουδι στη σορο της Αλικης Βουγιουκλακη εναποθετουν χιλιαδες ανθρωποι που συρρεουν απο το πρωι στο παρεκκλησι του Αγιου Ελευθεριου.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο δημοσία δαπάνη απο το πρωτο νεκροταφειο Αθηνων. Στις τρεις το μεσημέρι θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στη Μητρόπολη.

Αυριο , ως υστατος φορος τιμης για την Αλικη θα ειναι κλειστα τα θεατρα , υστερα απο αποφαση της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθερου Θεατρου και του Σωαμτειου Ελληνων Ηθοποιων.

ΜΑΡΙΝΟΣ

Παραμενουν τα ερωτηματικα για τις συνθηκες του θανατου του Χριστοφορου Μαρινου χθες το βραδυ σε καμπινα του πλοιου ΠΗΓΑΣΟΣ στο λιμανι του Πειραια αν και η αστυνομια και το Λιμενικο θεωρουν οτι προκειται για αυτοκτονια.

Συμφωνα με πληροφοριες οι ιατροδικαστες Δημοσθενης Μπουκης και Ηλιας Μπογιοκαςς διαπιστωνουν οτι ο πυροβολισμος εγινε σχεδον εξ επαφης και δεν αποκλειουν το ενδεχομενο της αυτοκτονιας. Συμφωνουν επισης οτι η σφαιρα ειχε φορα απο τα αριστερα προς τα δεξια.

Ο υπουργος εμπορικης ναυτιλιας Κοσμας Σφυριου δηλωσε οτι δεν εχει απτες αποδειξεις πως προκειται για αυτοκτονια.

Στο γραφειο του Αττικαρχη γινεται αυτην την ωρα συσκεψη υποτον υπουργο Δημοσιας Ταξης Κωστα Γειτονα.

Υπαρχουν σκοτεινα σημεια στην αυτοκτονια θεωρει η οικογενεια του Μαρινου οπως δηλωσε ο δικηγορος του Κωστας Νταλτας ο οποιος προσθεσε οτι υπαρχουν κενα στην ανακριση.

Η φιλη του Μαρινου Μαρια Μπαρουτα που ηταν μαζι του αφεθηκε ελευθερη μετα την ανακριση της απο τους αστυνομικους.

Ο 34χρονος Μαρίνος, που ήταν υπόδικος για την αιματηρή ληστεία, στο νοσοκομείο Νίκαιας, είχε μόλις επιστρεψει στον Πειραιά από τη Σιφνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους ειχε αφεθεί ελέυθερος, μετά απο απεργία πείνας και επρόκειτο να συλληφθεί.

ΤOΥΡΚΙΑ

Ενας ακομα πολιτικός κρατούμενος πέθανε στις τουρκικές φυλακές από απεργία πείνας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον τρίτο πολιτικό κρατούμενο που πεθαίνει από απεργία πείνας στις φυλακές της Τουρκίας από την Κυριακή ενω άλλοι εννέα βρίσκονται σε κωμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Πλήθος τα προβλήματα που παρατηρούνται στη φετινή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ατλάντα.

Ανεπαρκή μεταφορικά μέσα, γραφειοκρατία δυσλειτουργία του συστήματος πληροφορικής.

Κοινοπραξία 88 ευρωπαϊκών δικτύων ενημέρωσης δηλώνει πως θα ζητήσει να της επιστραφεί τμήμα των 250 εκατ. δολλαρίων που κατέβαλε για τα δικαιώματα μετάδοσης εξαιτίας των κακών συνθηκών.

Απο την πλευρά της η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προειδοποιεί με κυρωσεις.

Οι διοργανωτές διαψεύδουν τις φήμες για προσπάθεια συγκαλυψης της αποτυχίας στο συστήμα ασφαλείας των αγώνων υστερα από την ανακοινωση της αστυνομιας για τη σύλληψη ενός οπλοφόρου μέσα στο στάδιο και κοντα στις θεσεις των επισημων κατά την τελετή έναρξης των αγώνων την περασμένη Παρασκευή.

Κριτική στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, της Ατλάντα έκανε μέσω Σι Εν Εν και ο Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος τόνισε ότι από όσα είδε, πιστεύει πως θα μπορούσε να δοθεί στην Αθήνα η Χρυσή Ολυμπιάδα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Τελειωνει η αγωνια των υποψηφιων για τις βαθμολογιες των γενικων εξετασεων για την εισαγωγη τους στα ανωτατα και τεχνολογικα ιδρυματα.

Στις 6 το απογευμα αναρτωνται στα λυκεια οι πινακες με τις βαθμολογιες ενω σε απομακρυσμένες περιοχες οι καταστάσεις ενδέχεται να αναρτηθούν αύριο το πρωί.

Ο υφυπουργος Παιδειας Γιωργος Πασχαλιδης που συναντηθηκε νωριτερα με τον πρωθυπουργο αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο να αυξηθει ο αριθμος των εισακτεων στο μελλον.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

22 χρονια συμπληρωνονται σημερα απο την αποκατασταση της Δημοκρατιας στη χωρα μας και ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος θα παραθεσει το βραδυ στο προεδρικο μεγαρο, δεξιωση προς τιμην του πολιτικου κοσμου και των Ενοπλων Δυναμεων.

Σε μηνύματά της η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, αναφερεται στην κατωχύρωση της δημοκρατίας, τον σεβασμό στους θεσμούς και τα δικαιώματα του πολίτη.

ΑΦΘΩΔΗΣ

Τουλαχιστον μεχρι την 1η Αυγουστου παρατεινεται η καραντινα για τα κτηνοτροφικα προιοντα και τα παραγωγα τους λογω του αφθωδους πυρετου στην περιοχη του Εβρου.

Η Κτηνιατρικη Επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης αποφασισε να επανεξετασει το θεμα την 1η Αυγουστου.

Οι Ολλανδικες αρχες ζητησαν εν τω μεταξυ απο τους Ολλανδους που ταξιδευουν στην Ελλαδα να μην μεταφερουν γαλακτοκομικα προιοντα λογω του αφθωδους πυρετου.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Σε λαικο προσκυνημα στη Μονη Πετρακη εκτιθεται η σορος του Πατριαρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Παρθένιου που απεβιωσε χθες στην Αμοργο απο ανακοπη καρδιας ενω την Παρασκευη θα μεταφερθει στη Μητροπολη.

Το Σαββατο η σορος του θα μεταφερθει με στρατιωτικο αεροπλανο στο Καιρο οπου θα γινει η κηδεια και θα ταφει στον Πατριαρχικο Ναο του Αγιου Νικολαου, οπου ειναι οι ταφοι των πατριαρχων.

ΒΕΝΖΙΝΗ

Απο τα μεσανυχτα μειωνονται οι τιμες πωλησης διυλιστηριου της βενζινης κατα 1, 30 δραχμες το λιτρο, αυξανεται ομως του ντηzελ κατα 0,200 δρχ το λιτρο συμφωνα με τη ΔΕΠ

ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Συνελήφθη τα ξημερώματα στην ιχθυοσκαλας της Σουδας ο Δημητρης Λαρνιακόπουλος, ένας απο τους δύο δραπέτες των φυλακών Αλικαρνασσού, που διέφευγαν τη σύλληψη.

Ο Βαγγέλης Σελιανάκης εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη.

ΡΑΦΗΝΑ

Κανονικα αποπλεουν τα πλοια απο τα λιμανια του Πειραια και της Ραφηνας .

Απο τη Ραφηνα ομως δεν αποπλουν τα ιπταμενα δελφινια και τα καταμαραν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Ο αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσε χθες πως απο τα μέχρι στιγμης αποτελέσματα των δοκιμών δεν είναι δυνατόν να βγει ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ 747 της TWA.

Παρόλες τις προσπάθειες των αμερικανικών αρχών δεν εχει βρεθεί ακομα το μαυρο κουτί του αεροσκάφους .

Τρία μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων ΕΤΑ συνελήφθησαν σήμερα στην πόλη Ποντεβέντρα της βόρειας Ισπανίας.

Τα τρία αυτά άτομα σκόπευαν να επιτεθούν αύριο στην Γαλικία την ημέρα της εορτής του Σαντιάγκο, του προστάτη αγίου της Ισπανίας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 24 July 1996 - 8:26:23