Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 220796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 22/07/1996


ΜΠΟΙΓΚ

Διατρητα τα μετρα ασφαλειας στα αεροδρομια των ΗΠΑ διαπιστωνουν τωρα τα αμερικανικα μεσα ενημερωσης αφου επι ημερες πρωτοστατησαν σε συκοφαντικες επιθεσεις κατα του αεροδρομιου στο Ελληνικο.

Συμφωνα με το περιοδικο Νιουσγουικ , που επικαλείται μυστικές έρευνες των αρχων ασφαλειας , τα αεροδρόμια των Ηνωμενων Πολιτειών έχουν σοβαρότατα προβλήματα ασφαλείας.

Η εκθεση αυτη μαλιστα, συμφωνα με το περιοδικο δεν δοθηκε ποτε στη δημοσιοτητα για λογους εθνικης ασφαλειας.

Εν τω μεταξυ στο αεροδρομιο Κεννεντυ δυο Γαλλοι δημοσιογραφοι περασαν απο 25 σημεια ελεχγου και εφτασαν στους χωρους επιβιβασης των αεροσκαφων της ΤWA χωρις ταξιδιωτικα εγγραφα και χωρις να ελεγχθουν.

Ωστοσο η φιλολογια για το αεροδρομιο της Αθηνας συνεχιζεται. Συμφωνα με δημοσιευμα Ισραηλινης εφημεριδας η ΣΙΑ ζητησε απο την ΜΟΣΑΝΤ να ελεγξει τη λιστα των επιβατων της πτησης Αθηνα - Νεα Υορκη για τυχον σχεσεις τους με τρομοκρατικες οργανωσεις. Αναλογο αιτημα υπεβαλε και προς Αιγυπτο και Ιορδανια.

Ο υπουργος Μεταφορων Χαρης Καστανιδης δηλωσε χθες οτι η Ελλαδα θα απαντησει με μηνύσεις στο κύμα συκοφαντικής δυσφήμισης του αεροδρομίου του Ελληνικού, απο ξένα Μέσα Ενημέρωσης, και τονισε πως , εαν χρειαστεί έλληνες ειδικοι εμπειρογνόμωνες, θα ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας σε αμερικανικά αεροδρόμια.

Η Πολιτικη Ανοιξη ζητα απο την κυβερνηση να δωσει τελος στη φημολογια αυτη με συγκεκριμενες ενεργειες προς τα ΜΜΕ αλλα και τις χωρες απο οπου εκπορευονται.

ΑΛΙΚΗ

Συγκινηση και αγωνια για την Αλικη Βουγιουκλακη που δινει την μαχη για τη ζωη της.

Συμφωνα με τους θεράποντες ιατρους της υπάρχει συνεχής πτώση των ζωτικών λειτουργιών που προέρχεται από το ηπατικό κώμα, καί οι εξετάσεις της είναι ασυμβίβαστες με τη ζωή.

Το μόνο όργανο που δεν υπολειτουργεί, είναι η καρδιά της.

ΑΦΘΩΔΗΣ

Σε παραταση της καραντινας στα κτηνοτροφικα προιοντα της χωρας μας μεχρι τελος του καλοκαιριου για προληπτικους λογους προσανατολιζεται η Κτηνιατρικη Επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσης που συνεδριαζει απο το πρωι στις Βρυξελλες.

Συμφωνα με πληροφοριες η παραταση των μετρων κρινεται αναγκαια λογω των περιβαλλοντικων συνθηκων που ευνοουν τη μεταδοση της νοσου του αφθωδους πυρετου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Ενα δευτερο μεταλλιο ισως χρυσο διεκδικει αποψε η χωρα μας στη Αρση Βαρων με τον Βαλεριο Λεωνιδη στην κατηγορια των 64 κιλων.

Χθες ο Λεωνιδας Σαμπανης κατεκτησε το ασημενιο μεταλλιο κχανοντας την πρωτη θεση απο τον κινεζο αντιπαλο του στην τελευταια προσπαθεια.

Στις 5 η εθνικη μπασκετ αντιμετωπιζει την ομαδα της Βραζιλιας.

ΠΑΣΟΚ

Συναντηση με τους Κωστα Σκανδαλιδη και ειχε ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε ο πρωθυπουργος.

Στις 6 και μιση θα συνεδριασει το Εκτελεστικο Γραφειο και θα ασχοληθει με τις οργανωτικες αλλαγες στο κομμα.

Εν τω μεταξυ στο δευτερο μερος της δημοσκοποηση της εταιριας ΠΙ ΑΡ ΣΙ που δημοσιευεται στα ΝΕΑ το 66, 2% των ερωτηθεντων δεν επιθυμει προωρες εκλογες.

ΚΟΚΑΙΝΗ

6 σπειρες διακινησης ναρκωτικων εξαρθωθηκαν απο την ασφαλεια Αττικης και κατασχεθηκαν περιπου εννια μιση κιλα κοκαινη και σημαντικη ποσοτητα ηρωινης και χασις .

Τα 8 κιλα κοκαινης κατειχαν δυο Αγγλοι που προερχοταν απο το Σαο Παολο και συνεληφθησαν στο Πειραια.

ΜΑΝΟΣ

Να κατανεμηθουν οι ρολοι στη Νεα Δημοκρατια ζητα ο πρωην υπουργος Στεφανος Μανος σε συνεντευξη του στην εφημεριδα ΕΘΝΟΣ και τονιζει οτι τα κομματα δεν χρειαζονται αρχηγους-πασαδες.

Είναι καλύτερα να μιλούμε για αρχηγό μιά ομάδας, η οποία παίζει ομαδικό παιχνίδι, αναφερει χαρακτηριστικα ο κ. Μάνος.

Ο πρωην υπουργος ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Σημίτη, επισημαινοντας ότι προκειται για μιά κυβέρνηση που όλοι περιμένουμε να δούμε έαν μπορεί να κάνει κάτι, γιατί για την ώρα δεν έχει κάνει τίποτε.

ΔΡΑΠΕΤΕΣ

Στον εισαγγελεα Ηρακλειου οδηγήθηκαν οι εξι δραπετες των φυλακων της Αλικαρνασσου ενω ενορκη διοικητικη εξεταση διεταξε το υπουργειο Δικαιοσυνης για να εξακριβωθουν τα αιτια της αποδρασης .

ΨΗΦΙΑΚΑ

Στον ανακριτη Χρηστο Γεωργαντοπουλο κατεθεσε για τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ ο βουλευτης της ΝΔ Αναστασιος Γκωνης .

Στη διωρη καταθεση του ανεφερε οτι η συμβαση που ειχε συναψει η ΝΔ για τα ψηφιακα ειχε ως ορο οτι αν στο μελλον υπαρξει καλυτερη συμβαση θα αποδοθει η διαφορα στον ΟΤΕ. Αυτο ομως δεν εγινε απο τις παροχες του 1994 και ο ΟΤΕ ζημιωθηκε αρκετα δισεκατομμυρια

Ο κυριος Γκωνης προσθεσε οτι η υποθεση των ψηφιακων ειναι μια συμβαση εκατονταδων δισεκατομμυριων και προκειται για ενα θεμα πολιτικο και ηθικο.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εμμενει ο Υπουργος Εργασιας στην αποφαση του να καταθεσει τροπολογια ωστε να επαναφερει το ωραριο λειτουργιας των πρατηριων .

Αυτο τονιζεται σε σημερινη δηλωση του εντονα επικριτικη για την αποφαση του Συμβουλιου της Επικρατειας που εκρινε παρανομη την υπουργικη διαταξη με την οποια τεθηκε ωραριο λειτουργιας στα πρατηρια καυσιμων.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Την πληρη και σε βαθος ερευνα των υποπτων αποφασεων του Διοικητικου Πρωτοδικειου και του Εφετειου Αθηνων σχετικα με τον καταλογισμο φορων σε ιδιωτες για αγορες και κληρονομιες ζητα η Ενωση Διοικητικων Δικαστων.

Εαν τα καταγγελομενα αποδειχθουν αληθη αναφερεται στην ανακοινωση, ειναι καταδικαστεα, πλητουν την αξιοπιστια και το κυρος των Διοικητικων Δικαστηριων.

ΧΗΤΟΣ

Στην Κονιτσα συνεληθφησαν τρεις Αλβανοι ο ενας 15χρονος οι οποιοι εστηναν καρτερι και ληστευαν συμπατριωτες τους με την απειλη ψευτικων οπλων.

ΔΙΕΘΝΗ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε διακόσια πενήντα άτομα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές μετά το θάνατο του πολιτικού κρατούμενου Αϋγκούν Ουγκούρ από απεργία πείνας.

Ο Αϋγκούν Ουγκούρ, 25 ετών, πέθανε στις φυλακές της Ουμρανίγε στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από απεργία πείνας 63 ημερών.

Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 40 τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροδρομιο της Λαχόρης, στην επαρχία Παντζάμπ του κεντρικού Πακιστάν.

Δύο μικρά κορίτσια χαροπαλεύουν, θύματα του μυστηριώδους βάκιλλου 0-157 που έχει προκαλέσει μαζική τροφική δηλητηρίαση στην περιοχή της Οζάκα στην Ιαπωνία.

Περίπου 1.208 άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων και 128 αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη Πέμπτη οπότε εξαπολύθηκε η μεγάλη επίθεση των ανταρτών Ταμίλ εναντίον βάσης του τακτικού στρατού στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα.

Ενοπλη ομάδα σταμάτησε χθες το απόγευμα λεωφορείο και σκότωσε 12 επιβάτες, όλοι υπάλληλοι κρατικής εταιρίας κατασκευής φορτηγών, σε μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων νότια του Αλγερίου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 22 July 1996 - 9:09:43