Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 170796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 15/07/1996

* ΩΛΜΠΡΑΙΤ

Υπερ της παραπομπης των ελληνοτουρκικων διαφορων στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης ταχθηκε η μονιμη αντιπροσωπος των Ηνωμενων Πολιτειων στον ΟΗΕ Μαντλιν Ωλμπραιτ. Μετα την συναντηση της με τον Θεοδωρο Παγκαλο δηλωσε οτι η κριση στο Αιγαιο μπορει να εκτονωθει με την προσφυγη στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης η αλλο διαιτητικο οργανο. Η κ.Ωλμπραιτ χαιρετησε τη διακοπη των στρατιωτικων ασκησεων και τονισε οτι οι προτασεις της για το Κυπριακο αφορουν την ασφαλεια στην περιοχη. Ανεφερε επισης οτι κατανοει την αναγκη για το Ενιαιο Αμυντικο Δογμα,ανησυχει ομως για την υπερβολικη συγκεντρωση δυναμεων. Το απογευμα η αμερικανιδα αξιωματουχος θα μεταβει στη Λευκωσια και αυριο θα συναντηθει με τον Γλαυκο Κληριδη.Στη συνεχεια θα μεταβει στην Αγκυρα.

* ΔΟΥΒΛΙΝΟ

Η Τουρκια αναμενεται να αποσαφηνισει σημερα στο Δουβλινο εαν αποδεχεται τους ορους που εθεσε η Ευρωπαικη Ενωση για τη χρηματοδοτηση της μεσω του προγραμματος ΜΕΝΤΑ. Η υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ συνανταται με τον προεδρευοντα του Συμβουλιου υπουργων Εξωτερικων Ντικ Σπρινγκ και θα ενημερωθει για την αποφαση των 15. Ο εκπροσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών,χαρακτηρισε θετικό βημα την απόφαση για χρηματοδότηση της Τουρκίας. Πιστευω οτι η Τουρκια θα υποχρεωθει να δεσμευθει οτι θα σταματησει να προκαλει προβληματα σε βαρος της χωρας μας και της διεθνους νομιμοτητας δηλωσε ο Αποστολος Κακλαμανης.

* ΕΒΕΡΤ

Την ανησυχια του για την αυξηση της εγκληματικοτητας εξεφρασε ο Μιλτιαδης Εβερτ που συναντηθηκε με προεδρείο της Ενωσης Ανωτέρων και Κατωτέρων Αστυνομικών. Ο κ.Εβερτ εξεφρασε και την συμπαρασταση του στα αιτηματα τους τονιζοντας οτι ειναι απαραδεκτο να εμπαιζονται απο την κυβερνηση.

* ΦΩΤΙΕΣ

Εσβησε πριν απο λιγο η φωτια που ξεσπασε χθες το μεσημερι στην κοινοτητα Μυγδαλιας Καρυστου. Η φωτια εκαψε περιπου 800 στρεμματα δασους. Στην περιοχη παραμενουν δυναμεις της δασικης υπηρεσιας για τυχον αναζωπυρωση της φωτιας.

* ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Στο τελος του καλοκαιριου θα παρουν πιθανοτατα την αυξηση οι χαμηλοσυνταξιουχοι. Το θεμα εξεταστηκε στη συσκεψη του πρωθυπουργου με κυβερνητικα στελεχη για το ασφαλιστικο και οπως δηλωσε ο υφυπουργος Κοινωνικων Ασφαλισεων Νικοςς Φαρμακης η αυξηση θα δοθει τον Αυγουστο λογω προβληματων στη διασταυρωση των εισοδηματων των συνταξιουχων γιατι πολλοι εχουν οπως ειπε, δευτερη συνταξη και ακινητα Ο κ.Φαρμακης ειπε ακομη οτι δεν προκειται να αυξηθουν οι ασφαλιστικες εισφορες και τα ορια ηλικιας για την συνταξιοδοτηση. Ο πρωθυπουργος θα συναντηθει με τους κ.Τζουμακα, Αρσενη και Γιαννοπουλο, το απογευμα με τους κυριους Παγκαλο και Ρωμαίο, και αύριο με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

* ΑΦΘΩΔΗΣ

Στον Εβρο,εξακολουθουν να αντιδρουν εντονοτατα οι κτηνοτροφοι της περιοχης του ΔΕΛΤΑ και δεν επιτρεπουν τη θανατωση των 8.000 βοοειδων και αιγοπροβατων της περιοχης . Ζητουν την εγγυηση της κυβερνησης για τις αποζημιωσεις . Μονο τελικα στο χωριο Δορίσκος γινεται σημερα η σφαγη αλλων 500 αιγοπροβατων μετα τα 700 που θανατωθηκαν χθες. Αυριο οι δύο κοινοτικοι εμπειρογνόμωνες,που επισκιεφθηκαν χθες την περιοχη, θα συντάξουν το πόρισμά,με βάση το οποίο θα αποφασισθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αν θα τερματισθει ή οχι η καραντινα που εχει επιβληθει στα ελληνικα κτηνοτροφικα προιοντα.

* ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Στο νοσοκομειο Σωτηρια εξακολουθει να νοσηλευεται ο 69χρονος συνταξιουχος Μανώλης Βογιατζής που χθες πυροβολησε εναντιον αστυνομικου και δικαστικου επιμελητή οταν επεχειρησαν να του παραδωσουν εγγραφο κατασχεσης του σπιτιου του. Αισθηση εχει προκαλεσει το γεγονος οτι ο συνταξιουχος συνεληφθη απο αστυνομικους που παρισταναν τους δημοσιογραφους την ωρα που κατηγγειλε κυκλωματα τοκογλυφων στα τηλεοπτικα συνεργεια . Ο Συνασπισμος σε ανακοινωση του χαρακτηριζει απαραδεκτο γεγονος τη συλληψη μπροστα στις τηλεοπτικες καμερες με τη συνδρομη,οπως αναφερει, δημοσιογραφων και τονιζει οτι το γεγονος αυτο προσβαλλει καθε εννοια δεοντολογιας , τον πολιτισμο και τα ανθρωπινα δικαιωματα.

* ΚΟΣΜΑΣ

Στην ανακριτρια καταθετει αυτην την ωρα ο ψυχιατρος Χαραλαμπος Παπαγεωργιου που παρακολουθουσε τον Βαγγελη Κοσμα τον οποιο σκοτωσε ο πατερας του στο σπιτι τους στη Κηφησια.

* ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΕΣ

Μειωση των επιτοκιων υπερημερημεριας στα δανεια που χορηγουν οι τραπεζες απο 4 σε 2,5% αποφασισε η τραπεζα της Ελλαδος.

* ΔΙΕΘΝΗ

Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν διόρισε νέο υπουργό Αμυνας το στρατηγό Ιγκόρ Ροντιόνωφ,διευθυντή της στρατιωτικής ακαδημίας του γενικού επιτελείου, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου. Με στόχο την άσκηση πίεσης για την αποπομπή του Ράντοβαν Κάραντζιτς από την ηγεσία των Σέρβων της Βοσνίας,ο Αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ συναντά αυτήν την ώρα στο Βελιγράδι το Σέρβο ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Συνομιλιες με τα αλβανικά κόμματα για τον καθορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για τη τοπική αυτοδιοίκηση ανήγγειλε χθές ο Αλβανός Πρόεδρος,Σαλί Μπερίσα. Τεράστιο οπλοστάσιο της Μαφίας ανακαλύφθηκε από την αστυνομία σε υπόγειο νοσοκομείου στο Παλέρμο της Σικελίας. 29 άτομα σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε ξενοδοχείο της νότιας Κίνας. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα στο Ισραήλ κήρυξαν σήμερα στάση εργασίας διαρκείας δέκα ωρών,σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές του προϋπολογισμού που αποφάσισε η νέα συντηρητική κυβέρνηση Νετανιάχου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 17 July 1996 - 9:44:58