Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 140796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 14/07/1996

Αύριο Κυριακή 14-07-96 η Ελληνική ομάδα μπάσκετ θα παίξει κόντρα στην ομάδα των ΗΠΑ Ο Antenna Internet θεωρεί υποχρέωση του να κάνει μια αναφορά στό Ελληνικό Μπασκετ.

Η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ είναι αναμφισβήτητα η 14η Ιουνίου 1987. Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης, καθώς κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Ο Γκάλης, ο Γιανάκης, ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου και τα άλλα παιδιά του Κώστα Πολίτη, σηματοδοτούν μία νέα εποχή για το άθλημα, που οδηγεί στην εκτόξευση του μπάσκετ στην πρώτη θέση της καρδιάς των Ελλήνων.

Δύο χρόνια αργότερα ακολουθεί η καθιέρωση της Εθνικής μας ομάδας στον Ευρωπαϊκό χώρο. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατακτά τη δεύτερη θέση, πίσω από τη διοργανώτρια Γιουγκοσλαβία.

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του '90, η Εθνική μας ομάδα κερδίζει την 6η θέση, χωρίς την παρουσία του Νίκου Γκάλη.

Στη συνέχεια, η απογοήτευση που προκαλεί η 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Ρώμης δεν πτοεί τους Ελληνες. Το '93 στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας και το '95 στην Αθήνα, η Ελλάδα μπαίνει στην τετράδα, όπως και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1994 στον Καναδά. Και στις τρεις διοργανώσεις, η Ελλάδα χάνει το χάλκινο μετάλλιο απ' τον κακό της δαίμονα, την Κροατία. Η τέταρτη θέση όμως του Ευρωμπάσκετ των Αθηνών, σημαίνει ταυτόχρονα και την παρθενική συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το προηγούμενο καλοκαίρι αποδεικνύεται χρυσό και για έναν ακόμη λόγο: Η Εθνική Εφήβων με βασικά στελέχη τους Παπανικολάου και Ρετζιά, που σήμερα πλαισιώνουν την Εθνική ανδρών ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του Παγκοσμίου μπάσκετ.

Απο τις Ελληνικές ομάδες οι οποίες τα τελευταία χρόνια διαπρέψαν στα Ευρωπαικά κύπελα ο Παναθηναικός κατέκτησε φέτος τον Απρίλιο, νικώντας την Μπαρτσελόνα, το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει το Ευρωπαικό και το κύπελο Κόρατς ενώ ΑΕΚ και Αρης έχουν κατακτήσει στο παρελθόν και αυτές το Ευρωπαικό κύπελο.

Ολυμπιακός και Παναθηναικός έχουν συμμετάσχει στα φάιναλ φόρ του 93 και 94 στο Τελ Αβιβ και την Σαραγόσα, έχοντας κατακτήσει και τις δύο χρονιές την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Παναθηναικός για το πρωτάθλημα 1996-97 έχει αποκτήσει ήδη 5 κοινοτικούς παίκτες τους: Κοχ απο την Γερμανία, Τζον Αμίτσι απο την Αγγλία, Φεράν Μαρτίνες απο την Ισπανία, Ούγκο Σκονοκίνι Ιταλοαργεντινός πολιτιμότερος παίκτης στο Ιταλικό πρωτάθλημα 22.5 πόντους μέσο όρο, Μαρσέλο Νικολά Ισπανοαργεντινός που έπεζε στην Νταουγρές με την οποία κατέκτησε το Ευρωπαικό κύπελο και θεωρήθηκε ο καλύτερος φόργουορντ στην Ισπανία με 17.5 πόντους μέσο όρο και 6.5 ριμπάουντ.

Πέρισυ έπαιξε στον Παναθηναικό και ο Ντομονίκ Ουίλκινς ο οποίος κόστισε για ένα χρόνο 800 εκατομμύρια δραχμές, ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να αποδεσμευτεί δικαστικά απο το συμβόλαιο του δεδομένου οτι προσβλέπει σε κάποια καλύτερη μεταγραφή ξένου παίκτη.

Ο Ολυμπιακός φέτος μετά απο πέντε χρόνια πήρε διαζύγιο απο τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον προπονητή του ο οποίος πήγε στην ΑΕΚ, με τον οποίο είχε κατακτήσει 4 πρωταθλήματα στην σειρά.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μόνο μία μεταγραφή ξένου παίκτη, πήρε τον Κριστιαν Βελπ, ενώ η ΑΕΚ δύο, τους Κολτεμπέλα και Αρτούγια.


© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Saturday, 13 July 1996 - 19:03:39