Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 040796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 04/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ενα ήσυχο ελληνοτουρκικό καλοκαίρι προβλέπει ο κύριο Μητσοτάκης.
  • Η παρακεταμόλη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. δεν είναι και τόσο αθώα υποστηρίζουν ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες. Είναι η πιο αθώα δηλώνουν Ελληνες ειδικοί


ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ

Οι πολυ υψηλες θερμοκρασιες αλλα και το νεφος ταλαιπωρουν σημερα τους Αθηναιους ,ενω τα εκτακτα μετρα στην κυκλοφορια των αυτοκινητων θα ληξουν στις 8 το βραδυ.

Εως τις 8 το βραδυ στο μικρο δακτυλιο απαγορευεται η κυκλφορια ολων των ΙΧ, ενω επιτρεπεται να κυκλοφορουν μονο τα ταξι με ζυγο αριθμο κυκλοφοριας.

Στο μεγάλο δακτύλιο επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των ταξί και των ΙΧ με ζυγό αριθμό κυκλοφορίας.

Απο το μετρο εξαιρουνται τα αυτοκινητα που μεταφέρουν μαθητες και καθηγητες που συμμετεχουν στις γενικες εξετασεις .

Συμφωνα τωρα με την τελευταια μετρηση των ατμοσφαρικων ρυπων στις 12 το μεσημερι το Διοξειδιο του Αζωτου επεσε και μαλιστα πολυ .

Στην Πατησιων απο τα 472 μικρογραμμαρια, που εφθασε στις 11 και ηταν η ανωτατη σημερινη τιμη, επεσε τωρα στα 310 μρικρογραμμαρια.Στο Περιστερι επεσε στα 207 και στους αλλους σταθμους ειναι πλεον κατω απο το οριο επιφυλακης.

Αντιθετως το Οζον ξεπερασε το οριο συναγερμου στο σταθμο της Λυκοβρυσης φθανοντας τα 311 μικρογραμμαρια. Στα Λιοσια μετρηθηκε πανω απο το οριο επιφυλακης, στα 261 μικρογραμαρια και στο Μαρουσι στα 201 μικρογραμμαρια.

Σε επιφυλακή βρισκονται το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεια για να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά, ενω το Ολυμπιακό Σταδιο και το σταδιο Ειρήνης και Φιλίας, που κλιματίζονται, είναι ανοιχτά για το κοινό.

Σε επιφυλακη θα βρισκονται επισης τα πεντε δημοτικα ιατρεια του δημου Αθηναιων ενω ελευθερη θα ειναι η εισοδος σε ολες τις πλαζ του ΕΟΤ απο τις 8 το βραδυ εως τη μια μετα τα μεσανυχτα.

Ελληνοτουρκικα

Θα εχουμε ενα ησυχο καλοκαιρι στις σχεσεις μας με τη Τουρκια δηλωσε απο τη Θεσσαλονικη ο επιτιμος προεσδρος της Νεας Δημοκρατιας Κωνσταντινος Μητσοτακης και σημειωσε πως η αμερικανικη πρωτοβουλια αφορα στην αποκλιμακωση της εντασης στην περιοχη.

Ο κ.Μητσοτακης περασε απο την Θεσσαλονικη με προορισμο την Χαλκιδικη,οπου θα κανει ολιγοημερες διακοπες.

Στο πλαισιο της αμερικανικης πρωτοβουλιας για την εκτονωση της εντασης στις ελληνοτουρκικες σχεσεις ερχεται στην Αθηνα στις 15 Ιουλιου η πρεσβειρα των Ηνωμενων Πολιτειων στα Ηνωμενα Εθνη Μαντλιν Ωλμπραιτ.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

Στρατευση στα 19 και εάν υπάρξουν αυξημένες ανάγκες στα 18 προβλεπει το νομοσχεδιο περι στρατολογιας των ελληνων συμφωνα με δημοσιευμα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Το νομοσχεδιο που προκειται να κατατεθει συντομα στη Βουλη προβλεπει ακομη περιορισμο των αναβολων λογω σπουδων,στρατευση των κληρικων ενω για τους αντιρρησιες συνειδησης προβλεπεται τριετης αοπλη θητεια σε διοικητικες υπηρεσιες.

ΠΑΣΟΚ

Διαδικαστικά θέματα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπης του ΠΑΣΟΚ, συζήτησαν σύμφωνα με δήλωση του κυρίου Σκανδαλίδη, στη σημερινή συνάντησή τους οι ο πρωθυπουργός με τον απερχόμενο γραμματέα της ΚΕ.

Ο κ.Σκανδαλιδης εκτος απροοπτου θα επανεκλεγεί στη θέση του γραμματεας της Κεντρικης Επιτροπης.

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον υπουργό εθνικής οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Παπανδρέου

Θα παραιτηθώ από τη θέση τού προέδρου τής ΓΣΕΕ αν εκλεγώ στο Εκτελεστικό Γραφείο,δήλωσε εξάλλου στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

ΝΤΕΠΟΝ

Βλαβες στο συκωτι μπορει να προκαλεσει η συστηματικη καταναλωση αλλα και η υπερκαταναλωση της ουσιας παρακεταμολη που περιεχεται στα παυσιπονα,συμφωνα με ερευνες γιτρων.

Το θεμα απασχολησε την Ευρωπαικη Επιτροπη και συμφωνα με τον Επιτροπο Μάρτιν Μπάκεμαν η υπερκατανάλωση της ουσίας αυτης μπορεί να προκαλεσει βλάβες στο συκωτι.

Απο τα πλεον διαδεδομενα παυσιπονα που περιεχουν παρακεταμολη ειναι το Ντεπον και το Παναντολ,ομως υπαρχουν και δεκαδες αλλα σκευασματα με διαφορες εμπορικες ονομασιες.

Προβλημα μπορει να δημιουργηθει μονο απο αυξημενες δοσεις παρακεταμολης δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο αντιπροεδρος του ΕΟΦ Σταυρος Καζαζης.

Δεν υπαρχει φαρμακο χωρις ανεπιθυμητες παρενεργειες οταν λαμβανεται σε υπερβολικες δοσεις τονισε επισης στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο καθηγητης φαρμακολογιας Πετρος Βαρωνος που χαρακτηρισε το Ντεπον ως το πιο αθωο φαρμακο που κυκλοφορει.

Αθωο φαρμακο το Ντεπον οταν λαμβανεται στις προβλεπομενες δοσεις ανεφερε ο κ.Πετρος Κουμεντης,εκπροσωπος της εταιριας που παρασκευαζει το Ντεπον στη Ελλαδα και σημειωσε οτι μεχρι τωρα εχουν πωληθει 200 εκατομμυρια χαπια χωρις να ανφερθουν παρενεργειες.

Εξετασεις

Στο μαθημα της Αρμονίας διαγωνισθηκαν το πρωι,οι υποψηφιοι για την τριτοβαθμια εκπαιδευση. ενω το απογευμα θα εξετασθουν στο μαθημα των γερμανικων.

Αυριο ολοκληρωνονται οι εξετασεις στα ειδικα μαθηματα με την υπαγορευση μουσικου κειμένου.

Στο μεταξυ , συμφωνα με ανακοινωση του υπουργειου παιδειας εχει ηδη βαθμολογηθει το συνολο των γραπτων στα μαθηματα της εκθεσης, της φυσικης, των μαθηματικων ,της ιστοριας και των λατινικων ενω στο μαθημα της βιολογιας εχει βαθμολογηθει το 95% των γραπτων, στη χημεια το 90% και στην πολτικη οικονομια το 60% .

Παντως οπως τονιζεται στην ανακοινωση με βαση τα διαθεσιμα στοιχεια δεν ειναι δυνατον να γινουν αξιοπιστες προβλεψεις για την αποδοση των υποψηφιων στις φετινες γενικες εξετασεις .

Μοτοσυκλετιστης

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα στο Μοσχάτο νεαρός μοτοσυκλετιστης όταν επεσε με την μηχανη του πανω στις μπάρες φυλλασώμενης διάβασης και παρασυρθηκε απο επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ.

Ο Γεωργιος Αινιτης 29 χρονων δεν αντεληφθη τη μπαρα καθως στη διαβαση δεν λειτουργουσε η φωτοσημανση

Tουρκικο

Κοντρα στο ρευμα των αποχωρησεων διαμαρτυριας απο το κομμα της κυριας Τσιλλερ,βουλευτης του Ετσεβίτ προσχώρησε σήμερα στο κόμμα της,αυξάνοντας ελαφρά τις πιθανότητες της κυβέρνησης του ισλαμιστή Ερμπακάν να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την προσεχή Δευτέρα.

Η προσχωρηση αυτη ανεβαζει τον αριθμο των βουλευτών των δυο κομματων σε 286 - 10 παραπανω απο οσους χρειαζεται η Κυβερνηση για να λαβει ψήφο εμπιστοσύνης,χωρις ομως να θεωρειται βεβαιο οτι αυτο θα συμβει.

ΦΛΑς-εξωτερικα

Επιθεση με οπλοβομβίδες σε αστυνομικό τμήμα πόλης της βόρειας Ισπανίας,εκαναν ατομα που πιστευεται οτι είναι μέλη της βασκικής τρομοκρατικης οργάνωσης ΕΤΑ Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί κατά την επίθεση, προκλήθηκαν ομως σοβαρές υλικές ζημιές.

O πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ προειδοποίησε σήμερα την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι αν αντιμετωπίσει τη Συρία ως ένα επικίνδυνο κράτος, αυτό θα μπορούσε να απειλήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Τουλάχιστον 17 άτομα, κυρίως πολίτες, σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν, σε επίθεση αυτοκτονίας ανταρτων Ταμίλ,στη βόρεια χερσόνησο της Σρι Λανκα.

Μεταξυ των τραυματιων ειναι και ο υπουργός Οικισμού της χώρας.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 4 July 1996 - 11:13:08