Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 240696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 24/06/1996

ΠΑΣΟΚ

Πανελληνια συγκινηση απο τον θανατο του ιδρυτη και ηγετη του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου ωστοσο στο κυβερνων κομμα εντεινονται οι διεργασιες ενοψει του Συνεδριου που αρχιζει την Πεμπτη το μεσημερι. Το προεδρειο της κοινοβουλευτικης ομαδας και συγκαλεσε για αυριο το βραδυ στις 8 την κοινοβουλευτικη ομαδα για να τιμησει τον εκλιποντα ηγετη του κομματος. Στην χθεσινη συνεδριαση του Εκτελεστικου Γραφειου ο Ακης Τσοχατζόπουλος, προτεινε να θεσπίσει το συνέδριο το ασυμβίβαστο μεταξύ πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το κυβερνητικό έργο και η πορεία του κόμματος πρέπει να βαδίζουν παράλληλα. Στη πλευρά Αρσένη επικρατεί η άποψη προσέγγισης με τον Κώστα Σημίτη. Σε μαραθώνια σύσκεψη συνεργατών του, που έγινε χθες στο γραφείο του κ. Αρσενη στην οδο Βαλαωριτου , χωρίς, όμως την παρουσία του, επικράτησε η άποψη της προσέγγισης με την πλευρά του πρωθυπουργού. Παρόμοια πρόταση είχε διατυπωθεί και πρίν απο τρεις ημέρες αλλά τότε είχε απορρίφθεί. Κατόπιν αυτού η πλευρά Αρσένη αναμένει πρόταση του πρωθυπουργού για συνάντηση. Αργά το βράδυ οι κύριοι Χυτήρης και Αθανασάκης σε κοινή δηλωσή τους, αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κείμενο που μπορεί να αποδοθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς στη συνάντηση που έγινε το βραδι του Σαββάτου, στην Εκάλη, δεν είχαν ολοκληρωθεί οι οδηγιες του, για την τελική διαμόρφωση του κειμένου. Στο γραφειο του πρωθυπουργου ανοιξε βιβλιο συλληπητηριων. Μεχρι τις 2 για τους πολιτικους και απο τις 2 μεχρι τις 6 για τους πολιτες.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΠΡΟΣ

Τη βαθεια του θλιψη για το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου εξεφρασε ο Αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος κ. Σεραφειμ και επισημαινει οτι το εργο του κρινεται λιαν επωφελες για το Εθνος και την πατριδα.

Στην κηδεια θα παραστει συσσωμη η πολιτικη ηγεσια της Κυπρου με επικεφαλης τον προεδρο Γλαυκο Κληριδη σε ενδειξη της βαθειάς ευγνωμοσύνης του Κυπριακού Ελληνισμού προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, για τους αγώνες του υπέρ της Κύπρου.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Στη Μητροπολη, οπου η σορος του Ανδρεα Παπανδρεου εκτιθεται σε λαικο προσκυνημα, Εξακολουθουν να συρρεουν πληθη κοσμου για να αποτισουν φορο τιμης στον ιδρυτη και ηγετη του ΠΑΣΟΚ.

ΑΡΓΙΑ

Η Τετάρτη, ημέρα ταφής του Ανδρέα Παπανδρέου ορίστηκε αργία και θα παραμεινουν κλειστες οι υπηρεσιες του δημοσιου και ευρυτερου δημοσιου τομεα καθως και οι τραπεζες.

Κανονικα θα διεξαχθουν ομως οι γενικες εξετασεις.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Κανονικα και με λιγοτερη αποχη σε σχεση με περυσι διεξηχθησαν σημερα οι γενικες εξετασεις στα μαθηματα της φυσικης για την Α και Β δεσμη και των αρχαιων ελληνικων για την τριτη δεσμη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νεα Δημοκρατια ολοκληρωθηκαν χθες οι εργασιες της 6ης Εθνικης Συνδιασκεψης και ο Μιλτιαδης Εβερτ προεβλεψε προωρες εκλογες και νικη του κομματος του.

Ο κυριος Εβερτ ταχθηκε εμμεσως κατα της διασπασης του ΠAΣΟΚ, επισημαινοντας οτι ο τοπος εχει αναγκη απο σταθεροτητα που επιτυγχανεται απο τη συνεχή εξελιξη των μεγαλων κομματων.

ΝΕΦΟΣ

Παραμενουν πανω απο το οριο επιφυλακης οι τιμες των ατμοσφαιρικων ρυπων στην οδο Πατησιων ενω υποχωρησαν στους υπολοιπους σταθμους .

Συμφωνα με την τελευταια μετρηση το διοξειδίο τού αζώτου μετρηθηκε στην Πατησιων στα 268 μικρογραμμαρια ανά κυβικό μέτρο αέρα

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 24 June 1996 - 9:44:28