Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 180696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 18/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Σε λίγες ημέρες οι ανακοινωσεις για τους εξοπλισμούς μαμούθ των ενόπλων δυνμεων.
  • Ψυχραιμία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας συνιστά ο κύριος Αρσένης
  • Σε λίγο νέα συνάντηση υφυπουργού Παιδείας με τους υπαλλήλους του υπουργείου


EΘΝΙΚΑ

Ψυχραιμία απέναντι στους Τούρκους συνέστησε σήμερα ο υπουργός εθνικής άμυνας Γεράσιμος Αρσένης ενώ ο υπουργός εξωτερικών Θόδωρος Παγκαλος δήλωσε ότι η πολιτική των προκλήσεων ξεκίνησε από την Τουρκία και από αυτή πρέπει να σταματήσει.

Για πρώτη φορά χθες εν τω μεταξυ, η Ουάσιγκτον αναγνώρισε ανοικτά την ελληνικότητα τής Γαύδου.

Σημειωνεται ότι στο νησί βρέθηκε κατά την περιήγησή του στις ελληνικές θάλασσες και ο πρώην αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπούς με τον πρώην αρχηγό των ενοπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Κόλιν Πάουελ.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς δηλωσε οτι δεν μπορεί να υπάρχει θέμα γύρω από το καθεστως της Γαυδου - την οποια ονομασε ''Ελληνικό νησί'', υιοθετησε ομως και παλι ουδέτερη στάση σε ότι αφορά την Ιμια, προτεινοντας το θεμα να παραπεμφθει στο δικαστηριο της Χαγης.

Την ανησυχια του για την κατασταση στο Αιγαιο εξεφρασε και παλι ο Μπιλ Κλιντον κατά τη συνάντησή που ειχε χτες με τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη.

Ο υπουργός εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στη δήλωση του κυρίου Μπερνς δήλωσε ότι έγινε μετά από μακρά αναμονή, τη χαρακτήρισε ωστόσο θετική και χρήσιμη.

Φοβάμαι την πολιτική της Τουρκίας, δήλωσε από τα Γιάννενα ο τέως υπουργός εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, που τόνισε ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στο πλαίσιο της ευρωπαικής ένωσης.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικου υπουργειου Εξωτερικων επανελαβε τις αξιωσεις της Αγκυρας για τα Ιμια, όμως ο πρωην πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον ομως δηλωσε οτι η στάση της χωρας του στο θέμα της Γαύδου και του Αιγαίου σκιάζει την εικόνα της και δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σε ετοιμοτητα βρίσκονται οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αεροναυτικής τουρκικής ασκησης "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ" που εξελίσσεται στο νότιο Αιγαίο, στη βόρεια περιοχή της Κυπρου αλλά και ανοιχτά της Συρίας.

Με θέματα εξωτερικής πολιτικής ασχολείται στη σημερινή συνεδρίασή του το ΚΥΣΕΑ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στις 24 Ιουνίου θα γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις για εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ εξοπλισμού των Ενοπλων Δυναμεων, συνολικου υψους τριων τρισεκατομμυριων δραχμων.

Ο υπουργος Αμυνας Γερασιμος Αρσενης σε συνεντευξη του στους Φαινάνσιαλ Ταιμς παραδεχθηκε οτι η νεα αγορα οπλων από την ελλάδα θα δυσχεράνει τη προσπαθεια της χώρας μας να προσεγγισει τους στόχους του Μααστριχτ. Επισημανε ομως οτι η αγορα ειναι αναγκαια, μετα τις Τουρκικες προκλησεις στην Ιμια και τη Γαυδο.

Ισχυρή Αμυνα σημαίνει ισχυρή οικονομία δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου σε ερωτηση αν θα επιβληθουν νεοι φοροι για την αμυνα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Συνάντηση με τον υπουργό παιδείας έχουν οι υπαλληλοι της κεντρικης υπηρεσιας του υπουργειου που απειλουν με απεργιακες κινητοποιησεις τρεις μολις ημερες πριν απο τις Γενικες Εξετασεις.

Ο κυριος Γιωργος Παπανδρεου παντως εχει διαβεβαιώσει οτι οι εξετασεις θα διεξαχθούν απροσκοπτα.

Προβληματα ομως εχουν δημιουργηθει και στο εαρινο εξαμηνο των φοιτητων απο τις κινητοποιησεις των καθηγητων σε διαφορα Πανεπιστημια της χωρας .

ΠΑΣΟΚ

Κλιμακώνεται η συγκρουση στο ΠΑΣΟΚ καθως πλησιαζει το Συνεδριο.

Με σημερινές δηλώσεις του ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερθηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο, απαντώντας και στις δηλώσεις του τελευταίου που είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο τον υπουργό Εξωτερικών

Ο Θεοδωρος Παγκαλος δηλωσε σημερα οτι τρεφει τα καλυτερα αισθηματα για τον Ακη Τσοχατζοπουλο προσθεσε ομως οτι δεν πρεπει να εκλεγει στο Συνεδριο για το δικο του καλο.

Για τη δηλωση του κ. Τσοχατζοπουλου οτι τον θεωρει επικινδυνο ειπε οτι δεν καταλαβε εαν τον θεωρει επικινδυνο για το υπουργειο η γενικως επικινδυνο.

Ο Γερασιμος Αρσενης δηλωσε σήμερα οι αριθμοι δεν πρεπει να μπλεκονται με την πολιτικη και οι συνεδροι θα τοποθετηθουν πολιτικα με αισθηση ευθυνης.

Απο τα Γιαννενα ο Καρολος Παπουλιας ανεφερε οτι ο κ. Τσοχατζοπουλος ειναι σημαντικος παραγων του ΠΑΣΟΚ και της κυβερνησης ενω για τον κ. Σημιτη ειπε οτι εχει κανει λαθη τα οποια οφειλονται σε εμπαθεις συμβουλους του.

Τα επιτελεια τωρα των κ. Σημιτη και Τσοχατζοπουλου ασχολουνται με τα ποσοστα των συνεδρων που ελεχουν.

Η πλευρα του πρωθυπουργου εκτιμα οτι σε συνολο 3.221 εκλεγέντων συνέδρων ελεγχει το 64,64% εναντι 34% του κυριου Τσοχατζοπουλου.

Αντιθετα, η πλευρα Τσοχατζοπουλου σε συνολο 3. 108 συνέδρων εκτιμα οτι ελεγχει το 56,72% εναντι 39,54% του κυρίου Σημίτη.

Ν.Δ.

Στη ΝΔ , σε εξελιξη βρισκεται η καθιερωμενη συσκεψη του Μιλτιαδη Εβερτ με τους κυριους Βαρβιτσιωτη , Μανο, Δημα, Σουφλια και Κεφαλογιαννη.

Θα ακολουθησει συνεδριαση του Πειθαρχικου Συμβουλιου με αντικειμενο την παραπομπη του Μάνου Μανωλακου , μελους της Κεντρικης Επιτροπης.

Ο κυριος Μανωλακος παραπεμφθηκε στο πειθαρχικο και μαλιστα με αποφαση του Μιλτιαδη Εβερτ, οταν κατηγορησε τον Κωνσταντινο Μητσοτακη για υπονομευση.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με προσωπικο ασφαλειας λειτουργουν και σημερα τα νοσοκομεια της χωρας, λογω της συνεχιζομενης απεργιας των νοσοκομειακων γιατρων που αντιδρουν στο νομοσχεδιο Πεπονη για την υγεια.

Οι γιατροι του λεκανοπεδιου αποφασιζουν σημερα σε γενικη τους συνελευση την περαιτερω σταση τους ενω οι συναδελφοι τους της περιφερειας εχουν αποφασίσει για συνεχιση της απεργιας τους εως και την Παρασκευη.

Για τριτη εβδομαδα απεργούν οι εργαζομενοι στο Υπουργειο Γεωργιας, που διεκδικουν το επιδομα παραγωγικοτητας.

ΟΔΗΓΟΙ

Την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης Βεροιας στο υψος του σιδηροδρομικού σταθμού Βεροιας εκλεισαν οδηγοί διεθνων μεταφορών από την Ημαθία.

Διαμαρτρυρονται για τη συνεχιζομενη απεργία των γεωπονων του δημοσιου, λόγω της οποιας δεν ελεγχονται νωπα ή μεταποιημενα προιόντα κι εχουν σταματησει οι εξαγωγες.

ΜΕΤΡΟ

Αλλαγες απο σημερα και για τρεις εβδομαδες στην κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της Αγίου Κωνσταντίνου από το ύψος της πλατείας Καραισκάκη έως και την οδό Νικηφόρου, λογω εργων του ΜΕΤΡΟ.

Η κυκλοφορια προς την Πλατεια Ομονοίας θα διεξάγεται μεσω Κολοκυνθους-Πειραιως ή απο πλατεια Καραισκακη Καρόλου-Νικηφόρου -Αγ. Κωνσταντινου.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 18 June 1996 - 12:34:33