Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




Πέμπτη  25 Απριλίου 2002

Συνιστούν ψυχραιμία για τον ιό
Ο πανικός είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό, εκτιμούν οι επιστήμονες σχετικά με την έξαρση της ίωσης που προκαλεί μυοκαρδίτιδα και συνιστούν ψυχραιμία. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, την Τετάρτη καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα. Ο πρόεδρος του Κέντρου Γιώργος Σαρόγλου εμφανίσθηκε, ωστόσο, καθησυχαστικός, λέγοντας ότι "εάν παραμείνει ο αριθμός σε αυτό το επίπεδο, τότε μπορούμε να μιλάμε για ύφεση".

Επίσκεψη Παπανδρέου - Τζεμ στη Μέση Ανατολή
Oι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαΐλ Τζεμ συναντήθηκαν με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γιασέρ Αραφάτ, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το θέμα της πολιορκίας του Ναού της Γεννήσεως θα επιλυθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Μιλώντας προς το BBC, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, ότι εκτός του ισχυρού συμβολισμού η κοινή ελληνοτουρκική πρωτοβουλία έχει και πρακτική αξία, αφού οι δύο χώρες έχουν μεγάλη εμπειρία στις προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Καραμανλή βλέπει ο Φλωράκης
Την πρόβλεψη ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός διατύπωσε ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, ύστερα από δεκάλεπτη συνάντησή του με τον αρχηγό της ΝΔ. Ο κ. Φλωράκης επεσήμανε, ότι με αφορμή τα αποτελέσματα των πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία κάποιοι επιχειρούν να θέσουν το εκλογικό σώμα ενώπιον του διλήμματος "δεξιά ή δημοκρατικές δυνάμεις". Οι δηλώσεις του ιστορικού ηγέτη του κομμουνιστικού κινήματος προκάλεσαν αντιδράσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Ο ΓΓ του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης σε δήλωσή του θέτει το ερώτημα, μήπως ο κ. Φλωράκης εκφράζει ευσεβείς του πόθους.

Θετικές εξελίξεις για την ανεργία
Πτωτικές τάσεις παρουσιάζει η ανεργία, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα. Ύστερα από συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι αυτή η πτωτική τάση θα συνεχισθεί και σε αυτό θα συμβάλει η αξιοποίηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ για την αύξηση της απασχόλησης αλλά και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Νέα κόντρα για τα "Ολυμπιακά Ακίνητα"
Νέα σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης στη Βουλή με επίκεντρο τη σύσταση της κρατικής εταιρείας "Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ". Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποθηκεύει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ώστε να μην εμφανίζονται τα χρέη στο συνολικό δημόσιο χρέος. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης ανέφερε, ότι δεν πρόκειται να ενταχθούν στην εταιρεία τα έργα που δεν έχουν σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Μείωση των τροχαίων στην Αττική
Τη μεγαλύτερη μείωση της τελευταίας πενταετίας σημείωσαν το 2001 τα τροχαία ατυχήματα στην Αττική. Συγκεκριμένα, πέρυσι σημειώθηκαν 10.576 τροχαία, που κόστισαν τη ζωή 446 ατόμων, έναντι 11.730 και 509 αντιστοίχως το 2000.

Ιστορική δικαστική απόφαση
Αποζημίωση 48.000 ευρώ αναγκάζεται να καταβάλει ο δήμος Πύργου σε πολίτη, ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό σε τροχαίο ατύχημα που οφείλεται σε λακκούβα σε δρόμο της πόλης, σύμφωνα με απόφαση του πρωτοδικείου Πύργου. Ο δήμος θα ασκήσει έφεση, αλλά σε περίπτωση τελεσίδικης απόφασης υπέρ του ενάγοντος θα δημιουργηθεί σημαντικό δεδικασμένο, αφού σε όλη τη χώρα το πρόβλημα κακοτεχνιών στις οδούς είναι ευρύ.

"Μένουν" από τις κοπάνες
Ένας στους τέσσερεις μαθητές του Λυκείου που μένουν στην ίδια τάξη δεν προβιβάζονται λόγω των συχνών απουσιών από τα μαθήματα. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βάση τα περυσινά αποτελέσματα, το 4,76% των μαθητών λυκείου δεν καταφέρνει να περάσει την τάξη και ο δεύτερος σε συχνότητα λόγος είναι οι λεγόμενες "κοπάνες". Οι συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών που μένουν στάσιμοι φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

Παρέμβαση Χριστόδουλου για το Φάιναλ Φορ
Να μετατεθεί χρονικά η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, ώστε να μην συμπέσει με τη Μεγάλη Εβδομάδα ζητά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο οποίος κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Κουράκη να μεσολαβήσει σχετικά στη διοργανώτρια ομοσπονδία. Ο κ. Χριστόδουλος θεωρεί απαράδεκτο να γίνουν αγώνες του Φάιναλ Φορ τη Μεγάλη Παρασκευή, πολύ περισσότερο αφού σε αυτούς αγωνίζεται και μία ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμπίπτει το Φάιναλ Φορ με τη Μεγάλη Εβδομάδα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.