Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio








Παρασκευή 19 Απριλίου 2002

Καμμία πρόοδος για τον Ευρωστρατό
Σε αδιέξοδο οδηγείται εκ νέου η διένεξη Ελλάδας - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τον Ευρωστρατό. Κατά τις επαφές τους στην Αθήνα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ λόρδος Ρόμπερτσον κι ο υπεύθυνος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Χαβιέρ Σολάνα συνάντησαν την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί το λεγόμενο κείμενο της Άγκυρας, ενώ η Αθήνα δεν αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο να προβάλει βέτο στη δημιουργία της ευρωπαϊκής δύναμης, αν δεν λυθούν τα ζητήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Τουρκίας. Η Ελλάδα εμφανίζεται με ενιαίο μέτωπο στο θέμα, αφού εξ ίσου αρνητική ήταν και η στάση της ΝΔ.

Διαβαλκανική σύνοδος στο Βουκουρέστι
Τα μεγάλα θέματα της περιφερειακής συνεργασίας στη Βαλκανική απασχολούν την τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας - Ρουμανίας - Βουλγαρίας που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι. Συγκεκριμένα, οι τρεις πρωθυπουργοί συζητούν την ανάγκη σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης, καθώς και την προώθηση της ένταξης των χωρών της περιοχής στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Σε κοινό ανακοινωθέν γίνεται ακόμη αναφορά στην ανάγκη εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού του απαραβίαστου των συνόρων.

Σολάνα για τη νέα Ευρώπη
Για μία Ευρώπη 500 εκατομμυρίων κατοίκων έκανε λόγο ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα Χαβιέρ Σολάνα, μιλώντας στο συνέδριο του περιοδικού Economist που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα. Ο κ. Σολάνα αναφέρθηκε σε "τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης" και στην προοπτική ένταξης στην ΕΕ όλων των υποψήφιων χωρών που θα ανεβάσει στο μισό δισεκατομμύριο τον πληθυσμό της Ένωσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους ναυαγούς
Είκοσι πέντε άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του τουρκικού σκάφους "Μπαντιρμά" στα ανοικτά της Νάξου. Πρόκειται για πλοίο που μετέφερε λαθρομετανάστες και βυθίσθηκε εν μέσω θαλασσοταραχής το μεσημέρι της Τετάρτης. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί οι σοροί 2 ατόμων, 28 επιβάτες ζωντανοί και τα 3 μέλη του πληρώματος που κρατούνται στη Νάξο. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε διασταυρούμενα πυρά το υπουργείο Οικονομίας
Μεγάλη όξυνση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της κρατικής εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. Η πλευρά του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δέχθηκε έντονα πυρά όχι μόνον από την αντιπολίτευση -η οποία αποχώρησε από την ψηφοφορία-, αλλά και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο Χαϊδαρίου
Τέλος στη διένεξη υπουργείου Υγείας και πανεπιστημιακών ιατρών δίδεται με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να λειτουργήσει από τον Ιούνιο το νοσοκομείο Χαϊδαρίου με προσωπικό του ΕΣΥ. Το υπουργικό προχώρησε στην απόφαση μετά τη διαπίστωσή του ότι οι πανεπιστημιακοί ιατροί αρνούνται να στελεχώσουν το νοσοκομείο ώστε να λειτουργήσει ως πανεπιστημιακό.

Δημοσκόπηση για τη "17Ν"
Ένας στους τέσσερεις Έλληνες συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", αν και εννέα στους δέκα απορρίπτουν τις πρακτικές της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO που δημοσιεύει το περιοδικό Press. Το 1,7% των ερωτηθέντων συμφωνεί τόσο με τις θέσεις όσο και με τις μεθόδους της οργάνωσης, ενώ λιγότεροι από δύο στους τρεις θεωρούν τα μέλη της τρομοκράτες.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από Big Brother και Bar
Υπεγράφη από τον υπουργό Τύπου Χρήστο Πρωτόπαπα η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τα ριάλιτι τηλεπαιχνίδια. Η απόφαση απαιτεί από τα κανάλια που μεταδίδουν τα παιχνίδια Big Brother 2 και Bar να μεταφέρουν την ώρα μετάδοσης μετά τα μεσάνυχτα σε περίτπωση που περιέχουν ακατάλληλες σκηνές. Εξ άλλου, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο στο σταθμό Alter και απηύθυνε σύσταση αλλαγής ώρας μετάδοσης δύο εκπομπών ριάλιτι σόου.

Επεισόδια στην πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία
Ταραχές και μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν έξω από την οικία του πρεσβευτή του Ισραήλ στη Λευκωσία, όταν διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη, επεχείρησαν να εμποδίσουν τους προεσερχόμενους στη δεξίωση της πρεσβείας για την 54η επέτειο της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ. Συνελήφθη ένας διαδηλωτής.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.