Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio




Δευτέρα 8 Απριλίου 2002

Ευθύνες για τη Μέση Ανατολή καταλογίζει ο Παπανδρέου
Την παρέμβαση των ΗΠΑ και την άσκηση πιέσεων προς το Ισραήλ ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου από τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του προς την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στις ΗΠΑ και την ΕΕ για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Συνέντευξη Σημίτη εφ' όλης της ύλης
Τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, δίνει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Σε περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκαταλέγεται η Ελλάδα στις 20 πλέον ανεπτυγμένες χώρες μέχρι το 2008.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και το ΓΓ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ζητούν οι αγρότες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποκλεισμούς εθνκών οδικών αρτηριών. Το υπουργείο Γεωργίας τους καλεί σε διάλογο.

Στη Σλοβακία ο Στεφανόπουλος
Τη υποστήριξη της Ελλάδας προς τη Σλοβακία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή. Την Κυριακή ο Πρόεδρος παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 61η επέτειο της μάχης του Ρούπελ.

Προβάδισμα ΝΔ - Καραμανλή
Μιάμιση μονάδα προηγείται του Κώστα Σημίτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής στο ερώτημα σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, σύμφωνα με στοιχεία τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας MRB. Η ίδια μέτρηση δείχνει προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Όχι ΝΔ στο νομοσχέδιο "για το πολιτικό χρήμα"
Δεν εξασφαλίζει τη διαφάνεια και δεν θωρακίζει την αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου το νομοσχέδιο "για το πολιτικό χρήμα", κρίνει η ΝΔ και γι' αυτό θα το καταψηφίσει στη Βουλή. Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης. Εξ άλλου, εφ' όλης της ύλης κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε σε κυβερνητικές παραλείψεις και λάθη στα θέματα του Ευρωστρατού, του ασφαλιστικού και της Ολυμπιάδας.

Πολύνεκρο τροχαίο
Τέσσερεις νεκροί -ανάμεσά τους δύο παιδιά- και δύο σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός μετωπικής σύγκρουσης δύο ΙΧ αυτοκινήτων στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου

Συμφωνία στο χώρο του τύπου
Εντός των ημερών υπογράφουν τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας οι Ενώσεις Συντακτών και Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν για διάφορα θέματα του κλάδου.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.