Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Πέμπτη 14/03/2002)

Στη Βαρκελώνη ο Σημίτης
Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης βρίσκεται στη Βαρκελώνη, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν το θέμα της ανεργίας, η απελευθέρωση των αγορών Ενέργειας, Μεταφορών, Δικτύων Επικοινωνίας και των Χρηματαγορών. Επίσης θα συζητηθεί το Μεσανατολικό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι θα εμφανίσει πρόταση των πέντε σημείων για το θέμα αυτό.

Συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας - Ιράν
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμαντ Χαταμί, που πραγματοποεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, υπέγραψε την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, σειρά συμφωνιών για τη συνεργασία την Ελλάδα. Οι συμφωνίες αφορούν σε τελωνειακά θέματα, μορφωτικά προγράμματα και σε ένα μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΠΑ και της αντίστοιχης ιρανικής υπηρεσίας για ενεργειακά θέματα.

Μέτρα για τη διαφθορά
Δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς, εξήγγειλε η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων προβλέπεται, οτι υποθέσεις διαφθοράς θα εκδικάζονται με απόλυτη προτεραιότητα, υποχρεωτικά εντός τριμήνου από την αμετάκλητη παραπομπή στο ακροατήριο σε πρώτο βαθμό. Δίνεται επίσης, η δυνατότητα στον πολίτη σε περίπτωση δωροδοκίας ή εκβίασης, να απευθύνεται άμεσα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Επιφυλάξεις ΑΔΕΔΥ στις προτάσεις Ρέππα
Προτάσεις που περιλαμβάνουν πέντε μέτρα για το ασφαλιστικό, έφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Ρέππας. Η ΑΔΕΔΥ εμφανίστηκε επιφυλακτική, ενώ ο υπουργός έκανε λόγο για συναινετική λύση, την οποία θα περιφρουρήσει. Ο υπουργός Εργασίας είχε ακόμα συναντήσεις για το ίδιο θέμα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ καθώς και με αντιπροσωπεία των Τραπεζών.

Κηδεία Σπύρου Κυπριανού
Κύπρος και Ελλάδα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος κηδεύεται το μεσημέρι από το ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα, παρουσία του προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, και επισήμων από Ελλάδα και Κύπρο.  Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού εξέδωσε και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, που χαρακτήρισε τον εκλιπόντα "λαμπρό πολιτικό" με τον οποίο προσωπικά είχε "καλές σχέσεις στο παρελθόν."

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.