Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Παρασκευή 15/02/2002)

Eπιστρέφει το Σύνδρομο των Βαλκανίων
Σε νέες εξετάσεις θα υποβληθούν 6.500 άνδρες και γυναίκες που υπηρέτησαν ή υπηρετούν σε στρατιωτικές αποστολές στα Βαλκάνια μετά τις αποκαλύψεις του ιταλικού Τύπου σχετικά με επιτροπή στρατιωτικών γιατρών, που αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι υπάρχει σχέση απεμπλουτισμένου ουρανίου με το λέμφωμα που έπληξε τον Ιταλό στρατιωτικό που είχε υπηρετήσει στα Βαλκάνια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, την Παρασκευή, στις εξετάσεις θα χρησιμοποιηθούν ειδικά μηχανήματα μεγαλύτερης ευαισθησίας.

Η «βασιλική περιουσία» διχάζει το υπουργικό συμβούλιο
Διαφωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλου  προέκυψε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη.
Αφορμή στάθηκαν σχόλια του υπουργού Πολιτισμού περί κακών χειρισμών στη νομική διαμάχη με τον τέως, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να πληρώσει ακριβά τις απαιτήσεις του.
Πάντως η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στο ζήτημα ακόμη και εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώσει τον έκπτωτο μονάρχη.

«Απαισιοδοξία» Λευκωσίας για τις δηλώσεις Ντεγκτάς
Τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και τα αποτελέσματα των ελληνοτουρκικών επαφών συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δ.Χριστόφια. Το Κυπριακό δεν αποτελεί διμερές θέμα Ελλάδας και Τουρκίας δήλωσε ο Ελληνας υπουργός συμπληρώνοντας ότι επηρεάζει τις σχέσεις των δυο χωρών.
Ο κ. Χριστόφιας αν και χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συνεργασία που είχε με τον Έλληνα υπουργό εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τις εξελίξεις και επεσήμανε ότι «δυστυχώς η κατάσταση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καλή και ευνοϊκή. Ο Ντενκτάς παραμένει προσηλωμένος στις διχοτομικές φιλοσοφίες του και είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε το διάλογο που διεξάγεται ως την ενδεδειγμένη λύση».
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.