Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

(Δευτέρα 12/02/2002)

Συνάντηση Παπανδρέου Τζέμ
Οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδα και Τουρκίας Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζεμ συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνάντησης εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα κράτη-μέλη της Ισλαμικής Διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν για τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
Λίγο πριν από τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε: «Εχουμε μετρημένες φιλοδοξίες, προσερχόμαστε στο διάλογο χωρίς φόβο και κινούμαστε στο πλαίσιο της Ε.Ε.»

Πρωτοβουλίες Παπουτσή για το Δήμο Αθηναίων
Τον έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων, Χρήστος Παπουτσής. Ερωτηθείς αν σκοπεύει να κάνει πολιτικά ανοίγματα σε άλλους χώρους, σημείωσε: «Οπωσδήποτε θα αναλάβω πρωτοβουλίες συνεννόησης με άλλους πολιτικούς χώρους και πολίτες με διακεκριμένη πορεία στη ζωή της Αθήνας».

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στο ΙΚΑ
Υστερα από πολύωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Ομοσπονδίας του ΙΚΑ οι γιατροί του ιδρύματος αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Οι γιατροί σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πενθήμερη απεργία από τις 19 ως τις 25 Φεβρουαρίου, ενώ την 1η Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας.

Αυτοκτονία στις φυλακές Κορυδαλλού
Απαγχονισμένος μέσα στην τουαλέτα του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε την Τρίτη ο Ελληνοπόντιος Τζώρτζ Ζαχάροφ, 31 ετών, ο οποίος ήταν υπόδικος για διακεκριμένες κλοπές στην Κρήτη. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
Ο αυτόχειρας έβαλε τέρμα στην ζωή του χρησιμοποιώντας έναν αυτοσχέδιο βρόχο από κουβέρτα, την άκρη του οποίου είχε δέσει πάνω στο τσιμεντένιο στηθαίο της τουαλέτας. Είχε εισαχθεί στο ψυχιατρείο στις 2 Ιανουαρίου 2002.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.